Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Торайгыров университеті

  • Тамақтанудың медициналық-биологиялық аспектілері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты – магистранттардың ғылыми іздестірудің базалық білімі мен дағдыларын қалыптастыру, ғылыми негізнемеде практикалық пайдалану, жан-жақты дамыған, әлеуметтік-белсенді, шығармашылық ойшыл тұлға қалыптастырудың қажетті негізі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектеп педагогикасы
    Несиелер: 4

    Педагогикалық ғылымның әдіснамасы. Педагогиканың тарихи сипаты. Жаһандану жағдайында жоғары білім беруді дамыту. Болон процесі. Қазіргі педагогикалық парадигмалар. Педагогикалық процесс жүйе ретінде. Негізгі теориялар, білім мазмұны элементтерінің сипаттамасы. Студенттің ғылыми-зерттеу жұмысы. Қазіргі білім беру технологиялары, ЖОО-да оқыту түрлері. ЖОО-да Оқытудың кредиттік жүйесі. Эдвайзердің, тьютордың, офис регистратордың қызметі. Білім берудегі Менеджмент.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азық - түлік өнімдерін жасаудағы инновациялық қызмет
    Несиелер: 4

    Мақсаты-тағам өнімдерін, тағамдық қоспалар мен биологиялық белсенді заттарды өндірудің инновациялық технологияларын оқыту. Курста сондай-ақ АӨК қайта өңдеу салаларының қайталама ресурстары мен қалдықтарының ресурс үнемдеуші технологиялары, жаңа буын өнімдерін жасаудағы биотехнологиялар, бақылау мен басқарудың заманауи жүйелері негізінде өнімдердің қауіпсіздігі мен сапасын қамтамасыз ету, АӨК тамақ және қайта өңдеу салаларындағы жаңа жабдықтар оқытылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Заманауи бизнес үрдістердің логистикасы
    Несиелер: 5

    Бизнес және кәсіпкерлік, қазіргі заманғы экономиканың концептуалды кіші жүйелері ретінде. Қазіргі бизнес үрдістердің логистикасы. Бизнес-жоспарларды іске асыру және өндірістік процестерді ұйымдастыру. Бизнес пен кәсіпкерліктегі инновациялар. Бизнес-кәсіпкерліктегі бәсекелестік, тәуекелдер және құпия. Бизнес-кәсіпкерлікті қаржыландыру. Аутсорсинг және бизнес-кәсіпкерлікті дамыту инфрақұрылымы. Бизнес-кәсіпкерліктегі Этика және мәдениет. Бизнес-кәсіпкерліктегі СЭҚ негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғарға мектептегі оқыту әдістері
    Несиелер: 5

    Мақсат:ЖОО-нда биотехнология әдістерінің білім жүйесін жетілдіру,Ғылыми микрокөзқарасты жетілдіру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылымның тарихы мен философиясы
    Несиелер: 5

    Бұл пән ғылым феномені проблематикасына арнайы философиялық талдаудың пәні ретінде енгізеді және ғылыми танымның жалпы заңдылықтары мен тенденцияларын, олардың дамуында алынған және тарихи өзгермелі әлеуметтік-мәдени контексте қарастырылған ғылыми білімді өндіру бойынша ерекше іс-әрекет ретінде зерттеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шетел тілі (кәсіби)
    Несиелер: 5

    Ғылыми-зерттеу жұмысы. Active Voice. Дайындық бағыты бойынша ғылыми еңбектер. Passive Voice және пассивті конструкцияларды аудару. Уақытша келісу. Ғылыми зерттеулер және жаңа технологиялар. Модальдық етістіктер. Сөйлемдегі етістің функциялары. Ғылыми кітапхана. Инфинитив, герундий. Ғылыми конференция. Түрлері ұсыныстар. Толықтырулар түрлері. Жаңа ғылыми жетістіктер. Тікелей және жанама сөйлеу. Презентация коммуникацияның ғылыми түрі ретінде.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми мақсаттарға арналған ағылшын тілі
    Несиелер: 5

