Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11102 Халықаралық және ішкі туризм в Халықаралық туризм және меймандостық университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Туризм индустриясының ішкі және халықаралық нарығында кешенді білімі мен қажетті біліктілігі мен дағдысы бар, сондай-ақ туристік өнімдерді, технологиялар мен процестерді әзірлеу және енгізу, басқару және ілгерілету негізінде тұтынушының сұраныстарына бейімделген қызметтер көрсете алатын бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 3 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы

Пәндер

  • Туризм негіздері

    Пән туристік ресурстар, туризм маркетингі мен менеджментінің негіздері, халықаралық туризм және оның елдердің экономикалық дамуындағы рөлі, туризм түрлері және оның даму тарихы сияқты оның құрамдас бөліктерін жоспарлы зерттеу арқылы қазіргі заманғы туризм индустриясының негіздерін ашады. Пәнді игерудің мақсаты мен нәтижесі Туризм, оның аспектілері мен негізгі компоненттері туралы кең құзыреттерді қалыптастыру болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туристік аудандастыру

    Пән аумақтық туристік аудандастырудың ерекшеліктерін, өңірлердің қалыптасу жағдайлары мен факторларын, Қазақстан Республикасындағы туризмнің даму заңдылықтары мен үрдістерін ашады. Курс ресурстарды пайдалануды оңтайландыруға және ішкі туристердің сұраныстарына сәйкес келетін туристік өнімдерді жасауға үйретеді. Мақсаты мен нәтижесі өңірдің (кластердің) туризмін қалыптастыру үшін ресурстық талдау және жергілікті жерді бағалау саласындағы құзыреттерді қалыптастыру болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туристік-спорттық дайындық

    Пән түрлі туристік-спорттық іс-шараларда сәтті өнер көрсету үшін спортшы туристке қажет физикалық және моральдық қасиеттерінің қалыптасу процесін ашады. Курс оқу-жаттығу және спорттық іс-шараларды ұйымдастыру мен өткізудің заманауи әдістерін қарастырады. Спортшыларды туристік-спорттық іс-шараларға дайындауда тиімді әдістерді таңдау және қолдану құзыреттіліктерін меңгеру курстың мақсаты мен нәтижесі болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Экономика, кәсіпкерлік және қаржылық сауаттылық негіздері

    Пән экономикалық процестер, кәсіпкерлік негіздері және қаржыны тиімді басқару туралы базалық білім беруге бағытталған. Бизнесті құру, тәуекелдерді басқару, кәсіпкерліктің құқықтық аспектілері, қаржылық жоспарлау, бюджеттеу және инвестициялау негіздері қарастырылады. Білім алушылар жеке қаржыны басқару, экономикалық шешімдер қабылдау, кәсіпкерлік дағдыларды меңгеру және бизнес-идеяларды жүзеге асыру тәсілдерін меңгереді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Туризм тарихы

    Пән туристік индустрияның эволюциясы мен дамуын, оның тарихи тамырларын, дамудың негізгі кезеңдерін және қоғам мен мәдениетке әсерін зерттеуге бағытталған. Осы пәнді игерудің мақсаты мен нәтижесі туризмді қалыптастырудың тарихи мәнмәтінін терең түсіну, сондай-ақ өткен тәжірибеге негізделген саладағы үрдістерді талдау және болжау қабілеті болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Академиялық жазуға кіріспе

    Пән білім алушыларды ғылыми зерттеу әдістерін және академиялық жазу негіздерімен таныстырады. Пән аясында академиялық жазу қағидаттары негізінде мәтіннің құрылымы, дереккөздерді дұрыс дәйектеу ережелері, ғылыми этика нормаларын сақтау және жұмысты стандарттарға сәйкес рәсімдеу қарастырылады. Ерекше назар сыни ойлауды дамытуға, ғылыми зерттеу әдістерін меңгеруге және дәлелді тұжырымдар құруға бағытталады. Курс сондай-ақ ғылыми әдебиетті іздеу, талдау және интерпретациялау әдістерін игеруге көмектеседі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 3
    Несиелер - 3
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері

