Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07203 Қайта өңдеу және тамақ өндірістерінің технологиясы в А.Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

  • Математика
    Несиелер: 5

    Модуль пәні компьютерлік технологияларды пайдалана отырып, проблемаларды модельдеуге, талдауға және шешуге көмектесетін математикалық аппаратты меңгеруге мүмкіндік береді; математикалық әдістер, студенттердің болашақ қызметінің саласынан мамандар ретінде процестер мен құбылыстарды зерттеуге және болжауға мүмкіндік береді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бейорганикалық және органикалық химия
    Несиелер: 3

    Модульдің пәні бейорганикалық және органикалық химияның теориялық негіздерін тарылтуға, химиялық қосылыстар құрылысының өзара байланысын және олардың қасиеттерін, ерітінділерде химиялық процестердің өтуінің жалпы заңдылықтарын және олардың тамақ өнеркәсібіндегі рөлін, тамақ өнеркәсібінде қолданбалы маңызы бар элементтер мен олардың қосылыстарының физика-химиялық қасиеттерін үйретеді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағамдық химия
    Несиелер: 4

    Азық-түлік химиясы - азық-түлік жүйесін химиялық құрамы (шикізат, жартылай фабрикаттар, дайын өнімдер) және тамақ өнімдерін өңдеу процестеріндегі өзгерістер, тамақ өнімдерін талдау әдістері. Органикалық химия, аналитикалық химия, биохимия негіздері болып табылады. Биотехнология және химиялық технологияға қатысты қолданылатын пән ретінде байланысты. Тағамдық шикізатты дайын өнімге қайта өңдеудегі заттардың құрамы мен қасиеттерінің өзгеруін зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Физика
    Несиелер: 4

    Пән студенттерде әлемнің қазіргі физикалық бейнесі және ғылыми дүниетаным туралы түсініктерді, іргелі заңдарды, классикалық және қазіргі заманғы физиканың теорияларын қолдана білу мен іскерлікті, сондай-ақ кәсіби қызмет жүйесінің негізі ретінде физикалық зерттеу әдістерін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Аналитикалық және физколлоидтық химия
    Несиелер: 4

    Модуль пәні аналитикалық химиядағы ағымдық үрдістерге, физикалық және коллоидтық химияның теориялық негіздері мен заңдылықтарына, диспергирленген жүйелердің физика-химиялық қасиеттеріне және олардағы процестерге қатысты заттардың химиялық және физика-химиялық әдістерінің теориялық және практикалық негіздерін қалыптастырады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Пән студенттер мен студенттер арасында мемлекет пен құқықтың, құқықтық қатынастардың және Қазақстан Республикасы құқық салаларының әртүрлі бағыттарының негізгі түсініктері мен категорияларын қалыптастырады. Ол сыбайлас жемқорлыққа қарсы әдістер туралы білім жүйесін қалыптастырады, осы құбылысқа және азаматтық төзімділікке қатысты азаматтық ұстанымды қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән экологиялық ойлауды және табиғи экожүйелер мен техносфералардың жұмысында қауіпті, төтенше жағдайлардың алдын алу қабілетін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Инклюзивті өзара әрекеттесу этикасы
    Несиелер: 5

    Пән мүмкіндігі шектеулі адамдармен қарым-қатынас жасау процесінде студенттердің коммуникативті және әлеуметтік дағдыларын дамытуды, ерекше денсаулық мүмкіндіктері бар адамдардың әлеуметтік, эмоционалды және мінез-құлық қиындықтарының ерекшелігі туралы білімді қалыптастыруды қамтиды, сонымен қатар инклюзивті білім беру және кәсіби ортада туындайтын тұлғааралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешуге көмектесуге арналған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Азық-түлiк өнiмдерiнің және шикізаттың сапасын бақылау және бағалау
    Несиелер: 5

    Модуль пәні ашыту өндірісі, май, ет-сүт өнеркәсібі, балық өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технохимиялық бақылауды ұйымдастыруды және жүргізуді зерделеуге ықпал етеді; технологиялық процестерге қатысатын машиналар мен аппараттардың жұмыс тиімділігін, шикізат сапасын анықтау әдістерімен таныстыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шет тілі.
    Несиелер: 4

    Пән білім алушылардың таңдаған бағытына сәйкес және кәсіби тапсырмаларды шешу үшін практикалық қызметті жүзеге асыру үшін қажетті жалпы мәдени, кәсіптік және лингвистикалық құзыреттерді қалыптастырады және жетілдіреді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 4

