Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11103 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі в ҚарМУ Е.А.Бөкетов

  • Экономикадағы математика
    Несиелер: 4

    Мақсаты: экономикалық есептерді модельдеуге, талдауға және шешуге көмектесетін математикалық теориялық білімді, практикалық дағдыларды қалыптастыру. Міндеттері: - экономикалық есептерді шешу үшін математиканы қолдануға машықтандыру; - оқушылардың логикалық ойлауын дамыту; - студенттердің болашақ іс-әрекетінің өрісінен процестерді зерттеу және болжау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Микро және макроэкономика
    Несиелер: 5

    Курс студенттердің макроэкономикалық теорияның тұжырымдамалық ережелерінің негіздерін меңгеруіне, экономикада болып жатқан өзгерістерге әлеуметтік бейімделуге және бағдарлауға қажетті экономикалық сауаттылықтың базалық деңгейін қалыптастыруға, өзіндік экономикалық ойлау мәдениетін дарытуға бағытталған. Макроэкономикалық теорияны білу Халықаралық экономика, геоэкономика, экономикалық өсу теориясы, Экономикалық даму теориясы, халық шаруашылығының өзекті мәселелері, институционалдық экономика: ілгері деңгей жә

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлық индустриясының негіздері
    Несиелер: 6

    Курс қонақ үй бизнесінің заманауи түрлерінің эволюциясымен және алуан түрлілігімен танысуды көздейді. Қонақ үй шаруашылығын басқару мәселелері және негізгі экономикалық көрсеткіштер қаралды. Қонақ үйдің барлық бөлімшелерінің қызметі сипатталады. Қонақтарға қызмет көрсетуді ұйымдастыру мәселелері және қызмет сапасына әсер ететін факторлар ашылады. Курстың негізгі тақырыбы: Қонақ үй бизнесінің негізгі ұғымдары мен эволюциясы; туристерді орналастыру құралдарының жіктелуі қонақ үй құрылыстарының жалпы сипаттама

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақтандыру индустриясы
    Несиелер: 5

    Курс тақырыбы: тамақ өнеркәсібі: тұжырымдамасы, мақсаттары және жіктелуі; мейрамхананың сипаттамасы: басқару құрылымы, бөлшек және өндірістік үй-жайлар; мейрамханаға келушілерге қызмет көрсетуге дайындық; мейрамханаға келген қонақтарға қызмет көрсету; қабылдау және банкеттерге қызмет көрсету; кафеде қоғамдық тамақтандыру қызметін ұйымдастыру; бистродағы қоғамдық тамақтандыру қызметтері; барларды ұйымдастыру; тамақ өнеркәсібінің басқа да объектілері: пиццерия және кәуапхана.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ұлттық тағамдар мен сусындар
    Несиелер: 4

    Курстың тақырыбы-мейрамхана және қонақ үй бизнесі мамандарын даярлау элементі ретінде әлемнің тағамдары мен сусындарын білу, ұлттық тағамдар мен сусындардың халықтар мәдениетін дамытудағы рөлін зерттеу, сусындардың жіктелуі, әсіресе ұлттық сусындар. Қазақ ұлттық тағамдары мен сусындарының ерекшеліктері; әлем халықтарының тағамдары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана және мейманхана маркетингі
    Несиелер: 6

    Курс қарастырады: маркетингтің пайда болуы мен дамуының экономикалық алғышарттары; маркетингтік зерттеулер; маркетингтік орта; тауар нарықтарындағы тұтынушылардың мінез-құлқы; нарықты сегменттеу; маркетинг жүйесіндегі тауар; маркетингтегі тауар саясаты; маркетингтің баға саясаты; маркетингтегі өткізу саясаты; маркетингтегі коммуникациялық саясат; маркетинг жүйесіндегі жарнама; маркетингті жоспарлау және бақылау; маркетингтегі Стратегиялық жоспарлау; Халықаралық маркетинг; қызмет маркетингі және коммерциялық

