Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07500 Стандарттау, сертификаттау және метрология в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

  • Сертификаттау
    Несиелер: 4

    Бұл курс сертификаттау негіздерін, ұлттық сертификаттау жүйесін және сертификаттау туралы заңнаманы бұзғаны үшін жауапкершілікті, шет елдерде сертификаттауды, ЕАЭО -ны зерттеуге арналған. Курс сертификаттаудың негізгі түсініктерін, азық-түлік және азық-түлік емес тауарларды сертификаттау схемаларын, импорттық өнімдерді сертификаттауды қарастыруға арналған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Физика
    Несиелер: 5

    "Физика" пәні жалпы кәсіптік және арнайы пәндерді оқу үшін әмбебап база жасайды. Ол қоршаған әлемнің физикалық заңдары туралы олардың бірлігі мен өзара байланысында толық түсінік береді, бакалаврларды теориялық және қолданбалы аспектілердегі ғылыми-техникалық мәселелерді шешу үшін қажетті біліммен жабдықтайды. "Физика" пәні студенттерді әлемнің қазіргі заманғы физикалық бейнесімен таныстыруға, физикалық құбылыстар мен процестерді эксперименттік зерттеу дағдыларын игеруге, физикалық құбылыстарды талдаудың теориялық әдістерін үйренуге, іргелі физика ережелерін жаңа технологияларды жасау кезінде бакалавр кездесетін жағдайларды ғылыми талдауға сауатты қолдануға үйретуге арналған., сонымен қатар студенттерде жаратылыстану дүниетанымының негіздерін дамыту және физиканың даму тарихымен және оның негізгі ашылуларымен танысу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Стандарттау
    Несиелер: 4

    Бұл курс стандарттаудың негізгі түсініктерін, Қазақстан Республикасының мемлекеттік стандарттау жүйесінің функциялары мен міндеттерін, стандарттаудың нормативтік базасын, стандарттардың түрлері мен оларды әзірлеу тәртібін зерттеуге арналған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Химия
    Несиелер: 5

    Берілген пәнді оқыту периодтық заң мен элементтердің периодтық жүйесінен туындайтын заңдылықтар негізінде заттардың қасиеттерін сипаттаудағы негізгі түсініктерді, білім мен дағдыларды; химияның негізгі түсініктері мен заңдарын; ерітінділердің концентрациясын білдіру тәсілдерін; ерітінділердің физикалық - химиялық қасиеттерін; электролиттік диссоциацияны; ерітіндідегі реакцияларды, гидролизді және ортаның реакцияларын; тотығу - қалпына келтіру процестерін қалыптастырады .

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жоғарғы математика
    Несиелер: 5

    Бірнеше айнымалы функциялардың дифференциалдық және интегралдық жоғалуы, анықтау саласы, бетке қатысты жазықтығы және қалыпты, толық дифференциал және оның жеке туындылармен байланысы,есептер, еселік Интеграл ұғымына әкелетін есептер, қос және үштік интегралдар және олардың қасиеттері, еселік интегралдағы айнымалыларды ауыстыру, қарапайым дифференциалдық теңдеулер,бірінші ретті дифференциалдық теңдеулер, бөлінетін айнымалылары бар теңдеулер, сызықтық біртекті және біртекті емес теңдеулер.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Сызба геометриясы
    Несиелер: 3

    Әртүрлі геометриялық фигуралардың қималары мен қималарының жазық және кеңістіктік қиялын үйрету. Сызба геометриясына кіріспе. Проекцияның екі және үш жазықтығы жүйесіндегі нүкте. Түзу сызық кесіндісінің проекциялары. Жазықтық. Эпюрадағы екі жазықтық. Проекция жазықтығының өзгеру тәсілі. Айналу әдісі. Көп қырлы жазықтықпен, түзу сызықпен және басқа көп қырлы сызықпен қиылысу. Жазық және кеңістіктік қисықтар.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Инженерлік және компьютерлік графика
    Несиелер: 5

    Кеңістіктік-бейнелік ойлауды дамыту; кеңістіктік және метрикалық есептерді шешу және жазықтыққа кеңістік объектілерінің бейнелерін құрудың теориялық негіздерін білу; техникалық сызбалар мен конструкторлық құжаттамаларды орындау және оқу; 2D және 3D графикалық модельдерді құру үшін қажетті білім, білік және дағды негіздерін меңгеру, ресейлік және кеңестік ғалымдардың теориялық ғылыми әлеуеті негізінде инженерлік-геометриялық есептерді AutoCAD базалық пакетінің құралдарымен шешу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 1

