6B11103 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Yessenov University
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қонақжайлылық саласында халықаралық стандарттарға сай келетін және қонақжайлылық индустриясында, мейрамхана ісінде өз бизнесін ұйымдастыру мақсатында кәсіби дағдыларды жетілдіруге қабілетті, терең білімі мен практикалық дағдылары бар қызмет көрсету саласында бакалавр даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
Сакральді Маңғыстау
Пәннің мақсаты: тарихи-мәдени үдерістер мен тарих пен мәдениеттің өзара іс-қимылы мәселелерін, сакрализация процесінің тарихи және мәдени трансформациясын, Қазақстанның ұлттық бірегейлігін нығайтудағы киелі кеңістіктердің рөлі мен маңызын нақты түсінуді қамтамасыз ету. Онда ұлттық-мәдени мұра болып табылатын Маңғыстаудың археологиялық, тарихи, мәдени ескерткіштері қарастырылады және өлкенің тарихи және саяси оқиғалары зерттеледі.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Медиа сауаттылық
Пәннің мақсаты - медиа байланыстарды сапалы түсіндірудің базалық дағдыларын меңгеру, түрлі БАҚ жаңалықтары материалдарын талдау технологияларын меңгеру және ақпараттық материалдарды деконструкциялау әдістерін үйрету. Курс жаңалықтар мәтінін жарнама мен насихаттан ажыратуға, ақпарат көздерін олардың сенімділігі мен беделінің дәрежесі бойынша бағалауға, факт пен пікір арасындағы айырмашылықты түсінуге үйретеді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экономикалық теория
Пәннің мақсаты-экономика туралы базалық білім беру, Экономика туралы жүйе, экономикалық дамудың негізгі ұғымдары, категориялары, заңдары мен заңдылықтары туралы түсінік беру. Экономикалық теория экономиканың жұмыс істеуінің іргелі проблемаларын, қоғамның әлеуметтік - экономикалық дамуының эволюциясын, жеке көбею заңдылықтарын (микроэкономика), ұлттық экономика (макроэкономика), мезоэкономика және әлемдік экономика деңгейінде көбеюді қарастырады және зерттейді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Пәннің мақсаты сыбайлас жемқорлыққа қарсы әлеуметтік құбылыс ретінде азаматтық ұстанымды қалыптастыру. Курс сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті жетілдіруге және сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтар үшін моральдық-адамгершілік және құқықтық жауапкершілікті қалыптастыруға бағытталған. Пән Қазақстан Республикасында сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимылдың әлеуметтік-экономикалық, құқықтық, мәдени, адамгершілік-этикалық аспектілерін жүйелі түрде ашып көрсетеді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ойлау дизайны
Пәннің мақсаты-адамдарға білімді қолдануда икемді болуға көмектесетін идеяларды қалыптастыру мен жүзеге асырудың шығармашылық процесін жүзеге асыру; белгісіздік жағдайында тұрақсыз шешімдерді табуға, серпінді идеяларды құруға мүмкіндік беретін стандартты емес ойлауды дамыту. Курста инновациялық дизайн-өнімдерді жобалау, жасау, дамыту және апробациялау үдерісінің әдіснамасы мен практикасы, кәсіби дағдыларды дамытуға және жетілдіруге ықпал ететін дизайн-ойлау құралдарының сипаттамасы ұсынылған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Құқық негіздері
Пәннің мақсаты-кәсіби және әлеуметтік ортада тиімді өзара әрекеттесу үшін студенттердің құқықтық және құқықтық мәдениетінің деңгейін арттыру. Бұл пән юриспруденцияның негізгі ұғымдары мен категориялары туралы түсінік қалыптастырады; қолданыстағы заңнаманың негізгі ережелері туралы нақты түсінік береді, қазақстандық құқықтық салада өз бетінше бағдарлау дағдыларын дамытады; заңды құжаттармен жұмыс істеу дағдыларын дамытады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қоғамға қызмет