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Курс студенттерді қолданбалы бизнес негіздерімен таныстыру, бизнес-жоспар құрудың әдіснамалық негіздері туралы түсінік қалыптастыру мақсатында оқытылады. Курс өткізу нарығын талдау әдістерін, өнімді сипаттауды, өндірістік, маркетингтік жоспарды, қаржылық жоспарды, ұйым жоспарын әзірлеуді және ұсынуды зерделеуге арналған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамханалық және мейманхана бизнесіндегі кәсіпкерлік қызмет негіздері
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты нарықтық экономикадағы кәсіпкерліктің экономикалық мәні мен мазмұнын, кәсіпкерлік ортаны, кәсіпкерлік типологиясын, кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық-құқықтық нысандарын, қызмет саласын таңдауды және жаңа кәсіпорын құруды негіздеуді, кәсіпорынның ұйымдастырушылық және басқарушылық функцияларын, кәсіпкерліктегі бәсекелестікті, кәсіпкерліктегі инновациялық қызметті зерттеу болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қолданбалы бизнес
    Несиелер: 5

    Бизнес-жоспарды жасаудың әдіснамалық негіздерімен таныстырады, өткізу нарығын талдау әдістерін зерделеуді, өнімді сипаттауды, өндірістік жоспарды әзірлеуді және ұсынуды, маркетинг жоспарын және ұйымдастыру жоспарын әзірлеуді және ұсынуды, қаржы жоспарын әзірлеуді және ұсынуды қамтиды; студенттерді қолданбалы бизнес негіздерімен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология және тіршілік қауіпсіздік негіздері
    Несиелер: 5

    Қоғам мен табиғатты дамыту негіздерін, табиғи ресурстарды ұтымды пайдаланудың, тіршілік қауіпсіздігін құқықтық реттеудің қазіргі заманғы тәсілдерін, жағымсыз әсерлердің дамуын болжауды және төтенше жағдайлардың салдарын бағалауды қалыптастырады. Ол тірі организмдер популяцияларының жай-күйімен, экожүйелердің бұзылу дәрежесімен, тірі организмдердің қауымдастықтағы өзара әрекеттесу механизмдерімен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Аниматорлық қызметті ұйымдастыру
    Несиелер: 4

    Курс студенттерді ойын-сауық жағдайларын, яғни ойын-сауық процесі байланысты болатын құбылыстардың жиынтығын құруды мақсат ететін демалыс саласымен таныстыруға арналған. Курс әсіресе ойын-сауық қызметтері нарығын жіктеуге және жеке жіктеу бірліктерін қарастыруға бағытталған. Атап айтқанда, боулинг орталықтары, бильярд, гольф клубтары, ойын-сауық парктері, цирк, театрлар, казино, фитнес-клубтар, теннис корттары туралы түсінік және ұйымдастыру, сонымен қатар анимациялық бағдарламалар құру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Бос уақыт және көңіл-көтеру индустриясы
    Несиелер: 4

    Курс студенттерді ойын-сауық жағдайларын, яғни ойын-сауық процесі байланысты болатын құбылыстардың жиынтығын құруды мақсат ететін демалыс саласымен таныстыруға арналған. Курс әсіресе ойын-сауық қызметтері нарығын жіктеуге және жеке жіктеу бірліктерін қарастыруға бағытталған. Атап айтқанда, боулинг орталықтары, бильярд, гольф клубтары, ойын-сауық парктері, цирк, театрлар, казино, фитнес-клубтар, теннис корттары туралы түсінік және ұйымдастыру, сонымен қатар анимациялық бағдарламалар құру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамхана және мейманхана бизнесіндегі бухгалтерлік есеп және аудит
    Несиелер: 5

    Курс мыналарды қарастырады: бухгалтерлік есепті ақпараттық жүйе ретінде; бухгалтерлік есептің пәні мен әдісі; Бухгалтерлік баланс және баланстық теңдеу; шоттар және қос жазба; бухгалтерлік құжаттама және есептік регистрлер; "1С:Қазақстан үшін Бухгалтерия" конфигурациясының сипаттамасы; жүйені алдын ала баптау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамханалар мен қонақ үйлерде қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-қонақ үй өнімін өндіру, қонақ үйде клиенттерге қызмет көрсетудің технологиялық циклы; тұру кезеңінде қызмет көрсету технологиясы; қонақ үй қызметтерін брондау технологиясы; қабылдау және орналастыру қызметінің жұмыс технологиясы туралы теориялық және практикалық білімді қалыптастыру. Мейрамханалардың сипаттамалары мен функциялары қарастырылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Бизнес этикасы
    Несиелер: 5

