Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B11101 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты студенттердің жеке қасиеттерін дамыту, жалпы мәдени және кәсіптік (конструкторлық, ғылыми-зерттеу, коммуникациялық, ұйымдастырушылық, басқару, сыни, сараптамалық, педагогикалық) құзыреттіліктерін қалыптастыру, практикалық қызметте оларды жүзеге асыру дағдыларын дамыту (дизайн, зерттеу, коммуникация, ұйымдастырушылық және басқару , сыни, сарапшы, педагогикалық) ел заңнамасының талаптарына сәйкес.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
Қонақжайлылықтың этика негіздері
Пәннің мақсаты - менеджменттің этикасының заманауи жағдайда қонақ үй қызмет көрсету саласындағы кәсіпорынға қаншалықты маңызды екендігін зерттеу. Қонақжайлылық индустриясында кәсіби этиканың негізгі коды: қонақ үй бизнесі қызметкерлерінің клиенттермен жұмысы. Қонақ үй кәсіпорындарының кәсіптік этикасы. Шетелдік туристерді қалай қарсы алуға болады.
Несиелер - 5
-
Мейрамхана ісінде дағдарысқа қарсы басқару
Мейрамхана кәсіпорындарындағы дағдарыс үдерістерінің сипатын және сипатын, динамикалық нарық жағдайында олардың қызметін тұрақты ұстау әдістерін және құралдарын түсіну. Пәннің мазмұны: студенттер дағдарысты дамытудың диагностикасы мен мониторингінің әдіснамасы туралы білімін меңгереді және мейрамхана кәсіпорнының тұрақты жұмысын қалпына келтіру және қалпына келтіру бойынша шаралар кешенін әзірлеу дағдыларын меңгереді.
Несиелер - 5
-
Мейрамхана мен қонақ үй инфроқұрылымы
Қонақ үйдің барлық бөлмелерін және олардың мақсаттарын біліңіз. Лобби, зал, зал, киім-кешек, дәретхана, темекі шегу секілді ұғымдарға ие болу. Қонақ үйлер мен мейрамханалар инфрақұрылымының құрамы мен принциптері. Қонақүйдің бірқатар басқа индикаторларындағы инфрақұрылымның рөлін бағалаңыз.
Несиелер - 5
-
Жастар саясаты
Курста гуманитарлық, жаратылыстану және әлеуметтік ғылымдардың жастар туралы іргелі білімдерін талдау; қазіргі заманғы қоғамдағы жастардың жағдайы мен оның негізгі мәселелері туралы ғылыми идеяларды қалыптастырады; жастармен жұмыс істеудің жүйелі сипаты туралы түсінік береді; жастарға қатысты гуманистік көзқарастарды және әлеуметтік білім беру үдерісін қалыптастырады; жастарға қатысты мемлекеттік саясаттың негізгі бағыттары болып табылады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экология және тұрақты даму
Қоршаған орта құрамының өзгеруін, тиісінше озон қабатының бұзылуын, мөлдірліктің өзгеруін, түтіннің пайда болуын, оның күкірт, азот оксидтерімен, қорғасынмен, сынаппен ластануының ұлғаюын зерттейді. канцерогендік заттармен және т. б. Ғылыми-техникалық процесс антропогендік фактордың ОС - ға әсер етуінің ұлғаюына әкеп соқтырады және табиғи ресурстарды ұтымды пайдалануды ерекше өткір талап етеді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Шоқантану
Нақты тарихи материалдағы Курс Ш. Уәлихановтың өмірі мен қызметі туралы бұрын белгісіз көптеген өмірбаяндық материалдарды ашып қана қоймай, ХІХ ғ. екінші жартысындағы Қазақстан дамуының барлық қарама-қайшы тұстарын толықтыра аша түсе, тарихи үрдісі туралы түсінік береді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Құқық негіздері
«Құқық негіздері» пәні қоғамдағы түрлі құбылыстардың аясында заңның және мемлекеттің пайда болуы мен дамуын зерттейді. Тәртіп жұмыс, азаматтық, қылмыстық, отбасылық құқық және т.б. сияқты мемлекеттің құқықтық құбылыстарының, динамикасының, заң мен мемлекеттің даму заңдылықтарын қамтитын түрлері мен формалары туралы идеяларды және құзыреттерді қалыптастыруға бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Математика 1
Сызықтық алгебра элементтері. Анықтауыштар және олардың қасиеттері. Анықтауыштарды есептеу. Матрица және оларға операциялар. Үздіксіз функцияның шегі, шегі ұғымы. Квадраттық үшчлен тұратын функциялардан интегралдар. Тригонометриялық функцияларды интегралдау
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжайлық индустриясын негіздері
Пәннің мақсаты - менеджменттің этикасының заманауи жағдайда қонақ үй қызмет көрсету саласындағы кәсіпорынға қаншалықты маңызды екендігін зерттеу. Қонақжайлылық индустриясында кәсіби этиканың негізгі коды: қонақ үй бизнесі қызметкерлерінің клиенттермен жұмысы. Қонақ үй кәсіпорындарының кәсіптік этикасы. Шетелдік туристерді қалай қарсы алуға болады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Толеранттылық негіздері
Этносаралық қатынастардың жағымды тәжірибесі, этносаралық және конфессияаралық қатынастарды нығайту және үйлестіру. Қазақстан Республикасының ұлттық саясатының элементтері, олардың бірі - қазақ мәдениетінің мақсатты дамуы, басқа этникалық топтар үшін қолайлы жағдай жасау. Көп ұлтты қоғамда әлеуметтену, толеранттылықты дамыту, этносаралық қарым-қатынас мәдениетін қалыптастыру және тұлғааралық қарым-қатынас..
