Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07255 Жануарлардан алынатын өнімдердің технологиясы в Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты тамақ өнімдерін өндіру саласындағы өндірістік және шаруашылық, қаржылық-экономикалық қызметті басқара алатын жоғары білікті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 1 год
-
Кредиттер көлемі 63
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Жануар текті шикізаттарды термоөңдеу
Жануар текті тамақ өнімдерін замануи өңдіру биотехнологиясы
Басқару психологиясы
Ет пен сүтті өңдеу жабдығы мен технологиясы
Шығындарды басқару
Шетел тілі (кәсіби)
Жобаларды басқару
Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасы
Менеджмент
Эксперимент жүргізу әдістемесі/
Оқыту нәтижелері
- Команданы тиімді басқару және өз көзқарасын дұрыс қорғау, әрекеттерін түзету, түрлі әдістерді қолдану
- Жаңа тағам өнімдерін шығарған кезде шикізат, жартылай фабрикаттар және жануарлардан алынатын дайын өнімдердің қасиеттерін зерттеу үшін заманауи жабдықтар мен әдістерді пайдалана отырып, өндірістік мәселелерді шешу үшін дербес зерттеулер жүргізу.
- Жануарлардан алынатын өнімдерді өңдеуге арналған құрылғыларды, процестерді және технологияларды пайдалану арқылы негізгі принциптерін қолданумен инженерлік, аналитикалық және басқарушылық тапсырмаларды дербес шешу
- Белгісіздік жағдайында кәсіпкерлік, зерттеушілік дағдылар мен жұмыс дағдыларды тиімді қолдану.
- Жануар текті өнімдерін өндірудің перспективті технологиялық схемаларын сыни талдау және әзірлеу.
- Шикізаттың сапасын және жануарлардан алынатын дайын өнімдердің сапасын талдауды жүйелі түрде қолданыстағы технологиялық үдерістерді оңтайландыру әдістерін білікті қолдану
- Өндірістік және шаруашылық, қаржылық-шаруашылық қызметті тиімді басқару
- Тұлғааралық қарым-қатынаста, кәсіби қызметінде шет тілінде құзыретті білімін көрсету, ғылыми мақалаларды жазу
- Тамақ кәсіпорындарының өндірістік және логистикалық процестеріндегі тәуекелдерді сыни бағалау.
- Ұйымдағы персоналдың дамуын және тиімді пайдаланылуын терең бағалау, бұқаралық мінез-құлықты басқаруға арналған әлеуметтік және психологиялық технологияларды иелену