Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11101 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Ш. Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты студенттердің жеке қасиеттерін дамыту, жалпы мәдени және кәсіптік (конструкторлық, ғылыми-зерттеу, коммуникациялық, ұйымдастырушылық, басқару, сыни, сараптамалық, педагогикалық) құзыреттіліктерін қалыптастыру, практикалық қызметте оларды жүзеге асыру дағдыларын дамыту (дизайн, зерттеу, коммуникация, ұйымдастырушылық және басқару , сыни, сарапшы, педагогикалық) ел заңнамасының талаптарына сәйкес.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Қонақжайлылықтың этика негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - менеджменттің этикасының заманауи жағдайда қонақ үй қызмет көрсету саласындағы кәсіпорынға қаншалықты маңызды екендігін зерттеу. Қонақжайлылық индустриясында кәсіби этиканың негізгі коды: қонақ үй бизнесі қызметкерлерінің клиенттермен жұмысы. Қонақ үй кәсіпорындарының кәсіптік этикасы. Шетелдік туристерді қалай қарсы алуға болады.

    Селективті тәртіп
  • Мейрамхана ісінде дағдарысқа қарсы басқару
    Несиелер: 5

    Мейрамхана кәсіпорындарындағы дағдарыс үдерістерінің сипатын және сипатын, динамикалық нарық жағдайында олардың қызметін тұрақты ұстау әдістерін және құралдарын түсіну. Пәннің мазмұны: студенттер дағдарысты дамытудың диагностикасы мен мониторингінің әдіснамасы туралы білімін меңгереді және мейрамхана кәсіпорнының тұрақты жұмысын қалпына келтіру және қалпына келтіру бойынша шаралар кешенін әзірлеу дағдыларын меңгереді.

    Селективті тәртіп
  • Мейрамхана мен қонақ үй инфроқұрылымы
    Несиелер: 5

    Қонақ үйдің барлық бөлмелерін және олардың мақсаттарын біліңіз. Лобби, зал, зал, киім-кешек, дәретхана, темекі шегу секілді ұғымдарға ие болу. Қонақ үйлер мен мейрамханалар инфрақұрылымының құрамы мен принциптері. Қонақүйдің бірқатар басқа индикаторларындағы инфрақұрылымның рөлін бағалаңыз.

  • Жастар саясаты
    Несиелер: 5

    Курста гуманитарлық, жаратылыстану және әлеуметтік ғылымдардың жастар туралы іргелі білімдерін талдау; қазіргі заманғы қоғамдағы жастардың жағдайы мен оның негізгі мәселелері туралы ғылыми идеяларды қалыптастырады; жастармен жұмыс істеудің жүйелі сипаты туралы түсінік береді; жастарға қатысты гуманистік көзқарастарды және әлеуметтік білім беру үдерісін қалыптастырады; жастарға қатысты мемлекеттік саясаттың негізгі бағыттары болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экология және тұрақты даму
    Несиелер: 5

    Қоршаған орта құрамының өзгеруін, тиісінше озон қабатының бұзылуын, мөлдірліктің өзгеруін, түтіннің пайда болуын, оның күкірт, азот оксидтерімен, қорғасынмен, сынаппен ластануының ұлғаюын зерттейді. канцерогендік заттармен және т. б. Ғылыми-техникалық процесс антропогендік фактордың ОС - ға әсер етуінің ұлғаюына әкеп соқтырады және табиғи ресурстарды ұтымды пайдалануды ерекше өткір талап етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шоқантану
    Несиелер: 5

    Нақты тарихи материалдағы Курс Ш. Уәлихановтың өмірі мен қызметі туралы бұрын белгісіз көптеген өмірбаяндық материалдарды ашып қана қоймай, ХІХ ғ. екінші жартысындағы Қазақстан дамуының барлық қарама-қайшы тұстарын толықтыра аша түсе, тарихи үрдісі туралы түсінік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құқық негіздері
    Несиелер: 5

    «Құқық негіздері» пәні қоғамдағы түрлі құбылыстардың аясында заңның және мемлекеттің пайда болуы мен дамуын зерттейді. Тәртіп жұмыс, азаматтық, қылмыстық, отбасылық құқық және т.б. сияқты мемлекеттің құқықтық құбылыстарының, динамикасының, заң мен мемлекеттің даму заңдылықтарын қамтитын түрлері мен формалары туралы идеяларды және құзыреттерді қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика 1
    Несиелер: 5