    Курс тақырыбы: көрмелер мен жәрмеңкелерге арналған іскерлік әдеп нормалары; іскерлік әдептілік этикеті; іскерлік салада кәдесыйлар мен сыйлықтар; бизнес-этикеттің презентациясы мен нормалары; іскерлік телефонмен сөйлесу этикеті және электрондық пошта; хатшы мен аудармашы бизнес-этикеті; халықаралық хаттама мен этикет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Салықтар және салық салу
    Несиелер: 4

    Пән салықтардың экономикалық мәні мен табиғатын қарастырады. Қазақстан Республикасының салық жүйесі: қалыптасу кезеңдері, қазіргі жай-күйінің сипаттамасы. Салық саясаты және оның мемлекеттің экономикалық саясатын іске асырудағы рөлі. Салық механизмі. Көлік құралдарына салынатын салық. Жер салығы. Мүлік салығы. Қосылған құн салығы. Акциз. Корпоративтік табыс салығы. Жеке табыс салығы. Әлеуметтік салық. Экспортқа рента салығы. Жер қойнауын пайдаланушыларға салық салу. Ойын бизнесіне салық салу. Шағын бизнес субъектілері үшін арнаулы салық режимдері. Алымдар, баждар және төлемдер.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Этикет және қарым-қатынас мәдениеті
    Несиелер: 5

    Курс тақырыбы: қарым-қатынас іскерлік қатынастарды орнату және дамыту үдерісі; іскерлік қатынастардағы этикалық принциптер мен нормалар; сәлемдесудің этикет ережелері және визиткаларды пайдалану және пайдалану; іскер әйел мен іскер әйелдің киім және сыртқы көрінісі; жұмыс орнына және кеңсе кеңістігіне этикеттің талаптары; еркек пен әйел арасындағы қарым-қатынастың этикасы; сөйлеу қарым-қатынас этикасы және ашық сөйлеу этикасы; жұмыс сұхбаттары мен іскерлік әңгімелерге арналған этикет талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тауарлар мен қызметтердің сараптамасы
    Несиелер: 5

    Курс сараптаманың, техникалық реттеудің негізгі мәселелерін қарастырады: коммерциялық қызмет объектісі ретінде тауардың сипаттамасы; айналым саласындағы оның саны мен сапасын қамтамасыз ету; тауарларды сәйкестендіру және оларды ақпараттық қамтамасыз ету; тауарларды сараптау тәртібі мен ерекшеліктері, стандарттау процестерін құқықтық реттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік қызметтегі қауіпсіздікті құқықтық реттеу
    Несиелер: 5

    Курс кәсіпкерлік қызметті құқықтық реттеудің қазіргі жай - күйі туралы тұтас білім алуды; Экономика-құқық саласындағы құқық шығармашылығы қызметіне, құқық қолдану қызметіне дайындықты көздейді. Мынадай қызмет түрлеріне дайындық: Заңдылықты, құқықтық тәртіпті, жеке адамның, қоғам мен мемлекеттің қауіпсіздігін қамтамасыз ету; жеке, мемлекеттік, муниципалдық және өзге де меншік нысандарын қорғау; құқық бұзушылықтардың алдын алу, жолын кесу, анықтау, ашу және тергеу;

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана-қонақ үй бизнесіндегі баға қалыптастыру
    Несиелер: 6

    Бағам мынадай тақырыптарды қарастырады: баға нарықтық шаруашылықтың санаты ретінде; баға құрамы; фирманың баға саясаты; шығынды баға белгілеу; нарықтық баға белгілеу; фирманың баға саясатына мемлекеттің әсері; келісім-шарт жасасу кезіндегі баға белгілеу; тауарлар мен қызметтер нарығындағы баға белгілеу; нарықтың экономикалық конъюнктурасы және баға серпіні.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Шаруашылық қызметті талдау
    Несиелер: 4