    Пән Қазақстан Республикасының құқығы мен саяси-құқықтық жүйесі, адам және азаматтың құқықтары мен бостандықтары, сыбайлас жемқорлықтың туындау себептері мен мазмұны, оның көріну нысандары мен оған қарсы іс-қимыл туралы базалық білім беруге бағытталған. Оқыту нәтижесінде студент құқық салаларының негізгі ережелері мен қағидаларын қолдануды, сыбайлас жемқорлыққа саналы түрде қарсы тұру қабілеттерін меңгереді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Экология және өмір тіршілігі қауіпсіздігі негіздері

    Пән экологиялық танымды қалыптастырады, қоршаған ортаның жай-күйін және қауіпті факторлардың адамға әсер ету дәрежесін бағалау және табиғатты ұтымды пайдалану аспектілерін қолдануды үйретеді. Курс барысында білімгер экологиялық проблемалар бойынша мәліметтерді цифрлық технологияларды қолдана отырып жинауға, оларды сыни көзқараспен талдауға, өз бетінше шешімдер қабылдауға машықтанып, экологиялық қағидаттарды сақтай отырып, командада жұмыс істеу қабілеттілігін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Кәсіби шетел тілі І

    Курс контекстке байланысты тұлғааралық және іскерлік қарым-қатынас мәселелерін шешу үшін коммуникация саласының ерекшеліктеріне сәйкес шет тілінде еркін сөйлеу қабілетін дамытуға бағытталған. Курс орта деңгейдегі коммуникативті қарым-қатынасты құрудағы мағыналар мен функцияларға, тілдік құралдарды дұрыс таңдауға және коммуникативті және кәсіби дағдыларды көрсете білуге байланысты арнайы тақырыптық терминдерді қолдану дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Кәсіби шетел тілі ІІ

    Курс ағылшын тілінде кәсіби коммуникацияны оқытуға, сондай-ақ мәдениетаралық қарым-қатынасқа кәсіби-коммуникативтік қызметті құру стратегиясы мен тактикасын меңгеру қабілетін көрсететін коммуникативтік, мәдениетаралық, креативті және кәсіби құзыреттілікті қалыптастыруға бағытталған. Курс коммуникативтік және кәсіби білім мен дағдыларды жоғары деңгейде қолдануды және кәсіби-негізделген қарым-қатынас жағдайларында прагмо-кәсіби міндеттерді шешу арқылы кәсіби-бағдарланған дағдыларды дамытуды қамтамасыз етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі кәсіпкерлік

    Пән инновациялық стратегияларды, цифрлық технологияларды және жаңа бизнес үлгілерін қоса алғанда, туристік бизнесті құру мен дамытудың заманауи тәсілдерін зерттеуге бағытталған. Пәннің мақсаты білім алушыларға бизнесті жүргізу, стратегиялық жоспарлау және нарықтық мүмкіндіктерді бағалау бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыру, бұл оларды кәсіби қызметте алған білімдерін тиімді қолдануға және туризм саласында инновациялық жобалар мен шешімдер әзірлеуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ясауи мұрасы және Түркістан

    Курс Қожа Ахмет Ясауидің тарихи-мәдени және діни мұрасын, оның түркі өркениетінің қалыптасуы мен дамуына ықпалын қарастырады. Білім алушылар түркі халықтарының әлемдік тарихтағы рөлін зерделеп, тарихи мәтіндер мен мәдени ескерткіштерді түсіндіру және талдау дағдыларын меңгереді. Түркістанның рухани және мәдени орталық ретіндегі тарихи маңызы, оның туристік әлеуеті мен тарихи-мәдени мұраны сақтау, насихаттау мәселелері талқыланады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Туризм экономикасы

    Пән микроэкономика, макроэкономика, эконометрика, басқару теориясы мен практикасы, туризм және қонақжайлылық туралы білімді, экономиканың әртүрлі салаларындағы білімді біріктіру арқылы туризмнің экономикалық аспектілерін және олардың өзара байланысын зерттейді. Мақсаты мен нәтижесінде студенттерге туристік бизнесті ұйымдастыруға және өңірлер мен елдерде туризмді дамытуға байланысты мәселелерді түсінуге, сондай-ақ саланы дамытудың тиімді жолдарын анықтауға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Халықаралық туризм географиясы