    Сызықтық алгебра элементтері. Анықтауыштар және олардың қасиеттері. Анықтауыштарды есептеу. Матрица және оларға операциялар. Үздіксіз функцияның шегі, шегі ұғымы. Квадраттық үшчлен тұратын функциялардан интегралдар. Тригонометриялық функцияларды интегралдау

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлық индустриясын негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - менеджменттің этикасының заманауи жағдайда қонақ үй қызмет көрсету саласындағы кәсіпорынға қаншалықты маңызды екендігін зерттеу. Қонақжайлылық индустриясында кәсіби этиканың негізгі коды: қонақ үй бизнесі қызметкерлерінің клиенттермен жұмысы. Қонақ үй кәсіпорындарының кәсіптік этикасы. Шетелдік туристерді қалай қарсы алуға болады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Толеранттылық негіздері
    Несиелер: 5

    Этносаралық қатынастардың жағымды тәжірибесі, этносаралық және конфессияаралық қатынастарды нығайту және үйлестіру. Қазақстан Республикасының ұлттық саясатының элементтері, олардың бірі - қазақ мәдениетінің мақсатты дамуы, басқа этникалық топтар үшін қолайлы жағдай жасау. Көп ұлтты қоғамда әлеуметтену, толеранттылықты дамыту, этносаралық қарым-қатынас мәдениетін қалыптастыру және тұлғааралық қарым-қатынас..

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Сыбайлас жемқорлыққа қарсы азаматтық ұстанымды жүйелі білім арқылы қалыптастыру.Осы пән өз тарапынан студенттерге тиістімәдениет негіздерін меңгеру арқылытеориялық тұрғыда заң ұғымдарына талдау, зерттеу жасауды үйрету, алғанбілімдерін болашақ мамандықтарында тиімді пайдалануға жағдайлар жасау өз септігін тигізеді.Пәннің негізгі міндеттері: сыбайлас жемқорлық саласындағықұқықтық мәдениетті қалыптастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Дінтану
    Несиелер: 5

    «Дінтану діннің пайда болуы, дамуы және жұмыс істеуі, оның әртүрлі құбылыстары, діннің және мәдениеттің басқа салаларының өзара әрекеттестігі мен өзара әрекеттесуін реттейтін заңдарды зерделеуге бағытталған. Ол философиялық ойдың, табиғи және әлеуметтік ғылымдардың тарихымен, қазіргі заманғы ғылыми-техникалық революция жетістіктеріне сүйенеді. Курстың мақсаты дінді әлеуметтік феномен ретінде объективті зерттеуді, оның пайда болуын зерттеуді, тарихи эволюцияны қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тіршілік қауіпсіздік негіздері
    Несиелер: 5

    Авариялардың, төтенше жағдайлардың туындау қаупін азайту негізінде қауіпсіздікті қамтамасыз ету. Тіршілік ету ортасының қауіптілігі мен зияндылығын тану, төтенше жағдайлар кезіндегі сауатты іс-әрекеттер. Өмір сүру процесінде адамның денсаулығы мен жұмысқа қабілеттілігін сақтау қауіпсіздігін қамтамасыз ететін әлеуметтік-экономикалық, ұйымдастырушылық, техникалық, гигиеналық және емдеу-алдын алу шаралары мен құралдары жүйесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • «Мәнгілік Ел» құндылықтары және рухани жаңғыру
    Несиелер: 5

    «Мәңгілік Ел» пәнінің мазмұны: а) студенттердің ұлттық ерекшелігін, азаматтығы мен патриотизмін қалыптастыру, олардың тарихи және әлеуметтік жадысын дамыту, ұлттық мәдениетке баға беру, б) этникалық стереотиптерді жеңуге және басқа да мәдениет өкілдерімен сындарлы диалогты құруға қабілетті мәдениетаралық коммуникация дағдыларымен интеллектуалды және бәсекеге қабілетті тұлғаны дамыту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономика негіздері
    Несиелер: 5

    Экономика негіздері пәні қоғамда экономиканың қызмет етуінің іргелі мәселелерін қарастырады және зерттейді, сондай-ақ, қоғамның әлеуметтік- экономикалық даму эволюциясы, жеке ұдайы өндірістің заңдылықтарын, ұлттық экономика деңгейіндегі ұдайы өндірісті, мезоэкономика және әлемдік шаруашылықты қарастырады. Студенттерге экономиканың кез келген саласында талдау әдістерін, тәсілдерін, құралдарын өздігінен қолдану үшін олар пайдалана алатын жаңа экономикалық ойлар қалыптасуына септігін тигізеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Гендерлік саясат
    Несиелер: 5