    Курстың міндеттері: талдаудың ұйымдастырушылық және әдістемелік негіздерін, оны жүргізудің мәні мен кезеңдерін, ақпаратты жинау мен талдаудың негізгі әдістерін зерттеу; экономикалық қызметті талдау құрылымын сипаттау. Курстың тақырыбы: Экономикалық талдаудың мазмұны, объектісі, пәні мен міндеттері; Экономикалық талдаудың тәсілдері, тәсілдері мен әдістері; факторлық талдау; қаржылық коэффициенттер әдісі; басқарушылық талдау негіздері; маржиналдық талдау, Қаржылық талдау негіздері; компанияның қаржылық жағдайын жалпы бағалау; теңгерім өтімділігін талдау; қаржылық орнықтылықты талдау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өнімдер мен қызметтердің сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Пән өнім сапасының мәнін, экономикалық және әлеуметтік мәнін, өнім сапасын арттырудың экономикалық және әлеуметтік маңыздылығын зерттейді. Сапаны басқару жүйелерінің даму тарихы қарастырылады. Сапа көрсеткіштері тұтынушылық құндылықтарды бағалаудың негізгі категориясы, өнім сапасы көрсеткіштерінің жіктелуі ретінде зерттеледі. Өнім сапасының деңгейін бағалау жүргізіледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана-қонақ үй бизнесінінің ұйымдастырушылық-құқықтық негіздері
    Несиелер: 5

    Курстың тақырыбы: Тұжырымдама, пән, әдіс, іскерлік құқық көздері. Бизнестің субъектілері туралы түсінік және жалпы ережелер. Кәсіпорындарды қалыптастырудың ұйымдастырушылық-құқықтық базасы. Кәсіпорындарды тіркеу. Лицензиялау қызметі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үй бизнесі
    Несиелер: 5

    Курс қонақ үй бизнесінің қазіргі заманғы нысандарының эволюциясы мен алуан түрлілігімен танысуды қарастырады. Қонақ үй бизнесін басқару және негізгі экономикалық көрсеткіштер. Қонақ үйдің барлық бөлімшелерінің қызметін сипаттайды. Сұрақтар қонақ үй бизнесі туралы негізгі ұғымдарды және эволюциясын көрсетеді; туристерге арналған қондырғыларды жіктеу; қонақ үйдің жалпы сипаттамалары; қонақ үй қызмет көрсету технологиясы; қонақ үй қызмет көрсету технологиясы; қонақүй өмірін қолдау жүйелері; қонақ үй қызметтері

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана-қонақ үй бизенесіндегі баға саясаты
    Несиелер: 6

    Бағам мынадай тақырыптарды қарастырады: баға нарықтық шаруашылықтың санаты ретінде; баға құрамы; фирманың баға саясаты; шығынды баға белгілеу; нарықтық баға белгілеу; фирманың баға саясатына мемлекеттің әсері; келісім-шарт жасасу кезіндегі баға белгілеу; тауарлар мен қызметтер нарығындағы баға белгілеу; нарықтың экономикалық конъюнктурасы және баға серпіні.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үйлер мен мейрамханалар менеджменті
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты: қонақ үйлер мен мейрамханаларды басқарудың теориялық және практикалық білімдерін қалыптастыру. Қонақ үй бизнесіндегі менеджменттің функциялары, принциптері, әдістері; қонақ үйлерді басқару стилі; қонақ үй және мейрамхана менеджерінің тұлғасы, күші және беделі; қонақ үй индустриясын ұйымдастыру қызметкерлерінің еңбек уәждемесі ашылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    Курс мейрамхана және қонақ үй бизнесі технологияларын ұйымдастырудың ерекшеліктерін, туристерге қызмет көрсететін қонақүйлердің ерекшеліктерін, туристік жүйедегі қонақ үй индустриясының орны мен рөлін, қонақ үйлерді классификациялауды, қонақ үй бизнесін дамытудың негізгі үрдістерін зерттеуді қамтиды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызмет саласындағы логистика
    Несиелер: 6

    Курс экономикадағы қызметтердің рөлін қарастырады, көтерме нарықта қызметтер логистикасы бойынша шешімдер қабылдау дағдыларын дамытады, қызметтердің тауар қозғалысы процесіне ынталандырушы әсер ету механизмін көрсетеді, қызметтер саласының мәні мен мазмұнын зерттейді; логистикада қызметтерді тиімді пайдалану дағдыларын алады; логистикалық сервисті ұйымдастыру әдістерін меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тұтынушылардың мінез-құлқы
    Несиелер: 5