    Пін тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бағалаудың негізгі үрдістері мен әдістері; тамақ өнімдерінің тұтынушылық қасиеттері; өнім сапасының көрсеткіштері; өнім сапасын бақылау түрлері; өнім сапасының деңгейі; өнімнің техникалық бақылауы; жарамдылық ұғымдары саласында кәсіби білім мен іскерлікті қалыптастырады

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Көшбасшылық негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу кезінде білім алушылар көшбасшылық қасиеттерді, стильдерді, кәсіпорын, аймақ және тұтастай ел деңгейінде әсер ету әдістерін қолдана отырып, адамдардың мінез-құлқы мен өзара әрекетін тиімді басқарудың әдістемесі мен практикасын игереді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Элеватор өнеркәсібінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән элеватор өнеркәсібі технологиясы - астықтың жақсы сақталуын қамтамасыз ететін силос сыйымдылығы бар астық қоймасында механикаландырылған сақтау процесін зерттейді. Астықпен жасалатын барлық процестер мен операциялар толық механикаландырылған, еңбекті аз қажет етеді, астықты толық тазартуды, кептіруді және сақтауды қамтамасыз ету жөніндегі жұмыстар, астықты ортаның сыртқы әсерінен жақсы оқшаулау, құрылысты пайдалану ауданы аз болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Пән экономикалық ойлау тәсілін, бәсекелестік ортада кәсіпорындардың табысты кәсіпкерлік қызметін ұйымдастырудың теориялық және практикалық дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Астықтың сандық және сапалық есебі
    Несиелер: 5

    Сақтау кезіндегі астық шығындарының жіктелуі. Астықтың табиғи шығындарының қолданыстағы нормалары. Астық және майлы дақылдары тұқымдарын стандарттау нормалау және сапасын бағалаудың мемлекеттік жүйесінің қызмет етуі. Астыққа кондицияны қолдану. Стандарт және кондиция арасындағы айырмашылық. Астық қабылдау кәсіпорынында қоймалық және сандық және сапалық есепті жүргізу. Астық өнімдерін қабылдаудың есебін және статистикасын жүргізу. Базистік массасы бойынша астықты есепке алу жүйесінде құжаттарды рәсімдеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
    Несиелер: 5

    Өсімдік өнімдерін сақтау және өңдеу саласында өз өнімдерінің сапасын ескеріп, сақтау және өңдеу кезінде өнім шығындарын азайту, сақтау және өңдеудің тиімділігін жоғарылату, өнім түрлерін кеңейту мақсатында идеяларды, білімді, дағдыларды қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ (орыс тілі)
    Несиелер: 4

    Мемлекеттік тілді кәсіби қызметте, ғылыми және практикалық жұмыста, әріптестермен қарым-қатынаста, өз бетінше білім алу, ғылыми, оқу-ағартушылық және өзге де мақсаттар үшін қолдана білуі мен дағдыларын қалыптастырады. Ғылыми мақалалар мен ғылыми-зерттеу жұмыстарын және жобаларды жазуда мемлекеттік тілді қолдану мүмкіндіктерін көрсетеді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Астықтың сапасын сараптау
    Несиелер: 5

    Пән астықтың химиялық құрамы мен тағамдық құндылығын, өндіріс технологиясын және кәсіпорындардың материалдық-техникалық базасын, астықты сараптау процесінде нормалауды, стандарттауды және сертификаттауды, сақтау режимдерін және тасымалдауды ұғымдарын береді және зерделейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тағам өндірістерінің процесстері мен аппараттары
    Несиелер: 6

    Модуль пәні материалдарды ұсақтау, материалдарды қысыммен өңдеу (престеу), сұйық біртекті емес жүйелерді бөлу, буландыру, пастерлеу, стерилизациялау, абсорбциялау, адсорбциялау, кептіру, экстрагирлеу, кристалдау, механикалық, массаалмасу, гидромеханикалық, жылу және химиялық процестердің ерекшеліктері

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Академиялық іскерлік хат
    Несиелер: 3