    Курста мемлекеттердің негізгі құжаттарымен және халықаралық актілермен бекітілген ерлер мен әйелдердің тең құқықтары мен тең мүмкіндіктерін қамтамасыз ету және іске асыру мәселелері қарастырылады. Гендерлік саясаттың негізгі бағыттары ерлер мен әйелдердің күш құрылымдарында теңдестірілген қатысуына қол жеткізу, әйелдердің экономикалық тәуелсіздігіне тең мүмкіндіктер беру, бизнесті дамыту және насихаттау болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласында жарнама
    Несиелер: 5

    Туризмдегі жарнама ерекшеліктері. Маркетинг кешеніндегі жарнама. Туризмде қолданылатын жарнамалық құралдар. Қызметтер саласындағы жарнаманың ерекшеліктері. Туризмде қолданылатын жарнама түрлері. Жарнама құралдары. Жарнамалық зерттеулер және жарнама мақсаттарын анықтау. Жарнаманы тарату құралдарын таңдау. Жарнамалық бюджетті әзірлеу. Жарнамалық қызметтің тиімділігін бағалау. Туризм кәсіпорындарының көрме қызметі. Туристік кәсіпорынның имиджі жарнама құралы ретінде

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Отельердің кәсіби ұстасы
    Несиелер: 3

    Мақсаты: Қазақстандық қонақ үйлер мен мейрамханалар қауымдастығы, қонақжайлық индустриясының рөлі, халықаралық стандарттарды білу мақсатында мейманхана мен мейрамхана қызметкерлерінің, сондай-ақ қонақжайлық индустриясының қызметкерлерінің кәсіптік қасиеттері мен дағдыларын дамытуға жәрдемдесу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік тауарларың тану
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерінің сапасын сыныптау сапасы Азық-түлік өнімдерінің химиялық құрамы Тауарлардың сапасын анықтау әдістері Азық-түлік өнімдерін сақтау Сәйкестікті растау ретінде сертификаттау Тұтынушы өнімін таңбалау Стандарттау негіздері Тауарды штрих-кодтау Астықтың және оның өнімдерінің азық-түлік өнімдерінің жеке топтарын маркетинг

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Маркетингтік зерттеулер
    Несиелер: 5

    Маркетингтік зерттеулерді жүргізудің ғылыми-теориялық негіздерін зерттеу, сондай-ақ осындай зерттеулерді жүзеге асырудың практикалық дағдыларын меңгеру. Маркетингтік зерттеулердің теориялық негіздері. Маркетингтік зерттеулер жүргізу әдістемесі. Маркетингтегі сандық және сапалық зерттеулердің жіктелуі. Маркетингтік зерттеулерді жүргізудің жалпы әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясында қызмет көрсету сапасының стандарттары
    Несиелер: 5

    Көптеген танымал қонақ үй желілерінің стандарттары қызметкерлердің болуы тиіс: достық, достық, жағымды көрініс, командамен жұмыс істей білуі керек. Қызмет көрсету стандарттары әртүрлі болуы мүмкін, бұл қонақ үй, оның санаты мен мақсатты аудитория тұжырымдамасына байланысты. Қонақ үй персоналын менеджерден менеджерге үйрету үшін сіз әрбір қызмет үшін кәсіби стандарттарға сай болуыңыз керек. Олардың мәні - олар қонақ үй кешенінің әрбір бөлімінде қызмет көрсетудің қандай болуы керек екенін анықтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана бизнесінің техника негіздері
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты - мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыру; қызмет көрсету процесі, өндірісті технологиялық және техникалық дайындауға қызмет көрсету; мейрамханаларда белгілі бір тағамды дайындауға арналған техниканы білу

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлық өнеркәсібі аясында қызмет көрсетудің халықаралық стандарттары
    Несиелер: 5

    Менеджмент және еңбек қатынастары, Қызмет стандарттарын әзірлеудің халықаралық әдістері Сапалы қызмет стандартының тұжырымдамасы. Мейманхананың мінез-құлық стандарттары мен қонақүйлермен қарым-қатынас жасау. Телефонмен сөйлесудің негізгі ережелері. Қазақстандағы және шетелдегі стандарттардағы айырмашылық