    Бұл пән жаһандану мәдениетінің әсерін, әлеуметтік стратификацияны, отбасы мен жағдайлардың әсерін, жеке құндылықтарды, тұтынушылардың өмір салты мен ресурстарын, сондай-ақ тұтынушылық мінез-құлық үлгілерін, сатып алуды бағалауды, сатып алу мінез-құлқының түрлерін, тұтынушылардың мінез-құлық моделін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызмет маркетингі
    Несиелер: 5

    Курстың тақырыбы қызмет көрсету, өндірістік-техникалық қызметтерді ұйымдастырудағы маркетинг, маркетинг жүйесінің ажырамас элементі ретінде сервистік қызмет көрсету, консалтингтік қызметтер маркетингі; факторингтік қызметтер маркетингі; реинжинирингтік қызметтер; көлік қызметтері; сақтандыру маркетингі, мейрамхана қызметтерінің маркетингі саласындағы маркетинг тұжырымдамасын зерделеу болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй кәсіпорындарының техникалық және технологиялық жабдықталуы
    Несиелер: 5

    Курстың тақырыптары: тамақтану және қонақжайлылық кәсіпорындарының техникалық және технологиялық жабдықтау міндеттері; сервистік кәсіпорындардың техникалық қызмет көрсетуі; инженерлік жабдықтар; ғимаратқа қызмет көрсету; сумен жабдықтау және кәріз жүйесі; желдету және ауа баптау жүйесі; электр үйі; мейрамханалық және қонақ үй қызметтерін көрсетуде техникалық құралдарды пайдалану; технологиялық жабдықтар; мейрамхана бизнесінде және қонақ үй бизнесінде заманауи технологиялар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызметтердегі тұтынушылық артықшылықтар
    Несиелер: 5

    Курстың тақырыбы-тұтынушылық мінез-құлық факторы ретінде мәдениетті зерттеу, тұтынушылардың мінез-құлқына, отбасы мен үй шаруашылығына әлеуметтік рөл мен мәртебенің әсері. Анықтамалық топтардың тұтынушының мінез-құлқына әсері қарастырылады. Сатып алудан бұрын нұсқаларды бағалау және балама таңдау зерттелуде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Маркетингтік зерттеулер
    Несиелер: 5

    Курста ғылыми және теориялық негіздерін зерттеу, сондай-ақ осындай зерттеулерді жүзеге асыруда практикалық дағдыларды меңгеру кіреді. Курстың мақсаты: маркетингтік зерттеулердің ұйымдастырушылық-әдістемелік негіздерін, олардың сипаты мен кезеңдерін, ақпаратты жинау және талдаудың негізгі әдістерін зерделеу; маркетингтік зерттеу құрылымын сипаттайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй-мейрамханалық шаруашылықтағы логистика
    Несиелер: 6

    Курс экономикадағы қызметтердің рөлін қарастырады, көтерме нарықта қызметтер логистикасы бойынша шешімдер қабылдау дағдыларын дамытады, қызметтердің тауар қозғалысы процесіне ынталандырушы әсер ету механизмін көрсетеді, қызметтер саласының мәні мен мазмұнын зерттейді; логистикада қызметтерді тиімді пайдалану дағдыларын алады; логистикалық сервисті ұйымдастыру әдістерін меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй -мейрамханалық шаруашылық мекемелерін жабдықтау
    Несиелер: 5

    Курс тақырыптарды зерттеуді қамтиды: қонақ үйлер, мейрамханалар қызметі. Қонақ үй және мейрамхана менеджменті саласының негізгі түсініктері Қонақ үй бизнесі қызметінің негізгі функциясы - ақшалай сыйақыны уақытша тұрғын үймен қамтамасыз ету. Қонақ үй индустриясы саласындағы негізгі түсініктер мен анықтамалар, нормативтік құжаттардағы деректер және стандартты талаптар. Негізгі ұғымдар: қонақүйлер, тұтынушылар, орындаушылар, туристерге арналған тұру орындары, тұру қызметтерін орындаушы, тұрмыстық қызмет көрсе