    Пәнді оқу аясында кез-келген қызметтегі эстетикалық ұғымдар, Кәсіби этиканың категориялары мен ерекшеліктері қарастырылады, кәсіби қызметтегі моральдық жанжалды жағдайларды шешудің мүмкін жолдары, моральдық деформацияның мәні және оның алдын-алу жолдары анықталады, кәсіби міндеттерді адал орындау және парасаттылық принциптерін сақтау үшін жеткілікті құқықтық сананың белгілі бір деңгейіне қол жеткізіледі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Метрология
    Несиелер: 3

    Метрологияның негізгі түсініктерін, мақсаттары мен міндеттерін зерттейді. Метрология пәні. Метрологияның ұйымдастырушылық, ғылыми және әдістемелік негіздері. Метрологиялық қызмет және оның құқықтық негіздері. "Өлшем бірлігін қамтамасыз ету туралы"ҚР Заңының негізгі ережелері. Өлшеу объектілері. Физикалық шамалар. Физикалық шамалардың бірліктері. Физикалық шамалар бірліктерінің халықаралық жүйесі. Өлшеу түрлері мен әдістері. Өлшеулерді орындау әдістері. Өлшеу қателіктері. Қателіктердің себептері. Өлшеу нәтижелерін өңдеу және өлшеу қателіктерін бағалау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Теориялық және қолданбалы механика
    Несиелер: 5

    Ол механиканың негізгі заңдарын және осы заңдылықтардан туындайтын материалдық нүктенің, қатты дененің, механикалық жүйенің тепе-теңдігі мен қозғалысын зерттеу әдістерін зерттейді. Материалдық нүкте, абсолютті қатты дене, механикалық жүйе. Қозғалыс заңдары және тепе-теңдік шарттары. Динамиканың жалпы теоремалары. Технологиялық жабдықтың жұмыс режимдерін рационализациялау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • IT және цифрлық мәдениет
    Несиелер: 3

    Сандық мәдениет феномені сыни тұрғыдан ойлауды қалыптастыру, қазіргі ақпараттық технологиялар мен олардың қызметі туралы білімді жүйелеу. Операциялық жүйелермен жұмыс, сандық қауіпсіздік, электрондық кестелер, мәліметтер базасы, мультимедиялық технологиялар, графикалық редакторлармен жұмыс, қазіргі заманғы Интернет-кеңістіктің базалық сервистері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Материалтану және конструкциялық материалдар технологиясы
    Несиелер: 5

    Зерттеу технологиялық қондырғыларды пайдаланудың берілген шарттары үшін дұрыс материалдарды таңдауға, оларды нығайту және өңдеу әдістерін білуге, материалдардың әртүрлі маркаларын бағдарлай білуге, материалдардың кейбір физика-химиялық және механикалық қасиеттерін анықтауға, заманауи өндіріс мүмкіндіктерін, даму перспективаларын талдауға және әртүрлі құрылымдық материалдарды алудың технологиялық әдістерін жетілдіруге ықпал етеді. Материалтану және конструкциялық материалдар технологиясы саласында техникалық ақпарат алу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 1

    Курс мемлекеттің сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясатының негізгі бағыттарын, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл жөніндегі қолданыстағы заңнаманың негіздерін, сондай-ақ жазаның бұлтартпастығын, қорғау мен көтермелеудің құқықтық кепілдіктерін қамтамасыз ететін жекелеген құқықтық институттардың қызметін зерделейді. Курс сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыруға және осы негізде азаматтық ұстанымды қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Шет тілі (2)
    Несиелер: 5

    Зерттеу білім алушының белгілі немесе ерекше қызығушылық тудыратын тақырыптар бойынша өз пікірін білдіруге және негіздеуге, әртүрлі өмірлік жағдайларда ана тілінде сөйлейтіндермен қарым-қатынас жасау кезінде оқытылатын тілдің елінде болған кезде туындайтын әртүрлі жағдайларда таныс тақырып бойынша негізгі ойларын қолдануға бағытталған. Түрлі тақырыптар бойынша хабарламалар түрінде ұсынылған ақпараттың мағынасын түсіну және т. б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Нормативтік-техникалық құжаттар мен стандарттарды әзірлеу
    Несиелер: 5