    Пән халықаралық туризмнің географиялық аспектілері мен ерекшеліктерін зерттейді. Бұл пән халықаралық туристік ағымдарды, олардың себептері мен салдарын түсіну үшін география, экономика, әлеуметтану және мәдениеттанудан алынған білім мен әдістерді біріктіреді. Пәнді оқу нәтижесінде студенттер туризммен байланысты әлемнің макроөңірлерінің туризмнің әртүрлі аспектілері, соның ішінде туризм географиясы, мәдени және әлеуметтік әсерлер, экономикалық аспектілер және экологиялық мәселелері туралы білім алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экскурсиятану

    Пән туристер мен жергілікті тұрғындарға экскурсиялық қызмет көрсетудің негіздерін, экскурсиялық маршрутты, экскурсияның технологиялық картасын педагогикалық танымдық-тәрбие процесі ретінде құрастыруды зерттейді. Курс Қазақстанда экскурсиялық істің пайда болуы мен дамуының тарихи кезеңдерін, экскурсияның функциялары мен принциптерін, әңгімелеу мен көрсетудің әдістемелік әдістерін ашады. Болашақ маманның экскурсиялар жасау және өткізу саласындағы кәсіби ойлауын қалыптастыру пәнінің мақсаты мен нәтижесі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Генеративті жасанды интеллект және оны туризмде қолдану

    Пән туризмде жасанды интеллектті қолданудың инновациялық әдістерін қарастырады және генеративті принциптерді және оның жекелендірілген туристік тәжірибелерді құрудағы, бизнес-процестерді оңтайландырудағы және саяхатшылармен өзара әрекеттесуді жақсарту үшін интерактивті құралдарды әзірлеудегі рөлін зерттейді. Пәнді игерудің нәтижесі генеративті ЖИ туралы білімді нақты сценарийлерге қолдана отырып, практикалық зерттеулер жүргізу бойынша білім жүйесін қалыптастыру болып табылады, бұл дағдыларды дамытуға, осы саланың болашақ мансабы үшін технологияның әлеуетін бағалауға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризм менеджменті

    Пән туристік өндіріс салаларын және туристік қызметпен айналысатын персоналды тиімді басқаруға ықпал ететін әдістердің, принциптердің, басқару әдістерінің, нысандары мен құралдарының жиынтығын зерттейді. Пәннің мақсаты мен нәтижесі туризм индустриясының барлық салаларына өнімді басшылық жасау арқылы туристік ресурстардың барлық түрлерін пайдаланудың жоғары тиімділігіне қол жеткізуге бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Minor 1

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім беруді таңдауды ұсынады - Minor. Minor 1-ші курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогынан таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 2 пәннен тұрады, әр түрлі пәндік салаларда қосымша кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыруға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі логистика

    Пән туристік қызметтегі материалдық, ақпараттық және сервистік ағындарды жоспарлау, ұйымдастыру, басқару және оңтайландыру үдерістерін зерттейді. Халықаралық және ішкі туризмдегі логистиканың ерекшеліктері, тиімді логистикалық тізбектерді құру әдістері, сондай-ақ логистикалық үдерістерді басқаруда заманауи цифрлық технологияларды қолдану мәселелері қарастырылады.Мақсаты мен нәтижесі туристік қызметті логистикалық сүйемелдеу саласында кәсіби құзыреттерді қалыптастыру. Бұл маршруттарды тиімді ұйымдастыруға, шығындарды азайтуға, туристік қызметтердің сапасын арттыруға және тұтынушылардың қанағаттануын қамтамасыз етуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризм маркетингі

    Пән туристерді тарту және туристік қызметтер мен өнімдерді нарықта жылжыту тәсілдерін, маркетингтік стратегияларды, мақсатты аудиторияның қажеттіліктері мен қалауларын әзірлеуді, баға саясатын анықтауды, маркетингтік науқандарды әзірлеу мен ілгерілетуді, брендті басқаруды және имиджді құруды, туристік қызметтерді ілгерілетуде инновациялық технологияларды пайдалануды зерттейді. Мақсаты мен нәтижесі туристік өнімдердің оң имиджін құру саласында кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризмді құқықтық реттеу