    Бұл пән білім алушыларға ғылыми дерекқорлардан ақпараттар іздеуге, мәтіндерді талдау мен рефераттауға, академиялық жазбалардың әр түрлі жанрларымен (аннотация, эссе, шолулар, аналитикалық шолулар, мақала) жұмыс жасауға байланысты кәсіби іс-әрекеттерді жүзеге асыруға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Құрама жем өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Құрама жем-бұл жануарға қажетті қоректік заттар мен заттардан тұратын арнайы дайындалған жем құрамы. Құрама жемге белгілі бір физикалық және химиялық белгілер, дәм, иіс тән. Осылайша, модуль пәні құрама жем өндіру технологиясы және оның сипаттамасы туралы түсінік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Астықты қабылдау және сақтау кезіндегі стандарттау
    Несиелер: 5

    Стандарттаудың жалпы сипаттамасы. Стандарттау бойынша нормативтік құжаттар. Ғылыми-техникалық, инженерлік және басқа да қоғам бірлестіктерінің стандарттары. Өсімдікшаруашылығы өнімдерін стандарттаудың ерекшеліктері. Астық сапасының көрсеткіштері. Дәнді және дәнді бұршақ дақылдарына арналған стандарттар бөлімдері. Әртүрлі дақылдарды стандарттау. Дәнді және дәнді бұршақ дақылдарына арналған стандарттар бөлімдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
  • Ұн тарту өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Ұн тарту технологиясы - астықты өңдеу мен өңдеудің негізделген әдістерінің жиынтығы. Оның негізінде құрылған ресурстардың астықтан шығуының барынша жоғары технологиясын қолдануды зерделейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өңдеу өндірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары
    Несиелер: 5

    Модуль пәні тағам кәсіпорындарының жабдықтарын таңдау критериі, қауіпсіздік ережелері, әрекет принципі, құрылымы, жіктелуі туралы түсініктерді қалыптастырады; жабдықтың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын бағалайды және оптимальді таңдайды, үдерістердің қарқындылығы мен үнемділігін арттыру резервтерін анықтайды, қазіргі заманғы жабдықтарды пайдалану есебінен шығыс нормалары мен өнімнің өзіндік құнын төмендету

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
    Несиелер: 5

    Модуль пәні қайта өңдеу және тамақ өндірістерінің технологиялық процестерінің ғылыми негіздерін қалыптастырады; қайта өңдеу және тамақ өндірістерінде негізгі және қосымша шикізатты пайдалану; шикізатты сақтау және өңдеу кезінде физика-химиялық және биохимиялық қасиеттерді сипаттайтын көрсеткіштерді анықтайды; дайын өнімді сипаттайтын негізгі сапа көрсеткіштерін анықтайды

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Азық-түлiк өнімдерінің тауартануы
    Несиелер: 5

    Модуль пәні тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдық өнімдердің құрамына, сақтау режиміне, тамақ өнімдерінің классификациясына кешенді баға береді; тамақ өнімдерін шығаратын кәсіпорындарда өндірісті ұйымдастыруды, өндіріс технологиясының ерекшеліктерін логикалық және дәйекті түрде негіздейді

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Жарма өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 6

    Жарма өндірісінің технологиясы астықты қайта өңдеу кәсіпорындарында әртүрлі дәнді дақылдарды жарма мен жарма өнімдеріне өңдеудің технологиялық процестерін зерттейді. Білім алушылардың жарма өндірісінің технологиялық процестерінің тиімділігін арттыруға бағытталған кәсіпорындардың өндірістік қызметінің жұмысын зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Нан және нан өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 6

    Пән нан өнімдерін өндіру саласында кеңейтілген білім береді және практикалық дағдыларды қалыптастырады, нан және нан өнімдерін жасау технологиясын енгізеді. Ол өнімдерді өңдеудің барлық кезеңдерін, әдістері мен тәсілдерін және нан және нан өнімдерін өндіру кезінде оларда болатын физикалық-химиялық өзгерістерді жүйелеп, таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қайта өңдеу кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
    Несиелер: 6

    Оқытылатын пәндер тамақ өңдеу кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылауды зерттейді, дайын өнімді өндіруде қолданылатын шикізаттың, Қосымша материалдардың, жартылай фабрикаттардың химиялық құрамы мен қасиетін сипаттайтын көрсеткіштерді және осы көрсеткіштердің қолданыстағы нормативтік құжаттарға сәйкестігін талдауды анықтайды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Стандарттау, сертификаттау және метрология
    Несиелер: 6