    Нормативтік-техникалық құжаттамалар мен стандарттардың түрлерін зерттеу. Ұлттық (ҚР СТ), мемлекетаралық (МЕМСТ), халықаралық стандарттарды (ИСО, МЭК), ұйымдар стандарттарын (ТҚС) әзірлеу және ресімдеу тәртібі. Техникалық құжаттаманы әзірлеу және ресімдеу тәртібі: техникалық шарттар (ТШ); технологиялық нұсқаулық (ТИ); технологиялық регламент (ТР); технологиялық процесс (ТП); қауіпсіздік паспорты (ТБ); затбелгі; рецептура; сапа паспорты.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Академиялық жазу
    Несиелер: 5

    Аналитикалық шолудың академиялық жанрларымен таныстыру (аннотация, реферат, эссе, тезистер, әдебиеттер, презентация, библиографиялық сипаттаманы дұрыс құрастыру); мәтіндерді аналитикалық өңдеу мақсатын анықтау; кәсіби тақырып бойынша интернет көздерінен әдебиеттерді пайдаланбай мәтіндерді талдау және жазу (плагиат/Академиялық адалдық); тілдік норманы меңгеру (сөйлеу мәдениеті); сөз сөйлеулер (баяндамалар) дайындау; академиялық жазудың әртүрлі жанрларымен жұмыс істеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Метрология
    Несиелер: 3

    Бұл курс кклассификацияны және өлшеу құралдарының жалпы сипаттамасын зерттеуге арналған. Өлшеу құралдарының түрлері. Өлшеу құралдарының компоненттері. Өлшеу құралдарының дәлдік класы. Техникалық өлшеудің әмбебап құралдары. Метрологиялық көрсеткіштер және өлшеу құралдарының сипаттамалары. Сандық өлшеу құралдарының метрологиялық сипаттамалары. Метрологиялық сипаттамаларды нормалау модельдері. Өлшеу құралдарының динамикалық қателіктерін нормалау. Өлшеу құралдарының дәлдік сыныптары. Өлшеу техникасының метрологиялық сенімділігі және оларды метрологиялық аттестаттау. Өлшеу құралдарын тексеру және калибрлеу. Калибрлеу әдістері және тексеру схемалары. Эталондар және үлгілі өлшеу құралдары. Халықаралық метрологиялық ұйымдар.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Техникалық реттеу негіздері
    Несиелер: 4

    Бұл курс техникалық реттеудің негіздері мен қағидаттарын зерделеуге арналған. Техникалық регламенттер және техникалық реттеу туралы түсінік. Техникалық реттеудің объектілері, негізгі элементтері және қағидаттары. Техникалық регламенттің мақсаттары, мазмұны және қолданылуы. Техрегламенттерді қолдану ережесі. Кеден Одағы аумағындағы өнім айналымы мәселелері бойынша нормативтік-құқықтық база. Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарт шеңберіндегі техникалық реттеудің негізгі қағидаттары. Кеден одағының техникалық регламентін әзірлеу, қабылдау, өзгерістер енгізу және күшін жою тәртібі. Кеден одағының Техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Оқу жоспарының мазмұны студенттерге заманауи экономикалық жүйенің жұмыс істеу механизмдері мен заңдылықтарын, нарықтық жүйе мен мемлекеттік реттеу әдістерінің мүмкіндіктері мен кемшіліктерін, тұтастай алғанда жеке компания мен қоғамды шешуге болатын маңызды мәселелерді кешенді түсінуге мүмкіндік береді.Іскерлік келіссөздерде стратегияны, қарым -қатынас стилін басқарудың маңызды дағдылары мен коммуникативтік дағдыларын қалыптасу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Осы курсты зерделеу кәсіпорында бәсекеге қабілетті өнім өндіру үшін өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін бақылаудың нақты жұмыс істейтін жүйесін құруға мүмкіндік береді. Өнімнің сапалық немесе сандық сипаттамаларын алу немесе белгілі бір жағдайларда сертификатталған өнімнің өзіне жүктелген функцияларды орындау қабілетіне бағалау жүргізу. Сертификаттау сынақтарының объективтілігі. Сынақ хаттамасы. Сынақтар жүргізу әдістемелері. Сертификаттау сынақтарының көрсеткіштері.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өнім мен процесстердің сапасын басқарудың статистикалық әдістері
    Несиелер: 5

