7M07255 Жануарлардан алынатын өнімдердің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты тамақ өнімдерін өндіру саласындағы өндірістік және шаруашылық, қаржылық-экономикалық қызметті басқара алатын жоғары білікті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 1 год
-
Кредиттер көлемі 63
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
-
Жануар текті шикізаттарды термоөңдеу
Несиелер: 5Өнімдер мен шикізатта кездесетін негізгі термофизикалық процестерді сипаттаңыз және жануар шикізатын термиялық өңдеудің дәстүрлі және жаңа заманауи әдістерін талдау және салыстыру, заманауи жабдықтарды пайдалана отырып, термоөңдеуді өзбеітнше жүзеге асыру және жаңа өнімдерді жобалауда зерттеулер жүргізу, жануарлар өнімдерін өңдеу процестерін және технологияларын пайдалану арқылы инженерлік мәселелерді өзбетінше шешу
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Жануар текті тамақ өнімдерін замануи өңдіру биотехнологиясы
Несиелер: 6Ет шикізатына негізделген биологиялық жоғары сапалы тамақ өнімдерін жобалау әдіснамасын қолдану, технологиялық процестің көрсеткіштерін талдау, тамақ өнімдерінің технологиясы процесінде пайда болатын биохимиялық процестерге негізделген инженерлік мәселелерді шешу, Микроағзаларды анықтау, тамақ өнімдерін өңдеу мен сақтаудың жаңа әдістерін әзірлеу, тағам қоспаларды (микроағзалар, аминоқышқылдар, органикалық қышқылдар және т.б.) қолдану
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Басқару психологиясы
Несиелер: 3Заманауи психологиялық ғылымның негізгі тәсілдері мен қағидаларын қолдану. Іргелі психологиялық ұғымдары бойынша ғылыми-теориялық дүниетанымның қалыптасуы. Қызметкерлерді дамытуға баға беру. Жеке тұлғаның психологиялық зерттеулерінің дағдылары мен қабілетін қалыптастыру, эксперименталды психологиялық зерттеулердің негізгі әдістерімен және психокоррекциялық жұмыстың негізгі бағыттарымен танысу. Шиеленістерді, стресстерді басқару технологиясымен және оларды шешу жолдарын иелену.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ет пен сүтті өңдеу жабдығы мен технологиясы
Несиелер: 6Тәжірибе шарттарын белгілеу. тәжірибелік нәтижелерді статистикалық өңдеуді жүзеге асыру, нәтижелерді корреляциялық талдауды қолдану, инженерлік және аналитикалық мәселелерді шешу, алынған нәтижелерді түсіндіру және оларды пайдалану бойынша ұсыныстарды қалыптастыруды білу; қашықтықтан білім беру технологияларын қолдану: пәндік-коммуникативті ортаны модельдеуге арналған бағдарламалық құралдарды қамтамасыздандыру, электронды тасымалдағышты қолдану арқылы байланыс пен оқытудың қашықтық әдістерін ұйымдастырады.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Шығындарды басқару
Несиелер: 4Шығындарды басқарудың негізгі принциптері мен әдістерін және басқару жүйесіндегі нәтижелерді меңгеру. Шығындар мен нәтижелерді басқару жүйесіндегі баға саясатын анықтау. Кәсіпорын жұмысының нәтижелерін жоспарлау. Нәтижелерді теңгерілген көрсеткіштер жүйесінде басқару. Кәсіпорынның жоғары экономикалық нәтижесіне жету үшін басқару әрекеттерін орындау/
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Шетел тілі (кәсіби)
Несиелер: 3Шет тілінде мамандық бойынша хабарламаларды дайындау дағдыларын көрсету және дамыту, кәсіби қарым-қатынас құралы ретінде пікір қалыптастыруды қолдану мүмкіндігін береді;кәсіби қызметтің қорытындысы бойынша сараптама жасау және зерттеу, ағылшын тілінде түрлі ресурстардан алынған ғылыми-техникалық ақпаратты өз бетімен табу және пайдалану
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Жобаларды басқару