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясының зерттеу және ақпарат
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық және туризм саласындағы зерттеулердің заманауи бағыттары. Маркетингтік зерттеу пәні. Қонақ үй индустриясы және қонақ үй қызметі. Қонақжайлылық индустриясындағы маркетинг кешенін әзірлеу. Қонақ үй қызметтері нарығын сегменттеу негіздері. Қонақ үй қызметтері нарығын маркетингтік зерттеу. Маркетингтік қызметті ұйымдастыру, басқару және жоспарлау. Қонақ үй индустриясының маркетингтік азық-түлік-нарықтық стратегиясы. Қонақ үй индустриясы кәсіпорнының баға стратегиясы мен тактикасы. Қонақ үй кәсіпорнының маркетингтік өткізу стратегиясы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясының этикалық және психологиялық негіздері
    Несиелер: 3

    Сервистің психологиялық мәдениеті мәселелері қарастырылады - бұл қызмет көрсетудің ең жақсы тактикасын қолдану мақсатында клиентураның жеке-психологиялық ерекшеліктерін есепке алу үшін сервис қызметкерлерінің психологиялық білімдерінің, дағдылары мен іскерліктерінің даму деңгейі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана және мейманхана бизнесіндегі кәсіпкерлік қызмет негіздері
    Несиелер: 5

    Қонақ үй бизнесінде кәсіпкерлік қызмет кәсіпкерлік қызметтің негізгі ұғымдары мен мәні, қонақжайлық индустриясының кәсіпорны туралы түсінік болуы керек. Қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарының ұйымдық-құқықтық мәртебесін білу керек.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейманхана және мейрамхана менеджменті
    Несиелер: 6

    Қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының эволюциясын зерттейді, қонақ үй өнімдерінің элементтерін ашып көрсетеді, қонақүйдің мейрамханасында қызмет көрсету үдерістерін басқару, қонақ үй және мейрамхана қызметкерлерінің сапасын басқару қызметтерін басқару, басқару шешімдерінің тиімділігі үшін жағдайлар, шешімдердің орындалуын ұйымдастыру және бақылау

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм және әлеуметтік жүйе микроэкономикасы
    Несиелер: 5

    Туризм және қонақжайлылық экономикасы осы саладағы экономикалық қатынастардың салалық аспектілерін, сондай-ақ қонақжайлық индустриясының ішкі және сыртқы нарықтарында туристік өнімдер мен қызметтерді өндіру, қалыптастыру, айырбастау және тұтыну кезінде пайда болатын процестер мен құбылыстарды зерттейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамхана және мейманханада қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Мейрамханада қонақ үй қызмет көрсету технологиясын игеру, сондай-ақ мейрамханаларда, кафелерде, бистрлерде және қонақ үйлерде қызмет көрсету. Астыңғы ас құралдарын, үстел шатырын және оның мақсатын түсініңіз

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм және әлеуметтік жүйе макроэкономикасы
    Несиелер: 5

    Ақшаны айналымға, халықты жұмыспен қамтуға, инвестициялауға және т.б. қатынастарда жиынтық экономикалық көрсеткіштерді (жалпы ішкі өнім, ұлттық табыс және т.б.) пайдалана отырып, тұтастай алғанда экономиканы зерттейтін экономикалық ғылым секциясы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Санитария және гигиена
    Несиелер: 5

    Адамның және қоршаған ортаны өзара байланыстыру мен өзара әрекеттесуді, қоршаған ортаның адам денсаулығына әсері, гигиеналық ережелер мен талаптардың практикалық қолданылуын ғылыми тұрғыдан зерттейтін ғылым, қоршаған ортаға зиян келтіретін зиянды әсерді жою. Гигиена және санитария тығыз өзара байланысты және өзара бірін-бірі толықтырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі
    Несиелер: 3

    Мақсаты: студенттердің коммуникативтік-мәдениетаралық біліктілігін әрі қарай жетілдіру және шет тіліндегі кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру. Мазмұны: 1. «жаһандық сахнадағы балалардың «КВО» мәртебесі» 2. «Қазіргі қоғамның әлеуметтік мәселелері мен жаһандық сын-тегеуріндері» 3. «Қазіргі әлемдегі заманауи білім беру жүйесінің сын-тегеуріндері» 4. «Мәдениет және қазіргі әлем» 5. «Білім беру жүйесіндегі бұқаралық ақпарат құралдарының трендттері»

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесінің бухгалтерлік есебі және аудиті
    Несиелер: 5

    Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында бизнес-операцияларды дұрыс есепке алу және қаржылық есептілікті дайындау үшін студенттердің теориялық және практикалық дайындығын қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Академиялық хат
    Несиелер: 3