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы азаматтық ұстанымды жүйелі білім арқылы қалыптастыру.Осы пән өз тарапынан студенттерге тиістімәдениет негіздерін меңгеру арқылытеориялық тұрғыда заң ұғымдарына талдау, зерттеу жасауды үйрету, алғанбілімдерін болашақ мамандықтарында тиімді пайдалануға жағдайлар жасау өз септігін тигізеді.Пәннің негізгі міндеттері: сыбайлас жемқорлық саласындағықұқықтық мәдениетті қалыптастыру
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Дінтану
«Дінтану діннің пайда болуы, дамуы және жұмыс істеуі, оның әртүрлі құбылыстары, діннің және мәдениеттің басқа салаларының өзара әрекеттестігі мен өзара әрекеттесуін реттейтін заңдарды зерделеуге бағытталған. Ол философиялық ойдың, табиғи және әлеуметтік ғылымдардың тарихымен, қазіргі заманғы ғылыми-техникалық революция жетістіктеріне сүйенеді. Курстың мақсаты дінді әлеуметтік феномен ретінде объективті зерттеуді, оның пайда болуын зерттеуді, тарихи эволюцияны қамтиды.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тіршілік қауіпсіздік негіздері
Авариялардың, төтенше жағдайлардың туындау қаупін азайту негізінде қауіпсіздікті қамтамасыз ету. Тіршілік ету ортасының қауіптілігі мен зияндылығын тану, төтенше жағдайлар кезіндегі сауатты іс-әрекеттер. Өмір сүру процесінде адамның денсаулығы мен жұмысқа қабілеттілігін сақтау қауіпсіздігін қамтамасыз ететін әлеуметтік-экономикалық, ұйымдастырушылық, техникалық, гигиеналық және емдеу-алдын алу шаралары мен құралдары жүйесі.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
«Мәнгілік Ел» құндылықтары және рухани жаңғыру
«Мәңгілік Ел» пәнінің мазмұны: а) студенттердің ұлттық ерекшелігін, азаматтығы мен патриотизмін қалыптастыру, олардың тарихи және әлеуметтік жадысын дамыту, ұлттық мәдениетке баға беру, б) этникалық стереотиптерді жеңуге және басқа да мәдениет өкілдерімен сындарлы диалогты құруға қабілетті мәдениетаралық коммуникация дағдыларымен интеллектуалды және бәсекеге қабілетті тұлғаны дамыту
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экономика негіздері
Экономика негіздері пәні қоғамда экономиканың қызмет етуінің іргелі мәселелерін қарастырады және зерттейді, сондай-ақ, қоғамның әлеуметтік- экономикалық даму эволюциясы, жеке ұдайы өндірістің заңдылықтарын, ұлттық экономика деңгейіндегі ұдайы өндірісті, мезоэкономика және әлемдік шаруашылықты қарастырады. Студенттерге экономиканың кез келген саласында талдау әдістерін, тәсілдерін, құралдарын өздігінен қолдану үшін олар пайдалана алатын жаңа экономикалық ойлар қалыптасуына септігін тигізеді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Гендерлік саясат
Курста мемлекеттердің негізгі құжаттарымен және халықаралық актілермен бекітілген ерлер мен әйелдердің тең құқықтары мен тең мүмкіндіктерін қамтамасыз ету және іске асыру мәселелері қарастырылады. Гендерлік саясаттың негізгі бағыттары ерлер мен әйелдердің күш құрылымдарында теңдестірілген қатысуына қол жеткізу, әйелдердің экономикалық тәуелсіздігіне тең мүмкіндіктер беру, бизнесті дамыту және насихаттау болып табылады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсету саласында жарнама
Туризмдегі жарнама ерекшеліктері. Маркетинг кешеніндегі жарнама. Туризмде қолданылатын жарнамалық құралдар. Қызметтер саласындағы жарнаманың ерекшеліктері. Туризмде қолданылатын жарнама түрлері. Жарнама құралдары. Жарнамалық зерттеулер және жарнама мақсаттарын анықтау. Жарнаманы тарату құралдарын таңдау. Жарнамалық бюджетті әзірлеу. Жарнамалық қызметтің тиімділігін бағалау. Туризм кәсіпорындарының көрме қызметі. Туристік кәсіпорынның имиджі жарнама құралы ретінде
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Отельердің кәсіби ұстасы