    Курс зерттеу мақсатымен ағылшын тілін оқитын магистранттарға арналған. Мақсаты - магистранттарды шет тілінде ғылыми жобаны жүзеге асыру үшін білім, түсіністік және қажетті дағдылармен қамтамасыз ететін әдіснамасын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мал шикізатының малдәрігерлік санитарлық сараптамасы
    Несиелер: 4

    Курсты өту кезінде магистранттар тоңазытқышта өңдеу, ерітілген ет, балалар консервілерін өндіру, жартылай фабрикаттар, шұжықтар және ысталған өнімдер өндіру кезінде ет және ет өнімдерінің ветеринариялық-санитариялық сараптамасын оқып үйренеді. Жұмысшылардың жеке гигиенасы, цехтарға қойылатын санитарлық талаптар, эндокринді-ферментті және арнайы шикізатты жинау және өңдеу кезінде СҚҚ қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 4

    Пәнді оқыту барысында отандық тамақ өнеркәсібінің қазіргі жағдайы мен даму перспективасына, халықтың дұрыс тамақтану саласындағы мемлекеттік саясаттың концепциясына, халықтың әр түрлі топтарына арналған Тамақ өнімдерін өндірудің әлеуметтік-экономикалық мәселелеріне қатысты сұрақтар қарастырылады. Әртүрлі азық-түлік өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері. Тағам өнімдерін өндірудің биотехнологиялық принциптері. Функционалдық өнімдердің рецептураларын жобалау ерекшеліктері

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Start up жобаларының инвестициялық экономикалық модельдеу
    Несиелер: 5

    Startup Жобалар заманауи бизнес-кәсіпкерліктің құралы ретінде. Стартап-жобаны әзірлеу алгоритмін құру әдістемесі. Кәсіпорынның негізгі капиталына инвестициялық шығындарды бағалау. Айналым капиталына инвестициялық шығындарды бағалау. Кәсіпорынның HR-ресурстарын қалыптастырудағы инвестициялық шығындарды бағалау. Кезең шығындарының, өзіндік құнының және шығыстарының экономикалық негіздемесі. Бағаны қалыптастыру. Қаржылық жоспарлау. Стартап-жобаны инвестициялық талдау. Стартап-жобаны қорғау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тағам қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән курсында тікелей және жанама түрде тамаққа қосылатын заттар; микробиологиялық және химиялық заттарды қоса алғанда, тағамдық қауіптілік; тағамдық текті аурулар оқытылады. Азық-түлік тауарлары, оның ішінде әлеуетті қауіп-қатері мен бақылау шаралары қарастырылады. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 4

    «Басқару психологиясы» ұсынылған оқыту курсы студенттердің басқару құрылымының құрылымы, динамикасы мен ерекшеліктері, адамдардың мінез-құлқының психикалық реттеуінің құрылымы мен механизмдері, ұйымдық және басқару жүйелерінің әртүрлі түрлеріне енген кезде, сондай-ақ осы жүйелер мен қарым-қатынастардың психологиялық ерекшеліктері туралы кәсіби білімін айтарлықтай толықтырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Өсімдік шикізатының қауіпсіздігі мен қауіптері
    Несиелер: 4

    Пәнді оқу барысында азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігінің экологиялық және әлеуметтік аспектілері қарастырылады; биогеоценоздағы заттардың техногенді ағымдары, агроөнеркәсіптік кешеннің экологиялық мәселелері, антропогендік және табиғи текті химиялық қосылыстармен азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерінің ластануының негізгі жолдары; қоршаған ортадағы ксенобиотиктер мен токсиканттар, адамның азық-түлік өнімдеріндегі контаминанттар; генетикалық түрлендірілген (трансгендік) организмдердің әлеуетті тәуекелдері зерттеледі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Тағам биотехнологиясы
    Несиелер: 5

    «Тағамдық биотехнология» пәні заманауи тағам өнеркәсібіндегі негізгі тағамдық биотехнологиясын оқу үшін, сонымен қатар 6M072700 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы мамандығы бойынша магистранттар даярлау барысында базалық пән болып табылады Пән оқыту мақсаты: Тамақ өнеркәсібіндегі қазіргі заманғы биотехнологиялық процестерді зерттеу және дамыту және қазіргі заманғы тағамдық биотехнологияның нақты мәселелерін шешу дағдылары мен тәсілдерін игеру туралы білімді алу. Пән оқыту міндеттері: - басқа ғылымдар арасында биотехнологияның орны, оның маңыздылығы мен ауқымы туралы идея қалыптастыру; - фермент пен микробтық биоконверсия туралы түсінік беру; - азық-түлікөнімдерін өндірісіндегі биотехнологиялық процестер туралы жалпы және нақты ақпарат беру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Тамақ өнеркәсібіндегі маркетинг
    Несиелер: 5