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй бизнесіндегі инновациялар
    Несиелер: 5

    Бұл пән қонақ үй бизнесіндегі инновациялық менеджменттің негізгі бағыттары бойынша мәселелерді зерттеуге арналған. Студенттерге қонақ үй кәсіпорнын стратегиялық басқару дағдылары үйретіледі, қонақ үй кәсіпорнының ресурстарын басқарудың инновациялық әдістерін, маркетингтік технологияларды үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Әлемдік қонақ үй шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Курс мыналарды көздейді: қонақ үй шаруашылығының негіздерін зерделеу; қонақ үй шаруашылығының проблемаларын зерделеу; қонақ үй бизнесімен танысу; қонақжайлылық индустриясын Экономикалық қызмет түрі ретінде зерттеу; қонақ үй шаруашылығын жүргізудің озық тәжірибесімен танысу; туристерді орналастыру проблемаларын зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Әлемдік мейрамхана бизнесі
    Несиелер: 5

    Курс мейрамхана кешендерін ұйымдастыруға және басқаруға байланысты мәселелерді зерделеуді, қазіргі жағдайда туризм мен мейрамхана бизнесі экономиканың қарқынды дамып келе жатқан және табысты салаларының бірі болып табылатындығына бағытталған дүниетанымды қалыптастыруды қамтамасыз етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана кешендерінің интерьер дизайны
    Несиелер: 4

    Пән қонақ үй және мейрамхана кешендерінің ішкі кеңістігі дизайнының ерекшеліктерін ашады, олардың мақсаты көп қырлы. Ол қонақ үй кешендерінің тұрғын үй де, қоғамдық бөлме де екендігіне назар аударады. Ол қонақ үйлер мен мейрамханалардың интерьерлерінің ерекше стилін құрудың теориялық аспектілерін ашады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй кәсіпорынның экономикасы
    Несиелер: 6

    Пән қонақ үй кәсіпорны экономикасының тұжырымдамаларын зерттейді, қонақ үй кәсіпорнының экономикалық маңыздылығы мен даму тенденцияларына талдау жасайды, туризм кәсіпорындарын ұйымдастырудың экономикалық негіздерін, туризм кәсіпорындарының айналым қаражатын, қонақ үй кәсіпорнының шығындарын, қонақжайлылық кәсіпорындарындағы бағалар мен баға саясатын қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана кешендерін жобалау
    Несиелер: 4

    Курс қонақ үй-мейрамхана кешендерін жобалау негіздерін және оларды техникалық пайдалануды, осы бағытты реттейтін нормативтік-құқықтық базаны зерттеуді қамтиды. Аулаішілік кеңістікті жоспарлы ұйымдастырумен және қасбеттердің түсті-пластикалық шешімімен қонақ үй және мейрамхана кешендері аумағының дизайн-жабдықтарын заманауи жобалаудың әдістері мен принциптері зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесіндегі брендинг
    Несиелер: 5

    Курстың тақырыбы студенттердің оқу бағдарламасындағы теориялық және практикалық курс ретінде брендингтің негізгі ұғымдары мен тұжырымдамалық негіздерін зерттеу болып табылады. Оқу курсының міндеттері категориялық-ұғымдық аппаратты қалыптастыру, бренд - коммуникация контексінде теориялық және практикалық талдауды оқыту, кәсіби ойлауды қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Талдаудың сандық әдістері
    Несиелер: 5

    Бұл пән таңдау компоненті болып табылады және университеттің экономикалық мамандықтарының студенттерін талдаудың негізгі әдістерін игеру мақсатында дайындауға арналған: корреляциялық, факторлық, дисперсиялық, регрессиялық, кластерлік және т. б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Стратегиялық маркетинг
    Несиелер: 5

    Курс қарастырады: бәсекелестіктің қарқындылығын анықтайтын құрылымдық факторлар; құрылымдық талдау және бәсекелестік стратегия; құрылымдық талдау және саланы анықтау; бәсекелестік стратегияның негізгі нұсқалары; бәсекелесті талдау әдісі; нарықтық сигналдар; бәсекелестік әрекеттер; сатып алушылар мен жеткізушілер үшін стратегия; төмен концентрациялы салаларда бәсекеге қабілетті стратегия; жаңа салаларда бәсекелестік стратегиясы; рецессия кезінде өнеркәсіптегі бәсекелестік стратегиясы; бәсекелестердің портфол