Пәннің мақсаты-білім алушылардың рухани-адамгершілік қасиеттерін дамыту мақсатында қоғамға қызмет ету дағдыларын қалыптастыру. Пән қоғамның нақты мәселелерін шешуге қосу және жобалық іс-әрекет дағдыларын игеру, әлеуметтік ортадағы тиімді қарым-қатынастың психологиялық негіздерін түсіну, сыни ойлау арқылы студенттердің белсенді өмірлік ұстанымын қалыптастыруға бағытталған. Теориялық материал барысында білім алушылар волонтерлік қызмет, көшбасшылық, сыни ойлау тақырыптарын зерделейді, проблемаларды анықтайды, жобалар әзірлейді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қаржылық сауаттылық негіздері
Қаржылық сауаттылық деңгейін арттыру білім алушыларға ұтымды қаржылық шешімдер қабылдауға, туындайтын қаржылық мәселелерді шешуге және қаржылық алаяқтықтарды уақтылы тануға мүмкіндік береді. "Қаржылық сауаттылық негіздері" курсы жеке қаржыны басқару саласында білім мен дағдыларды алуға бағытталған. Курс шеңберінде білім алушылар қаржы саласындағы барлық құралдарды практикада қолдануды, жинақтарды сақтауды және көбейтуді, бюджетті сауатты жоспарлауды үйренеді, салықтарды есептеу және төлеу және салық есептілігін дұрыс толтыру бойынша практикалық дағдыларға ие болады, қаржылық ақпаратты талдауды және барабар инвестициялық стратегияны таңдау үшін қаржы өнімдерінде бағдарлауды үйренеді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Жасанды интеллект негіздері
Курстың мақсаты-студенттерге қазіргі әлемде жасанды интеллекттің мүмкіндіктері мен қолданылуы және олардың әртүрлі қызмет салалары үшін маңызы туралы негізгі білім беру. Курстың мазмұнына мыналар кіреді: ЖИ және оның тарихы туралы жалпы мәліметтер; жасанды интеллектті қолданумен байланысты этикалық мәселелер мен сын-қатерлерді талқылау; деректердің құпиялылығы, алгоритмдердің ашықтығы және қоғамға ықтимал әсер ету мәселелерін қарастыру; іздеу негіздері; агенттер парадигмалары: иерархиялық парадигма, реактивті парадигма және гибридті парадигма; классикалық жоспарлау және орындау; роботтардың физикалық құрылымы; нейрондық желілер: алдын ала тарих және негіздер
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Француз тілі
Курстың мақсаты студенттер француз тілінде жазбаша да, ауызша да функционалды құзіреттіліктерді қолдана алады. Олар француз тілді клиенттермен жылы шырайлы және жылы шырайлы емес әңгімелер жүргізе алады. Қарым-қатынас жасау үшін қажетті тіл білімі мен құзыреттілігі жеткілікті болады, сондай-ақ қонақжайлылықпен байланысты кәсіби міндеттерді орындай алатын болады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Парсы тілі
Курстың мақсаты – студенттердің парсы тілінің негіздерін бастауыш деңгейде меңгеруі және студенттердің оқытылатын тілдің елі туралы кіріспе білімдерін қалыптастыру. Курс мыналарды қамтиды: жазу, фонетикалық ерекшеліктер және негізгі грамматикалық ережелер; күнделікті тақырыптар бойынша негізгі сөздік; тарихы мен географиясы, сондай-ақ Иранның мәдениеті, тарихы мен дәстүрлері туралы жалпы мәліметтер.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Кәсіпкерлік
Пәннің мақсаты бәсекелестік ортада кәсіпкерлік теориясы мен практикасын зерделеу негізінде кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың практикалық дағдыларын алу болып табылады. Пән өз ісін құру механизмін, ақпараттық және цифрлық технологияларды, қаржылық және кадрлық қамтамасыз етуді, кәсіпкерлік тәуекел түрлерін, кәсіпкерлік құпияны және кәсіпкерлік мәдениетті пайдалана отырып, бизнес-жоспарлауды зерделеуге бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Итальян тілі
