Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

8D07105 Технологиялық машиналар және жабдықтар в АТУ

  • Ғылыми зерттеу әдістері
    Несиелер: 3

    Ғылыми зерттеу әдістері және олардың жіктелуі. Ғылыми таным әдістері. Зерттеудің теориялық және эмпирикалық деңгейлері. Юнеско классификациясы бойынша ғылыми жұмыстың формалары. Іргелі және қолданбалы зерттеулер. Іздеу зерттеулері, ғылыми-зерттеу әзірлемелері, тәжірибелік-конструкторлық енгізу. Тағам технологиясы саласындағы ғылыми мектептер, олардың теориялық және практикалық жетістіктері. Ғылыми және ғылыми-білім беру міндеттерін шешу бойынша ұжымдық қызмет.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жобаларды басқару
    Несиелер: 5

    Негізгі терминдер мен ұғымдар. Жобаның сипаттамасы. Жобаларды жіктеу. Жобаның өмірлік циклі. Басқарудың функциялары мен ұйымдық құрылымы. Басқарушылық шешімдерді қабылдау және іске асыру. УП халықаралық стандарттары. PMI халықаралық жобалық менеджмент институты және оның стандарттары. Жобаларды басқарудағы білім салалары. Адам ресурстарын, коммуникацияларды, тәуекелдерді және жобаның жеткізілімдерін басқару. Жобаларды басқару үдерістерінің топтары. Жобаның тиімділігін бағалау. Жобаларды басқаруда ақпараттық жүйелерді қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық жазу
    Несиелер: 2

    Академиялық хаттың негізгі жанрлары (аннотация, реферат, пікір, аналитикалық шолу, ғылыми мақала, ғылыми хабарлама). Материалды баяндаудың әдістемелік тәсілдері. Халықаралық ынтымақтастық шеңберіндегі іскерлік хат алмасу негіздері. Ғылыми мәтіндерді жазудың негізгі принциптері. Типтік ғылыми мәтіндерді құрылымдық-мағыналық талдау. Ғылыми мәліметтер базасы, электронды каталогтар. Академиялық қауымдастықтың құрылымы: ғылыми орталықтар, баспалар, журналдар. Қазіргі академиялық кеңістіктегі бағдар.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ кәсіпорындарының қазіргі заманғы массаалмасу жабдықтары
    Несиелер: 5

    Сұйықтыққа сұйықтық жүйесіндегі массаалмасу процестері, Қатты зат. Массаалмасу технологиялық үрдістерін ұйымдастыру принциптері және олардың аппаратуралық-технологиялық ресімделуі. Машиналар мен аппараттардың негізгі құрылымдық өлшемдері мен өнімділігін есептеудің заманауи әдістері. Қолданылатын конструкциялық материалдардың сипаттамалары мен қасиеттері. Қазіргі заманғы массаалмасу жабдығын есептеу және таңдау үшін физика-химиялық және жылуфизикалық қасиеттерін анықтау әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерін өңдеуге арналған машиналар мен жабдықтарды әзірлеудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Өңделетін жабдықты болжау және логистиканың ғылыми әдістері. Технологиялық жабдықтың құрылымы, талдау және синтездеу әдістері: - қайта өңдеу өндірісінің машиналары мен аппараттарының жұмыс органдарын есептеу және құрастыру әдістері; - жабдықтарды тәжірибелік зерттеу және өнеркәсіптік сынау әдістері; - жабдықтың арнайы бөлшектерін, құрастыру бірліктері мен механизмдерін құрастыру; - технологиялық машиналар мен аппараттарды жалпы құрастыру. Қайта өңдеу өндірісінің машиналары мен жабдықтарын есептеу және құрастыру саласындағы ғылымның жетістіктері

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жануарлар мен өсімдік шикізатын өңдеуге арналған инновациялық жабдықтар
    Несиелер: 5

    Жануарлар мен өсімдік шикізатын өңдеуге арналған инновациялық энергия үнемдейтін технологиялық процестер мен аппараттар. Жануарлар мен өсімдік шикізатын өңдеу процестерін математикалық модельдеу. Қайта өңделетін өнім бұйымдарының сапасын арттыру және оларды шығарудың өзіндік құнын төмендету мақсатында қайта өңдеу әдістерін жетілдіру жолдары. Технологиялық машиналар мен аппараттарды жобалау және оңтайландыру әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Өсімдік майын алу технологиясы мен жабдықтары
    Несиелер: 5

