Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в Қазақ ұлттық аграрлық университеті

  • Ғылым тарихы мен философиясы
    Несиелер: 4

    Білім алушыларда ғылыми ойлау мәдениетін қалыптастырады, аналитикалық қабілеттер мен зерттеу қызметінің дағдыларын дамытады, болашақ ғалымға қажетті теориялық және практикалық білім береді, ғылымның тарихы мен теориясы туралы, ғылымның даму заңдылықтары мен ғылыми білімнің құрылымы туралы, ғылыми зерттеулерді жүргізу әдістері туралы, қоғамның дамуындағы ғылымның рөлі туралы білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ауыл шаруашылығы жануарларының тетіктелген тамақтануы
    Несиелер: 5

    Курс магистранттарда цифрлық технологияларды пайдалана отырып, ауыл шаруашылығы жануарларын толық егжей-тегжейлі тамақтандыруды ұйымдастыру; цифрландыру элементтерінің көмегімен егжей-тегжейлі рациондар жасау; жемшөп дайындауда ұтымды шешімдерді қолдану және жасыл конвейерді пайдалану дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектептің педагогикасы
    Несиелер: 5

    Курс педагогика ғылымын және оның адам туралы ғылымдар жүйесіндегі орнын, қазіргі білім беру парадигмасы, Қазақстандағы жоғары білім беру жүйесі, маман тұлғасын тәрбиелеу және қалыптастыру, білім берудегі менеджмент қарастырады. Педагогика ғылымының әдіснамасы, оқытудың әдістері мен формалары туралы түсінік беріледі. Оқытушының кәсіби және коммуникативтік құзыреттілігін ашуға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығындағы генетикалық ресурстарды басқару
    Несиелер: 5

    Әлемдегі және Қазақстандағы ауыл шаруашылығы жануарларының негізгі түрлерінің генетикалық ресурстарының қазіргі жағдайы. Ауыл шаруашылығы жануарларының тұқым түзуде және жетілдірілген тұқымында әлемдік генетикалық ресурстарды пайдалану. Селекцияның генетикалық-популяциялық негіздері; малдың қазіргі тектік қорын жетілдіру және жаңа тұқымдарын құру жолдары; Мал шаруашылығын қарқындату жағдайында гендік қор ресурстарын пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 4

    Пәннің негізгі мақсаты - болашақ магистрдың кәсіби қызметінде ағылшын тілін белсенді меңгеру дағдылары мен қабілеттерін одан әрі дамыту негізінде шет тілін оқытудың халықаралық стандарттарының шеңберінде коммуникативтік құзыреттілікті жүйелі түрде тереңдете білу. Магистранттың дағдыларын дамытудағы негізгі принциптер: - ғылыми ақпарат алу және беру үшін мамандық бойынша ағылшын тіліндегі әдебиеттерді оқу; - аудармалар, аннотациялар, рефераттар түріндегі алынған ақпаратты тіркеу; - магистрлік мамандығына және ғылыми жұмысына байланысты тақырыптар бойынша ағылшын тілінде әңгіме жүргізу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологиялары
    Несиелер: 5

    Курсты бітірген магистрант мал шаруашылығы өнімдерін өндіруде алдыңғы қатарлы отандық және шетелдік тәжірибеде қолданылатын инновациялық технологияларды игереді. Курс ауыл шаруашылығы жануарларын өсіру мен селекцияның, геномдық селекцияның, азықтандыру мен күтімнің, ауыл шаруашылығы жануарларының жас төлдерін мақсатты өсірудің тиімді инновациялық технологияларын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
    Несиелер: 7

    Курсты толық аяқтаған магистрант, кәсіпкерліктегі жобаларды басқарудың мазмұны мен әдістерін, жобаның инвестицияға дейінгі кезеңін, кәсіпкерліктегі жобаларды басқарудың ұйымдастырушылық құрылымын, жобаны жоспарлауды, басқаруды, хобаны бақылау және реттеуді, жоба жұмыстарын басқаруды, жоба ресурстарын басқаруды, жоба тәуекелдерін басқаруды, жобаның сапасын басқаруды, жобалық топты басқаруды, кәсіпкерлік саласындағы жобалардың коммуникациясын басқаруды үйреніп шығады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 4

    Пән психологияны басқару психологиясының тақырыбын, сипатын, міндеттері мен құрылымын, оның психологиялық зерттеулер әдістерін және оны зерттеудің негізгі тәсілдерін қарастырады. Басқару әрекетіндегі тұлға психологиясын, танымдық әрекет психологиясын перцептивтік, мнемикалық және ойлау ұрдістерін басқару қызметтінде зерттейді. Курс заманауи іскерлік адамның қызметінде этикет туралы, менеджердің коммуникативті құзыреттілігі, басқарушылық қызметтегі эмоционалды және ерікті күйлері туралы және қызметті басқара білу туралы қабылеттерін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жылқы шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 6

