Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07203 Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі в Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті

  • Бейорганикалық, органикалық және аналитикалық химия
    Несиелер: 5

    Пән неғұрлым маңызды бейорганикалық қосылыстар мен органикалық және мұнай-химиялық синтез өнімдерін синтездеу және талдау саласында теориялық білім базасын қалыптастырады, ұтымдылық, энергия шығыны, экологиялық және үнемділік сияқты көрсеткіштерді ескере отырып, әртүрлі мақсаттағы бұйымдарды алудың қолданыстағы әдістерінің тиімділігін объективті бағалау қабілетін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика I
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты практикалық есептерді қосымшалармен модельдеуге, талдауға және шешуге көмектесетін математикалық аппаратты игеру болып табылады. Пән студенттерде қазіргі математика туралы түсінік пен үйлесімді математикалық ғылым мен әлемнің ғылыми бейнесін құруда математиканың негізгі заңдылықтарын қолдану дағдыларын қалыптастырады. Оқыту нәтижесінде студент математикалық логика негіздерін біледі, әлеуметтік жалпы ғылыми салада математикалық логика заңдарының қолданылу аясын кеңейте алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мамандыққа кіріспе
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-студенттерге таңдалған білім беру бағдарламасына сәйкес тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі туралы негізгі түсінік қалыптастыру, студенттерге жаңа технологияларды қоса алғанда, тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің қазіргі жағдайы мен даму тенденциялары туралы жүйелі түсінік беру. Пәнді оқу нәтижесінде студент қойылған міндеттерді орындауды ұйымдастыру, сондай-ақ жоғары мотивацияланған стандартты емес кәсіби міндеттерді, проблемаларды қою және шешу және кәсіби қызмет этикасын сақтау бойынша теориялық және практикалық дағдыларға ие болады. Студент алған білімдерін одан әрі мамандандырылған пәндерді, практикалық іс-әрекеттерді оқу кезінде қолдана алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика II
    Несиелер: 5

    Пән Жоғары математика бөлімдерінің заңдары мен теорияларының негізгі ұғымдарын, сондай-ақ нақты процестердің нақты практикалық мәселелерін шешу үшін зерттелген әдістер мен әдістерді қолдану дағдыларын қалыптастырады. Пәннің теориялық курсы жоғары математиканың негізгі ұғымдарын және олардың қосымшаларын зерттеуге арналған. Оқыту нәтижесінде студент ғылым мен техниканың басқа салаларында туындайтын инженерлік мәселелерді шешуде әр түрлі функцияларды дифференциалдау және интегралдау аппараттарын өз бетінше қолдана алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Физика
    Несиелер: 5

    Пән физикалық құбылыстарды, құбылыстың сыртқы белгілерін және оның өту жағдайларын, шамалары мен заңдылықтарын зерттейді: тұжырымдау және математикалық өрнек, сонымен қатар теорияны дамытуға негіз болған тәжірибелік фактілер. Пән негізгі заңдар мен теориялар, физика принциптері, физикалық зерттеу әдістері бойынша теориялық және практикалық дағдыларды, сондай-ақ физикалық эксперименттер жүргізу, өлшеу құралдарымен жұмыс істеу, нәтижелерді есептеу және өңдеу дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Пән білім алушыларда қазіргі заманғы сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимылдың теориялық-қолданбалы негіздері туралы білімді қалыптастырады. Пәнді меңгеру нәтижесінде студент мемлекеттің қылмыстық саясаты мен сыбайлас жемқорлықтың негізгі стратегияларымен; құқық пен заңнаманың қазіргі заманғы салаларының үрдістерімен және перспективаларымен; сыбайлас жемқорлыққа қарсы күресте қылмыстық-құқықтық және өзге де нормаларды қолданудың тергеу және сот практикасын талдау және қорытындылаумен танысты және меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ өндірісінің үдірістері мен аппараттары
    Несиелер: 5

    Пән теорияны, технологиялық процестердің ағымының жалпы заңдылықтарын, тамақ және қайта өңдеу саласындағы процестерді жіктеуді, сонымен қатар процестер мен аппараттарды модельдеуді, ұқсастықтың негізгі теорияларын, Гидромеханикалық процестерді, жылу процестерін, масса алмасу процестерін, дәстүрлі емес процестер мен тамақ және қайта өңдеу салаларының аппараттарын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Жылу техникасының негіздері
    Несиелер: 3