Мақсаты: Қазақстандық қонақ үйлер мен мейрамханалар қауымдастығы, қонақжайлық индустриясының рөлі, халықаралық стандарттарды білу мақсатында мейманхана мен мейрамхана қызметкерлерінің, сондай-ақ қонақжайлық индустриясының қызметкерлерінің кәсіптік қасиеттері мен дағдыларын дамытуға жәрдемдесу
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Азық-түлік тауарларың тану
Тамақ өнімдерінің сапасын сыныптау сапасы Азық-түлік өнімдерінің химиялық құрамы Тауарлардың сапасын анықтау әдістері Азық-түлік өнімдерін сақтау Сәйкестікті растау ретінде сертификаттау Тұтынушы өнімін таңбалау Стандарттау негіздері Тауарды штрих-кодтау Астықтың және оның өнімдерінің азық-түлік өнімдерінің жеке топтарын маркетинг
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Маркетингтік зерттеулер
Маркетингтік зерттеулерді жүргізудің ғылыми-теориялық негіздерін зерттеу, сондай-ақ осындай зерттеулерді жүзеге асырудың практикалық дағдыларын меңгеру. Маркетингтік зерттеулердің теориялық негіздері. Маркетингтік зерттеулер жүргізу әдістемесі. Маркетингтегі сандық және сапалық зерттеулердің жіктелуі. Маркетингтік зерттеулерді жүргізудің жалпы әдістері.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық индустриясында қызмет көрсету сапасының стандарттары
Көптеген танымал қонақ үй желілерінің стандарттары қызметкерлердің болуы тиіс: достық, достық, жағымды көрініс, командамен жұмыс істей білуі керек. Қызмет көрсету стандарттары әртүрлі болуы мүмкін, бұл қонақ үй, оның санаты мен мақсатты аудитория тұжырымдамасына байланысты. Қонақ үй персоналын менеджерден менеджерге үйрету үшін сіз әрбір қызмет үшін кәсіби стандарттарға сай болуыңыз керек. Олардың мәні - олар қонақ үй кешенінің әрбір бөлімінде қызмет көрсетудің қандай болуы керек екенін анықтайды.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана бизнесінің техника негіздері
Курстың мақсаты - мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыру; қызмет көрсету процесі, өндірісті технологиялық және техникалық дайындауға қызмет көрсету; мейрамханаларда белгілі бір тағамды дайындауға арналған техниканы білу
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжайлық өнеркәсібі аясында қызмет көрсетудің халықаралық стандарттары
Менеджмент және еңбек қатынастары, Қызмет стандарттарын әзірлеудің халықаралық әдістері Сапалы қызмет стандартының тұжырымдамасы. Мейманхананың мінез-құлық стандарттары мен қонақүйлермен қарым-қатынас жасау. Телефонмен сөйлесудің негізгі ережелері. Қазақстандағы және шетелдегі стандарттардағы айырмашылық
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризм және қонақжайлылық индустриясының зерттеу және ақпарат
Қонақжайлылық және туризм саласындағы зерттеулердің заманауи бағыттары. Маркетингтік зерттеу пәні. Қонақ үй индустриясы және қонақ үй қызметі. Қонақжайлылық индустриясындағы маркетинг кешенін әзірлеу. Қонақ үй қызметтері нарығын сегменттеу негіздері. Қонақ үй қызметтері нарығын маркетингтік зерттеу. Маркетингтік қызметті ұйымдастыру, басқару және жоспарлау. Қонақ үй индустриясының маркетингтік азық-түлік-нарықтық стратегиясы. Қонақ үй индустриясы кәсіпорнының баға стратегиясы мен тактикасы. Қонақ үй кәсіпорнының маркетингтік өткізу стратегиясы
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық индустриясының этикалық және психологиялық негіздері
Сервистің психологиялық мәдениеті мәселелері қарастырылады - бұл қызмет көрсетудің ең жақсы тактикасын қолдану мақсатында клиентураның жеке-психологиялық ерекшеліктерін есепке алу үшін сервис қызметкерлерінің психологиялық білімдерінің, дағдылары мен іскерліктерінің даму деңгейі.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Мейрамхана және мейманхана бизнесіндегі кәсіпкерлік қызмет негіздері
