Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B08101 Топырақтану және агрохимия в ХИТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты топырақтану және агрохимия саласында жоғары білікті мамандарды дайындау болып табылады. Білім беру бағдарламасының мақсаттары: - жоғары сапалы және сапалы кәсіптік білім алу, топырақтану және агрохимия саласындағы кәсіби құзыреттілік. - адамның адамға, қоғамға, қоршаған ортаға, ойлау мәдениетіне және өз жұмысын ғылыми негізде ұйымдастыруға қабілеттілігін реттейтін гуманитарлық мәдениетті, этикалық және құқықтық нормаларды меңгеру, жаңа білім алуға; - жеке білім беру бағдарламасының студенттері таңдау;
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B077 Өсімдік шаруашылығы
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B08 Ауыл шаруашылығы және биоресурстар
-
Дайындық бағыты 6B081 Агрономия
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Математика I
Мамандыққа кіріспе
Математика II
Физика I
-
2 Оқу жылы
Материалтану және жаңа материалдар технологиясы
Бейорганикалық, органикалық және аналитикалық химия
Экология және тіршілік қауіпсіздігі
Физика II
Инженерлік және компьютерлік графика
Жылу техникасының негіздері
Антикоррупциялық мәдениет негіздері
Химия
Электротехниканың теориялық негіздері
Кәсіпкерлік
Стандарттау және техникалық өлшеу
Физикалық және коллоидтық химия
Кәсіби-бағытталған шет тілі
Тағамдық химияның негіздері
-
3 Оқу жылы
Өсімдік шаруашылығы
Егіншілік
Ет және сүт өнімдерінің технологиясы
Өнім сертификациясы және қауіпсіздік негіздері
Тамақ өнімдердің өңдеудің биохимиялық негіздері
Технологиялық процестер мен өндірісті автоматтандыру
Жалпы химиялық биотехнология
Ашыту және шарап жасау технологиясы
Азық-түлік қауіпсіздігі
Тағамдық химия
Жеміс шаруашылығы
Химиялық және биологиялық қауіпсіздік негіздері
Қайта өңдеу технологиясы
Топырақтың құнарлылығы
Ауыл шаруашылық дақылдарының зиянкестері мен аурулары
Шикізатты өңдеу негіздері
Өңдеу өнеркәсібінің жалпы технологиясы
Тамақ өнімдерін технохимиялық бақылау
Ауыл шаруашылығында машинаны пайдалану
Топырақ картографиясы
Азық-түлік өнімдерінің сапасын бағалау және мониторинг
Суғару мелиорациясы
Жемістер мен көкөністер сапасын сараптау
Жер үйлестіру
Био және химиялық технологиядағы үрдістер мен аппараттар
Агрометрология
Көмірсутек шикізатын өңдеу технологиясы
Өнім сапасы және оларды сертификаттау
-
4 Оқу жылы
Органикалық тынайтқыштар мен топырақтың құнарлылығын көбейту
Жүзім шаруашылығы
Фрезерлік технологиясы
Сала бойынша бизнес-жоспарлау
Дән өнімдерін өндіру технологиясы
Жылыжай көкөніс өнімдері
Астықты кептіру және сақтау технологиясы
Агроэкология
Тағам өнімдерін тауарлық зерттеу
Сыра қайнату технологиясы
Өнім сертификациясы және қауіпсіздік негіздері
Тынайтқыштардың агрохимиясы
Өнеркәсіптік қауіпсіздік
Жобаны басқару
Оқыту нәтижелері
- ойлау мәдениеті мен ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы базалық білімді көрсету.
- Қазіргі заманғы технологияларды меңгеру, кәсіптік қызметте ақпараттық технологияларды қолдану.
- тұлғааралық және мәдениетаралық өзара іс-қимыл міндеттерін шешу үшін коммуникацияларға қабілетті болу.
- Азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында биотехнологиялық үдерісті қолдану.
- Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес өнімдер мен қызметтердің сапасын бақылауды жүзеге асыру.
- қоршаған орта факторларының ең жоғары өнімділігіне қол жеткізу мақсатында микроорганизмдердің, өсімдіктердің, жануарлардың генотипіне әсерін зерттеу әдістері бойынша білімдерін көрсету.
- Биотехнологиялық әдістерді пайдалана отырып, табиғи ресурстарды ұтымды пайдалану және қоршаған ортаны қорғау жөніндегі шараларды жүзеге асыру.
- биология, өсімдік шаруашылығы, а/ш дақылдарының тұқымтану теориялық негіздері мен практикалық қызметі бойынша теориялық және практикалық дағдыларды көрсету, ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау үшін тәжірибелік дағдыларын көрсету.
- Тыңайтқыштардың тиімділігі мен ықтимал топырақ құнарлылығын, тыңайтқыштардың биологиялық сипаттамаларын, тыңайтқыштардың қасиеттерін және тыңайтқыштардың тиімділігін анықтайтын басқа да факторларды ескере отырып, жеке шаруашылықтарда тыңайтқыштарды қолданудың озық технологияларын сынақтан өткізу және енгізу.
- өсімдік ағзасында өтетін физиологиялық процестердің мәнін, өнім сапасының өсуі мен даму және қалыптасу заңдылықтарын, өсімдіктердің өнімділігін реттеу әдістерін бойынша білімін көрсету.
- кәсіпорынның кәсіпкерлік қызметін, бизнес-жоспарларды, инвестициялық жобаларды құру және талдау, сонымен қатар инвестициялық жобалауда, бизнес-жоспарлауда, жобаларды басқаруда қолданылатын ұтымды шешімдерді ұсыну.