    «Академиялық жазылым» пәнінде академиялық жазылым туралы ұғым, академиялық сауаттылық, академиялық дағды, академиялық жазылымның деңгейлері, академиялық жазылым стилі, құрылымы мен композициясы, академиялық эссе жазу технологиясы, аннотация, рецензия, ғылыми баяндама, ғылыми мақала, ғылыми жоба, ғылыми жұмыс, автореферат, диссертация талаптары және академиялық ақпараттық ресурс қолданысы туралы білім беріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өзін-өзітану
    Несиелер: 3

    «Өзін-өзі тану» пәні адам әлеуетін ашуға бағытталған, оқушылардың өзін-өзі дамыту мен еркіндікке деген сеніміне, қадір-қасиетін қорғауға және адамның бақыт жолында құқықтары мен қажеттіліктерін қамтамасыз етуге деген сенімін дамытады. Тәртіп студенттердің әлеуметтік негізгі құзыреттілігін қалыптастырады - адамдар арасында қарым-қатынас жасауға, олардың ар-намысы мен қадір-қасиетін құрметтеуге дайын.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қаржылық сауаттылық негіздері
    Несиелер: 3

    «Қаржылық сауаттылық негіздері» пәнін оқытудың мақсаты- мемлекеттік білім беру стандартына және жұмыс берушілердің талабына сәйк ескелетін, қаржылық сауаттылық саласында кәсіптік қызметті орындауға жеткілікті деңгейде білімге, іскерлікке ие мамандарды дайындау. Пәнді оқыту міндеттері: Пәннің мақсатына сәйкес, кәсіпті білім алу, жетекшінің тәжірибелік жұмысының дағдысын меңгеру, тәжірибелікжұмыстар, жаттығулар, кейстер, тренингтер, тестердіорындау, лекциялық материалдарды және т.б. оқу арқылы іскер қасиетті және студенттердің шығармашылық белсенділігін дамыту болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Бизнес негіздері
    Несиелер: 3

    Бұл пән бизнестің, кәсіпкерліктің және коммерцияның жалпы түсінігін қарастырады. Курста келесідей сұрақтар қарастырылады: бизнесті жүргізу мәдениеті, тәуекелдер, бәсекелестік, персоналды басқару және еңбек қатынастары, еңбекті ұйымдастыру, нормалау және еңбекақы төлеу мәселелері. Курстың негізгі сипаттамасы – өз бизнесін құру, қаржылық тұрақтылық, жауапкершілік және қызметті тоқтату, бизнесті дамытуды мемлекеттік реттеу және мемлекеттік қолдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана және мейманхана маркетингі
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты - студенттерді қонақжайлылық саласындағы маркетингтің қазіргі заманғы тұжырымдамаларымен таныстыру, қонақүй және мейрамхана бизнесінде сұранысты қалыптастыру мен ынталандырудың әр түрлі формаларын қарастыру. Сегментация, мақсатты нарық анықтамасы және өнім позициясын анықтау Баға қою стратегиясы. Сұраныс пен ұсынысты басқару

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Стандартизация және қызмет көрсетудің сертификаттауы
    Несиелер: 5

    Standardization is an activity that is aimed at the development and implementation of requirements, norms, rules, characteristics, both mandatory and recommended, ensuring the consumer's right to purchase services of the appropriate quality at an affordable price. Standard - developed by consensus and approved by a recognized body regulatory document aimed at achieving the optimal degree of orderliness in a particular area.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіби орыс тілі
    Несиелер: 3

    Кәсіби қазақ тілін меңгеру студентті шығармашылық ойлауға, көзқарасын кеңейтуге, өзінің жеке қасиеттерін жан-жақты ашуға, яғни кәсіби білімін дамытуға әсерін тигізеді. Студент өзіндік жұмыс орындаудың дағдысын қалыптастырады, шығармашылық дербестікке қол жеткізед, соларөылы тілдік түініктерді, логиканың барлық түрлерін (талдау, жинақтау, салыстыру, тұжырымдама жасау) жетілдіріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Экскурсиятану
    Несиелер: 3

    Курстың мақсаты-студенттердің әлемдегі және Қазақстандағы ұйымдастырылған саяхаттардың тарихы мен дамуы бойынша білім жүйесін қалыптастыру, алған білімдерін отандық туризм индустриясы үшін қолдана білу. Пәнді оқытудың міндеттері: - студенттердің отандық және халықаралық туризмді дамыту саласында талдау және үрдістерді дамыту; - студенттерді Қазақстан Республикасында және әлемде ұйымдастырылған саяхаттардың даму тарихымен таныстыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Имиджелогия
    Несиелер: 6