    Өнімдер мен процестердің сапасын статистикалық бақылаудың ғылыми әдістерін игеру, осы әдістердің негіздерін өндірісте практикалық қолдану. Білім алушыларды сапаны бақылаудың негізгі статистикалық әдістерімен таныстыру және оларды өндірістік міндеттерді шешуде қолдану дағдыларын үйрету Ықтималдықтар теориясының негіздерін және статистикалық талдаудың әртүрлі әдістерін және оны өндірудің барлық кезеңдерінде өнім сапасын басқаруды ұйымдастыруды зерттейді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Техникалық реттеу және метрологиядағы ақпараттық технологиялар
    Несиелер: 5

    Ақпараттық технологиялар және жүйелер қауіпсіздігі негіздері. Ақпараттық қауіпсіздікті бақылау. Құрылыс қорғаныс жүйелерінің негізгі принциптері. Ақпараттық жүйелердің қауіпсіздік шаралары. Мәліметтерді шифрлау стандарттары. Мәліметтер базасын басқару жүйелері. Негізгі анықтамалар: мәліметтер, мәліметтер базасы, мәліметтер қорын басқару жүйелері (ДҚБЖ). Транзакциялар және мәліметтер қорының тұтастығы. Мәліметтерді қалпына келтіру түрлері. Білім базалары. Сараптамалық жүйелер. Шешімдерді қолдау жүйелері. Басқарушылық ақпараттың жіктелуі

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Квалиметрия
    Несиелер: 5

    Сапаны басқарудағы квалиметрияның рөлі. Сапа философиясы. Сапаны басқару аспектілері. Сапаны басқарудың жүйелік және технологиялық тәсілдері. Сапа көрсеткіштерінің жіктелуі және номенклатурасы. Өнім сапасының көрсеткіштерін өлшеу әдістері. Өнеркәсіп өнімдерінің сапа көрсеткіштерінің номенклатурасын таңдау. Сапа көрсеткіштерін салыстыру. Сапа көрсеткіштерін жинақтау әдістері. Сапа көрсеткіштерінің көп деңгейлі құрылымын құру.Сапа көрсеткіштерінің салмақтық коэффициенттерін саралау және жұптық салыстыру тәсілдерімен анықтау. Сапа деңгейін бағалау кезеңдері. Сапа деңгейін бағалау әдістері. Сарапшы, дифференциалды, органолептикалық, күрделі және аралас әдіс.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өзараалмастырмалық негіздері және техникалық өлшеулер
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерде өзара алмастырудың түрлері, оның сызбаларды орындау үшін маңызы, өнімнің жиналуын қамтамасыз ету туралы білімді қалыптастыруға арналған. Машина бөлшектерінің параметрлерін бақылау үшін өлшеу әдістері мен құралдарын таңдау. ЖЕҚ техникалық негіздері. Физикалық шамалар, оларды өлшеу әдістері мен құралдары, бір реттік, көп реттік өлшеу нәтижелерін өңдеу. Дәлдік бойынша өлшеу құралдарын таңдау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өнім мен процесстердің сапасын басқарудың статистикалық әдістері
    Несиелер: 5

    Сапаны басқару жүйесіндегі статистикалық әдістердің рөлі мен орны. Өнім мен процестер сапасының статистикалық әдістерінің теориялық негіздері. Технологиялық жүйенің дәлдігін бағалау (өлшеу талдауы). Технологиялық процестердің сапасын бағалау (процестің мүмкіндігін талдау). Өнімдер мен процестердің сапасын статистикалық реттеудің түрлері мен әдістері. Сандық белгі бойынша бақылаудағы өнімдер мен процестердің сапасын реттеудің статистикалық әдістері. Сенімділікті бағалау әдістері. Сенімділікті қамтамасыз етудің негізгі шаралары. Статистикалық модельдеу (Монте-Карло әдісі). Сипаттамалық статистиканың міндеттері. Сипаттамалық статистиканың құралдары мен әдістері.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бизнес жоспарлау
    Несиелер: 5