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Экономикалық-математикалық әдістер мен модельдер
    Несиелер: 5

    Оқу пәні студенттердің теориялық негіздерді меңгеруі және қолданбалы экономикалық-математикалық модельдерді қалыптастыру, оларды талдау және басқарушылық шешімдер қабылдау үшін пайдалану бойынша қарапайым практикалық дағдыларды игеру, кәсіпорындар қызметін болжау мақсатында іске асырылады және игеріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісіндегі инновациялар
    Несиелер: 5

    Бұл пән ұйымдық құрылымдардың жиынтығын, сондай-ақ инновацияларды құру және енгізу бойынша бизнесті жоспарлау бойынша іс-қимылдардың тұтас кешенін әзірлеуді және іске асыруды қамтамасыз ететін нақты рәсімдерді, басқару нысандары мен әдістерін қамтиды. Инновациялық еңбекті ұйымдастырудың ерекшеліктері, Инновациялық процестерді жоспарлау және іске асыру жүйелері зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикасы
    Несиелер: 6

    Курстың тақырыбы қонақжайлылық индустриясы экономикасының мәні мен ерекшелігін, қонақжайлылық индустриясы экономикасының құрылымы мен құрамын, салааралық және аймақаралық өзара әрекеттесуді, Қонақжайлылық индустриясы экономикасындағы нарықтық экономиканы, Қонақжайлылық индустриясы экономикасының қызметтері мен ресурстарын зерттеу болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON5

    Мейрамхана ісі және қонақжайлылық саласында өз бизнесін жобалау кезеңінде туындаған мәселелерді табысты шешу үшін алған білімін сенімді пайдалана алады.

  • Код ON1

    Қоғам, тараптардың жеке және заңды тұлғалардың құқықтарын қорғау саласындағы құқықтық мүдделері, кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың экономикалық және әлеуметтік жағдайлары туралы білімдерін көрсетеді, бұл әлеуметтік, этикалық және ғылыми көзқарастарды ескере отырып, пайымдауларды қалыптастыру үшін ақпаратты жинауға және түсіндіруге мүмкіндік береді.

  • Код ON4

    Микро және макродеңгейде пайда болатын басқару мәселелерін экономикалық-математикалық әдістерді қолдана отырып шешеді.

  • Код ON7

    Ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалану арқылы оңтайлы шешімдерді анықтау үшін логистикалық ақпаратты бағалайды.

  • Код ON12

    Мейрамхана бизнесі мен қонақ үй шаруашылығында шетелдік тәжірибені қолданады.

  • Код ON2

    Өзінің кәсіби қызметінде бәсекеге қабілеттілік, өзара түсіністік, толеранттылық және қазіргі қоғамның демократиялық құндылықтары, тамақтану және қонақжайлылық саласында қосымша қызметтерді ұйымдастыру басымдықтарында өзінің азаматтық ұстанымын бекітеді.

  • Код ON3

    Іскерлік қарым-қатынастың негізгі қағидаттары мен нормалары туралы білімді практикада қолданады, іскерлік этикет нормаларын ескере отырып, еңбек қатынастарын құрады.

  • Код ON10

    Тамақтану және қонақжайлылық кәсіпорындары өндірісінің құрылымын біледі.

  • Код ON13

    Зерттелетін саладағы оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді шешу үшін теориялық және практикалық білімді қолданады: мейрамхана және қонақ үй ісінде инновациялық технологияларды қолданады.

  • Код ON8

    Нарықты маркетингтік талдау негізінде нарықтық стратегияларды әзірлейді.

  • Код ON6

    Тауарлар мен қызметтерді сату жүйесінде әртүрлі тауар топтарының ерекшеліктері мен сараптамасы туралы білімді қолданады.

  • Код ON9

    Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесін жоспарлау ерекшеліктерін пайдаланады.

  • Код ON11

    Қонақ үй және мейрамхана кешендерінің жобалары мен дизайнын жасайды.

Top