Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07531 Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша) в АТУ

  • Халықаралық сапа менеджменті және қауіпсіздік жүйелері
    Несиелер: 5

    Сапа және қауіпсіздік менеджментінің интеграцияланған жүйелері (СҚМИЖ). Кәсіпорын мысалында әзірлеу және енгізу (СҚМИЖ). Өмір сапасын қамтамасыз ету. Құру үшін халықаралық стандарттар (СҚМИЖ). Жобалау және енгізу (СҚМИЖ). Нәтижелілікті бағалау (СҚМИЖ). Сапа менеджменті жүйесі. Экологиялық менеджмент жүйесі және қауіпсіздік менеджменті жүйесі. Әлеуметтік жауапкершілік жүйесі. Жақсарту әдістері (СҚМИЖ).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өлшеу бірліктерінің теориясы
    Несиелер: 4

    Әртүрлі азық-түлік өнімдері үшін сараптама жасау кезінде қолдану және әртүрлі текті өнімдер мен шикізаттарды өлшеу және бақылау теориялары туралы Курс. Өлшеу нәтижелерін өңдеу және өлшенетін шамалар мен өлшеу құралдарының математикалық модельдерін белгілеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Стандарттау және сертификаттаудың дамуының заманауи аспектілері
    Несиелер: 5

    Қазақстандағы және шетелдегі стандарттау мен сертификаттаудың қазіргі жағдайы, стандарттау мен сертификаттау саласындағы жаңа ашылулар, техникалық жүйелер мен құрылғыларды құру үшін оларды пайдалану перспективалары. Техникалық регламенттердің міндетті талаптарын орындаудың дәлелді базасын құру. Мемлекеттік стандарттарды олардың халықаралық баламаларымен үйлестіру жолымен саудадағы техникалық кедергілерді жою. Өнімнің қауіпсіздігі мен бәсекеге қабілеттілік деңгейін арттыру

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мемлекетаралық қызметті сертификаттау
    Несиелер: 5

    Мемлекетаралық қызметтерді сертификаттау жүйесі. Тауарларды сапасы бойынша қабылдау және оларды сату кезінде босату кезінде қызмет көрсету стандарттарымен жұмыс істеу, міндетті талаптардың, нормативтік құжаттардың, сондай-ақ ГОСТ, ГОСТ Р, ұйымдық стандарт ерікті негізде талаптардың сақталуын бақылауды жүзеге асыру. Сәйкестікті растау-сәйкестікті сертификаттау және мемлекетаралық деңгейде қызметтердің сәйкестігін декларациялау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 2

    Шетел тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктері. Мамандық бойынша дыбысталған шет тілдік сөйлеуден алынған ақпаратты түсіндіру. Мамандық бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндерді ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудару. Мамандық бойынша қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде беру (ауызша рефераттау). Шетел тіліндегі конференцияларда ғылыми мақалалар жазу және ғылыми баяндамалармен сөз сөйлеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сынақ орталықтары мен сертификаттау органдарын аккредиттау
    Несиелер: 5

    "Сәйкестікті бағалау саласындағы аккредиттеу туралы"ҚР Заңы. ОПС және ИЛ аккредиттеуге қойылатын талаптар. Аккредиттеу бойынша жұмыстардың негізгі кезеңдері, ҚР аккредиттеудің құрылымдық сұлбалары. ОС және ИЛ қызметін инспекциялық бақылау. Өлшеу, сынау және бақылау құралдарын пайдалануға байланысты рәсімдер. Сертификаттау жөніндегі органдардың техникалық құзыреттілігі. Аккредиттеу жөніндегі органға қойылатын талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Басқару психологиясының теориялық және әдістемелік негіздері-әр түрлі ұғымдармен, басқару психологиясының негізгі ұғымдарымен, заңдылықтарымен танысу. Басшының жеке басқарушылық тұжырымдамасы. Ұжымның құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық ахуал. Басқарушылық қызмет және өзара іс-қимыл саласындағы психологиялық зерттеу әдістері, топтағы тұлғааралық қатынастар. Басқару психологиясының өзекті мәселелері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің сапа менеджменті және қауіпсіздігі жүйесі
    Несиелер: 5

    ИСО 22000 халықаралық стандарты. Тамақ өнеркәсібіндегі және онымен байланысты салалардағы тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджментінің талаптары Әлемдік деңгейде. ИСО 22000 халықаралық стандартын қолдану саласы. ИСО 9001 ИСО 22000 стандарты, ИСО 22000 тиісті бөліктерінің НАССР принциптерімен және оларды тамақ кәсіпорнында қолдану кезеңдерімен өзара байланысы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Техникалық объектілерді жүйелі талдау және диагностикалау
    Несиелер: 4