    Азаматтық қоғамды нарықтық экономикадағы табысты құрудың негізгі шарттарының бірі - іскерлік құқық саласындағы терең білімдерін меңгерген басшылардың, басшылар мен мамандардың болуы және бұл білімді іскери тәжірибеде пайдалану мүмкіндігі. Барлық мүдделі тараптармен келісе отырып, нарықтың ағымдағы қажеттіліктеріне бағытталған жоспарланған коммерциялық қызметті құру дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Кәсіпорында сапаны басқарудың біріктірілген жүйесі
    Несиелер: 6

    Қазақстан Республикасында және әлемде ұйымдардың Сапа менеджментінің негізгі жүйелерін зерделеу және енгізу. ИСО 9001, 14001, 22000, OHSAS 18001 сериясының халықаралық стандарттары, ХАССП стандарттары. Біріктірілген менеджмент жүйелері. Ауыл шаруашылығы кәсіпорындарында біріктірілген менеджмент жүйелерін әзірлеу алгоритмі. Біріктірілген сапа жүйесінің сапасын жақсарту үшін Парето диаграммасын қолдану. Кәсіпорындарда интеграцияланған сапа жүйесінің құжаттамасын әзірлеу. Кәсіпорындарда біріктірілген сапа жүйесін сертификаттау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Квалиметрия
    Несиелер: 5

    Өнім сапасын оның маңызды көрсеткіші бойынша бағалау. Меншік көрсеткіштерінің берілген мәндерін алу әдістері. Қасиеттер тобының жалпыланған көрсеткіші бойынша сапаны бағалау. Сараптамаларды жүргізудің социологиялық әдісі. Гетерогенді өнімдердің сапасын бағалау.Кәсіпорынның жұмыс сапасының кешенді көрсеткіштерін анықтау. Әр түрлі объектілердің сапа деңгейін бағалау. Еңбек, технологиялар, жобалар сапасының деңгейін бағалау. Біртекті өнім сапасының деңгейін бағалау әдістері. Кәсіпорын жұмысы сапасының кешенді көрсеткіштерін анықтау. Өндірістік жұмыс индексін анықтау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    "Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздік" пәні мынадай тақырыптарды қамтиды: сынақтар мен бақылаудың міндеттері мен түрлері; сынақтар түрлері; технологиялық процесс ретіндегі сынақтар; сынақтарды дайындау және жүргізу; сынақтардың бірлігін қамтамасыз етуге қойылатын жалпы ережелер мен талаптар; сынақтарды сертификаттау; сынақтардың сапа жүйелері ; механикалық сынақтардың негізгі міндеттері; тозу мен үйкеліске Сынау құралдары; материалдардың қаттылығын өлшеу құралдары; тербелістердің әсеріне сынау; соққылардың әсеріне сынау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Инженерлік-техникалық өнеркәсіптерде сапаны басқару және стандарттау
    Несиелер: 5

    Бұл курс инженерлік-техникалық өнеркәсіптегі өнім сапасының көрсеткіштерін зерттеуге арналған. Инженерлік-техникалық өнеркәсіптегі сапаны басқарудағы стандарттау жүйесін жетілдіру. Қазіргі жағдайда өнім сапасын арттырудың маңызы. Өнім сапасына әсер ететін факторлар, өнім сапасын басқарудың мәні мен функционалдық схемасы. Өнім сапасын қамтамасыз етудің кешенді жүйелері. Жүйенің жұмыс істеуін бақылау. Ұйымдардың стандарттары-инженерлік-техникалық кәсіпорындарда өнім сапасын басқарудың ұйымдастырушылық-техникалық және құқықтық негізі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету
    Несиелер: 10

    Стандарттау жөніндегі маман қызметінің пәндік саласымен танысу. метрология және сертификаттау. Метрологиялық қамтамасыз етудің негізгі міндеттері. Қолданыстағы өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету. Метрологиялық бақылау және қадағалау. Техникалық құжаттаманы метрологиялық бақылау. Жаңа өнімдерді метрологиялық қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ауылшаруашылығыда сапаны басқару және стандарттау
    Несиелер: 5