Курстың мақсаты студенттер функционалды құзыреттіліктерді итальян тілінде жазбаша да, ауызша да қолдана алады. Олар италиялық клиенттермен жылы шырайлы және жылы шырайлы емес әңгімелер жүргізе алады. Қарым-қатынас жасау үшін қажетті тіл білімі мен құзыреттілігі жеткілікті болады, сондай-ақ қонақжайлылықпен байланысты кәсіби міндеттерді орындай алатын болады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Жаһандық экология
Пәннің мақсаты-биосфераның планетарлық деңгейде дамуының қазіргі тенденциялары бойынша Жаһандық экологиялық ойлаудың кәсіби білімі мен дағдыларының негізін қалау; Пән Жаһандық экологиялық ойлауды қалыптастыруға, жаһандық экологиялық процестер туралы хабардар болуға және жаһандық экологиялық мәселелерді шешуге бағытталған Бұл курста климат ұғымының әртүрлі аспектілері, климаттың тірі табиғатқа әсері; Биосфера эволюциясының негізгі факторлары қарастырылады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Түрік тілі
Курстың мақсаты: студенттердің түрік тілінің негіздерін бастапқы деңгейде меңгеруі және студенттердің оқытылатын тіл елі туралы танымдық білімдерін қалыптастыру. Курстың негізгі міндеттері: Білім алушылардың ой-өрісін және эрудициясын кеңейту, тақырыптық сөздік қорын меңгеруді қамтамасыз ету, түрік тілінде тілдесу қабілетін қалыптастыру. Курс ең көп қолданылатын лексиканы, негізгі грамматикалық материалды қамтиды, оқу, тыңдау, сөйлеу және жазу дағдыларын қалыптастыруға және бекітуге мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Академиялық жазылым негіздері
Пәннің мақсаты білім алушыларда кәсіби білімді дамыту мақсатында академиялық мәтіндерді құру және ғылыми зерттеулердің нәтижелерін жазбаша ұсыну дағдыларын қалыптастыру. Пән ғылыми ақпаратты жазу және ұсыну негіздерін оқытуға, академиялық сипаттағы мәтіндермен жұмыс жасауға, оқу және зерттеу жұмыстарына бағытталған. Бұл курста студенттердің ғылыми мәтіндермен жұмыс жасау дағдыларын қалыптастыруға бағытталған бірқатар мәселелер қарастырылады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 3
-
Кәсіби шет тілі
Курстың мақсаты студенттердің коммуникативтік құзыреттілікті меңгеруі болып табылады, бұл болашақта шетел тілін кәсіби қызметтің түрлі салаларында, ғылыми және практикалық жұмыста, шетелдік әріптестермен қарым-қатынаста, өзін-өзі бейнелеу, кәсіби білімдерін жетілдіру үшін пайдалануға мүмкіндік береді. Курс грамматиканы, кәсіби сипаттағы лексикалық материалды және кәсіби бағыттағы мәтіндерді қамтиды.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 3
-
Туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіби этика
Мақсаты-ғылымның қазіргі заманғы салаларының бірі және кәсіби этиканың құрамдас бөлігі ретінде Бизнес этикасы туралы тұтас көзқарас қабілетін қалыптастыру. Мыналар зерделенеді: қонақжайлылық этикасының ерекшелігі, негізгі тәсілдері, тұжырымдамасы мен халықаралық қағидаттары; қазақстандық іскерлік мәдениеттің жай-күйі және оның даму үрдістері; корпоративтік мәдениет пен корпоративтік этика негіздері; іскерлік қарым-қатынас пен этикеттің негізгі қағидалары.
Оқу жылы - 2
Семестр - 4
Несиелер - 5
-
Housekeeping
Осы курс барысында студенттер кір жуу және бөлмелерді тазарту сияқты қонақ үй мекемелеріндегі шаруашылық бөлімінің рөлі, міндеттері және жалпы ұйымдастырылуымен танысады. Осы курсты сәтті аяқтағаннан кейін студенттер қонақ үй бөлімінің жалпы ұйымы туралы негізгі түсініктерін көрсетіп, тазарту процедураларын орындай алуы керек.