    Модуль пәні өндіріс сапасын басқару, тамақ өнімдерін өндіру саласында сертификаттау, метрология және аккредиттеу саласында, техникалық құжаттаманы қолдану саласында және жалпы талаптар саласында білім кешенін қалыптастырады; техникалық регламенттер талаптарының сақталуына жүйелі бақылауды жүзеге асырады

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Нан, макарон және кондитер өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорындардың жұмысын ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Пән студенттерге нан, ұннан жасалған кондитерлік және макарон өнімдері технологиясы бойынша теориялық және практикалық білім береді. Пәнді оқу кезінде өндірістің технологиялық процестерін басқару әдістеріне назар аударылады. Нан, ұннан жасалған кондитерлік және макарон өнімдерін өндірудің технологиялық кезеңдерінде болатын химиялық, микробиологиялық, биохимиялық, термофизикалық процестер зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өсімдік шикізатынан салауатты азық-түлік өнімдерін өндірудің заманауи технологиялары
    Несиелер: 6

    Модульдің пәні салауатты тамақтанудың ғылыми негіздері, өсімдік шикізатынан сау тамақ өнімдерін өндіруге арналған заманауи технологиялар туралы түсінік береді; шикізат пен дайын өнімді сапалы бақылауға арналған негізгі нормативтік материалдар мен алдыңғы қатарлы технологиялық әдістер; сау тамақ өнiмдерiн өндiру үшiн қайта өңдеу өнеркәсiбiнiң технологиялық процесiнiң әртүрлi кезеңдерiнiң мақсаты мен режимi туралы бiлiм қалыптастыруға жәрдемдеседі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеулер әдіснамасы
    Несиелер: 6

    Пән іс жүзінде және теориялық тұрғыдан шындықты зерттеуге және игеруге болатын операциялар мен әдістер жиынтығының әдістері туралы кеңейтілген білім береді. Ғылыми әдістердің арқасында адам қаруланады, ол ғылыми мақсатты шешуде қолданылатын принциптер мен талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • ИСО-9001Сапаны басқару
    Несиелер: 6

    Модуль пәнінде «Сапа менеджменті жүйелері (СМЖ)» түсінігі, терминдер мен анықтамалар; СМЖ нормативтік базасы; СМЖ енгізу және сертификаттау үшін уәждеме; сертификаттау жөніндегі органды сайлау; басқару жауапкершілігі; ресурстарды басқару. Өнімнің өмірлік циклін жоспарлау. ДСҰ-ға кіру жолдары, өндірісті басқарудың негізгі принциптері.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Карамель және шоколад өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 6

    Карамель туралы жалпы мәлімет. Өндіріске шикізатты дайындау. Салмаларды дайындау. Карамель және шоколад өнімдерінің сипаттамасы. Шикізаттардың классификациясы. Қоспалардың классификациясы. Карамель шәрбаты карамель массасын және шоколад өнімдерін дайындау. Карамель және шоколад өнімдерінің сапасының органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштері, шикізаттың тағамдық құндылығы және ұн шоколады мен карамель өнімдерінің негізгі топтары, сақтау шарттары мен мерзімдері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Нан пісіру өндірісінің жабдығы
    Несиелер: 6

    Модуль пәндері жіктеу тұжырымдамасын, аспаптарды, пайдалану қағидаларын, тоқаш комбинатын жабдықтауды құрайды; жабдықтарды қауіпсіз пайдалану ережелеріне, іріктеу критерийлеріне, жабдықтардың қарқындылығы мен тиімділігін жоғарылату үшін резервтерді сәйкестендіруге, шығыстардың стандарттарын және өндіріс шығындарын қазіргі заманғы жабдықтарды қолдану арқылы азайтуға дағдыландыруды қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Астықты қайта өндеу кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Пән студенттерге астықты өнеркәсіптік өңдеу технологиясының негіздеріне және оны астықты қайта өңдеу кәсіпорындарында сақтауға байланысты астықты қайта өңдеу кәсіпорындарының ұйымдастыры-луын зерттеуге көмектеседі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Печенье, вафли, кекстер және пряникті өнімдерді өндіру технологиясы
    Несиелер: 6