    Пән жылу техникасының теориялық негіздерін, жылу берудің негізгі тәсілдерін және өнеркәсіптік жылу техникасының негіздерін, Техникалық термодинамика негіздерін; жылу және масса алмасу теориясын зерттейді. сондай-ақ, отын-энергетикалық ресурстарды үнемдеу, қоршаған ортаны қорғау, жаңартылатын энергия көздерін пайдалану мәселелері талқыланды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Инженерлік және компьютерлік графика
    Несиелер: 5

    Растрлық және векторлық бейнелерді жасау және редакциялау; өзінің кәсіби қызметінде электрониканың, өлшеуіш және есептеуіш техниканың, ақпараттық технологиялардың дамуының қазіргі заманғы үрдістерін есепке алуға дайын болу; сызба геометриясының элементтерін меңгеру, бейнелерді орындау және редакциялаудың қазіргі заманғы бағдарламалық құралдарын қолдану.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік
    Несиелер: 3

    Тәртіп кәсіпкерлік қызмет туралы идеяны қажеттіліктердегі өзгерістерді, тұтынушылардың өнімдер мен қызметтерге сұранысын үздіксіз іздеуге бағытталған процесс ретінде қалыптастырады. Пәнді зерделеу нәтижесінде білім алушы идеяның пайда болуынан бастап жаңа компания құруға дейінгі кәсіпкерлік қызметті жүргізудің теориялық негіздеріне ие болады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Материалтану және жаңа материалдар технологиясы
    Несиелер: 5

    металдар мен металл емес материалдардың құрылысы, физикалық, механикалық, химиялық және технологиялық қасиеттері туралы білім береді, студенттерді қайта өңдеу өнеркәсібінің материалдарын термиялық және химиялық-термиялық өңдеудің қазіргі заманғы әдістерімен таныстырады. термиялық және ыстық өңдеу кесу арқылы өңдеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән ғылыми пән ретінде экология идеясын және оның табиғат пен қоғамның тұрақты дамуын қолдаудағы рөлін қалыптастырады. Оқыту кезінде экологиялық жағдайға оның қауіпсіздігі мен зиянсыздығына қатысты талдау жүргізу үшін дағдыға; бақылау құралдары мен әдістерін пайдалана отырып, төтенше жағдайлардың алдын алу үшін қоршаған ортаны қорғау, тіршілік қауіпсіздігі саласындағы әдістер мен бағдарламаларды әзірлеу мен іске асыруда кәсіби білімге ие болу қажет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Физикалық және коллоидтық химия
    Несиелер: 5

    Пән жер бетінде болып жатқан химиялық, физика-химиялық құбылыстар бойынша, яғни дисперсті жүйелердегі фазалардың шекарасында түсініктерді, ғылыми білімдерді қалыптастырады, физикалық химияның негізгі бөлімдерін зерттейді: химиялық термодинамика, электрохимия, Химиялық кинетика, Катализ, сондай-ақ беттік құбылыстар химиясында: дисперсті жүйелердің молекулалық-кинетикалық қасиеттері, дисперсті құбылыстардағы адсорбциялық құбылыстар фазалық шекарада лиофобты дисперсті жүйелердің электрокинетикалық, құрылымдық-механикалық қасиеттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби-бағытталған шет тілі
    Несиелер: 5

    Сөйлеу саласында студенттер дайындалған диалогтық және монологиялық сөздерді меңгереді. Аудиттеу саласындағы негізгі мақсат тыңдаған мәтінді жаһандық және егжей-тегжейлі түсіну болып табылады.Жазбаша сөйлеу саласында студенттер ақпаратты синтездеумен және бағалай отырып, берілген композициялық түрдегі мәтіндерді жазу дағдылары мен іскерліктерін меңгереді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Стандарттау және техникалық өлшеу
    Несиелер: 5

    Пән Метрологияның дамуының тарихи негіздерін, сертификаттауды стандарттауды, олардың өнім сапасын арттырудағы рөлін зерттейді. Пән студенттерге өлшем бірлігін қамтамасыз етудің әдістері мен құралдары және қажетті дәлдікке қол жеткізу тәсілдері туралы түсінік береді; Стандарттау, сертификаттау және Метрологияның құқықтық, ұйымдастырушылық және әдістемелік негіздерімен.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Биохимия
    Несиелер: 5

    Атомдардың электрондық құрылымы және химиялық элементтердің периодтық жүйесінде позициясы, қарапайым және күрделі заттардың қасиеттерін сипаттаудың теориялық әдістерін қалыптастыру, физикалық және химиялық құбылыстарды зерттеудің негізгі әдістері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Жануарлардан алынатын өнімдерге ветеринариялық-санитариялық сараптама
    Несиелер: 5