    Бұл курс өнім сапасының көрсеткіштерін зерттеуге арналған. Өнім сапасын басқарудағы стандарттау жүйесін жетілдіру. Қазіргі жағдайда өнім сапасын арттырудың маңызы. Ауылшаруашылық өнімдерінің сапасына әсер ететін факторлар. Өнім сапасын басқарудың мәні және функционалды схемасы. Өнім сапасын басқарудағы жүйелік тәсілдің даму кезеңдері. Өнім сапасын қамтамасыз етудің кешенді жүйелері. Басқарудың мақсаттары, міндеттері, негізгі қағидаттары. Сапаны басқарудың отандық тәжірибесі. Өсімдік және мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын басқару ерекшеліктері. Өнімнің өмірлік циклінің кезеңдері. Жүйенің жұмыс істеуін бақылау. Ұйымдардың стандарттары ауылшаруашылық кәсіпорнындағы өнім сапасын басқарудың ұйымдастырушылық, техникалық және құқықтық негізі ретінде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Инженерлік-техникалық өнеркәсіптердегі сапа жүйесін сертификаттау
    Несиелер: 5

    Бұл курс инженерлік-техникалық өнеркәсіп саласындағы өндіріс сапасын сертификаттаудың негізгі кезеңдері мен процедураларын зерттеуге арналған. Сапа жүйесін сертификаттауды жүргізу тәртібі. Инспекциялық бақылау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ауылшаруашылығы өнімдерінің сапасын бағалау, сараптау және сәйкестігін растау
    Несиелер: 5

    Ауылшаруашылық өнімдерінің сапасын бағалау әдістерін зерттеу. Өнім сапасын бақылау. Ауыл шаруашылығы шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздік көрсеткіштері. Сараптама түрлері мен әдістері. Сәйкестікті растау саласындағы сараптама. Сараптама мен өнім сапасының сәйкестігін растаудың мазмұны мен нәтижелері. Сәйкестікті растау. Сәйкестікті растау мақсаттары. Сәйкестікті растау қағидаттары. Сәйкестікті міндетті және ерікті растау. Сәйкестікті растау нысандары: сертификаттау және декларациялау. Сүт және сүт өнімдерінің сапасын бағалау және сараптау. Ет және ет өнімдерінің сапасын бағалау және сараптау. Ұн мен ұн өнімдерінің сапасын сараптау. Өсімдік майларының сапасын сараптау. Ауыл шаруашылығы өнімдерін сертификаттау тәртібі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мемлекеттік метрологиялық бақылау және қадағалау
    Несиелер: 4

    Мемлекеттік метрологиялық бақылау мен қадағалаудың негізгі түрлерін зерделеу. Метрологиялық бақылау мен қадағалаудың негізгі міндеттері, таралу салалары, объектілері мен нысандары. Метрологиялық бақылау мен қадағалауды ұйымдастыру және жүргізу тәртібі. Өлшем бірлігін қамтамасыз ету жөніндегі мемлекеттік инспектор (мемлекеттік инспектор). Жоспарлы, жоспардан тыс, қайта тексеру нысандары. Тексеру нәтижелері бойынша актілерді ресімдеу ережесі. Анықталған бұзушылықтардың жойылуын және нұсқамалардың орындалуын бақылау. Метрологиялық бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік инспекторлардың функциялары, тұлғалардың міндеттері, құқықтары мен жауапкершілігі.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету мен сапа жүйесін сертификаттау және аккредиттеу
    Несиелер: 5

    Пәнді меңгерудің мақсаты-СЗ және СҚҚ аккредитациялаумен және сертификаттаумен байланысты мәселелерді оқу кезінде қолданылатын негізгі принциптер мен ұғымдармен таныстыру, білім алушылардың табысты кәсіби қызметіне қажетті дағдылар мен біліктерді қалыптастыру, СЗ және СҚҚ аккредитациялау және сертификациялау бойынша практикалық қызметке дайындау, білім алушылардың табысты кәсіби қызметіне қажетті дағдылар мен біліктерді қалыптастыру, сапа және қызмет жүйелерін, сынақ зертханаларын аккредитациялау және сертификациялау бойынша практикалық қызметке дайындау., мемлекеттік бақылау (қадағалау) органдары бақылау жөніндегі іс-шараларды жүргізуге тартатын азаматтар мен ұйымдардың тізбесін айқындайды.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сапаны конструкторлық-технологиялық тұрғыдан қамтамасыз ету
    Несиелер: 4

