7M07211 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Өзгеретін еңбек нарығы мен технологияның талаптарына бейімделгіш, кең іргелі білімі бар, ұжымда жұмыс істеуге қабілетті, қажетті кәсіби білім мен дағдыларға ие, өңдеу технологиясы саласында жаңа қажетті құзыреттерді дербес игере алатын жоғары білікті маман даярлау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 1,5 года
-
Кредиттер көлемі 90
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
-
Ғылыми зерттеу негіздері
Несиелер: 2Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі бойынша ғылыми - зерттеу жұмыстарын ұйымдастыру қабілетін, сонымен қатар ғылыми зерттеулердің нәтижелерін өңдеу және жинақтау әдістерін зерделеу кезінде шығармашылық дағдыларды қалыптастыру және қазіргі заманғы экономикалық-математикалық әдістер мен модельдерді қолдану.
-
Басқару психологиясы
Несиелер: 3Магистранттарды басқару қызметінің психологиялық компонентінің рөлі мен көпаспектілі мазмұны туралы қазіргі заманғы ұғымдармен таныстыру; болашақ маманның кәсіби қызметін табысты жүзеге асыру және өзін-өзі жетілдіру үшін психологиялық мәдениетін арттыру, басқарудың психологиялық мәселелерін кәсіби шешу саласында терең білім, білік және дағды алу.
-
Нан және нан өнімдері өндірісінің заманауи қондырғылары
Несиелер: 5Бұл пәнді оқу барысында білім алушылардың қолданылуы қажет теориялық ережелерді меңгеруіне ерекше назар аударылады. Технологиялық жабдықтың сенімділігін жобалау, есептеу, баптау және пайдалану кезінде.
Селективті тәртіп
-
Тағам өндірістері технологиясының ғылыми-теориялық негіздері
Несиелер: 3Бұл пәннің мақсаты магистранттарда тағам өндірісінің технологиялық үрдістерінің жалпы ғылыми дүниетанымын қалыптастыру болып табылады. Азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерінің негізгі физика-химиялық ластағыштарын зерттеу. Физикалық және химиялық ластағыштарға ұшыраған Тамақ өнімдері. Негізгі биохимиялық компоненттердің кемшіліктері немесе артығымен байланысты қауіптер. Тағамды сақтау, өңдеу және дайындау кезінде пайда болатын уытты қосылыстар. Өнеркәсіптік ластанудың алдын алу.өндірістік ластанулар.
Селективті тәртіп
-
Менеджмент
Несиелер: 2Сапа негізінде кәсіпорынды басқарудың өзектілігі елдің жаһандық экономикасы жағдайында инновациялық және жасыл экономиканың қажеттіліктеріне негізделеді. Курстың мазмұнында қазіргі заманғы менеджменттің теориялық және практикалық сұрақтары, СМЖ, TQM, ИСО стандарттары, канбан жүйесі кәсіпорындарды басқару әдістемесі мен құралы ретінде қарастырылады.
-
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу және сақтаудың инновациялық технологиясы
Несиелер: 5Пән әр түрлі мақсаттағы астық және астық өнімдері саласындағы қайта өңдеу кәсіпорындарын автоматты басқаруды, сондай-ақ тиісті іріктеу мен орналастыруды үйренеді, сондай-ақ қазіргі заманғы технологияларды дамытудың негізгі кезеңдерін және тамақ өнеркәсібін цифрландыруды үйренеді.
Селективті тәртіп
-
Өңдеу өндірістері технологиясының физика-химиялық, биохимиялық және биотехнологиялық негіздері Физико-химические, биохимические и биотехнологические основы технологии перерабатывающих производств
Несиелер: 5Бұл курс тағамдық өнімдерде қайта өңдеу кезінде өтетін физикалық-химиялық үрдістерді, олардың тағамдық құндылыққа және өнімнің қауіпсіздігіне әсерін, ақуыздар мен азотты заттардың ,липидтердің, қанттардың, крахмалдың, витаминдердің өзгеруін, жаңа дәмдік және хош иісті заттардың пайда болуын, өнімнің құрылымдық-механикалық сипаттамаларының өзгеруін және басқа да мәселелерді зерттейді.