Оқу жылы - 2
Семестр - 4
Несиелер - 6
-
Эмоционалды интеллект
Пәннің мақсаты: эмоционалды зияткерлікті басқару дағдыларын қалыптастыру. Пән эмоционалды интеллектінің жоғары деңгейі бар, өзін және айналасындағы адамдардың эмоцияларын тани алатын, кәсіби және әлеуметтік ортада тиімді қарым-қатынас жасайтын адамды қалыптастыруға бағытталған. Курс эмоционалды интеллекттің, модульдердің, эмоциялар түрлерінің, темперамент түрлерінің тарихын қарастырады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 4
Несиелер - 5
-
Room Service
Курстың мақсаты студенттер әр түрлі бөлмелердегі бөлме бөлімінің ұйымдастырылуымен және күнделікті қызметімен танысады. Бөлім бөлмелерінің жауапкершілігінің негізгі бағыттары зерттелуде, олардың әртүрлі қонақ үйлердегі маңыздылығы практикалық сабақтардың көмегімен көрсетіледі. Бөлме бөлімінде кеңінен қолданылатын өнімділік көрсеткіштері қонақ үйдің күнделікті қызметінде қолданылатын жалпы есептер арқылы енгізіледі.
Оқу жылы - 2
Семестр - 4
Несиелер - 5
-
Бизнес ағылшын тілі
Курстың мақсаты студенттер функционалдық құзыреттіліктерді ағылшын тілінде жазбаша да, ауызша да қолдана алады. Олар ағылшын тілінде сөйлейтін клиенттермен қонақжай және қонақжай емес әңгімелер жүргізе алады. Тіл білімі мен қарым-қатынас үшін қажетті құзыреттерге ие болады, сондай-ақ туризмге, қонақ үй менеджментіне байланысты кәсіби міндеттерді орындай алады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 4
Несиелер - 6
-
Қазақ қонақжайлылығының негіздері
Бұл курстың мақсаты студенттерді қонақжайлылық индустриясымен таныстырады. Олар алады туристік қызметтерді жеткізушілерге шолу, әсіресе қазақтілді өмір сүру негіздерімен. Студенттер нақты пунктпен танысады жеткізу тізбегіндегі олардың мағынасын түсіну үшін тағайындалған және таңдалған қонақ үйлер, мейрамханалар және басқа да қызмет көрсетушілер.
Оқу жылы - 2
Семестр - 4
Несиелер - 5
-
Booking
Курстың мақсаты студенттерді негізгі күнделікті брондау, сұраныстарды өңдеу процедураларымен таныстыру. Студенттер күнделікті брондау тапсырмаларын оқиды брондау қызметтерінің толық спектрімен қонақ үйлерде қонақтармен жұмыс жасау бөлімдері орындайды.
Оқу жылы - 3
Семестр - 5
Несиелер - 5
-
Restaurant
Курстың мақсаты студенттер асханалық мекемелердің стандарттарын біліп, орындай алуы керек. Мейрамханада сапалы қызмет көрсету үшін олар арнайы жоғары сапалы технологияларды қолдана білуі керек. Оқушылар өздерінің дәйекті рөлдерін өз бетінше ұйымдастыра және басқара білуі керек. Студенттер белсенді мейрамхана қызметкерлерімен және клиенттермен тиісті түрде байланыса алуы керек.
Оқу жылы - 3
Семестр - 5
Несиелер - 5
-
Қонақүйлерді басқарудың автоматтандырылған жүйелері
Мақсаты-қонақ үй бизнесі саласында пайдаланылатын автоматтандырылған басқару жүйелерінің (АБЖ) негізгі түрлері туралы құзыреттер мен түсініктерді қалыптастыру: АБЖ теориялық негіздері, АБЖ отандық және шетелдік жүйелерінің сипаттамалары; қазіргі заманғы қонақ үйді ақпараттық қамтамасыз етуге қойылатын талаптар; АБЖ кезеңдері; Shelter бағдарламасы және оның функционалдық мүмкіндіктері; АБЖ құрылымдарын қалыптастырудың заманауи тәсілдері зерделенетін болады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 5
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылықтағы GDS
Мақсаты кәсіпорындарды тиімді басқару үшін қонақ үй және мейрамхана қызметтерін брондау және брондау жүйелерін практикалық қолдану қабілетін қалыптастыру. Қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз ету мәселелері; Sabre, Amadeus, Galileo, Worldspan, Fidelio базасында қонақжайлылық кәсіпорындарының және бронь жүргізу және клиенттерді резервтеу, PNR, маскалар жасау үшін басқа да дистрибутивтік жүйелердің мамандандырылған бағдарламалық қамтамасыз ету жұмысының әдістемесі зерделенетін болады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 5
Несиелер - 5
-
BQ