Қонақ үй бизнесінде кәсіпкерлік қызмет кәсіпкерлік қызметтің негізгі ұғымдары мен мәні, қонақжайлық индустриясының кәсіпорны туралы түсінік болуы керек. Қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарының ұйымдық-құқықтық мәртебесін білу керек.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейманхана және мейрамхана менеджменті
Қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының эволюциясын зерттейді, қонақ үй өнімдерінің элементтерін ашып көрсетеді, қонақүйдің мейрамханасында қызмет көрсету үдерістерін басқару, қонақ үй және мейрамхана қызметкерлерінің сапасын басқару қызметтерін басқару, басқару шешімдерінің тиімділігі үшін жағдайлар, шешімдердің орындалуын ұйымдастыру және бақылау
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Туризм және әлеуметтік жүйе микроэкономикасы
Туризм және қонақжайлылық экономикасы осы саладағы экономикалық қатынастардың салалық аспектілерін, сондай-ақ қонақжайлық индустриясының ішкі және сыртқы нарықтарында туристік өнімдер мен қызметтерді өндіру, қалыптастыру, айырбастау және тұтыну кезінде пайда болатын процестер мен құбылыстарды зерттейді
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Мейрамхана және мейманханада қызмет көрсету технологиясы
Мейрамханада қонақ үй қызмет көрсету технологиясын игеру, сондай-ақ мейрамханаларда, кафелерде, бистрлерде және қонақ үйлерде қызмет көрсету. Астыңғы ас құралдарын, үстел шатырын және оның мақсатын түсініңіз
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Туризм және әлеуметтік жүйе макроэкономикасы
Ақшаны айналымға, халықты жұмыспен қамтуға, инвестициялауға және т.б. қатынастарда жиынтық экономикалық көрсеткіштерді (жалпы ішкі өнім, ұлттық табыс және т.б.) пайдалана отырып, тұтастай алғанда экономиканы зерттейтін экономикалық ғылым секциясы
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Санитария және гигиена
Адамның және қоршаған ортаны өзара байланыстыру мен өзара әрекеттесуді, қоршаған ортаның адам денсаулығына әсері, гигиеналық ережелер мен талаптардың практикалық қолданылуын ғылыми тұрғыдан зерттейтін ғылым, қоршаған ортаға зиян келтіретін зиянды әсерді жою. Гигиена және санитария тығыз өзара байланысты және өзара бірін-бірі толықтырады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кәсіби бағытталған шетел тілі
Мақсаты: студенттердің коммуникативтік-мәдениетаралық біліктілігін әрі қарай жетілдіру және шет тіліндегі кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру. Мазмұны: 1. «жаһандық сахнадағы балалардың «КВО» мәртебесі» 2. «Қазіргі қоғамның әлеуметтік мәселелері мен жаһандық сын-тегеуріндері» 3. «Қазіргі әлемдегі заманауи білім беру жүйесінің сын-тегеуріндері» 4. «Мәдениет және қазіргі әлем» 5. «Білім беру жүйесіндегі бұқаралық ақпарат құралдарының трендттері»
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Мейрамхана және қонақ үй бизнесінің бухгалтерлік есебі және аудиті
Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында бизнес-операцияларды дұрыс есепке алу және қаржылық есептілікті дайындау үшін студенттердің теориялық және практикалық дайындығын қамтамасыз ету.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Академиялық хат
«Академиялық жазылым» пәнінде академиялық жазылым туралы ұғым, академиялық сауаттылық, академиялық дағды, академиялық жазылымның деңгейлері, академиялық жазылым стилі, құрылымы мен композициясы, академиялық эссе жазу технологиясы, аннотация, рецензия, ғылыми баяндама, ғылыми мақала, ғылыми жоба, ғылыми жұмыс, автореферат, диссертация талаптары және академиялық ақпараттық ресурс қолданысы туралы білім беріледі.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Өзін-өзітану