    Метрологиялық қамтамасыз етудің техникалық және бағдарламалық құралдарының теориялық негіздері және қолданбалы аспектілері, аспаптар мен аппараттарды метрологиялық қамтамасыз етудің техникалық және бағдарламалық құралдары, тамақ өнеркәсібі саласында қолданылатын аспаптар мен аппараттармен жұмысты ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 2

    The course consists of organizational elements of the study of the management process, communication and decision-making, management functions such as planning, organization, coordination and control, team work and leadership, as well as the study of various functional departments in the organization such as production, marketing, finance, personnel management.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Зияткерлік меншікті басқару негіздері
    Несиелер: 5

    Қазақстан Республикасының зияткерлік меншік объектілеріне құқықтарды қорғау және қорғау саласындағы заңнамасының негіздері. Қазақстан Республикасында және шетелде зияткерлік меншік объектілеріне құқық. Зияткерлік меншік объектілерін азаматтық айналымға енгізу тәсілдері. Өнертапқыштық қызмет ұйымының зияткерлік меншік объектілеріне құқықтарды қорғау тәсілдері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Техникалық реттеу
    Несиелер: 5

    Техникалық комитеттің қызметін ұйымдастыру. Өндірістегі жаңа объектілерді стандарттау процесін ұйымдастыру. Құжаттарды әзірлеу және сараптау. Академиялық хат жазу. Ұлттық және мемлекетаралық техникалық комитет пен халықаралық стандарттау комитетінің жұмысы. Стандарттау бойынша құжаттарды өндіріске енгізу.Техникалық реттеу саласындағы персоналды аттестаттау және сертификаттау. Сәйкестікті бағалау бойынша сарапшылар. Аккредиттеу үшін бағалаушылар. Өлшеу құралдарын тексерушілер. Стандарттау және аккредиттеу бойынша техникалық сарапшылар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіби сертификаттау
    Несиелер: 5

    Кәсіпорында қолданылатын нормативтік құжаттарды, олардың мақсатын, кәсіпорынның жеке құжаттар базасын құрудағы мүмкіндіктерін, сондай-ақ шығарылатын өнімнің сапасын Растауды, оның қауіпсіздігін қамтамасыз етуді және практикалық стандарттау мен сертификаттау саласында білімді, іскерлікті және дағдыларды қалыптастыруды зерттеу. Негізгі ұғымдар, кәсіби элементтер сапа көрсеткіштері және оларды бағалау әдістері, сертификаттау жүйелері мен схемалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тағам өнімдерін өндірудің заманауи технологиялары
    Несиелер: 5

    Өсімдік шаруашылығы және мал шаруашылығы өнімдерін өндіру және сақтау саласындағы прогрессивті әзірлемелер. Азық-түлік өндірісінде инновациялық және смарт технологияларды қолдану.Тамақ технологиясындағы ғылыми жетістіктер. Өндірісте инновацияларды, технологиялық процестерді қарқындату, дайын өнімнің тиімділігі мен сапасын жақсарту, сондай-ақ шикізатты ұтымды пайдалану. Қазіргі уақытта тамақ индустриясында қолданылатын жаңа технологияларға қысқаша шолу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тағам өнімдерін бәсекелес талдау
    Несиелер: 5

    Бәсекелестік талдау әдіснамасы нарықта бәсекелестік күрестің жоғары дәрежесі жағдайында Ұйымның дамуының перспективалық бағыты ретінде, қазақстандық бизнесте табысты жұмыс істеу үшін қажетті жаңа басқарушылық ойлау менеджменті. Азық-түлік өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорындардың өнімдерін маркетингте, коммуникацияларда және жарнамада инновациялық тәсіл және әдіс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Өнімнің өмірлік циклін ақпараттық қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    «Өнімнің өмірлік циклі» түсінігі. Өнімнің өмірлік циклінің кезеңдері (кезеңдері). Өнімнің өмірлік циклінің процестерін жоспарлау. Өнімнің өмірлік циклінің операциялары мен процестері. CASE – ақпараттық жүйелерді құру және жүргізу технологиясы. Ақпараттық жүйелерді жобалау әдістемесі. Үздіксіз сатып алу және өмірлік циклді қолдаудың (CALS) мақсаттары, артықшылықтары. CALS/FDI технологияларының қалыптасу кезеңдері. Құрамдас бөліктер, үздіксіз сатып алу және өмірлік циклді қолдау (CALS) құрылымы. Үздіксіз сатып алуды және өмірлік циклді қолдауды (CALS) енгізу. Жаһандық экономикадағы CALS/FDI технологияларының даму жағдайы. CALS/FPI-технологияларын қолданудың концептуалды негіздері. CALS/FDI технологияларын кәсіпорындарға енгізу кезеңдері. CALS негізгі принциптері. Кәсіпорынның интеграцияланған ақпараттық ортасы. Қазақстан өнеркәсібінде CALS/FDI технологияларын дамытудың негізгі бағыттарын іске асыруды қамтамасыз ету бойынша бірінші кезектегі шаралар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қызметтерді шетелдік сертификаттау
    Несиелер: 5