    Имиджелогия ғылым ретінде, имидж түсінігі және түрлері. Туризм саласы маманының имиджі. Менеджердің имиджі, имидждің сыртқы бөлігі, Имидж психологиясы, іскерлік қарым-қатынас, туризм менеджерінің кәсіби стилі. Туристік индустрия кәсіпорындарының имиджі. Туристік кәсіпорынның имиджін қалыптастыру, кәсіпорын имиджінің компоненттері: фирмалық стиль, кеңсені безендіру, келушілерді қабылдауды ұйымдастыру, бренд ұғымы, брендинг. Туристік дестинациялардың имиджі. Туристік дестинация ұғымы, туристік дестинациялар имиджі, туристік дестинациялар имиджін қалыптастыру, туристік дестинациялардың қолайлы имиджін қалыптастыру проблемалары

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм мен қонақжайлықтың іскери хаттамасы
    Несиелер: 6

    Пәндерді меңгеру мақсаты туризмдегі заманауи іскерлік этикет пен хаттаманың негізгі нормалары мен талаптарын зерделеу, магистранттарға туризм саласындағы кәсіпкерлік хаттама мен этикет саласында негізгі білімдер мен дағдыларды қалыптастыру, сондай-ақ студенттердің іскери қарым-қатынаста тәжірибелік дағдыларын дамыту болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Халықаралық брондау және резервтеу жүйелері
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясында ақпараттық технологиялардың мәні және интеграцияланған ақпараттық технологияларды басқару. Қонақ үйлер мен мейрамханалар деректер базасын қалыптастыруда ақпараттық технологияларды пайдалану, индустриядағы интеграциялық үдерістерді болжау және қонақжайлылық. Қазіргі заманғы компьютерлік технологияларды пайдалана отырып, мейрамхана бизнесінде бірыңғай ақпараттық кеңістікті қалыптастыру. Ақпараттық технологияларды жіктеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Компьютерлік дизайн
    Несиелер: 3

    Қарапайым примитивтерді құру, еркін қисықтардыредакциялау, объектілердің контурларын орнату, объектілердің түсін басқару, әртүрлі мәтіндік нысандармен жұмыс жасау, объектілерге әртүрлі әсерлерді қолдану. Векторлық графика жүйесінде схемалық сызбаларды құру. Оқу үрдісінде иллюстрациялық диаграммаларды және кескіндерді дайындау үшін компьютерлік графикалық жүйелердіпайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлық индустриясындағы компьютерлік бағдармалардың өнімдері
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясында қолданылатын компьютерлік өнімдерді біліңіз. Қонақжайлық индустриясында қолданылатын ғаламдық компьютерлік желілер, автоматтандырылған қонақүйді басқару жүйесі. Қонақүйде қызмет көрсетуді басқарудағы ақпараттық технологиялар. Компьютерлік бағдарламалардың ерекшеліктері, отандық және шетелдік компьютерлік бағдарламалар туралы білу. технологиясы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана және мейманхана кәсіпорындарында құралжабдықтық қызмет көрсету және оның сенімділігі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - мейрамханалар, кафелер, барлар, қонақ үйлер мен қонақүйлерге арналған жабдықпен танысу. Кәсіби жабдықтарды сараптау, бағалау. Қонақүйлерді техникалық жабдықтаумен жабдықтау Қонақүйлер мен олардың жабдықтарын техникалық пайдалану ережелері. Азық-түлік жабдықтары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Робототехника негіздері
    Несиелер: 3

    Ағылшын тілінде. Робототехника қолданбалы ғылым ретінде. Робототехникалық конструктордың электронды және құрылымдық компоненттері. Конструктор Lego негізіндегі робот модельдері. Робототехникалық конструкторлардың бағдарламалық жасақтамасы. Lego Mindstorms графикалық бағдарламалау ортасы. Қозғалыстарды бағдарламалау. Датчиктерді бағдарламалау. Сенсорлық жүйелер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ тілі
    Несиелер: 3

    Студенттерге іскери және кәсіби қарым-қатынас түрлері, ғылыми стильдің жанрлық ерекшеліктері, кәсіби қарым-қатынастың білік пен дағдыларын игертеді, жалпы гуманитарлық және жалпы кәсіби танымын кеңейтеді. Пәнді игеру барысында кәсіби сөздердің мағыналық, құрылымдық ерекшеліктерін, кәсіби салалық терминдердің семантикасы мен жасалу ерекшеліктерін, кәсіби саладағы сөйлеу тілі мен ғылыми стильдің ерекшеліктерін меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлық өнеркәсіп индустриясында персоналды басқару
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсету кәсіпорынындағы персоналды басқарудың теориялық негіздері. Сервис кәсіпорындарында персоналды іздеу, іріктеу және жалдау. Сервис кәсіпорын қызметкерлерінің даму технологиясы. Персоналды басқару әдістері мен стильдері. Мотивация сервис кәсіпорындарындағы басқарудың негізгі функциясы ретінде. Сервис кәсіпорындарында персоналды басқарудың психологиялық аспектілері