«Өзін-өзі тану» пәні адам әлеуетін ашуға бағытталған, оқушылардың өзін-өзі дамыту мен еркіндікке деген сеніміне, қадір-қасиетін қорғауға және адамның бақыт жолында құқықтары мен қажеттіліктерін қамтамасыз етуге деген сенімін дамытады. Тәртіп студенттердің әлеуметтік негізгі құзыреттілігін қалыптастырады - адамдар арасында қарым-қатынас жасауға, олардың ар-намысы мен қадір-қасиетін құрметтеуге дайын.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Қаржылық сауаттылық негіздері
«Қаржылық сауаттылық негіздері» пәнін оқытудың мақсаты- мемлекеттік білім беру стандартына және жұмыс берушілердің талабына сәйк ескелетін, қаржылық сауаттылық саласында кәсіптік қызметті орындауға жеткілікті деңгейде білімге, іскерлікке ие мамандарды дайындау. Пәнді оқыту міндеттері: Пәннің мақсатына сәйкес, кәсіпті білім алу, жетекшінің тәжірибелік жұмысының дағдысын меңгеру, тәжірибелікжұмыстар, жаттығулар, кейстер, тренингтер, тестердіорындау, лекциялық материалдарды және т.б. оқу арқылы іскер қасиетті және студенттердің шығармашылық белсенділігін дамыту болып табылады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Бизнес негіздері
Бұл пән бизнестің, кәсіпкерліктің және коммерцияның жалпы түсінігін қарастырады. Курста келесідей сұрақтар қарастырылады: бизнесті жүргізу мәдениеті, тәуекелдер, бәсекелестік, персоналды басқару және еңбек қатынастары, еңбекті ұйымдастыру, нормалау және еңбекақы төлеу мәселелері. Курстың негізгі сипаттамасы – өз бизнесін құру, қаржылық тұрақтылық, жауапкершілік және қызметті тоқтату, бизнесті дамытуды мемлекеттік реттеу және мемлекеттік қолдау.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Мейрамхана және мейманхана маркетингі
Пәннің мақсаты - студенттерді қонақжайлылық саласындағы маркетингтің қазіргі заманғы тұжырымдамаларымен таныстыру, қонақүй және мейрамхана бизнесінде сұранысты қалыптастыру мен ынталандырудың әр түрлі формаларын қарастыру. Сегментация, мақсатты нарық анықтамасы және өнім позициясын анықтау Баға қою стратегиясы. Сұраныс пен ұсынысты басқару
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Стандартизация және қызмет көрсетудің сертификаттауы
Standardization is an activity that is aimed at the development and implementation of requirements, norms, rules, characteristics, both mandatory and recommended, ensuring the consumer's right to purchase services of the appropriate quality at an affordable price. Standard - developed by consensus and approved by a recognized body regulatory document aimed at achieving the optimal degree of orderliness in a particular area.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кәсіби орыс тілі
Кәсіби қазақ тілін меңгеру студентті шығармашылық ойлауға, көзқарасын кеңейтуге, өзінің жеке қасиеттерін жан-жақты ашуға, яғни кәсіби білімін дамытуға әсерін тигізеді. Студент өзіндік жұмыс орындаудың дағдысын қалыптастырады, шығармашылық дербестікке қол жеткізед, соларөылы тілдік түініктерді, логиканың барлық түрлерін (талдау, жинақтау, салыстыру, тұжырымдама жасау) жетілдіріледі.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Экскурсиятану
Курстың мақсаты-студенттердің әлемдегі және Қазақстандағы ұйымдастырылған саяхаттардың тарихы мен дамуы бойынша білім жүйесін қалыптастыру, алған білімдерін отандық туризм индустриясы үшін қолдана білу. Пәнді оқытудың міндеттері: - студенттердің отандық және халықаралық туризмді дамыту саласында талдау және үрдістерді дамыту; - студенттерді Қазақстан Республикасында және әлемде ұйымдастырылған саяхаттардың даму тарихымен таныстыру.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Имиджелогия
Имиджелогия ғылым ретінде, имидж түсінігі және түрлері. Туризм саласы маманының имиджі. Менеджердің имиджі, имидждің сыртқы бөлігі, Имидж психологиясы, іскерлік қарым-қатынас, туризм менеджерінің кәсіби стилі. Туристік индустрия кәсіпорындарының имиджі. Туристік кәсіпорынның имиджін қалыптастыру, кәсіпорын имиджінің компоненттері: фирмалық стиль, кеңсені безендіру, келушілерді қабылдауды ұйымдастыру, бренд ұғымы, брендинг. Туристік дестинациялардың имиджі. Туристік дестинация ұғымы, туристік дестинациялар имиджі, туристік дестинациялар имиджін қалыптастыру, туристік дестинациялардың қолайлы имиджін қалыптастыру проблемалары
