7M08202 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы (1 жыл) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Еңбек нарығы мен жұмыс берушілердің талаптарына және магистрантарды даярлаудың осы саладағы стандарттарына сәйкес магистрантардын жалпы кәсіптік және кәсіби құзыреттіліктерін қалыптастыру
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 1 год
-
Кредиттер көлемі 60
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M132 Мал шаруашылығы
-
Білім беру саласы 7M08 Ауыл шаруашылығы және биоресурстар
-
Дайындық бағыты 7M082 Мал шаруашылығы
Пәндер
-
Қой шаруашылығында жаңа технологиялар
Пән қой шаруашылығы өнімдерін өндіру замануи технологиясың, қой шаруашылығында ақпараттық –басқару жүйесін қолдану, қой еті мен жүнін өндіруде озат технологияларды пайдалануың зерттейді. Пәнді зерттеу барысында қой өнімділігіне сыртқы факторлардың әсері, қой малын азықтандырудағы рацион құрастыруда заманауи ақпараттық жүйелерді қолдануы қарастырылады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Сүтті және етті ірі қара шаруашылығы
Пән ірі қара мал етін және сүтін өндіргенде заманауи технологияларды пайдалануың,ірі қара мал шаруашылығында генофондты сақтау және жетілдіру мәселелерің зерттейді. Сүт, ет және қос бағытағы ірі қара мал тұқымдарын жетілдірудегі әлемдік ірі қара малдардың генофондтарын пайдалануың, Қазақстанда ет және сүт бағытындағы ірі қара мал тұқымдарын жетілдіруін қарастырады
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Сиыр етін бастапқы өңдеу технологиясы
Ірі қара малдың биологиялық және шаруашылық ерекшеліктері. Ірі қара малдың ет өнімділігі. Еттің өнімділігіне, малды бордақылауға және малды бордақылауға әсер ететін факторлар. Ірі қара мал етін өңдіру технологиясы. Сиыр етін алғашқы өңдеу технологиясы.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ауыл шаруашылығы құстарының өнімділігін арттырудағы селекцияның әдістері
Пән ауыл шаруашылық құстарының шығу тарихын зерттейді, тауық, үйрек, қаз, күркетауық, цесарка тұқымдарын, линия, кросстарын қарастырады. Құс шаруашылығында асылдандыру жұмыстарына ерекше көңіл бөлінеді. Пәнді оқу барысында магистранттар әр түрлі құстардың өнімділігін арттырудың селекциялық әдістерін меңгереді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Сүтті алғашқы қайта өңдеудегі инновациялық технологиялар
Сүтті өндіру және қайта өңдеу технологиялық процестерінің дағдыларын басқару, сүтті алу технологиялық мәдениеті және оның сүт өнімдеріне ауыстырылу құзыреттіліктерін сәйкестігі мамандық бойынша оқып жүрген магистранттарға қажетті білім, білік, тәжірибе беру.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кроссбредті қой шаруашылығы
Пән: жартылай биязы - кроссбредті қой шаруашылығының пайда болу тарихын; кроссбредті қой шаруашылығындағы селекциялық-асыл тұқымдық жұмысты; кроссбред жүнді етті-жүнді қой тұқымдарын өсіруді; зауыттық желілер мен селекциялық топтарды; кроссбредті қой шаруашылығының экономикалық маңызы мен даму перспективаларын оқытады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ауыл шаруашылық малдары мен құс өнімдерін жоғарлатудың селекциялық әдістері
Пәнді оқу кезінде өндірістік кешендердегі асылтұқымды жұмыстың ерекшеліктеріне және кешендер мен фермаларды қажетті сападағы малдармен жоспарлы жинақтауды ұйымдастыруға көңіл бөлінеді. Ауылшаруашылығы жануарлары мен құстарының өнімділігі мен көбею сапасын бағалау мәселелері тереңдетіліп қарастырылады