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Шетелдік және ұлттық тағамдар дайындау технологиясы
    Несиелер: 5

    Сыртқы тағамдар дайындаудың негізгі ұғымдары мен дағдыларын беріңіз. Отандық және шетелдік ұлттық тағамдар дайындау технологиясының ұқсастығын салыстыру

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй бизнесінің әлемдік теориясы мен тәжірибесі
    Несиелер: 5

    Қонақ үй бизнесінің кезең-кезеңмен ұйымдастырылуын зерттеу, қарым-қатынас қонақ үй бизнесінің жеке қызметтері, олардың техникалық қызметі қолданылатын талаптарға негізделген сипаттамалар ғимараттар мен үй-жайларға, қонақ үйді жабдықтауға және т.б. тұрғын үй-жайлар, қызметкерлердің лауазымдық міндеттері.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Өндірісті ұйымдастырудағы негізгі бағыттарды білу қажет. қоғамдық тамақтандыруды дамытудың негізгі бағыттары, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының түрлерінің нормативтік талаптарға сәйкес сипаттамасы. Семинарлардың жұмысын ұйымдастыруды білу, тарату; Жұмыс орнында еңбек ұйымының негіздерін ескере отыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикасы
    Несиелер: 5

    Студенттерді қонақжайлық индустриясында кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру нысандарын түсіну, түрлі қаржыландыру көздерін пайдалану арқылы қалыптастыру; сондай-ақ әртүрлі кәсіпорындар мен ұйымдардың жұмыс істеу ерекшеліктерін зерделеу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм саласындағы анимациялық қызмет
    Несиелер: 5

    Анимациялық қызмет негіздері. Анимациялық қызметтің тарихи алғышарттары. Анимация тұлғаның әлеуметтік белсенділігінің формасы ретінде. Қонақ үйлер мен мейрамханалардағы Анимация. Санаториялық-курорттық мекемелердегі анимациялық-демалыс қызметі. Мерекелер анимациясы. Фестивальдар анимациясы. Тарихи қайта құру және мұражай анимациясы. Тақырыптық парктердегі Анимация. Іскерлік қызметтің анимациясы. Клубтық демалыс саласында туризмді ұйымдастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тағамдар мен сусындарды дайындау және безендіру эстетикасы
    Несиелер: 5

    Кешенді композицияларды төсеу мен безендіруді, науаларға арналған ыдыс-аяқты жобалауды, банкеттерге арналған сусындар дизайнын, қабылдау және басқа да іс-шараларды ұйымдастыру және өткізу. Ыстық және суық сусындардың дұрыс және түпнұсқалық жеткізілуі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кәсіпорындар қонақжайлық индустриясын дамыту стратегиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - қонақжайлылық индустриясын және туризмді дамытудың өңірлік стратегиялары, кәсіпорындарды, өндірістерді, кешендерді ұйымдастыру және басқару. Қонақүй бизнесіндегі сұраныстың дамуының үш кезеңінің құрылымдық теориясы және қазақстандық қонақүйдің осы үрдістегі орны. Қонақ үй бизнесіндегі стратегиялық өзгерістердің сандық теориясын қолдану ерекшеліктері. Әлемдік қонақ үй индустриясының даму стратегиясы

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамханалар және мейманханалардың интерьері мен экстерьері
    Несиелер: 5

    Үйлер мен ғимараттарды жобалау қағидалары, мейрамханалар мен қонақ үйлер сәулет-құрылыс конструкцияларының негіздері, қонақтарды тарту кезінде ішкі және сыртқы қатынастар туралы сұрақтар қарастырылады. Табиғи ресурстарды дұрыс пайдалануды және қоршаған ортаны қорғауды ескере отырып, жаңа материалдарды, конструкцияларды, инженерлік жабдықтарды қолданумен заманауи ғимараттар мен құрылыстарды салу туралы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мерекелер мен банкеттерді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Мерекелер мен банкеттер кілттерді ұйымдастыру және өткізу, анимация, құндылықтар. Шараның тақырыбы бойынша тақырыптық іс-шаралар, балаларға арналған кештер, банкет залын безендіру. Санаториялар мен қонақ үйлердегі анимациялық іс-шараларды ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Азық-түлік тауарларының тұтынышы қасиеттері
    Несиелер: 5