    Өнімді бағыттағы жылқылардың биологиялық және өнімділік ерекшелік-тері. Жылқы етін өндіретін табындардың тиімді құрылымы. Етті бағытта жылқы төлін өсіру. Жылқыларды бордақылау және жайып семірту. Жылқылардың сүт өнімділігі. Маусымдық және тұрақты қымыз фермасына биелерді бағалау және сұрыптау. Қымыз өндіретін заманауи технологиялар. Сауын биелерді және олардың құлындарын азықтандыру және күтіп бағу. Жылқы еті мен бие сүтінен қымыз өндірудің экономикалық тиімділігі. Пән өнімді бағыттағы жылқылардың биологиялық және өнімділік ерекшеліктерін. Жылқы етін өндіретін табындардың тиімді құрылымын. Етті бағытта жылқы төлін өсіруді. Жылқыларды ��ордақылау және жайып семіртуді. Жылқылардың сүт өнімділігін. Маусымдық және тұрақты қымыз фермасына биелерді бағалау және сұрыптауды. Қымыз өндіретін заманауи технологияларын. Сауын биелерді және олардың құлындарын азықтандыру және күтіп бағуды. Жылқы еті мен бие сүтінен қымыз өндірудің экономикалық тиімділігін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қой жүнін өндіру және өңдеу технологиясы
    Несиелер: 6

    Қой жүнін өндіру және өңдеу технологиясы – жүн және өңдеуге арналған әдістер мен тәсілдердің жиынтығы, жоғары сапалы жүн және оның құрамы, түрлері және техникалық қасиеттері, қойларды қырқу мен оны ұйымдастыру, жүндерді жіктеу тәсілдері, сұрыптау және жүн жуу. Жүннің барлық түрлерінің жалпы өнімінде қой жүнінің үлесі 96% құрайды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығындағы ғылыми зерттеулер әдіснамасы
    Несиелер: 5

    Курсты толық аяқтаған магистрант, ғылыми–шаруашылықтық әдістемесі мен технологиясын, биотехнологиялық, биохимиялық, зоотехникалық және физиологиялық тәжірибелерді, малдарды азықтандыруды, іріктеу және генетикалық сипаттағы тәжірибелерді және олардың әсер етуін зерттеуді, әдістемелік материалдарды математикалық талдауды, эксперимент жүргізуді, мал шаруашылығында тәжірибе жүргізуді, математикалық компьютерлік техниканы пайдалана отырып, сандық материалдарды эксперименталды жоспарлау және өңдеу негіздерін, ғылыми әдебиетердің нәтижесі зерттеуді меңгеріп шығады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Салт міністі және желісті жылқы тұқымдарын жарату мен ипподромдық сынау
    Несиелер: 5

    Жазық шабысқа және желіс жарыстарына пайдаланылатын жылқы тұқымдары. Спортты жылқылардың биологиялық және физиологиялық ерекшеліктері, міністі және желісті тұқымдарды сырт пішіні және дене бітімі бойынша бағалау және сұрыптау, жаратудың физиологиялық негіздері, жылқыларды ипподромдық жарату мен сынаудың заманауи технологиясы, жарыс нәтижелерін тіркеу, жарыс құжаттарын талдау және толтыру, төлдердің өсіп-жетілуін бақылау шкаласы бойынша бағалау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Конфликтология
    Несиелер: 4

    Пәнде конфликтологияның негізгі категориялары, қақтығыстық технологияларды жанжалды басқару типологиясы қарастырылады. Курста қақтығыс жағдайында адамның мінез-құлқы туралы теориялар, тиімді қарым-қатынас технологиялары және қақтығыстың ұтымды мінез-құлқы зерттеледі. Жанжалдарды шешудегі келіссөздер процесінің психологиясын, жанжалдарды шешу технологиясы ретінде медиация қолданады. Қоғамдағы қақтығыстар, ұйымдардағы қақтығыстар, жанжалдар мен стресстер қарастырылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Бизнес шешімдерін модельдеу
    Несиелер: 4

    Шешім қабылдау процесімен танысу, бастапқы мәселені ресімдеуден бастап, компьютердегі математикалық модельді құру және шешу арқылы шешімді талдауға және басқарушылық шешімді қалыптастыруға дейін. Математикалық модельдерді құру және шешу және осы шешімдерді компьютерде талдау дағдыларын қалыптастыру. Басқару шешімдерін таңдау үшін міндеттердің өндірістік, көліктік және қаржылық модельдерін қарау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ірі қара мал етін өндіру технологиясы
    Несиелер: 6

    Курс магистранттардың сүт және мамандандырылған мал тұқымдарының жас төлдерін мақсатты өсіру мен бордақылаудың заманауи әлемдік бірыңғай технологиялары, ет бағытындағы ірі қара малын ұстаудың өзекті және тиімді технологиялары, өндірістік процестерді өзекті механикаландыру туралы білімдерін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ауылшаруашылығы құсын қарқынды өсіру
    Несиелер: 6