Пәнді игерудің мақсаты ақпараттық кластер жағдайында студенттердің компанияның тиімді коммуникациялық стратегиясын қалыптастыру болып табылады. Тапсырыс беруші мен орындаушы тарапынан дайындық, әзірлеу, өткізу және іс-шаралар процесінің мазмұнын білу. Оқиғаларды ұйымдастырудың дайындық кезеңінде зерттеулер жүргізіңізжәне ауқымды сипаттағы жұмыстарды жүргізу дағдылары бар
Оқу жылы - 3
Семестр - 5
Несиелер - 5
-
Reseption
Курстың мақсаты-студенттер қабылдау бөлмесінде күнделікті негізгі процедуралармен танысады, мысалы келуді тіркеу, сұраныстарды өңдеу және шығу. Студенттер күнделікті операциялық тапсырмаларды оқиды, консьерждер мен қонақ үйлердегі қонақтармен жұмыс жасау бөлімдері толық қызмет көрсетеді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 5
Несиелер - 4
-
Ұлттық қонақжайлылық географиясы
Пәннің мақсаты:ұлттық қонақжайлық географиясын туризм мен қызмет көрсетуді дамыту үшін мәдени және де тарихи база ретінде түсіну қабілетін қалыптастыру. Әлемнің қонақжайлылығының даму тарихы, оның ошақтарының орналасуы, қалыптасу кезеңдері, қонақжайлылықтың негізгі әлемдік бағаларының ерекшеліктері, Қазақстан және басқа да елдер халықтарының ұлттық әдет-ғұрыптары, салт-дәстүрлері, ұлттық қонақжайлылықтың географиялық, тұрмыстық және мерекелік ерекшеліктері зерделенетін болады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық маркетингі
Пәннің мақсаты: қонақжайлылық индустриясының маркетингтік әдіс тәсілдер жүйесін игеру. қонақжайлылық индустриясы кәсіпорнындағы қазіргі нарықтық ортадағы кешенді маркетингтік талдау, жылжыту және бақылау жүйесіне негізделген маркетинг қызметінің теориялық және тәжірибелік негіздері, кәсіпорындардың сыртқы және ішкі маркетингтік орталары, қонақжайлылық индустриясы саласындағы жарнамалық қызмет пен стратегиялық позициялану элементтері зерделенетін болады
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 5
-
Kitchen
Курстың мақсаты-студенттер барлар мен мейрамханалардың әртүрлі тұжырымдамаларын біліп, тәжірибе жасай алады. Студенттер ең қолайлы ұғымдарды тани алады нақты жағдайды оңтайландыру және әр шығу кезінде ағындарды оңтайландыру. Басқару көзқарасын қолдана отырып, студенттер қалай жұмыс істейтінін түсінеді әр тұжырымдама.
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 8
-
Мейрамхана кешендерінің эстетикасы мен дизайны
Пәннің мақсаты: туристік және қонақ үй-мейрамхана кешендерін жобалау мүмкіндігін қалыптастыру. Әртүрлі елдердегі қонақ үй және мейрамхана кешендерін жобалаудың қазіргі жағдайы, теориялық негіздері мен тәжірибесі, негізгі құрылыс нормалары мен ережелері, әртүрлі деңгейдегі Қазақстан Республикасының аумағын дамытудың жалпы схемалары, кешендердің сәулеттік және жоспарлы шешімдері, олардың ішкі және сыртқы дизайны мен даму болашағы зерделенетін болады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 5
-
Әлем халықтарының гастрономиясы
Мақсаты әлем халықтарының гастрономиясының тарихи-этнографиялық ерекшеліктерін түсіну және оларды қонақжайлылық индустриясына енгізу қабілеттерін қалыптастыру. Олар: әлем халықтарының гастрономиясы мен дәстүрлі тағамдарының тәсілдері мен ерекшеліктері, географиялық ортаға және халықтың тарихи тәжірибесіне тәуелділік, жергілікті халықтың дәстүрлі әдет-ғұрыптары, салт-дәстүрлері мен тамақтану мәдениеті, туризм практикасындағы аспаздық мұраның практикалық құндылығы зерделенетін болады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 5
-
Туризм маркетингі
Оқыту мақсаты студенттерді туристік индустриядағы маркетинг саласындағы негізгі ұғымдар, туристік компаниядағы маркетингтің принциптері мен функциялары, сонымен қатар ұйымдастыру және жүзеге асыру әдістерімен таныстыру. «Туризм маркетингі» пәнінің теориялық курсы студенттердің туристік компанияның маркетингтік қызметі теориясы мен практикасындағы білімін дамытады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 5
-
F&B trends
F & B негіздеріне сүйене отырып, студенттер мейрамхана менеджментінің негізгі ұғымдарымен танысады. Курс барысында студенттер F&B операцияларын қалай басқаруға болатындығын, басқарудың әдістері мен стратегияларын, сондай-ақ мейрамханалардың әртүрлі түрлерін талдайды.
