Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B11103 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Абай атындағы Қазақ ұлттық педагогикалық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Осы мамандықты таңдаған бакалавриат студенттері қонақтармен жайлы қарым-қатынас жасау үшін, әлеуметтік ерекшеліктер мен мәдени ерекшеліктерді ескере отырып, шет тілдерін жетік меңгеруі қажет; іскерлік серіктестер және осы саладағы басқа да өкілдер. Қосымша, менталитет пен қалауын білу компаньондар ғана емес, сонымен қатар мақсатты жалпы аудиторияларға арналады.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесінің жіктелуі мен құрылымы
Мейрамханалардағы технологиялық жабдықтар
Қонақ үйде тамақтандыру кәсіпорындарының технологиясы, ұйымдастыру және жобалау
Қонақ үйлер мен мейрамханалардың интерьері және дизайны
Қонақ үй қызметтері және олардың тағайындалуы
Мейрамхана ісі мен қонақ үй индустриясының тарихы мен әлемдік брендтері
Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесіндегі кәсіпкерлік қызмет негіздері
-
2 Оқу жылы
Қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету сапасы
Қызмет көрсету саласы кәсіпорындарының жабдықтары
Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесінде салық салу
Гастрономиялық туризм
Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі қызмет көрсету мәдениеті және этикет ережелері
Қонақжайлылық индустриясындағы ақпараттық жүйелер
Қонақ үй қызметінің стандарттары
Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесін басқару нысандары мен әдістері
Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесіндегі инновациялар
Қызмет көрсету саласындағы қауіпсіздік менеджменті
Қазақстандағы Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
Арт білім беру
Құқық негіздері және жемқорлыққа қарсы мәдениет
Экология және тұрақты даму
Адамның тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі
Экономика және бизнес негіздері
Мейрамхана және қонақ үй сервис жүйесі
Азық-түлік сапасы және қауіпсіздік
-
3 Оқу жылы
Бармен, сомелье және барист жұмысын ұйымдастыру
Қонақ үйді басқарудың ұйымдастыру жүйесі
Қонақ үй және мейрамхана қызметтерінің сапасының менеджменті
Ойын-сауық индустриясы
Тұтынушылық сұраныс және жарнама
Әлем халықтарының дәстүрлері, әдет-ғұрыптары мен мәдениеті
Қонақтардың санаттары және олардың қажеттіліктері
Мейрамхана сервисінің техникасы
Бизнес-жоспарлау және бюджеттеу
Қонақжайлылық индустриясының қазіргі жағдайы мен дамуы
Сервистік қызметтегі инновациялық мәселелер
-
4 Оқу жылы
Микроэкономика
Мамандандырылған жарнамалық технологиялар
Мейрамханалық қызмет көрсету стандарттары
Мейрамхана және қонақ үй сервисінің эстетикалық мәдениеті
Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі халықаралық қызмет көрсету стандарттары
Қонақжайлылық индустриясындағы Метрология, стандарттау және сертификаттау
Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесінің қаржылық талдауы
Қызмет көрсету сапасы және сервис стандарттары
Мейрамхана және қонақ үй маркетингі
Клубты заманауи басқару
Қонақжайлылық инфрақұрылымының дизайны
Оқыту нәтижелері
- іс-әрекеттің әр түрлі салаларында экономикалық білім негіздерін пайдалану қабілеті, тұлғааралық және мәдениетаралық өзара іс-қимыл міндеттерін шешу үшін орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша нысанда коммуникацияға қабілеттілігі; ұжымда жұмыс істеу қабілеті, әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып;
- кәсіптік міндеттерді шешуде пәнаралық және ведомствоаралық өзара іс-қимылға қатысуға қабілетті, өзгермелі еңбек нарығына бейімделу үшін қажетті кәсіптік міндеттерді шешуде пәнаралық және ведомствоаралық өзара іс-қимылға қатысуға қабілетті, өзгермелі еңбек нарығына бейімделу үшін қажетті құзыреттілікті дамыту үшін оқуға және ұтқырлыққа қабілетті.
- отандық тарихтың негізгі кезеңдері мен ерекшеліктерін, құқықтық және демократиялық мемлекеттің құндылықтарын; биліктің, әлеуметтік-саяси қатынастар мен процестердің мәні, көздері мен функцияларын, қоғам өміріндегі әлеуметтік-саяси институттардың және саяси режимдердің рөлін; қоғамдық пікірге, дәстүрлерге, әдет-ғұрыптарға, қоғамдық, нормаларға негізделген әлеуметтік-этикалық құндылықтарды білу және оларға өзінің кәсіби қызметінде бағдарлану; қазіргі заманғы қоғамның әлеуметтік даму үрдістерін білу және әртүрлі әлеуметтік жағдайларда барабар бағдарлай білу;
- қонақ үй кәсіпорнының және басқа да орналастыру құралдарының шығындарын анықтау және талдау дағдысын меңгеру; мейрамханалардың, қонақ үйлердің функционалдық бөлімшелері қызметінің нәтижелерін талдауға, тұтынушыларға қызмет көрсету деңгейін бағалау, тиісті қорытынды жасау; қонақ үй қызметінде технологиялық процестер мен лауазымдық нұсқаулықтардың орындалуын бақылау қабілеті, қонақ үйлер мен мейрамханаларды жіктеу жүйесіне сәйкестігін растау бойынша жұмыстарды ұйымдастыруға дайындығы;
- тұтынушылардың талаптарына сәйкес келетін мейрамхана-қонақ үй өнімін қалыптастыру және жылжыту саласында зерттеу қызметінің қолданбалы әдістерін қолдануға дайындық;
- мейрамхана-қонақ үй қызметтерінен нарықты зерттеудің заманауи ғылыми принциптері мен әдістерін қолдану қабілеті және мейрамхана-қонақ үй қызметінде Инновациялық технологияларды қолдануға және тұтынушыларға қызмет көрсетудің жаңа нысандарын қолдануға әзірлігі;
- мейрамхана бизнесі мен қонақ үй қызметтері нарығын зерттеудің заманауи ғылыми принциптері мен әдістерін пайдалану қабілеті; тұтынушылардың талаптарына сәйкес келетін мейрамхана және қонақ үй өнімдерін қалыптастыру және жылжыту саласында зерттеу қызметінің қолданбалы әдістерін қолдануға дайын болуы
- мейрамхана-қонақ үй кәсіпорындарының этномәдени, тарихи және діни дәстүрлерге сәйкес сервистік қызметке, тұтынушының қажеттіліктерін анықтауға, мейрамхана-қонақ үй өнімін қалыптастыруға, клиенттік қатынастарды дамытуға дайындығын талдау;