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Туризм мен қонақжайлықтың іскери хаттамасы
Пәндерді меңгеру мақсаты туризмдегі заманауи іскерлік этикет пен хаттаманың негізгі нормалары мен талаптарын зерделеу, магистранттарға туризм саласындағы кәсіпкерлік хаттама мен этикет саласында негізгі білімдер мен дағдыларды қалыптастыру, сондай-ақ студенттердің іскери қарым-қатынаста тәжірибелік дағдыларын дамыту болып табылады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Халықаралық брондау және резервтеу жүйелері
Қонақжайлылық индустриясында ақпараттық технологиялардың мәні және интеграцияланған ақпараттық технологияларды басқару. Қонақ үйлер мен мейрамханалар деректер базасын қалыптастыруда ақпараттық технологияларды пайдалану, индустриядағы интеграциялық үдерістерді болжау және қонақжайлылық. Қазіргі заманғы компьютерлік технологияларды пайдалана отырып, мейрамхана бизнесінде бірыңғай ақпараттық кеңістікті қалыптастыру. Ақпараттық технологияларды жіктеу
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Компьютерлік дизайн
Қарапайым примитивтерді құру, еркін қисықтардыредакциялау, объектілердің контурларын орнату, объектілердің түсін басқару, әртүрлі мәтіндік нысандармен жұмыс жасау, объектілерге әртүрлі әсерлерді қолдану. Векторлық графика жүйесінде схемалық сызбаларды құру. Оқу үрдісінде иллюстрациялық диаграммаларды және кескіндерді дайындау үшін компьютерлік графикалық жүйелердіпайдалану.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Қонақжайлық индустриясындағы компьютерлік бағдармалардың өнімдері
Қонақжайлылық индустриясында қолданылатын компьютерлік өнімдерді біліңіз. Қонақжайлық индустриясында қолданылатын ғаламдық компьютерлік желілер, автоматтандырылған қонақүйді басқару жүйесі. Қонақүйде қызмет көрсетуді басқарудағы ақпараттық технологиялар. Компьютерлік бағдарламалардың ерекшеліктері, отандық және шетелдік компьютерлік бағдарламалар туралы білу. технологиясы
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана және мейманхана кәсіпорындарында құралжабдықтық қызмет көрсету және оның сенімділігі
Пәннің мақсаты - мейрамханалар, кафелер, барлар, қонақ үйлер мен қонақүйлерге арналған жабдықпен танысу. Кәсіби жабдықтарды сараптау, бағалау. Қонақүйлерді техникалық жабдықтаумен жабдықтау Қонақүйлер мен олардың жабдықтарын техникалық пайдалану ережелері. Азық-түлік жабдықтары.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Робототехника негіздері
Ағылшын тілінде. Робототехника қолданбалы ғылым ретінде. Робототехникалық конструктордың электронды және құрылымдық компоненттері. Конструктор Lego негізіндегі робот модельдері. Робототехникалық конструкторлардың бағдарламалық жасақтамасы. Lego Mindstorms графикалық бағдарламалау ортасы. Қозғалыстарды бағдарламалау. Датчиктерді бағдарламалау. Сенсорлық жүйелер.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Кәсіби қазақ тілі
Студенттерге іскери және кәсіби қарым-қатынас түрлері, ғылыми стильдің жанрлық ерекшеліктері, кәсіби қарым-қатынастың білік пен дағдыларын игертеді, жалпы гуманитарлық және жалпы кәсіби танымын кеңейтеді. Пәнді игеру барысында кәсіби сөздердің мағыналық, құрылымдық ерекшеліктерін, кәсіби салалық терминдердің семантикасы мен жасалу ерекшеліктерін, кәсіби саладағы сөйлеу тілі мен ғылыми стильдің ерекшеліктерін меңгереді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Қонақжайлық өнеркәсіп индустриясында персоналды басқару