    Ұн және кондитерлік өнімдер өндірісін дамыту перспективасының жай-күйі. Кондитерлік өнімдердің жіктелуі мен ассортименті, адам тамақтануындағы маңызы. Шикізаттың негізгі түрлерінің сипаттамасы, оның технологиялық қасиеттері және өндіріске дайындық. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерге арналған қамыр түрлері. Қамырды босату және илеу әдістері. Қамырды илеу кезіндегі физика-химиялық процестер. Тест дайындамаларын қалыптау тәсілдері. Пісірудің технологиялық режимдері және пісіру кезінде болатын физика-химиялық процестер. Шикі және пісірілген зімбірді өндіру технологиясының ерекшеліктері. Бисквит, құм, қайнатпа және қатпарлы қамырдан жартылай фабрикаттарды өндіру технологиясының ерекшеліктері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Астықты сақтау және қайта өңдеу кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
    Несиелер: 6

    Модульдің пәні өндірістік және техникалық зертхана жұмысын ұйымдастыруда кәсіптік білім мен дағдыларды қалыптастырады; астықты қабылдау, сақтау және тарату кезіндегі техно-химиялық бақылауды жүргізу кезінде; астық, ұн және оларды анықтау әдістері сапасын анықтау; ұнның физикалық-химиялық қасиеттерін анықтау; астық және астық өнімдерінің саны мен сапасын есепке алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қайта өндеу өндірістерінің инновациялық технологиялары
    Несиелер: 6

    Инновациялық қызмет тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясында барған сайын белсенді орын алады. Жаңа технологиялардың сапасын арттыру және енгізу кезінде барынша көп пайда алатын инновация(бәсекеге қабілетті өнім жасайтын; ресурстарды үнемдеуді және шикізатты терең өңдеуді, экологиялық қауіпсіз технологияларды қамтамасыз ететін).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Торттар мен пирожный өндіру технологиясы
    Несиелер: 6

    Торттар мен кондитерлік өнімдер өндірісіндегі шикізат пен материалдардың классификациясы. Қоспалардың классификациясы. Торттар мен кондитерлік өнімдердің сипаттамалары. Торттар мен кондитерлік өнімдердің классификациясы және ассортименті. Торттар мен кондитерлік өнімдер сапасының органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштері, шикізаттың тағамдық құндылығы және ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің негізгі топтары, сақтау шарттары мен мерзімдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON9

    Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, механикалық және жылумен өңдеуге, қайта өңдеуге және өлшеп-орауға арналған жеке машиналар мен желілердің конструкциялары мен құрылғыларының жұмысын бақылау керек; жабдықтардың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын бағалау қажет

  • Код ON2

    Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау керек

  • Код ON6

    Дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіру керек

  • Код ON5

    Технологиялық ақпаратты алу мен өңдеудің заманауи әдістерін меңгеру қажет

  • Код ON8

    Дәлелдемелерге негізделген проблемалар мен қорытындыларды анықтау үшін әлемді түсіндіретін әдіснамалар негіздерін қолдану, кәсіби міндеттерді шешу үшін өз білімін қолдану қажет

  • Код ON10

    Өнімнің жаңа түрлеріне, технологиялық процестерге нормативтік құжаттаманы әзірлеу керек; қажетті технологиялық есептерді жүргізу қажет

  • Код ON3

    Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарында ұйымдастыру және қызмет көрсету мәнін меңгеру және технологиялық процестердің барлық түрлерін ұйымдастыру

  • Код ON4

    Өнімнің сапасын қалыптастыратын және сақтайтын әдістерді қолдану, азық- түлік тауарларының қауіпсіздік параметрлерін бақылау және тауарлардың жіктелуін жүргізу керек

  • Код ON7

    Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқарушылық шешімдер қабылдау керек

  • Код ON11

    Дайын өнім шикізатының есебін және цех құжаттамасының есебін жүргізу керек

  • Код ON12

    Қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша нысанда коммуникацияға кіру керек

  • Код ON1

    Физика-механикалық, химиялық, микробиологиялық және басқа да факторлардың технологиялық процестерге әсерін анықтау керек;

6B07203 Сақтау технологиясы және дәндерді өңдеу
Бакалавриат

Ш. Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi

БББТ: B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07203 Азық-түлік қауіпсіздігі
Бакалавриат

Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

БББТ: B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B07203 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Бакалавриат

Торайгыров университеті

БББТ: B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07203 Тамақ технологиясы
Бакалавриат

Орталық-Азия Университеті

БББТ: B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B07203 Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі
Бакалавриат

Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті

БББТ: B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top