Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

8D07202 Тағам қауіпсіздігі в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Академиялық хат
    Несиелер: 5

    Академиялық жазудың ерекшеліктері. Академиялық жазу жанры. Академиялық мәтін. Ғылыми мәтінді құрылымдау принциптері. Зерттеу мәселесінің тұжырымы. Кіріспе құрылымы. Гранттық өтінім және ғылыми жобаларға есеп беру құжаттарын жазу. Библиография және анықтамалық аппарат. Аңдатпалар және оларды құрастырудың ерекшеліктері. Диссертация ғылыми мәтін ретінде академиялық мәтін ретінде. Ғылыми мәтінге шолу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу әдістері
    Несиелер: 5

    Ғылымның функциялары. Ғылыми білім, оның принциптері, меңгеру заңдылықтары, білім деңгейлері. Ғылыми зерттеулердің логикасы. Зерттеу гипотезасы. Ғылым мен техникадағы жүйелік тәсіл. Зерттеудегі ақпараттық тәсіл. Модельдеу. Зерттеу процесінде ақпараттың өзгеруі. Ғылыми зерттеулердегі таңдау мәселесі. Зерттеуді жоспарлау және басқару. Зерттеу нәтижелерін талдау және ұсыну

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз етудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Жалпы және теориялық технологиялар мен техниканы, құбылыстарды талдау, синтездеу және бағалауға арналған қолданбалы технологиялар мен техниканы, өндірісті технологиялық дайындау бойынша, азық-түлік шикізаты мен өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша әдістемелік және нормативтік материалдарды білу тамақтан

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • ГМА жүйесі және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 10

    ГМА өндірісінде кіріс бақылауды, өндірістік бақылауды және дайын өнімнің сапасын ұйымдастыру және тиімді жүзеге асыру бойынша өндірістік-технологиялық қызмет туралы курс; тиісті шикізат пен дайын өнімнің стандартты және сертификаттық сынақтарын жүргізу; проблемалық өндірістік жағдайларды талдау, проблемалық міндеттер мен мәселелерді шешу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Технологиялық процестер мен өндірістің халықаралық қауіпсіздігі
    Несиелер: 10

    Ғылыми жұмыстарды жүргізуге, тағам өнімдерінің қауіпсіздігін анықтауға, тағам өнімдерінің және азық-түлік шикізаттарының нормативті құжаттары жайлы жұмыстар, докторлық диссертацияны жазуға арналған курс

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің менеджмент жүйесін жетілдіру және жобалау
    Несиелер: 10

    Халықаралық мақұлданған НАССР жүйелі ұсынысты қабылау жөнінде немесе бақылаудың критикалық нүктесі және қауіпті факторлар жүйесіне талдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON8

    Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету құралдары мен талдаудың қазіргі заманғы шетелдік әдістерін талдау және қолдануға қабілетті

  • Код ON3

    НАССР жүйесін жоспарлаудың және енгізудің жалпы принциптерін қолдану

  • Код ON5

    Өндірісте тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне қауіп төндіретін қауіптерді талдау арқылы сәйкестендірілген алдын ала іс-шаралар қатерін анықтау

  • Код ON7

    Азық-түлік қауіпсіздігі менеджменті жүйесін жобалау және әзірлеу кезінде фундаменталды ғылымдар білімін пайдалану; азық-түлік өнімдеріндегі физика-химиялық, токсикологиялық, микробиологиялық қасиеттерін, оларды өңдеу тәсілдерін зерттеу бойынша ғылыми-зерттеу қызметін ұйымдастыруды білу

  • Код ON11

    Сапалы және қауіпсіз буып-түю материалдарын әзірлеуге және оларды өнімдерді өңдеудің технологиялық және санитарлық режимдерінде қолдануға, олардың сапасына қойылатын талаптарға қатысуға қабілетті

  • Код ON9

    Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйесінің тарихы мен шығу тегі, қауіпті факторды талдау жүйесі және бақылау сыни нүктелері, Алиментариус кодексі комиссиясының қызметі туралы білімді қолдану

  • Код ON2

    Азық-түлік өнімдерінің халықаралық қауіпсіздігі менеджменті жүйесінің нәтижелілігін тұрақты жақсартуды қамтамасыз етудің шетелдік әдістері мен құралдарына талдау жүргізу

  • Код ON1

    Тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз етудің ғылыми негіздері туралы түсінігі болуы тиіс

  • Код ON10

    НАССР жүйесі негізінде тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі жүйесін іске асыру

  • Код ON4

    Заттардың генетикалық уыттылығы, тамақ өнеркәсібінде туындайтын токсикологиялық –гигиеналық мәселелер туралы түсіну

  • Код ON6

    Технологиялық процестің сақталуын бақылауды жүзеге асыру; тамақ өнімдерін өндіру қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі іс-шараларды іске асыруға қатысу

Top