Қызмет көрсету кәсіпорынындағы персоналды басқарудың теориялық негіздері. Сервис кәсіпорындарында персоналды іздеу, іріктеу және жалдау. Сервис кәсіпорын қызметкерлерінің даму технологиясы. Персоналды басқару әдістері мен стильдері. Мотивация сервис кәсіпорындарындағы басқарудың негізгі функциясы ретінде. Сервис кәсіпорындарында персоналды басқарудың психологиялық аспектілері
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Шетелдік және ұлттық тағамдар дайындау технологиясы
Сыртқы тағамдар дайындаудың негізгі ұғымдары мен дағдыларын беріңіз. Отандық және шетелдік ұлттық тағамдар дайындау технологиясының ұқсастығын салыстыру
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қонақ үй бизнесінің әлемдік теориясы мен тәжірибесі
Қонақ үй бизнесінің кезең-кезеңмен ұйымдастырылуын зерттеу, қарым-қатынас қонақ үй бизнесінің жеке қызметтері, олардың техникалық қызметі қолданылатын талаптарға негізделген сипаттамалар ғимараттар мен үй-жайларға, қонақ үйді жабдықтауға және т.б. тұрғын үй-жайлар, қызметкерлердің лауазымдық міндеттері.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Өндірісті ұйымдастырудағы негізгі бағыттарды білу қажет. қоғамдық тамақтандыруды дамытудың негізгі бағыттары, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының түрлерінің нормативтік талаптарға сәйкес сипаттамасы. Семинарлардың жұмысын ұйымдастыруды білу, тарату; Жұмыс орнында еңбек ұйымының негіздерін ескере отыру
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикасы
Студенттерді қонақжайлық индустриясында кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру нысандарын түсіну, түрлі қаржыландыру көздерін пайдалану арқылы қалыптастыру; сондай-ақ әртүрлі кәсіпорындар мен ұйымдардың жұмыс істеу ерекшеліктерін зерделеу.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризм саласындағы анимациялық қызмет
Анимациялық қызмет негіздері. Анимациялық қызметтің тарихи алғышарттары. Анимация тұлғаның әлеуметтік белсенділігінің формасы ретінде. Қонақ үйлер мен мейрамханалардағы Анимация. Санаториялық-курорттық мекемелердегі анимациялық-демалыс қызметі. Мерекелер анимациясы. Фестивальдар анимациясы. Тарихи қайта құру және мұражай анимациясы. Тақырыптық парктердегі Анимация. Іскерлік қызметтің анимациясы. Клубтық демалыс саласында туризмді ұйымдастыру
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тағамдар мен сусындарды дайындау және безендіру эстетикасы
Кешенді композицияларды төсеу мен безендіруді, науаларға арналған ыдыс-аяқты жобалауды, банкеттерге арналған сусындар дизайнын, қабылдау және басқа да іс-шараларды ұйымдастыру және өткізу. Ыстық және суық сусындардың дұрыс және түпнұсқалық жеткізілуі
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кәсіпорындар қонақжайлық индустриясын дамыту стратегиясы
Пәннің мақсаты - қонақжайлылық индустриясын және туризмді дамытудың өңірлік стратегиялары, кәсіпорындарды, өндірістерді, кешендерді ұйымдастыру және басқару. Қонақүй бизнесіндегі сұраныстың дамуының үш кезеңінің құрылымдық теориясы және қазақстандық қонақүйдің осы үрдістегі орны. Қонақ үй бизнесіндегі стратегиялық өзгерістердің сандық теориясын қолдану ерекшеліктері. Әлемдік қонақ үй индустриясының даму стратегиясы
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамханалар және мейманханалардың интерьері мен экстерьері
Үйлер мен ғимараттарды жобалау қағидалары, мейрамханалар мен қонақ үйлер сәулет-құрылыс конструкцияларының негіздері, қонақтарды тарту кезінде ішкі және сыртқы қатынастар туралы сұрақтар қарастырылады. Табиғи ресурстарды дұрыс пайдалануды және қоршаған ортаны қорғауды ескере отырып, жаңа материалдарды, конструкцияларды, инженерлік жабдықтарды қолданумен заманауи ғимараттар мен құрылыстарды салу туралы.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мерекелер мен банкеттерді ұйымдастыру