    Қызметтерді шетелдік сертификаттаудың негізгі ережелері. Қызметтерді шетелдік сертификаттау. Халықаралық стандарттар қызметтерді, өндірістік процестерді және өнімдерді сертификаттау.Қызметтерді шетелдік сертификаттауды жүргізудің ұйымдастырушылық, әдістемелік және техникалық мәселелері. Сәйкестікті растау, сертификаттауды жүргізу тәртібі, халықаралық және отандық стандарттарды құру қағидаттары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Сапаны басқарудың шетелдік әдісі
    Несиелер: 5

    Сапаны басқарудың шетелдік әдісінің негізгі ережелері. Шет елдердегі сапаны басқару теориясының әдістемелік және практикалық сұрақтары. Өнім сапасын тұрақты жетілдіруге арналған техникалық, ұйымдастырушылық, экономикалық және әлеуметтік іс-шаралар. Өнімнің сапасына әсер ететін факторлар: ішкі (сыртқы) жағдайлар, адам факторы және сыртқы жағдайлар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Сертификаттау жүйесін құрудың ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Сертификаттау жүйелерін құру негіздері, ұлттық стандарттарды үйлестіру. Сертификаттау жүйелерін құрудың жаңа перспективалық әдістері, сертификаттау жүйелерін құрудың негіздерін әзірлеу. Декларациялау жөніндегі мемлекетаралық стандарттарды қолдану, сертификаттау жөніндегі жалпы техникалық стандарттардың негізгі кешендері, өнімдер мен қызметтерді сертификаттау жөніндегі жұмыстарды жүргізудің жаңа ғылыми әдістері, өнімдер мен қызметтерді сертификаттау ережелерінің міндетті талаптарының сәйкестігін бағалау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Біріктірілген сапа менеджменті жүйелері
    Несиелер: 5

    Біріктірілген менеджмент жүйесін ұйымдастыру және жоспарлау әдістері, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында қауіпсіздік пен сапа интеграцияланған жүйесінің моделінің әдістемесін құру, тамақ кәсіпорнындағы қауіпсіздік пен сапа интеграцияланған жүйесінің элементтерін зерттеу, біріктірілген менеджмент жүйесінің құжаттамасын зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON1

    Өндірістік қызметтің әр түрлі салаларында шет тілін меңгерген, көпшілік алдында сөйлеу, аргументация дағдыларын меңгерген

  • Код ON8

    Академиялық адалдық принциптерін сақтай отырып, стандарттау және сертификаттау, кәсіпорындарда сапаны басқару, кәсіпорын есептерін дайындау, азық-түлікті бақылау әдістері және техникалық объектілерді диагностикалау саласында тәжірибелік зерттеулер жүргізу дағдыларына ие.

  • Код ON3

    Өндірістік қызметтегі сәйкестікті растау үшін техникалық реттеу саласындағы инновациялық технологияны қолданады, әлеуметтік, этикалық және ғылыми ойларды ескере отырып, пікірлер қалыптастыру үшін ақпарат жинайды және түсіндіреді

  • Код ON5

    Бәсекеге қабілеттілікті арттыруға бағытталған өндірісте сапа жүйесін әзірлеу және енгізу туралы білімін қолданады, цифрлық технологияларды пайдалана отырып, кеңірек пәнаралық контексте мәселелерді шешу үшін өзінің білімін, түсінігі мен қабілетін кәсіби деңгейде қолданады.

  • Код ON2

    Өндірістік қызметте стандарттау және сертификаттау саласында жоспарлау, ұйымдастыруды басқару, коммуникация және шешім қабылдау білімін, басқару функцияларын көрсетеді

  • Код ON4

    Стандарттау және сертификаттау, практикалық қызметтегі аккредиттеу саласындағы ұйымдастырушылық және басқару қызметіндегі практикалық дағдыларды қолданады, ақпаратты, идеяларды, тұжырымдарды, проблемалар мен шешімдерді мамандарға да, маман емес адамдарға да нақты және бірмәнді түрде жеткізеді.

  • Код ON7

    Тамақ өнеркәсібінде сапа менеджментінің интеграцияланған жүйесін енгізу білімін, түсінігін және кәсіби деңгейде мәселелерді шешу қабілетін қолдану арқылы көрсетеді.

  • Код ON6

    Сертификаттау жүйелерін құрудың жаңа перспективалық әдістерін қолданады және техникалық бағдарламалық құралдарды пайдаланады, техникалық объектілерді талдайды және диагностикалайды

Top