    Тұтыну қасиеттері мен көрсеткіштерінің номенклатурасы - бұл тұтыну тауарларының сапалық сипаттамаларын анықтайды. Тағам өнімдерінің химиялық қауіпсіздігі, тамақ өнімдерінің санитарлық-гигиеналық қауіпсіздігі. Энергетикалық құндылығы (калория)

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үйлер мен мейрамханалар эстетикасы және архитектурасы
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясы саяхатшылардың жаңа қалауына және қалауларына жауап ретінде тез өзгеріп отырады. Сондықтан қонақүй нарығында ұсыныстар әртүрлі болып келеді. Бұл бизнестің басты міндеті - жайлы және эстетикалық ортаны құру. Өйткені қонақтар, ең алдымен, кейбір қонақүй желілерін немесе кішкене қонақ үйлерді артық көретіндігіне назар аударады. Дизайн шешімдері, қонақүйлерді аймақтарға бөлу және кеңістіктегі композициялар негізгі міндеттердің бірі болып табылады. Сонымен қатар, қонақ үйдің ішіндегі инфрақұрылымды құру және күрделі жобалаудан басқа, қоршаған ортаның жайлылығы да маңызды рөл атқарады. Барлық осы мәселелер ��аралды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шетелдік және ұлттық тағамдар
    Несиелер: 5

    Бұл пән бұрынғы Кеңес Одағының республикалары мен әлемнің түрлі елдерінің ұлттық тағамдарының ерекшеліктерін, суық, ыстық және тәтті ыдыс-аяқтарды, сондай-ақ сусындарға арналған рецепттерді, ұлттық және шетелдік тағамдарды көрсетеді. және терең ежелгі тамыры.Бұл әдет-ғұрыптар табиғи, тарихи және әлеуметтік-экономикалық жағдайдың, көршілермен мәдени алмасудың әсерінен қалыптасқан. Сондықтан ұлттық тағам халық тарихының және материалдық мәдениетінің құрамдас бөліктерінің бірі болып табылады, әрбір ұлттық тағамның негізі бастапқы өнімдер жиынтығына және оларды өңдеудің әдісіне негізделген. Елдің географиялық орналасуы, оның климаты, материалдық өндірісі және діни әдет-ғұрыптары бастапқы өнімдер жиынтығына әсер етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON1

    өзгелермен тиімді қарым-қатынас жасай білу, өз пікіріңізді жазбаша түрде және ауызша жеткізу білу

  • Код ON2

    топта жұмыс істей білу, көзқарасыңызды дұрыс жеткізу , жаңа шешімдерді ұсыну

  • Код ON3

    заманауи ақпараттық ағындарды шарлай білу және болашақта кәсіби қызметтегі IT-технологияларды дұрыс және тиімді қолдануға қабілетті болуы керек

  • Код ON4

    объективті бағалау, салыстыру және қонақжайлылық индустриясының әр түрлі перспективаларын анықтау үшін сыни ойлау дағдыларына ие болу

  • Код ON5

    қонақжайлылық индустриясында қызметті ұйымдастырумен байланысты күрделі тапсырмалардың әртүрлі деңгейлерінде басқару шешімдерін қабылдау

  • Код ON6

    қонақжайлылық индустриясын қоғамды жандандыру тәсілі ретінде дамыту, әлемдегі қонақжайлылық индустриясының негізгі факторлары мен жағдайларын, сонымен қатар қонақ үй және мейрамхана бизнесінің халықаралық стандарттарын және олардың қонақжайлылық индустриясын дамытудағы рөлін білу

  • Код ON7

    әлемдік тәжірибеде қолданыстағы нормативтік-құқықтық базаны қолдана отырып, қонақжайлылық индустриясы нарығындағы жағдайға жан-жақты талдау жүргізу

  • Код ON8

    қонақжайлылық индустриясын және оны әрі қарай дамыту үшін мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының дұрыс стратегиясы мен тактикасын құра білу

  • Код ON9

    know the methods of marketing research to assess the sustainable development of the hospitality industry

  • Код ON10

    нарық сегменттерінің өзгеру динамикасын бақылау үшін нарықтық зерттеулер мен жеткізушілер, бәсекелестер мен тапсырыс берушілер нарығына мониторинг жүргізе білу

Top