    Бұл пәннің курсы ИСО, ЕСҚД, ЕСТД, ЕСТПП және ГОСТ стандарттары бойынша анықтамалық материалдарды пайдалану дағдыларын дамытады. Өнімнің дизайнын таңдауға, дизайн және технологиялық құжаттардың сапасын қамтамасыз етудің бірыңғай жүйесін құруға, технологиялық бақылауды, метрологиялық бақылауды, норманы бақылауды, TZ тексеруді, нормативтік-техникалық құжаттаманы, өндірісті технологиялық дайындауды жүргізуге үйрету.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON9

    Нормативтік құжаттардың, техникалық регламенттердің өнімнің (көрсетілетін қызметтің) және процестердің негізгі түрлеріне талаптарын талдау бойынша дағдыларды қолдану; қолданыстағы стандарттарға және СИ бірліктерінің халықаралық жүйесіне сәйкес өлшеулердің жүйелік емес шамаларын келтіру.

  • Код ON11

    ҚР техникалық реттеудің негізгі ережелерін жүйелендіре білу, сапа менеджментінің интеграцияланған жүйесі саласында отандық және шетелдік озық тәжірибені қолдану, кәсіпорындарда сыртқы және ішкі аудитті жүргізу

  • Код ON6

    Сызбаны түрлендіру әдістерін қолдану; стандартты бөлшектердің эскиздерін, сызбаларын және техникалық суреттерін, бөлшектер мен құрастыру бірліктерінің алмалы-салмалы және ажырамайтын қосылыстарын құру әдістері; әр түрлі күрделілік пен мақсаттың жалпы түрінің Құрастыру сызбаларын салу және оқу, эскиздерді түсіру сызбаларын компьютерлік орындау және техникалық бөлшектер мен бұйымдар тораптарының құрылымдық элементтерінің сызбаларын орындау.

  • Код ON1

    Тұлғааралық, мәдениетаралық және кәсіби қарым-қатынас міндеттерін шешу үшін қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша нысанда коммуникацияға кіру

  • Код ON5

    Абстрактілі түрде нақты механикалық есептерді ұсына отырып, механикалық құбылыстарды схемалық түрде көрсету қабілетін қолдану; инженерлік есептерді шешуде математикалық әдістер мен физика заңдарын қолдану.

  • Код ON3

    Әлеуметтік және кәсіптік міндеттерді шешу кезінде әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы базалық білімді қолдану

  • Код ON2

    Кәсіби қызметінде әртүрлі ақпараттық-коммуникациялық технологияларды қолданады: интернет-ресурстар, ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және тарату бойынша бұлтты және мобильді сервистер

  • Код ON8

    Стандарттау жөніндегі жұмыстарды жоспарлау жөніндегі, ұлттық, мемлекеттік негіз қалаушы стандарттарды әзірлеу жөніндегі жұмыстарда дағдылар мен іскерліктерді қолдану, Техникалық реттеу және метрология саласындағы нормативтік-техникалық құжаттарды сыныптау

  • Код ON12

    Өнім мен сапа жүйесінің сәйкестігін растау кезінде өнім мен процестердің сапасын бақылау әдістері мен бағалау қабілетін қолдану, әр түрлі өндірістік міндеттерді шешетін кәсіпорын мамандарының еңбек тиімділігін арттыруға баға беру дұрыс

  • Код ON4

    Кәсіби қызмет саласында басқарушылық шешімдер қабылдау, кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың экономикалық жағдайларын бағалау дағдыларын меңгеру

  • Код ON7

    Пайдалану қасиеттерінің берілген деңгейі бар материалдар мен олардан жасалған бұйымдарды алудың қазіргі заманғы тәсілдерін; материалдардың құрылымы мен қасиеттерін; бұйымдарды пайдалану жағдайында материалдарда болатын құбылыстардың мәнін; берілген нысан мен сапаның бөлшектерін дайындау үшін дайындамаларды қалыптау және өңдеу әдістерін, олардың технологиялық ерекшеліктерін қолдану

  • Код ON10

    Өнім өндіру саласында және қызмет көрсету саласында сапа жүйесін әзірлеу және енгізу және олардың жұмыс қабілетін қолдау; өнім сапасын бақылаудың статистикалық әдістерін дұрыс қолдану; өнімнің нақты тобы мен қызмет түрі үшін бәсекеге қабілеттілікті бағалаудың неғұрлым маңызды көрсеткіштерін таңдау

Top