    Пән туризм саласындағы қызметті ұйымдастыру мен жүзеге асырудың құқықтық нысандарын және туризм индустриясының жекелеген кіші жүйелерін құқықтық реттеу ерекшеліктерін ашады. Курс Қазақстан Республикасында және шетелде туризмнің қалыптасу тарихы, қазіргі жағдайы және құқықтық қамтамасыз етуді дамыту мүмкіндіктері туралы жүйеленген мәліметтерді ұсынады. Туризм және қонақжайлылық саласындағы мемлекеттік реттеу қағидаттары мен халықаралық құқық нормалары туралы түсінік қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпорын экономикасы

    Бұл пәнде қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпорындардың жұмыс істеу мәселелерін қарастырылады, негізгі экономикалық ұғымдар, тұжырымдамалар, функциялар, өндірісті ұйымдастыру және қызметтер көрсету әдістері беріледі. Курсты меңгеру барысында білім алушылар қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында шаруашылықты жүргізудің құралдары, заңдары мен ережелері туралы білімдер жиынтығын игереді, бұл оларға қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында басқарудың кәсіби дағдыларын игеруге көмектеседі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Туроперейтинг

    Пән туристік нарықты және туристердің қалауын, сондай-ақ осы саладағы бәсекелестікті талдауды зерттейді. Пән туризмнің әртүрлі аспектілерін, маркетингтік және коммерциялық стратегияларды, сондай-ақ стандарттарды зерттейді, және туризмдегі тәуекелдерді басқару. Пәнді оқытудың мақсаты бәсекеге қабілетті туристік өнімді әзірлеу және ілгерілету кезінде қабілеттер мен практикалық дағдыларды қалыптастыру болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Туристік өнімді жоспарлау және ұйымдастыру

    Пән туристік өнімдерді құру, бейімдеу және басқару әдістерін, соның ішінде маршруттарды, экскурсияларды және әртүрлі туристік қызметтерді зерттеуге бағытталған. Бұл пәнді игерудің мақсаты мен нәтижесі студенттердің туристік өнімдерді тиімді жоспарлау, маркетинг және басқару дағдыларын игеруі, сондай-ақ бәсекеге қабілетті және сұранысқа ие туристік ұсыныстарды әзірлеу қабілеті болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Minor 2

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім беруді таңдауды ұсынады - Minor. Minor 1-ші курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогынан таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 2 пәннен тұрады, әр түрлі пәндік салаларда қосымша кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыруға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Туризм инфрақұрылымы

    Пән туристік инфрақұрылымды құруға, қолдауға және жақсартуға байланысты туризм инфрақұрылымының барлық құрамдас бөліктерін, соның ішінде көлік жүйелерін, орналастыруды, қоғамдық қызметтерді және сапалы туризм индустриясын қалыптастыру, дамыту және жетілдіру үшін қажетті қауіпсіздік шараларын зерттейді. Мақсаты мен нәтижесі студенттердің туристік инфрақұрылымның жұмыс істеуі мен басқарылуы туралы терең түсініктерін қалыптастыру, сондай-ақ туризм индустриясының сапалы дамуын қамтамасыз ету үшін туристік нысандар мен қызметтерді әзірлеу және оңтайландыру дағдыларын дамыту болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылықтағы қызмет

    Пән сервистік қызмет туралы, қызметтер, қызмет көрсету нысандары, жаңа қызметтер мен қызмет көрсету әдістерін қалыптастыру тәсілдері туралы теориялық мазмұнды зерттеуге бағытталған. Бұл курста білім алушылар қызмет көрсету нарығының заманауи үрдістерімен, тұтынушылардың қажеттіліктерін ескере отырып, әлеуметтік-мәдени сервис саласының ерекшеліктерімен танысады, қызмет көрсету саласында практикалық дағдыларға ие болады, бұл білім алушыларға менеджер ретінде қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында сервистік қызметті ұйымдастыру бойынша кәсіби қызметке дайындалуға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Турлар мен маршруттарды жасау технологиясы