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Менеджмент және басқару психологиясы
Пәннен сабақ беру мақсаты заманауи ұйымдардың қызметін басқарудың теориялық негізгі ойларын, әдістемелік негіздерін магистранттардың терең ұғынуы және тәжірибелік әдістеріне ие болу болып табылады. «Менеджмент және басқару психологиясы» курсының мәні кәсіби бағытталған тұлғаның шығармашылық мүмкіндігінің қалыптасуы мен ашылуындағы оның жетекші рөлімен анықталады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологиясы
Пәнді оқыту: мал шаруашылығының әртүрлі салаларында инновациялық технологияларды, жануарларды ұстаудың әртүрлі жүйелерімен тәсілдерінде жаң атехнологияларды қолдану болып табылады. Ауылшаруашылығы малдарының төлдерін өсірудің әртүрлі тәсілдерінде инновациялық технологияларды қолдану ерекшеліктерін қарастырылады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Малдардың өнімділігін арттыру кезіндегі асыл тұқымдық іс
Пән әр түрлі шаруашылықтарда асыл тұқымды жұмыстарды жоспарлау және ұйымдастыруды қарастырады. Бұл курс ауыл шаруашылығы жануарларының биологиялық ерекшеліктерін ескере отырып, асыл тұқымдық және өнімділік сапасын арттырудың селекциялық және генетикалық әдістерін тереңдете оқытудан тұрады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Қой және ешкі шаруашылығы
Пән: қой және ешкі шаруашылығының халық шаруашылығындағы маңызың, жүн шикізатының түрлерін, қой және ешкі өнімдерінің түрлерін, қой және ешкілерді сұрыптауды, қой және ешкі ет өнімділігін бағалау техникасын, жүн өндірісінің технологиясын, өсіру техникасың, қой және ешкінің жүн, ет және сүт өнімділігін жоғарылату әдістерін зерттейді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Шет тілі (кәсіби)
Магистратурада шетел тілін оқытудың негізгі мақсаты болашақ магистрдің кәсіби іс-әрекетіндегі тілді белсенді меңгерудің дағдылары мен біліктіліктерін ары қарай дамыта отырып халықаралық стандарттары шеңберінде комминукативтік құзіретін жүйелі тереңдету болып табылады. Магистратурадағы шетел тілі курсы сабақтастық талаптарына жауап береді және үш сатылы жоғары білім буындарының бірі болып табылады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 3
Оқыту нәтижелері
- Кәсіптік іс-әрекетте шет тілінде іскерлік хат алмасуды жүзеге асыру
- Командаларды басқарады, көшбасшылықтың негізгі тәсілдемелерін бағалайды, ынталандырудың замануи тәсілдемелерін қолданады, дағдарыс жағдайда коммуникацияларды іске асырады, бақылау мен сапаны кешенді басқарады
- Жануарлар мен құстардың өнімділігін арттыру мақсатында асылдандыру жұмыстарын ұйымдастырады
- Ауыл шаруашылық жануарлар мен құстың өнімділігін арттыру үшін заманауи технологияларды жоспарлау және ұсыну
- Асыл тұқымды жануарларды стандарттау және сертификаттауда, өнімнің сапасын бағалауда заманауи технологияларды қолдану
- Басқару объектісі ретінде технологиялық үдерістерді жоспарлау мен сараптау қабілеттілігі, орындаушылар командасының жұмысы, түрлі пікірлер тұрғысында басқару шешімдерін қабылдау мүмкіндігі
- Өнім сапасын қамтамасыз ету құнын бағалау, сапа менеджменті жүйелерінің заманауи нұсқаларын халықаралық стандарттарға негізделген нақты өндірістік шарттарға бейімдеу, мал шаруашылығы өнімдерін сапалы басқару және техникалық бақылауды және мал шаруашылығы өнімдері сапасын басқаруды жүзеге асыру
- Мал шаруашылығында қазіргі заманғы зерттеу әдістерін, ғылыми-техникалық ақпараттарды және мал шаруашылығындағы отандық және шетелдік тәжірибелерді қолдану