    Пән жалпы биологиялық және арнайы ветеринариялық дәрістерді зерделеу кезінде алынған теориялық және практикалық білімді, шикізат пен жануарлардан алынатын өнімдердің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау әдістерін пысықтауды бекітеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ет және ет өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің теориялық білімі мен практикалық дағдыларын қалыптастырады, бұл оларға қабылдауды, сақтауды және өңдеуді жүзеге асыруға, өндірістің технологиялық процестерін жүргізуге және әр түрлі мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын бағалауға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Нан, макарон және кондитерлік өнімдер технологиясы/
    Несиелер: 5

    Нан, кондитерлік және макарон өнімдері туралы жалпы ақпарат. Өнімдердің тағамдық құндылығы. Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі. Халық шаруашылығындағы пісіру, макарон өнімдері мен кондитерлік өнімдердің құны. Өндірістің техникалық прогресті, сапасын жақсарту, азық-түлік өнімдерінің құндылығын арттыру, материалдық, еңбек және отын ресурстарын үнемдеу, пісіру, кондитерлік өнімдер мен макарон өнімдерінің өндіріс тиімділігін арттыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
    Несиелер: 5

    Пән өсімдік шаруашылығы өнімдерін стандарттау негіздерін, өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтауды, астық пен май тұқымдарын қайта өңдеу негіздерін, картопты, жемістерді, көкөністерді , жидектерді сақтауды және оларды қайта өңдеу негіздерін зерделейді. Оқыту нәтижесінде студент өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және қайта өңдеу саласында практикалық дағдыларды алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Технологиялық процестер мен өндірісті автоматтандыру
    Несиелер: 5

    Өндіру, трансформациялау, беру, пайдалану және өндірісті басқару процестеріне тікелей қатысудан толық немесе ішінара босататын жоғары сапалы, қауіпсіз, бәсекеге қабілетті өнімдерді шығаруды қамтамасыз ететін технологиялық процестер мен өндірістерді автоматтандыру, басқару және бақылау жүйелерін алгоритмдік, аппараттық және бағдарламалық қамтамасыз етуді жасау және қолдану.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ашыту және шарап жасау технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән астықты өсіру және ашыту процесі туралы негізгі ұғымдарды, сондай-ақ ашыту түрлерін, ашыту өндірістерінің негізгі шикізатын, арпа уытының өндірісі мен сапасын сараптауды, сыра алу технологиясы мен сапасын сараптауды, нан квасының технологиясы мен сапасын сараптауды , сондай-ақ шарап өндірісі мен оның жіктелуін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ұн, жарма және құрама жем технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты ұн, жарма және құрама жем өндірудің технологиялық процестерін зерттеу, сондай-ақ олардың сапасын бағалау болып табылады. Пән студенттерге ұн, жарма және құрама жем өндіруді сақтау және сапасын бақылауды жүзеге асыруға мүмкіндік беретін теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ірімшік технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән ірімшік жасаудың теориялық және практикалық негіздерін зерделейді, ірімшік жасау саласындағы өндірістік технологиялық қызмет үшін қажетті жұмыс дағдылары мен дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тағамдық химия
    Несиелер: 5

    Азық-түлік шикізатының химиялық құрамын, тамақ өнімдерін, дайын өнімге шикізатты қайта өңдеу кезінде пайда болатын химиялық процестердің жалпы заңдылықтары, дұрыс тамақтану және ұтымды тамақтану негіздері туралы жалпы мәліметтер.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты – сүт өнімдерінің заманауи классификациясы мен ассортиментін, шикізат пен дайын сүт өнімдерінің сапасына қойылатын талаптарды-органолептикалық, физикалық-химиялық және микробиологиялық көрсеткіштер мен қауіпсіздік көрсеткіштерін, сүт өнімдерінің ақауларын , олардың пайда болу себептері мен анықтау әдістерін зерттеу. Студент алған білімдерін одан әрі сүт, сүт өнімдерін өндіру және қайта өңдеудің технологиялық процестерін басқаруда қолдана алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақ және өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
    Несиелер: 5