    Пәні туристік маршруттарды жоспарлау, ұйымдастыру және ілгерілету техникалары мен әдістерін зерттеу болып табылады. Білім алушылар туристердің қажеттіліктерін талдауды, оңтайлы маршруттарды құруды, көрікті жерлерді таңдауды, іс-шаралар бағдарламаларын құруды және туристерді тарту үшін маркетингтік стратегияларды қолдануды үйренеді. Пән сонымен қатар тартымды турлар жасау үшін пайдаланылуы мүмкін әртүрлі аймақтардың географиялық және мәдени ерекшеліктерін зерттеуді қамтиды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Әлемдік қонақжайлылық индустриясы

    Пән әлемдік қонақжайлылық индустриясының тарихи білім негіздерін, қызмет көрсету ерекшеліктері мен мәселелерін қарастырады. Бұл пәнді игерудің мақсаты мен нәтижесі әлемдік қонақжайлылық индустриясының әртүрлі аспектілерін терең түсіну,сервистік қызмет бойынша туристік ресурстарға қажеттілікті бағалап, талдау, кәсіби дағдыларды дамыту және осы серпінді салада табысты мансапқа дайын болу болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі ғылыми-зерттеу қызметі

    Пән туризмдегі ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру мәселелерін қарастырады. Курстың зерттеу мақсаттары мен міндеттерін шешу үшін ақпаратты іздеу, жүйелеу, сақтау, өңдеу және талдау бойынша қазіргі заманғы технологияларды қолдану құралдары бойынша зерттеу мәселелерін шешудің әртүрлі тәсілдерін ашады. Пәнді оқу барысында туризмдегі заманауи ғылымды дамытудың перспективалары мен инновациялары туралы түсінік қалыптасады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Гастрономиялық туризм

    Пән әртүрлі аймақтар мен елдердің гастрономиялық мәдениетінің әртүрлі аспектілерін, сондай-ақ оның туризмдегі рөлін зерделеуді қарастырады. Пәннің негізгі бағыттары - гастрономиялық туризм нарығын, маркетинг әдістерін және гастрономиялық маршруттарды ілгерілету болып табылады. Пәнді игеру нәтижесінде білім алушылар гастрономиялық турларды жоспарлау мен ұйымдастыруда, соның ішінде маршруттарды таңдау мен іс-шараларды үйлестіру құзыреттеріне ие болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыру

    Пән ұйымдастыру және жоспарлау негіздерін, маркетингті, персоналды басқаруды, қаржыны және мейрамхана мен қонақ үй бизнесін сәтті жүргізу үшін қажетті барлық аспектілерді қарастырады. Курс нарықты және мақсатты аудиторияны талдау жүргізуді, мейрамхана мен қонақ үйдің жұмысын ұйымдастыруды, бренд пен қызметтерді жылжытуды, бюджетті құруды және қаржылық жоспарлауды үйретеді. Студенттер мейрамхана және қонақ үй бизнесінде қызметті сәтті басқару және ұйымдастыру үшін қажетті практикалық дағдыларға ие болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі цифрлық брондау

    Пән заманауи цифрлық технологияларды пайдалана отырып, туристік қызметтерді брондауды автоматтандыру және тиімді басқару процестерін зерттейді. Мақсаты мен нәтижесі студенттерге цифрлық брондау жүйелерімен жұмыс істеу негіздерін үйрету, олардың туристік компаниялардың тиімділігіне әсерін талдау, сондай-ақ клиенттерді тарту және туристік қызметтерді брондау және таңдау процесінде оларға қызмет көрсетудің ыңғайлылығын қамтамасыз ету үшін заманауи технологияларды пайдалану дағдыларын дамыту болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туристік формальдылықтар

    Пән шығу және ішкі турларды қалыптастыру және пакеттеу, визаларды рәсімдеу, қауіпсіздік нұсқауларын және туристермен өзара іс-қимыл ерекшеліктерін ашады. Пәнді игерудің мақсаты мен нәтижесінде қажетті құжаттарды рәсімдеу дағдыларын қалыптастыру, визалық, паспорттық, кедендік, медициналық формальдылықтардың ерекшеліктері мен мәселелерін анықтау, туристік өнімді сату үшін туристік формальдылықтардың негізгі принциптері мен құндылықтарын игеру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туристік қызметтің қаржылық есебі

