Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тамақтану физиологиясы, санитария және тағам өнімдерінің қауіпсіздік ережелері
-
Пәннің мақсаты: тамақ өнімдерінің сапасы және қауіпсіздігін зерттеу және эксперименталдық жұмыстарды жүргізу мақсатында, денсаулықты нығайтуға, халықтың өмір сүру сапасын арттыруға және оның ұзақтығын ұлғайтуға ықпал ететін өнімдердің сапасын қамтамасыз етуге бағытталған, терең, жүйелі теориялық білімі және кәсіптік және ғылыми-зерттеу даярлаудың практикалық дағдыларды оқып танысады. Білім алушылардың физиология сипаты, түрлері, даму кезеңдері, тамақ рациондарындағы ақуыздарды, майларды нормалаудың ғылыми негіздері, минералды заттардың организмдегі рөлі мен жіктелуі, тамақтануда дәрумендердің рөлі, олардың жіктелуі, тамақ өнімдерін және даяр тамақты дәрумендеу, дұрыс тамақтанудың қағидадары, функционалдық тамақтанудың ғылыми негіздері, тамақтану теориясы мен тұжырымдамасы, үйлестірілген тамақтану теориясы, еңбек қарқыны бойынша әртүрлі топтағы адамдардың рационалды тамақтануының ерекшеліктері, тамақтанудың тәуліктік рационын құру қағидалары, рационалды тамақтану және оны ұйымдастыруға физиологиялық талаптар, тамақтану санитариясы мен гигиенасының мәні және міндеттері жайындағы білімдерін қалыптастырады.
-
Образовательная программа 6B07260 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 1