    Пән агроөнеркәсіптік кешеннің тамақ және қайта өңдеу саласының технологиялық машиналарын жобалау негіздерін зерделейді, тамақ және қайта өңдеу саласының машиналарын технологиялық қамтамасыз ету әдістерін, құралдары мен жүйелерін дамытудың қазіргі заманғы үрдістері туралы түсінік береді, Технологиялық машиналарды, технологиялық жарақтандыру құралдары мен құралдарын автоматтандырылған жобалаудың әдіснамалық негіздерін зерделейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ет және сүт өнімдерін технохимиялық бақылау, сапасын бағалау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты-қалыптасқан құзыреттерге сәйкес ет және сүт өнімдерінің сапасын технологиялық бақылау саласында практикалық дағдыларды қалыптастыру және теориялық білім алу. Оқу нәтижесінде студент жануарлардан алынатын тамақ өнімдерінің сапасы мен азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етудің практикалық дағдыларына ие болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдерінің жалпы технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән жануарлар мен өсімдіктер шикізатын тамақ өнімдеріне өңдеудің негізгі технологиялық сызбаларын, әдістері мен әдістерін, тамақ өнімдерін өндірудің негізгі технологиялық сызбаларын құруды, тамақ өнімдерін өндіруде шикізатты өңдеудің әдістері мен әдістерін қолдануды зерттейді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ет және сүт өнімдерінің биотехнологиясы
    Несиелер: 5

    Пән микроорганизмдердің өсу және өсіру негіздері мен заңдылықтарын, сондай-ақ ет және сүт өнімдерінің тағамдық және Биотехнологиялық өндірістерінің микробиологиялық негіздерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өсімдік майының технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің өсімдік майын өндіру технологиясы, шикізаттың негізгі сипаттамалары, технология негіздері және қайта өңдеу саласындағы кәсіпорындарды ұйымдастыру туралы білімдерін қалыптастыру болып табылады. Оқыту нәтижесінде студент нормативтік құжаттама талаптарына және нарық қажеттіліктеріне сәйкес Өсімдік шикізатынан жасалған тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз етудің практикалық дағдыларына ие болады, сондай-ақ өсімдік майын өндірудің технологиялық процестерін жетілдіру жөніндегі іс-шараларды ұйымдастыруға және әзірлеуге қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Азық-түлік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Адам организміне токсинді, канцерогенді, мутагендік немесе басқа да жағымсыз әсерлері болуы мүмкін азық-түлік өнімдерін пайдаланудан туындаған қауіп-қатер критерийлерін зерттеу; студенттердің тамақтану ғылымының теориялық және практикалық негіздерін зерттеу; тағамның негізгі компоненттерінің гигиеналық сипаттамалары және олардың адам денесі үшін маңызы; халықтың тамақтануын рационализациялаудағы қазіргі заманғы үрдістер; азық-түлік шикізаты мен химиялық және биологиялық шығу тегі ксенобиотиктерімен және олардың адам ағзасына әсері бар тамақ өнімдерінің ластануы туралы; бөтен заттардан тамақ өнімдерін қорғау ��уралы.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тағамдық майлар технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән өсімдік майын, маргаринді, аспаздық майларды және кондитерлік өнімдерге, нан пісіруге және тағамдық концентраттарға арналған арнайы майларды өндіру технологиясы бойынша білім қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өсімдік өнімдерінің биотехнологиясы
    Несиелер: 5

    Пән өсімдік тектес шикізаттан өнім өндіру биотехнологиясында білімді, іскерлікті және дағдыларды, микроорганизмдердің өсу және өсіру негіздері мен заңдылықтарын, сондай-ақ тамақ және биотехнологиялық өндірістердің микробиологиялық негіздерін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін технохимиялық бақылау, сапасын бағалау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән студенттерде тамақ шикізатын, жартылай фабрикаттарды және өсімдік тектес өнімдерді өндіру және сақтау процесінде бақылау және зерттеу әдістерінің теориялық білімі мен практикалық дағдыларын, технохимиялық бақылауды ұйымдастыру және жүргізу бойынша практикалық дағдыларды және өндірістегі қауіпсіздікті қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тағам өнімдерін тауарлық зерттеу
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерін жіктеу, стандарттау, пайдалы қасиеттері, сапасы, оңтайлы шарттары, сақтау әдістері мен режимдері, шикізатты аспаздық өңдеу және азық-түлікті сақтау кезінде пайда болатын сапалы өзгерістер.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерінің реологиясы
    Несиелер: 5

    - тамақ өнімдерінің (өнімдерінің) құрылымын қалыптастыру негіздерін және технологиялық өңдеу процесінде тамақ өнімдерінің мінез-құлқын зерттеу; - тамақ өнімдерінің негізгі құрылымдық және механикалық сипаттамаларын және олардың дайын өнім сапасына әсерін зерттеу

