Шетелдік және ұлттық тағамдар

  • Бұл пән бұрынғы Кеңес Одағының республикалары мен әлемнің түрлі елдерінің ұлттық тағамдарының ерекшеліктерін, суық, ыстық және тәтті ыдыс-аяқтарды, сондай-ақ сусындарға арналған рецепттерді, ұлттық және шетелдік тағамдарды көрсетеді. және терең ежелгі тамыры.Бұл әдет-ғұрыптар табиғи, тарихи және әлеуметтік-экономикалық жағдайдың, көршілермен мәдени алмасудың әсерінен қалыптасқан. Сондықтан ұлттық тағам халық тарихының және материалдық мәдениетінің құрамдас бөліктерінің бірі болып табылады, әрбір ұлттық тағамның негізі бастапқы өнімдер жиынтығына және оларды өңдеудің әдісіне негізделген. Елдің географиялық орналасуы, оның климаты, материалдық өндірісі және діни әдет-ғұрыптары бастапқы өнімдер жиынтығына әсер етеді.
  • Образовательная программа 6B11101 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top