Несиелер: 4Өндірісті ұйымдастыру мен басқару жүйесіндегі тиімді шешімдерді әзірлеу мен негіздеу, кәсіпорынның қаржылық қызметін тиімді басқару, кәсіпорынның экономикалық қызметінің нәтижелерін талдау әдістемесін игеру; криологиялық аспектілерді және кәсіпкерлік құрылымдарды ұйымдастыру мен қызмет ету барысында толеранттылықты қалыптастыруды ескере білу; жобаларды коммерциализациялаудың инновациялық тәуекелдерін бағалаудың өзіндік әдістерін меңгеру.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасы
Несиелер: 5Тамақ өндіру кәсіпорындарының өндірістік және логистикалық процестерінде қауіптерді анықтау, сапа және қауіпсіздік жүйелерін қолдану және енгізу, технологиялық сұлбаларды әзірлеу кезінде тәуекелдерді талдау, ХАССПжоспарын жасау, өнімдер мен сапа жүйесін сертификаттау, өндірістік ортада зерттеуді жүргізу/
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Менеджмент
Несиелер: 3Басқару ойларының эволюциясынжәне ұйымдастыру басқарылуын, сипаттамаларынзерттейді; ұйымның ішкі және сыртқы ортасын зерттеу; команданы тиімді басқару, сапаны кешенді басқару концепциясын әзірлеу, басқару шешімдерін қабылдауды модельдеу және зерттеу, кәсіпкерлік дағдыларды қолдана отырып, әдістерді талдау, құрылымдық басқару функциялары: жоспарлау, ұйымдастыру, ынталандыру, бақылау, топтық динамиканы анықтау.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Эксперимент жүргізу әдістемесі/
Несиелер: 5Тәжірибе шарттарын белгілеу. тәжірибелік нәтижелерді статистикалық өңдеуді жүзеге асыру, нәтижелерді корреляциялық талдауды қолдану, инженерлік және аналитикалық мәселелерді шешу, алынған нәтижелерді түсіндіру және оларды пайдалану бойынша ұсыныстарды қалыптастыруды білу; қашықтықтан білім беру технологияларын қолдану: пәндік-коммуникативті ортаны модельдеуге арналған бағдарламалық құралдарды қамтамасыздандыру, электронды тасымалдағышты қолдану арқылы байланыс пен оқытудың қашықтық әдістерін ұйымдастырады.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Код ON8
Команданы тиімді басқару және өз көзқарасын дұрыс қорғау, әрекеттерін түзету, түрлі әдістерді қолдану
-
Код ON3
Жаңа тағам өнімдерін шығарған кезде шикізат, жартылай фабрикаттар және жануарлардан алынатын дайын өнімдердің қасиеттерін зерттеу үшін заманауи жабдықтар мен әдістерді пайдалана отырып, өндірістік мәселелерді шешу үшін дербес зерттеулер жүргізу.
-
Код ON6
Жануарлардан алынатын өнімдерді өңдеуге арналған құрылғыларды, процестерді және технологияларды пайдалану арқылы негізгі принциптерін қолданумен инженерлік, аналитикалық және басқарушылық тапсырмаларды дербес шешу
-
Код ON9
Белгісіздік жағдайында кәсіпкерлік, зерттеушілік дағдылар мен жұмыс дағдыларды тиімді қолдану.
-
Код ON7
Жануар текті өнімдерін өндірудің перспективті технологиялық схемаларын сыни талдау және әзірлеу.
-
Код ON5
Шикізаттың сапасын және жануарлардан алынатын дайын өнімдердің сапасын талдауды жүйелі түрде қолданыстағы технологиялық үдерістерді оңтайландыру әдістерін білікті қолдану
-
Код ON10
Өндірістік және шаруашылық, қаржылық-шаруашылық қызметті тиімді басқару
-
Код ON1
Тұлғааралық қарым-қатынаста, кәсіби қызметінде шет тілінде құзыретті білімін көрсету, ғылыми мақалаларды жазу
-
Код ON4
Тамақ кәсіпорындарының өндірістік және логистикалық процестеріндегі тәуекелдерді сыни бағалау.
-
Код ON2
Ұйымдағы персоналдың дамуын және тиімді пайдаланылуын терең бағалау, бұқаралық мінез-құлықты басқаруға арналған әлеуметтік және психологиялық технологияларды иелену