    Маркетинг стратегиясы. Кәсіпорын өніміне тұтынушылық сұраныстың құрылымы мен серпінін анықтайтын факторлар, нарық конъюнктурасы. Өндірілетін өнімнің тұтынушылық қасиеттерін және оған тұтынушылар тарапынан қойылатын талаптарды зерттеу. Жарнаманы ұйымдастыру және өнімді өткізуді ынталандыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Дәстүрлі тағамдар технологиясы
    Несиелер: 5

    «Дәстүрлі тағамдар технологиясы» пәнін меңгеру мақсаты - магистранттардың теориялық және тәжірибелік дағдыларын дамыту, оларға өндіріс технологиясын және өндірістің жартылай өнеркәсіптік және өнеркәсіптік деңгейі үшін дәстүрлі тағамдар технологиясы мен рецептурасын бейімдеуге көмектесу, сондай-ақ жоғары сапалы және қауіпсіз дәстүрлі тағамдарды өндіруге мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Оқу пәнінің мақсаты Болашақ мамандарды тағам өндірісінің технологиясы саласындағы теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру үшін болашақ мамандарды теориялық білім мен практикалық дағдылармен қамтамасыз ету: Пәндерді оқу тапсырмалары - тамақ және тамақтану туралы жалпы ақпаратты зерттеу; - азық-түлік өнімдері үшін жануарлар мен өсімдік шикізаты сипаттамаларын зерттеу; - ет, балық, сүт өнеркәсібі, нан және макарон өнімдерінің негізгі технологиялық өндірісін зерттеу, жеміс-көкөніс консервілерін өндіру, сондай-ақ қоғамдық тамақтану және май өнімдерін өндіру технологиясы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Шикізат пен тамақ өнімдерінің сапасын бақылау әдістері
    Несиелер: 4

    Пәнді оқу барысында өнімдердің тағамдық құндылығын объективті бағалауға, өндіріс және сақтау процесінде олардың құрамы мен қасиеттерінің өзгеру сипатын анықтауға мүмкіндік беретін қазіргі заманғы талдау әдістері қарастырылады; шикізат және дайын өнім сапасының көрсеткіштеріне қойылатын стандарттар талаптары мен техникалық шарттар; шығарылатын өнім сапасының деңгейін төмендетуге әкелетін себептерді талдау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Код ON1

    Ғылым және кәсіби қызмет саласында концептуалды білімді меңгерген

  • Код ON2

    Кәсіби қызметтің мақсатын анықтайды, оларға қол жеткізудің сәйкес әдістері мен құралдарын таңдайды, жаңа білім алу бойынша ғылыми, инновациялық қызметті жүзеге асырады, бөлімшелер деңгейінде шешімдер және жауапкершілік қабылдайды

  • Код ON3

    Іскерлік, кәсіби, ғылыми әлем саласында органикалық қоғам құру кезінде көшбасшылық қасиеттерді көрсетеді.

  • Код ON4

    Мемлекеттік, орыс және шет тілдерінде кәсіби және ғылыми коммуникациялардың негізгі дағдыларын меңгерген (В1, B2, С1 деңгейі)

  • Код ON5

    Ғылыми және инновациялық қызметті іске асыру кезінде әзірленетін шешімдерді экономикалық бағалауды жүргізеді

  • Код ON6

    Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі саласында тәжірибелік зерттеулерді жүзеге асырады

  • Код ON7

    Тамақ және қайта өңдеу өндірісінде технологиялық инновациялар әзірлейді

  • Код ON8

    Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында инновациялық саясатты қалыптастырады Жоғары мектепте оқытушылық қызметті жүзеге асырады

  • Код ON9

    Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында инновациялық саясатты қалыптастырады Жоғары мектепте оқытушылық қызметті жүзеге асырады

Top