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өсімдік тектес өнімдердегі биологиялық белсенді және тағамдық қоспалар
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты – тағамдық және биологиялық белсенді қоспаларды және олардың жіктелуін, құрамын, тағамдық технологиядағы және тамақтанудағы рөлін оқып білу. Пән дайын өнімнің сапасын арттыру үшін тағамдық қоспаларды қолдану саласында кәсіби білім мен тәжірибелік дағдыларды меңгеруді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Арнайы өңдеу өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән жүгеріден, басқа да дәнді бидайдан жасалған өнімдерді, сондай-ақ жүгері таяқшаларын, тағамдық концентраттарды, пісіруді талап етпейтін жармаларды, ақуызды гидролизаттар технологиясын , балалар мен диеталық мақсаттағы құрғақ өнімдерді және т.б. өндіруді зерделейді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сала бойынша бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пән кәсіпкерлік құрылымдардың қызметіндегі бизнес-жоспарлаудың рөлі туралы түсінікті қалыптастырады және бизнес-жоспарды әзірлеу бойынша әдістемелік білім жүйесін қалыптастырады. Нәтижесінде студент бизнесті жоспарлаудың мәні, оны іс жүзінде құру және іске асыру, оның ішінде практикалық маңызы бар жобаларды жіктеу туралы түсінікке ие.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдері зерттеудің қазіргі заманғы әдістері
    Несиелер: 5

    Пән азық-түлік өнімдерін зерттеу әдістерінің жіктелуін, азық-түлік өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін кешенді бағалауды, заманауи зерттеу әдістерін, сондай-ақ тамақ өнімдерінің реологиялық қасиеттерін зерттеудің аспаптық әдістерін, тамақ шикізаты мен өнімдерінің құрамы мен қасиеттерін зерттеудің физика-химиялық әдістерін, спектроскопияны және т.б. зерттейді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Жануарлардан алынатын өнімдердегі биологиялық белсенді және тағамдық қоспалар
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студентте негізгі микроингредиенттер және олардың жіктелуі, құрамы, тағамдық технологиялар мен тамақтанудағы рөлі туралы қажетті теориялық және практикалық білімді, тағамдық және биологиялық белсенді қоспаларды қолдануды гигиеналық реттеу бойынша әдістемелік және нормативтік материалдарды қалыптастыру болып табылады. Пән дайын өнімнің сапасын жақсарту үшін жануарлардан алынатын өнімдерде тағамдық қоспаларды қолдану саласында кәсіби білім мен практикалық дағдыларды меңгеруді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнеркәсіптік қауіпсіздік
    Несиелер: 5

    «Азаматтық қорғау туралы» Қазақстан Республикасының 2014 жылғы 11 сәуірдегі № 188-V Заңы, табиғи және техногендік сипаттағы төтенше жағдайлардың алдын алу және оларды жою және олардың зардаптарын жою туралы нормативтік-техникалық құжаттар, ережелер және нормативтік құқықтық актілер. Қызметкерлердің денсаулығы мен қауіпсіздігін сақтауға, ең оңтайлы және қолайлы еңбек жағдайларын жасауға, өнімділікті арттыруға, авариялардың салдарын болдырмауға және / немесе азайтуға бағытталған қауіпті және зиянды факторлар; өндірістік нысандар.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Жобаны басқару
    Несиелер: 5

    Пән білім алушыларда кәсіптік қызметтің негізгі түрлерінің бірі ретінде жобаларды басқару туралы жүйелі білімді, басқарушылық проблемаларды практикалық шешу дағдылары мен дағдыларын, оның ішінде осы саладағы отандық және әлемдік тәжірибені зерделеу негізінде қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON1

    Ой-өрісі кең және ойлау мәдениеті жоғары білімді тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы негізгі білімдерін көрсету.

  • Код ON2

    Тамақ, қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарында жоғары сапалы өнім шығару бойынша технологиялық процесті ұйымдастыру.

  • Код ON3

    Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес жоғары сапалы тамақ өнімдерін шығаруға арналған жабдықты іске қосу-жөндеу жұмыстарын ұйымдастыру.

  • Код ON4

    Тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында санитарлық талаптар мен қауіпсіздік техникасына сәйкес технологиялық жабдықтардың әртүрлі түрлерін пайдалану.

  • Код ON5

    Өндірілетін өнімнің сапасын бақылауды, тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің еңбегін қорғауды қамтамасыз ету.

  • Код ON6

    Ойлау мәдениеті мен ой-өрісі кең жоғары білімді тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін іргелі математикалық, жаратылыстану-ғылыми және техникалық пәндер бойынша базалық білімді меңгеру.

  • Код ON7

    Шағын өндірісті ұйымдастыру, бизнес-жоспарлар құру мен кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру дағдыларын көрсете білу.

  • Код ON8

    Өсімдік тектес тамақ өнімдерін өндіру технологиясы саласында мамандандырылған білімді қолдану.

  • Код ON9

    Ет және сүт өнеркәсібі өнімдерін өндіру технологиясы саласында мамандандырылған білімдерін көрсету.

Top