    Май саласының технологиялары мен жабдықтарын техникалық дамыту және жетілдіру. Май өнеркәсібі саласындағы озық отандық және шетелдік әзірлемелер. Өсімдік майын алу технологиясы мен жабдықтарының негізгі бағыттары. Жабдықтың өнімділігін арттыру және технологиялық процестерді жеделдету жолдары. Май Сығымдағыштар жұмысының оңтайлы конструктивтік-технологиялық режимдерін негіздеу бойынша теориялық және эксперименттік зерттеулер. Тамақ өнеркәсібіндегі сипатталатын процестердің функционалдық құрылымдық модельдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Шикізатты механикалық және физикалық-техникалық өңдеу технологиясы мен жабдықтары
    Несиелер: 5

    Жабдықты, станок жүйелерін, оның ішінде автоматтандырылған цехтар мен зауыттарды, автоматты желілерді, сондай-ақ олардың компоненттерін жобалау, монтаждау және пайдалану. Механикалық және физика-техникалық өңдеу үдерістерін эксперименталды зерттеудің теориялық негіздері, моделдеу және әдістері. Механикалық және физика-техникалық үдерістерді зерттеу. Жабдық құрауыштарын жобалау, есептеу және оңтайландыру. Механикалық және физика-техникалық өңдеудің жаңа технологиялық үдерістері және оларды іске асыру үшін жабдықтар мен құралдарды жасау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Заманауи жылу жабдықтары
    Несиелер: 5

    Жылулық жабдықтарды есептеудің және таңдаудың ғылыми негіздері. Жылу балансы және жылу машиналары мен агрегаттарының жабдықтарын есептеу және жобалау әдістері. Жылу шығынын есептеу әдістері. Заманауи жылу жабдықтары. Технологиялық процестерді ұйымдастыру принциптері және оларды аппаратуралық-технологиялық ресімдеу. Машиналар мен аппараттардың өнімділігін және негізгі құрылымдық өлшемдерін есептеу әдістері. Негізгі және қосалқы технологиялық жабдықтарды есептеу және таңдау үшін физика-химиялық және жылу-физикалық қасиеттерін анықтау әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON1

    Зерттеу дағдылары мен әдістерін меңгерген, зияткерлік және талдамалық қабілеттерді жетілдіреді және дамытады, ғылыми ойлау мәдениетін қалыптастырады

  • Код ON2

    Білімге негізделген қоғамның технологиялық, Әлеуметтік және мәдени дамуының академиялық және кәсіби контекстінде ілгерілету мақсатында білікті кадрларды даярлау бойынша білім беру қызметін жүзеге асырады.

  • Код ON3

    Зерттеу саласын жүйелі түсінуді көрсетеді, инновациялық әдіснамалар мен озық ақпараттық технологиялар негізінде тамақ және қайта өңдеу өндірістерін механикаландыру саласында ғылыми-зерттеу қызметін ұйымдастыруға және жүргізуге қабілетті.

  • Код ON6

    Отандық және шетелдік тәжірибедегі ғылымның, техниканың және технологияның соңғы жетістіктерін қолдана отырып, ұлттық немесе халықаралық деңгейде жариялауға лайық ғылыми саланың шекарасын кеңейтуге өзінің түпнұсқа зерттеулерімен үлес қосады.

  • Код ON5

    Технологиялық жабдықты жобалау және жаңғырту кезінде есептеудің жаңа әдістерін ойлау, әзірлеу және енгізу, зерттеу процесін ғылыми тәсілмен бейімдеу қабілетін көрсетеді.

  • Код ON4

    Білім беру процесі мен ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру мен басқарудың жаңа әдістерін пайдалана отырып, ұжым жұмысын ұйымдастыруға, жаңа және күрделі идеяларды сыни тұрғыдан талдауға, бағалауға және синтездеуге қабілетті.

  • Код ON7

    Тамақ және қайта өңдеу саласы кәсіпорындарында инновациялық технологиялар мен энергия тиімді жабдықтарды енгізеді, өз білімі мен жетістіктерін әріптестеріне, ғылыми қоғамдастыққа және қалың жұртшылыққа хабарлайды.

Top