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылықтағы жарнама
Мақсаты-қонақжайлылықта жарнаманың теориясы мен практикасын, оның мазмұнын, ерекшеліктері мен қазіргі заманғы даму үрдістерін қолдану үшін қабілеттілікті қалыптастыру: Қазақстан Республикасындағы жарнаманың тарихы, негізгі ұғымдары, халықаралық конвенциялардың терминдері және нормативтік-құқықтық негіздері, өзендердің түрлері, сипаттамалары, жіктелімдері, жарнама қызметінің санаттары, жарнамалық өтініштерді әзірлеу қағидаттары, орналастыру арналарының ерекшеліктері, қонақжайлылықта пайдалану ерекшелігі зерделенетін болады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 5
-
Туризм менеджменті
Курстың мақсаты - студенттердің туристік кәсіпорынды басқарудағы оның қызметінің тиімділігін арттыру үшін теориялық білім және практикалық дағдылар жүйесін қалыптастыру. «Туризм менеджменті» курсы туристік бизнесте мәдениет пен қызмет көрсету сапасын жақсарту, теориялық білім мен өндірістік және сервистік басқару дағдыларын қолдануда тәуелсіз шығармашылық дағдыларды қалыптастыру жолдарын анықтайды.
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық менеджменті
Пәннің мақсаты: басқару практикасына қонақ үйлер мен мейрамханаларды басқару принциптері мен әдістеріне негізделген нарықтық аспектілерді енгізу қабілетін қалыптастыру болып табылады. Мейрамхана мен қонақ үйді басқарудың терминологиясы, әдістері мен стильдері, ұйымдастыру құрылымдарының типтері, тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсетуді басқару процестері, қонақ үйлер мен мейрамханалар қызметкерлерін жоспарлау мәселелері зерттелетін болады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 6
Несиелер - 5
-
Health club
Курстың мақсаты студенттерді қонақ үйдегі Health club қызметтерінің толық спектрімен таныстыру. Пәннің пәні-студенттер осы бөлімнің сауығуы мен көңіл көтеруі үшін қонақтар алдында қонақ үйдің негізгі міндеттерін орындай алатын ұйымның теориясы мен практикасы.
Оқу жылы - 4
Семестр - 7
Несиелер - 6
-
Мейрамханада өнім сапасын басқару
Мақсаты-ассортименттің алуан түрлілігі мен пісіру технологиясын ескере отырып, мейрамханада өнім сапасын басқарудың құралдары мен әдістерін қолдану қабілетін қалыптастыру. Зерделенетін болады: өнім сапасы ұғымдары, нормативтік құжаттар, технологиялық карталар, өнімді ротациялау ережелері, фирма ішіндегі сапа стандарттары, өнімді тексеру жөніндегі менеджердің міндеттері, мамандандырылған химия, персоналды бақылау, QSI, сапа, тазалық, қызмет көрсету, маркетингтік акциялар, сатып алушылардың пікірлері.
