Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы 1
-
Пәннің мақсаты: білім алушыға сүт және сүт өнімдерінің технологиясы, сүт өнімдерін өндірудің теориялық негіздерін үйрету; қаймағы алынбаған сүт өнімдерін, майды өндіру технологиялары туралы терең білімді қалыптастыру; шикізат пен дайын сүт өнімдерінің сапасына қойылатын талаптар – органолептикалық, физикалық-химиялық және микробиологиялық көрсеткіштер және қауіпсіздік көрсеткіштері; ақауларын анықтау; сапа сараптамасын жүргізу және жалғандықты анықтауды үйрету болып табылады. «Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы 1» сүтке шикізат ретінде қойылатын талаптарды, технологиялық схемалар мен технологиялық параметрлерді зерттейді. Сүт өңдеу және сүт өнімдерін өндіру, технологиялық өнімнің тауарлық және тағамдық қасиеттерін қалыптастыру, оны буып-түю, сақтау және тасымалдау, сапаны бақылау және бағалауды негіздейді.
-
Образовательная программа 6B07260 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
-
Несиелер 6
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 3
-
Семестр 1