    Курсты игеру нәтижесінде магистранттар құстардың өнімділігі мен генотипі, жасы, оларды ұстау және тамақтандыру шарттары арасындағы байланысты зерттеуге мүмкіндік алады. Асыл тұқымды жұмысты ұйымдастыру, құс шаруашылығындағы гендік инженерияның болашағын жоспарлау және дәлелдеу. Цифрлық технологияларды пайдалана отырып, асыл тұқымдық есепке алуды ұйымдастыру, селекциялық деректерге өңдеу және бағалау жүргізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Құс шаруашылығы өнімдерін өнеркәсіптік өндіру
    Несиелер: 5

    Курсты толық аяқтағаннан кейін ізденуші, өнеркәсіптік құс шаруашылығының ұлттық-экономикалық маңызы. Өнеркәсіптік құс шаруашылығының жай-күйі мен даму перспективалары. Ауылшаруашылық құстарының биологиялық ерекшеліктері. Асылдандыру әдістері. Селекция әдістері. Іріктеу және таңдау. Құстармен асылдандыру. Жұмыртқа және ет өнімділігі. Тағамдық жұмыртқаларды бағалау әдістері. Инкубациялық жұмыртқаларды бағалау. Тағамдық жұмыртқа және бройлер етін өндіру технологиясын толық меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қой еті өндіру және өңдеу технологиясы
    Несиелер: 6

    Қой етінің өнімділігінің көрсеткіштері қой етінің өндірісі мен өңделуінің ұтымды технологиясын әзірлеу және енгізу, қой етінің өнімділігін өлшеудің көрсеткіштері, сатылым, сандық және сапалық көрсеткіштері, ағзаның биологиялық жетілу көрсеткіштері, морфологиялық үлгілер, сою қасиеттері, ет қалыптасуы. , еттің өсіп келе жатқан қойларын өңдеу технологиясы және экономикалық тиімділігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Сүт өндіру технологиясы
    Несиелер: 6

    Сиыр сүтін өндіру технологиясы. Сүт өндірудің технологиялық жүйелері. Сүт өндіру үшін қолданылатын құрал-жабдықтар. Цехтарды дайындау және өнеркәсіптік топтарды ұйымдастыру. ҮЦЖ сүт өндіруде сиырларды азықтандыру және сүттеуін ұйымдастыру, технологиялық жүйені басқару. Сиырлардың сүт өнімділігін жоғарылату үшін бұқалардың ұрығын дұрыс таңдай білу. Сүтті және сүтті-етті бағыттағы ірі қарамал шаруашылығындағы селекциялық-асылдандыру жұмыстары. Сүтті бағыттағы тұқымды өзгертуге немесе жақсартуға әлемдік генофондты пайдалану. Жоғары өнімді табын құру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Код ON2

    Мал шаруашылығындағы генетикалық ресурстарды басқарудың ең тиімді әдістерін таңдау, сондай-ақ мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологияларының заманауи дәлелдемелерін негіздеу және әзірлеу.

  • Код ON5

    Мал шаруашылығындағы, оның ішінде сиыр сүті мен етін, жылқы шаруашылығы өнімдерін өндіру саласындағы ғылыми зерттеулердің әдістерін дәлелдеу, салт міністі және желісті жылқы тұқымдарын жарату мен ипподромдық сынау жұмыстарын ұйымдастыруда өз көзқарасын қорғау және оларды зерттелетін салада қолдану.

  • Код ON6

    Қой шаруашылығы өнімдерін өндіру және қайта өңдеу, өнеркәсіптік құс шаруашылығы және ауыл шаруашылығы құстарын қарқынды өсіру саласындағы міндеттерді кәсіби деңгейде шешу мен жаңа заманауи технологияларды әзірлеу үшін теориялық және практикалық білімді қолдану.

  • Код ON4

    Тәжірибе жүргізу, әртүрлі салаларда (ірі қара мал шаруашылығы, жылқы шаруашылығы, қой шаруашылығы, құс шаруашылығы) мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің қазіргі заманғы отандық және әлемдік технологиялары туралы білім мен түсініктерді қолдану және зерттелетін мал шаруашылығы саласындағы проблемаларды кәсіби деңгейде шешу.

  • Код ON3

    Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқарудың принциптері мен әдістерін қолдану, математикалық модельдердің құрылымы мен шешімін талдау, мал шаруашылығындағы ғылыми зерттеулердің өзекті әдіснамаларын ұсыну, бизнес шешімдерін модельдеу және конфликтология.

  • Код ON1

    Мемлекеттік және шет тілдеріндегі әлеуметтік, этикалық, педагогикалық көзқарастарды ескере отырып, пайымдауларды қалыптастыру үшін білімді көрсету және ақпаратты түсіндіруді жүзеге асыру.

7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

Қазақ ұлттық аграрлық университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский
7M082011 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский
7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top