Жаңа білім беру бағдарламасы

7M11103 Мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыру в Л.Н.Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университеті

  • Мейрамхана кәсіпорындарының ісін әкімшілендіру
    Несиелер: 5

    Бұл курс маркетинг, мәзір дизайны, бөлмелік дизайн, жоспарлау және жабдықты қамтитын тұжырымдаманы әзірлеу арқылы бір мейрамхана менеджментінің негізгі пәндерін біріктіруге бағытталған. Курс аспаздық операциялар шеңберінде адам ресурстарын басқарудың маңызды элементі болып табылады. Сондай-ақ, азық-түлік және сусындарды өндіру тұжырымдамалары мен жүйелерінің қазіргі үрдістері зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Аталмыш оқу курсының қажеттілігі магистранттардың негізгі заманауи психологиялық тұғырлар мен қағидаларды, жеке тұлғаға тән психикалық үрдістерін зерттеу әдістерін, іс-әрекет тетіктерін реттеуді жеке тұлға мен топтың мінез-құлық заңдылықтарын түсіну және оны қызмет барысында пайдалану ақылы дәлелденеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 2

    Білім алушыларда практикалық және ғылыми жоспарда Менеджменттің дамуы туралы, ұйымдастырушылық менеджмент, оның түрлері мен қазіргі тенденциялары туралы түсінік қалыптастыру және магистранттарда үдерістік, жүйелік және жағдайлық негізде заманауи ұйымдық менеджменттің принциптерін, әдістерін, нысандары мен құралдарын қолдануға жалпы көзқарасты қалыптастыру

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылықта қызмет көрсетуді ұйымдастыру
    Несиелер: 4

    Бұл курс студенттерге қонақ үй қызметтері саласында практикалық және теориялық дағдыларды, білім мен тәжірибені алуға мүмкіндік береді. Оқушылар Rixos қонақ үйінің түрлі мейрамханаларында жұмыс істеп, теориялық білімдерін оқып, қолданбақ. Қонақжайлылық индустриясында мансаптан күтілетін нәрселерді ұқсату үшін түрлі қызмет орталары қамтамасыз етіледі. Классикалық және заманауи дағдыларды дамытуға және тамаша қызмет көрсетудің ақыл-ой дамуына ерекше көңіл бөлінеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақ үй кәсіпорындарының қызметтерін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Бұл курста қонақ үйдің принциптік негіздерін, тұжырымдамаларын және теорияларын қарастырып, олардың негізінде басқарудың дисциплиналарын құруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақ үй бизнесін халықаралық деңгейде ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Бұл курс халықаралық деңгейде жұмыс істейтін қонақ үй стратегияларын әзірлеуге және басқаруға байланысты мәселелеріне бағытталған. Ол халықаралық фирманың бухгалтерлік / қаржылық функцияларына және ресурстар мен өндірісті басқаруға ерекше көңіл бөледі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясын дамытудың жаңа үрдістері
    Несиелер: 5

    Өзгерістердің қозғаушы күштері - тенденциялар және ұйымдастырушылық стратегия арасындағы тікелей байланыс бар. Болжамдау әдістерінің барысында айтылғандар бизнеске нарықтық үлесін иеленуге және бәсекелестік артықшылықтарға ие болуға көмектеседі. Сын тұрғысынан ойлау қысқа мерзімді және орта мерзімді перспективаны қамтитын күштердің ұйымдық стратегияларын бейімдеу және іс-қимыл жоспарларын әзірлеу үшін пайдаланылады. Бұл курста қонақжайлылық индустриясындағы құндылықты арттыру және пайданы арттыру үшін үнемі өзгеретін үрдістерді қалай қолданатыны туралы әңгімелейді. Бұл модульдің мамандандырылған мазмұны тағам және сусындар нарығындағы жаңа үрдістерден, денсаулықты сақтау мен іс-шараларды ұйымдастырудан қалай пайда алуды үйрену болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақ үйдегі кадрларды ұйымдастыру
    Несиелер: 4