Мерекелер мен банкеттер кілттерді ұйымдастыру және өткізу, анимация, құндылықтар. Шараның тақырыбы бойынша тақырыптық іс-шаралар, балаларға арналған кештер, банкет залын безендіру. Санаториялар мен қонақ үйлердегі анимациялық іс-шараларды ұйымдастыру.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Азық-түлік тауарларының тұтынышы қасиеттері
Тұтыну қасиеттері мен көрсеткіштерінің номенклатурасы - бұл тұтыну тауарларының сапалық сипаттамаларын анықтайды. Тағам өнімдерінің химиялық қауіпсіздігі, тамақ өнімдерінің санитарлық-гигиеналық қауіпсіздігі. Энергетикалық құндылығы (калория)
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үйлер мен мейрамханалар эстетикасы және архитектурасы
Қонақжайлылық индустриясы саяхатшылардың жаңа қалауына және қалауларына жауап ретінде тез өзгеріп отырады. Сондықтан қонақүй нарығында ұсыныстар әртүрлі болып келеді. Бұл бизнестің басты міндеті - жайлы және эстетикалық ортаны құру. Өйткені қонақтар, ең алдымен, кейбір қонақүй желілерін немесе кішкене қонақ үйлерді артық көретіндігіне назар аударады. Дизайн шешімдері, қонақүйлерді аймақтарға бөлу және кеңістіктегі композициялар негізгі міндеттердің бірі болып табылады. Сонымен қатар, қонақ үйдің ішіндегі инфрақұрылымды құру және күрделі жобалаудан басқа, қоршаған ортаның жайлылығы да маңызды рөл атқарады. Барлық осы мәселелер ��аралды
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Шетелдік және ұлттық тағамдар
Бұл пән бұрынғы Кеңес Одағының республикалары мен әлемнің түрлі елдерінің ұлттық тағамдарының ерекшеліктерін, суық, ыстық және тәтті ыдыс-аяқтарды, сондай-ақ сусындарға арналған рецепттерді, ұлттық және шетелдік тағамдарды көрсетеді. және терең ежелгі тамыры.Бұл әдет-ғұрыптар табиғи, тарихи және әлеуметтік-экономикалық жағдайдың, көршілермен мәдени алмасудың әсерінен қалыптасқан. Сондықтан ұлттық тағам халық тарихының және материалдық мәдениетінің құрамдас бөліктерінің бірі болып табылады, әрбір ұлттық тағамның негізі бастапқы өнімдер жиынтығына және оларды өңдеудің әдісіне негізделген. Елдің географиялық орналасуы, оның климаты, материалдық өндірісі және діни әдет-ғұрыптары бастапқы өнімдер жиынтығына әсер етеді.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
Оқыту нәтижелері
- өзгелермен тиімді қарым-қатынас жасай білу, өз пікіріңізді жазбаша түрде және ауызша жеткізу білу
- топта жұмыс істей білу, көзқарасыңызды дұрыс жеткізу , жаңа шешімдерді ұсыну
- заманауи ақпараттық ағындарды шарлай білу және болашақта кәсіби қызметтегі IT-технологияларды дұрыс және тиімді қолдануға қабілетті болуы керек
- объективті бағалау, салыстыру және қонақжайлылық индустриясының әр түрлі перспективаларын анықтау үшін сыни ойлау дағдыларына ие болу
- қонақжайлылық индустриясында қызметті ұйымдастырумен байланысты күрделі тапсырмалардың әртүрлі деңгейлерінде басқару шешімдерін қабылдау
- қонақжайлылық индустриясын қоғамды жандандыру тәсілі ретінде дамыту, әлемдегі қонақжайлылық индустриясының негізгі факторлары мен жағдайларын, сонымен қатар қонақ үй және мейрамхана бизнесінің халықаралық стандарттарын және олардың қонақжайлылық индустриясын дамытудағы рөлін білу
- әлемдік тәжірибеде қолданыстағы нормативтік-құқықтық базаны қолдана отырып, қонақжайлылық индустриясы нарығындағы жағдайға жан-жақты талдау жүргізу
- қонақжайлылық индустриясын және оны әрі қарай дамыту үшін мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының дұрыс стратегиясы мен тактикасын құра білу
- know the methods of marketing research to assess the sustainable development of the hospitality industry
- нарық сегменттерінің өзгеру динамикасын бақылау үшін нарықтық зерттеулер мен жеткізушілер, бәсекелестер мен тапсырыс берушілер нарығына мониторинг жүргізе білу