Оқу жылы - 4
Семестр - 7
Несиелер - 5
-
Сәнді қонақжайлылық пен жоғары сапалы қызмет көрсету брендингі
Мақсаты-қонақжайлылықты дамыту үшін брендингтің құралдары мен әдістерін, оның ерекшеліктерін қолдану қабілетін қалыптастыру. Мыналар зерделенетін болады: брендинг тарихы, мәні, брендинг ұғымдары тұтынушылардың Винтаж өніміне адалдығын қалыптастыру технологиясы, қонақжайлылықта пайдалану ерекшелігі, түрлері, сипаттамалары, брендті дамытудың негізгі кезеңдері, брендингті қызметтерді жылжыту үшін пайдалану, сән-салтанат индустриясына әсер ететін қонақжайлылықтағы брендтердің тиімділігін талдау
Оқу жылы - 4
Семестр - 7
Несиелер - 6
-
Мейрамхана қызметтерінің сапасын басқару
Пәннің мақсаты: ассортименттің әралуандылығы мен дайындау технологияларын ескеріп, мейрамханадағы қызмет көрсету сапасын басқару саймандары мен әдіснамаларын пайдалану қабілетін қалыптастыру. Өнім сапасы ұғымы, нормативтік құжаттар, технологиялық карталар, азық-түліктер ротациясының ережелері, фирманың ішкі сапа стандарттары, азық-түліктерді, арнайы химияны, қызметкерлерді тексеру бойынша менеджердің міндеттері, QSI, сапа, тазалық, қызмет көрсету, маркетинг акциялары, тұтынушылардың пікірі.
Оқу жылы - 4
Семестр - 7
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылықтағы бизнесті жоспарлау
Пәнді оқытудың мақсаты-студенттерде бизнес-жоспарлау туралы идеяны компания қызметінің маңызды бағыты ретінде қалыптастыру; нарық жағдайында бизнес-жоспарлаудың теориясы мен практикасын зерттеу; бизнес-жоспарлардың түрлері және оларды әзірлеу мақсаттары; кәсіпорынның бизнес-жоспарын құру логикасы мен әдістемесін, сондай-ақ бизнес-жоспардың типтік бөлімдерін әзірлеу әдістемесін игеру.
Оқу жылы - 4
Семестр - 7
Несиелер - 7
-
Қонақжайлылық саласындағы қаржылық есеп
Мақсаты-теориялық, практикалық білімді игеру қабілетін қалыптастыру; Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесінде бухгалтерлік есеп жүргізу. Мыналар зерделенеді: қонақжайлылық саласындағы бухгалтерлік есеп; құжаттама, шығындарды есепке алу, өнімнің және көрсетілетін қызметтердің өзіндік құнын калькуляциялау; активтерді есепке алу; міндеттемелерді есепке алу және қонақжайлылықтағы шығыстарды есепке алу; Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі қаржылық есептілік.
Оқу жылы - 4
Семестр - 7
Несиелер - 7
-
Қызмет көрсету саласында персоналды басқару
Мақсаты: ол адам әрекетінің барлық алуан түрлілігін қамтиды. Жұмыс орнында жеке адамның мінез-құлқын (еңбек, өндірістік мінез-құлық) қалыптастыратын қызметкер мен ұжымның өнімділігін анықтайтын факторлардың жиынтығы кәсіпорын өмірінің маңызды бағыттарының бірі ретінде танылады және оның жұмысының тиімділігін бірнеше есе арттырады
Оқу жылы - 4
Семестр - 7
Несиелер - 7
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Жаһандық, ұлттық және жеке рухани-адамгершілік құндылықтарды көрсетеді.
- Қонақжайлылық негіздерін, орналастыру және тамақтану индустриясы кәсіпорындарының қызметін біледі және түсінеді.
- Әр түрлі тілдер мен мәдениеттерде кәсіби қызметте тілдерді және академиялық жазуды терең білуді қолданады.
- Кәсіби қызметте компьютерлік бағдарламаларды, интернет-технологияларды, GDS қолданады.
- Клиенттердің тұруы мен тамақтануы үшін халықаралық стандарттарға жауап беретін қызметтерді жасайды.
- Өнімдер мен қызметтерді жылжыту және іске асыру үшін әртүрлі технологияларды әзірлейді.
- Қызметкерлер мен қызметтердің сапасын тиімді басқарады, мәселелерді шешеді және шешім қабылдайды, кәсіби және әлеуметтік ортада тиімді қарым-қатынас жасайды.
- Қонақжайлылық индустриясы және мейрамхана ісінде өз бизнесін ұйымдастыру мақсатында кәсіби дағдыларды жетілдіреді.