    Пән-туризм мен қонақжайлылық саласындағы қаржылық аспектілерді зерттеу. Бұл пәннің маңызды аспектісі Туризмдегі қаржылық қызметке қатысты заңнаманы және реттеуді зерттеу болып табылады, мысалы, салық ставкалары және туристік кәсіпорындарға тән бухгалтерлік есеп ережелері.Білім алушылар туристік бизнестегі бухгалтерлік есеп принциптері мен әдістері, соның ішінде операцияларды есепке алу, қаржылық көрсеткіштерді талдау және қаржылық жоспарлау туралы білім алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі HR

    Пән туризм саласындағы адам ресурстарын тиімді басқаруды, оларды интеграциялау және ынталандыру процестерін, клиенттерді тартуды және туризм индустриясындағы жұмыс істеп тұрған ұйымдардың мақсаттарына қол жеткізу мүддесінде олардың адалдығын қалыптастыруды, тұтынушыларға қызмет көрсету сапасын арттыруды зерделейді. Мақсаты мен нәтижесі - студенттерге кадрларды іріктеу мен жалдаудың формалары мен әдістерін үйрету, мансапты жоспарлау және туризм индустриясының жетекші кадрларының резервін қалыптастыру болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тур өнімді сату психологиясы

    Пәні білім алушыларды туристік өнімдер мен қызметтерді жүзеге асыру үшін туризм саласында қолданылатын негізгі психологиялық принциптер мен стратегиялармен таныстырады. Бұл пәнде білім алушылар тұтынушылардың шешім қабылдау механизмдерін үйренеді, сату және коммуникация дағдыларын үйренеді, сонымен қатар нарықтық жағдайды талдауға және тұтынушы тәжірибесін басқаруға үйренеді. Алынған білім мен дағдылар студенттерге туристік индустриядағы тұтынушылармен сәтті қарым-қатынас жасауға және туристік өнімдерді сату саласында жоғары нәтижелерге қол жеткізуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі бизнес-жоспарлау

    Пән туризм саласындағы бизнес-идеяны, оның қаржылық және экономикалық орындылығын, сондай-ақ оны іске асыру стратегиясын сипаттайтын бизнес-жоспарды әзірлеу процесін қарастырады. Нарықты зерттеуді жүргізудің мақсаты мен нәтижесі, әлеуетті клиенттердің қажеттіліктері мен күтулерін анықтау, бәсекелестерді зерттеу және бизнестің өсуі мен даму мүмкіндіктерін бағалау. Алынған мәліметтер негізінде өнімді нарықта жылжыту стратегиясы жасалады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тұрақты туризм

    Пән табиғи және мәдени ресурстарды сақтауға, жергілікті қауымдастықтарды құрметтеуге және қоршаған ортаға теріс әсерді азайтуға ықпал ететін туризмді дамыту әдістері мен стратегияларын зерттеуге бағытталған. Осы пәнді игерудің мақсаты мен нәтижесі студенттердің Туризмдегі тұрақты даму қағидаттарын түсінуін және оларды тұрақты туристік өнімдерді құру және туристік кәсіпорындарды басқару үшін практикада қолдана білуін қалыптастыру болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Бар ісі және эногастрономия

    Пән білім алушылардың әртүрлі типтегі және сыныптағы барларда қызмет көрсету бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды игеруіне бағытталған. Бұл пәнді оқу кезінде білім алушылар эногастрономия саласындағы негізгі терминдер мен анықтамалармен, заманауи бар технологиясымен, бар ыдыстарының түрлерімен, жабдықтармен, бар картасын құрастыру және безендірумен танысады. Білім алушы бар ісі саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды, сусындар мен сервис саласындағы жаңа бағыттар мен идеяларды меңгереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Стандарттау және сапаны басқару