    Бұл курс адами ресурстарды басқаруды жалпы және қонақжайлылық индустриясының нақты контексінде түсінікті дамытуға арналған. Курс менеджменттің және қызметкерлердің өзара іс-қимылына, ұйымдастырушылық және басқару процестеріне баса назар аударады, сонымен қатар олардың қонақжайлық индустриясының адамдарына әсерін сыни бағалауға көмектеседі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мәдени әртүрлілік жағдайында қонақ үй және мейрамхана қызметтерін алға жылжыту
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерді мәдениет айырмашылықтары туралы теорияларымен қамтамасыз етеді. Бұл теориялар мәдениеттің бизнеске әсерін талдауға мүмкіндік береді және мәдени айырмашылықтардың өздерінің өзара әрекеттесуіне және оқу және жұмыс ортасында тиімділігіне қалай әсер ететіндігі туралы ойлануға шақырады. Сонымен қатар, студенттерге тиісті теорияларды сынауға және қонақүй мен мейрамхана қызметтерін мәдени әртүрлілік тұрғысынан дамытуға арналған тиісті стратегияларды түсінуге және талдауға арналған құралдар беріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Халықаралық маркетинг және қонақ үй бизнесі дамуының тұрақтылығын қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Курс қазіргі заманғы қонақжайлылық индустриясында бар бес негізгі қағидаттарға негізделген қонақ үй бизнесі бөлімінде операциялық бөлімнің экологиялық және әлеуметтік әсерін зерттейді; CO2, су және энергетика, қалдықтар, азық-түлік және сусындар, қауымдастық пен қызметкерлерді дамыту. Сабақ барысында сіз бұл білімді практикада қолдана аласыз. Бұл модуль қонақжайлылық индустриясының практикасы тұрақты болуы мүмкін тұрақтылықтың негізгі теорияларын қарастырады. Тұрақты даму тұжырымдамалары талқыланатын болады, сондай-ақ әртүрлі мейрамханалар мен қонақ үйлердің тұрақты даму стратегиясы, сондай-ақ жабдықтауш�� к��мпаниялары сыни түрде талданатын болады. Сізден сабаққа қатысуыңыз және ұсынылған мазмұнды түсінуіңізге арналған әдебиеттерді оқу сұралады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шетел тілі (кәсіби)
    Несиелер: 2

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарын бизнес жоспарлау
    Несиелер: 5

    Бұл курс шағын қонақ үй мен мейрамхана ісін басқару мен оның басқаруына ерекше назар аудара отырып, қонақжайлылық саласында қабылданған шешімдерге бизнесті басқару пәндері әсер ететін студенттерді таныстыру үшін арналған. Ол стратегиялық жоспарлау салаларында теориялық негіздемені қамтамасыз етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON1

    Негізгі дүниетанымдық және әдістемелелік мәселелерді, соның ішінде ғылым дамуының заманауи кезеңінде пайда болатын пәнаралық сипаттағы мәселелерді талдау және кәсіби қызметте пайдалана білу

  • Код ON2

    Заманауи педагогикалық технологияларды меңгеру және коммуникативтік мүмкіндіктерді игеру

  • Код ON3

    Қонақ үй мейрамхана кәсіпорындарының негізгі қызметтерімен ресурстарын басқарудың тәжірибелік біліктіліктерін меңгеру, қысқа және ұзақ мерзімде

  • Код ON4

    Қонақ үй өнімдері мен мейрамханалық қызмет нарығында қажет болып саналатын дағдыларды игеру, сонымен қатар, отандық қонақжайлылық нарығында оны жылжыту

  • Код ON5

    Халықаралық деңгейде қонақ үй мейрамхана ісі дамуының ерекшеліктері саласында білімді меңгеру, қонақ үй мейрамхана кәсіпорындарында кәсіби қызметті жүргізе білу

Top