Селективті тәртіп
-
Астық және астық өнімдерінің техно-химиялық бақылауы
Несиелер: 5Пәннің мақсаты азық-түлік тауарларының сапасын және олардың ішкі және сыртқы нарықтағы бәсекеге қабілеттілігін оқу болып табылады астық өңдеу кәсіпорындарының өндірістік-технологиялық зертханалары (ӨТЗ) қызметінің ұйымдастырушылық және практикалық мәселелерін, диірмендердің, Жарма зауыттарының, құрама жем зауыттарының, макарон фабрикаларының дайын өнімдерінің сапасын арттыру мәселелерін зерттеу.
Селективті тәртіп
-
Бидайдың сандық және сапалық есебінің негіздері
Несиелер: 5Пәннің мақсаты астықтың бір типті партияларын қалыптастыру және оны пайдалануды анықтау мақсатында сандық-сапалық белгілері бойынша орналастыру болып табылады. Сапалы белгілері бойынша орналастырудың негізгі принциптерін зерттеу. Сандық есепті жүргізу ережелерін меңгеру.
Селективті тәртіп
-
Тағам өнімдерінің реологиясы
Несиелер: 5Пәнді оқытудың мақсаты: тағамдық өнімдер сапасының объективті сипаттамаларын алу үшін эксперименталды реологияны қолдану саласында қажетті теориялық және практикалық білім алу болып табылады.
Селективті тәртіп
-
Шетел тілі (кәсіби)
Несиелер: 2"Шет тілі (Кәсіби)" пәні университеттің барлық мамандықтарының жалпы білім беру циклінің міндетті пәндерінің бірі болып табылады. "Шет тілі (Кәсіби)" пәнінің оқу бағдарламасы Қазақстан Республикасының ұлттық ерекшеліктеріне сәйкес шет тілінде білім берудің халықаралық моделін бейімдеу нәтижесі болып табылады.
-
Құрама жем өндірісінің инновациялық әдістері
Несиелер: 5Пәннің мақсаты мамандық бойынша бітірушілердің тиімді қызметіне қажетті құрама жем технологиясы болып табылады. Оқуды аяқтау нәтижесінде студенттер мамандық бойынша тиімді қызмет үшін қажетті құрама жем технологиясы саласында теориялық және практикалық білім негіздерін меңгеруі тиіс.
Селективті тәртіп
-
Тағам қауіпсіздігінің негіздері
Несиелер: 5Пән тағамдық құндылықтың және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігінің негізгі критерийлерін, тағамдық шикізаттардың және тамақ өнімдерінің ластану көздерін, ксенобиотиктердің адам денсаулығына зиянды әсерін төмендету жолдарын, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін регламенттейтін нормативтік құжаттарды оқытады.
Селективті тәртіп
-
Өңдеу өндірістерін цифрандыру негіздері
Несиелер: 3Пән әр түрлі мақсаттағы астық және астық өнімдері саласындағы қайта өңдеу кәсіпорындарын автоматты басқаруды, сондай-ақ тиісті іріктеу мен орналастыруды үйренеді, сондай-ақ қазіргі заманғы технологияларды дамытудың негізгі кезеңдерін және тамақ өнеркәсібін цифрландыруды үйренеді.
Селективті тәртіп
-
Код ON1
Жаратылыстану және әлеуметтік-экономикалық ғылымдар саласында жаңа білім алуға және оларды кәсіби қызметте пайдалануға қабілетті
-
Код ON2
Жоғары мектеп педагогикасы негіздерінің шетелдік тілдердің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби қарым-қатынас дағдыларын қолданады
-
Код ON3
қазіргі заманғы менеджменттің, СМЖ, ТQM, ИСО стандарттарының білімін, теориялық және практикалық мәселелерін көрсете біледі
-
Код ON4
әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, ұжымды басқаруға дайын
-
Код ON5
Шикізаттың, өндірілетін өнімнің сапасын арттыру үшін ғылыми, практикалық білімді көрсетеді және тамақ өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру
-
Код ON6
Өндірістің технологиялық процесін ұйымдастырады, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарындағы техникалық-экономикалық көрсеткіштер мен маркетингтік қызметке талдау жүргізеді
-
Код ON7
зерттеу барысында алынған практикалық іс-әрекетте дағдылар мен іскерлікке әрекет етуге және әріптестерінің пікірін ескере отырып, өз позициясын қорғауға қабілетті
-
Код ON8
Өңдеу кезінде өнімдерде өтетін физика-химиялық, биотехнологиялық процестерді, олардың тағамдық құндылығына және өнімнің қауіпсіздігін әсерін анықтауға қабілетті.