    Пән қонақжайлылық индустриясында қызмет көрсетудің жоғары деңгейін қамтамасыз етудің қағидалары мен мен әдістерін, қызмет көрсету стандарттарын зерделейді, сонымен қатар сапаны басқару үдерістерін және қызметтер сапасын бақылауды қарастырады. Курсты оқу барысында білім алушылар сапаны басқару, халықаралық сапа стандарттары бойынша өнімдер мен қызметтерді сертификаттау саласындағы білім кешенін меңгереді, сапаны арттыру стратегияларын әзірлеу, сапаның ішкі және сыртқы аудиттерін жүргізу дағдыларын игереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Қазақстандық қоғамның даму тарихы заңдылықтарын, философиялық, этикалық, экологиялық және құқықтық нормаларды, экономика және қаржылық сауаттылық негіздерін, әлеуметтік-мәдени, саяси және психологиялық құндылықтарды, инклюзивті білім беру негіздерін меңгереді, кәсіби қызметте цифрлық технологияларды ұтымды пайдаланады.
  • Қазақ, орыс және шет тілдерінде кәсіби жұмыс істеу үшін тілдік және коммуникативтік дағдыларды қолдану, сондай-ақ өз пайымдауларын жазбаша және ауызша түрде кәсіби деңгейде жеткізе білу, мәдениетаралық коммуникация проблемаларын шешу үшін логикалық дұрыс, дәлелді және сыни ойлауды меңгереді, ғылыми зерттеу әдістерін қолданады, кәсіптік қызметті қамтамасыз ету үшін салауатты өмір салтына бағдарланады.
  • Нормативтік құқықтық құжаттарға сәйкес туристік, экскурсиялық, туристік-спорттық, өлкетану бағыттарын қалыптастыру мақсатында Қазақстан Республикасы өңірлерінің туристік-рекреациялық әлеуетін зерделеу кезінде қажетті туризм және туристік аудандастыру саласындағы білім мен түсінікті көрсету.
  • Халықаралық туризмнің тарихы мен географиясы бойынша білімдерін көрсету, шет елдердің туристік әлеуетін талдау, музейтану негіздерін, әлемдік қонақжайлылық индустриясының мәдени, тарихи және басқа да аспектілерін зерделеу.
  • Туризм саласында табысты бизнес-жоспарларды әзірлеу және іске асыру үшін басқарушылық шешімдер қабылдауда экономика, менеджмент, кәсіпкерлік қызмет және логистика саласындағы теориялық және практикалық білімді, туристік өнімді ілгерілетуге арналған маркетингтік құралдарды, сондай-ақ Қазақстан Республикасының заңнамалық және нормативтік-құқықтық актілерін қолдану.
  • Ғылыми зерттеу әдістерін меңгеру, соның ішінде генеративті жасанды интеллект пен цифрлық жүйелерді қолдану арқылы жаңа туристік өнімдер мен маршруттарды әзірлеу, сондай-ақ академиялық адалдық принциптерін сақтай отырып, туризм саласындағы өзекті мәселелерді шешу.
  • Туризм саласындағы адами ресурстарды басқаруды қоса алғанда, туристік кәсіпорындарды басқару әдістерін қолдану, сондай-ақ туризмнің дамуына және туристің де, жергілікті халықтың да, қоршаған ортаның да мүдделерін ескере отырып, туристерді тартуға ықпал ететін инфрақұрылымды құру және қолдау.
  • Туризмнің қоршаған ортамен, әлеуметтік құрылыммен және экономикамен өзара әрекеттесуін талдау және туризмнің теріс әсерін азайту және оның жергілікті қауымдастықтар мен экономикаға оң әсерін барынша арттыру үшін тұрақты даму принциптерін қолдану.
  • Стратегиялық жоспарлау, өнімді жобалау, брендинг, жарнама, сату және тұтынушыларға қызмет көрсету, кіру, шығу және ішкі турларды әзірлеу, сондай-ақ туризмнің халықаралық және ұлттық нормативтік-құқықтық базасына сәйкес визалық ресімдеу және медициналық сақтандыру принциптерін қолдану.
  • Қонақ үйлер мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының қызметін жоспарлай және ұйымдастыра білу, бар индустриясының негізгі ұғымдарын, гастрономиялық турларды ұйымдастыру негіздерін, стандарттарды әзірлеу, бекіту, енгізу және сақтау ережелерін, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында басқарудың кәсіби дағдыларын білу.
Top