Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M11104 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті

  • Әлемдік қонақ үй бизнесінің стратегиялары
    Несиелер: 6

    Мақсаты: отандық қонақжайлылық индустриясында тиімді қолдану үшін әлемдік қонақ үй бизнесін дамытудың заманауи стратегияларын саралау қабілеттерін қалыптастыру. Зерделенеді: қонақжайлылықтың әлемдік индустриясын дамытудың теориялық негіздері, қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында бизнес-стратегияларды қалыптастырудың әлемдік тәжірибесі; қонақ үй практикасындағы табысты бизнестің әдістемелері; қонақжайлылық индустриясында стратегиялық менеджменттің табысты жобаларын енгізу тәсілдері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылым тарихы мен философиясы
    Несиелер: 3

    Ғылыми білім өндіруге бағытталған ерекше қызметтің заңдылықтары мен даму тенденциясын зерттеу. Ол тарихи динамика негізінде және тарихи өзгермелі әлеуметтік-мәдени контексте қарастырылады. «Ғылым тарихы мен философиясы» курсы арнайы философиялық талдау пәні болып табылатын ғылым феноменінің мәселелерімен таныстырып, ғылымның тарихы мен теориясы, ғылым дамуының заңдылықтары және ғылыми білімнің құрылымы, ғылымның мамандық және әлеуметтік институт ретіндегі ерекшеліктері, ғылыми ізденіс жүргізу әдістері, ғылымның қоғам дамуындағы рөлі туралы туралы білім қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлық индустриясында желілік ақпарат және байланыс жүйесі
    Несиелер: 6

    Мақсаты: отандық қонақжайлылық индустриясында тиімді қолдану үшін әлемдік қонақ үй бизнесін дамытудың заманауи стратегияларын саралау қабілеттерін қалыптастыру. Зерделенеді: қонақжайлылықтың әлемдік индустриясын дамытудың теориялық негіздері, қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында бизнес-стратегияларды қалыптастырудың әлемдік тәжірибесі; қонақ үй практикасындағы табысты бизнестің әдістемелері; қонақжайлылық индустриясында стратегиялық менеджменттің табысты жобаларын енгізу тәсілдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясының теориялық және әдіснамалық мәселелері
    Несиелер: 6

    Мақсаты: қонақжайлылық индустриясының мәселелерін зерттеудің теориясы мен әдіснамасын жүйелі түсінуді қалыптастыру үшін арнайы ақпаратты бағалау және теорияландыру қабілетін қалыптастыру. Оқытылады: ғылыми зерттеулердің теориясы мен әдіснамасы, МІҚШ-қа қазіргі көзқарастар, қонақжайлылық индустриясының шекаралары мен құрамы; жаһандану процестері; қонақжайлылық индустриясының қазіргі жағдайы, қызметкерлерді даярлау және қайта даярлау саласындағы саясат.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектептің педагогикасы
    Несиелер: 3

    Мақсаты - жоғары оқу орындарының дидактикасы, тәрбие мен білім беруді басқару теориялары, педагогикалық қызметті талдау және өзін-өзі бағалау білімдері негізінде университетте педагогикалық іс-әрекеттің қабілетін қалыптастыру. Курс болашақ оқытушының білім беру қызметін оқытудың кредиттік технологиясын қолдана отырып жобалауды,Болон процесін жүзеге асыруды,дәріскерлік,кураторлық шеберлікті оқыту/тәрбиелеу және бағалау стратегиялары мен әдістерін қолдана отырып (TLA-стратегиялар) игеруді қарастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жүргізу үшін базалық білімдер мен дағдылар жүйесін қалыптастыру. Пән: зерттеу жүргізудің отандық және шетелдік тәжірибелерін; ғылыми зерттеулерді, конференцияларды, семинарларды, дөңгелек үстелдерді ұйымдастыру және өткізу принциптері мен заңдылықтарын; ғылыми баяндамаларды, мақалаларды, эсселерді, магистрлік диссертацияларды дайындау және жазу бойынша ұсыныстарды зерттеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлықтағы қолданбалы зерттеу әдістері
    Несиелер: 6

    Қонақжайлықтағы қолданбалы зерттеу әдістері Мақсаты: қонақжайлылық саласындағы зерттеулерді жоспарлау және орындау үшін қажетті білім мен дағдыларды қалыптастыру. Оқытылады: қазіргі бизнестегі зерттеулердің мәні, маңызы және рөлі; зерттеу жобасын жоспарлау; зерттеудің қолданбалы әдістерінің түрлері және оларды қолдану саласы; зерттеулер жүргізу және деректер жинау; сауалнама-сауалнама парағын құру технологиясы; пилоттық зерттеу; кейс-зерттеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясын жүйелі талдау
    Несиелер: 9

    Мақсаты: ғылыми зерттеудің мәселелері мен міндеттерін оларды шешу әдістері мен құралдарын таңдау арқылы тұжырымдау, ғылыми эксперименттерді жоспарлау және жүргізу, зерттеу нәтижелерін адекватты түрде түсіндіру және оларды ұсыну қабілеттерін қалыптастыру Зерделенеді: әдеби-эксперименттік зерттеулер жүргізу әдістемесі, ғылыми әдебиеттерді іздеу және талдау, зерттеу тақырыбын таңдау, эксперименттерді жоспарлау, зерттеу нәтижелерін ұсыну.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Шетел тілі (кәсіби)
    Несиелер: 6

    Пән шетел тілінде білім берудің халықаралық стандарттарына сәйкес өзінің кәсіби қызметінде шетел тілінде қарым-қатынас жасау үшін тілдік, коммуникативтік құзыреттілікті қалыптастыруға, мәдениетаралық, ғылыми коммуникация контексінде кәсіби қарым-қатынас орнатуға, жаңа ақпараттық ресурстарды, технологияларды игеру негізінде ғылыми байланыстарды кеңейтуге және зерттеу қызметін дамытуға бағытталған

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық саласындағы болжау және жоспарлау
    Несиелер: 9

    Мақсаты: қонақжайлылық саласындағы зерттеулерді жоспарлау және орындау үшін қажетті білім мен дағдыларды қалыптастыру. Зерделенеді: қазіргі бизнестегі зерттеулердің мәні, маңызы және рөлі; зерттеу жобасын жоспарлау; зерттеудің қолданбалы әдістерінің түрлері және оларды қолдану саласы; зерттеулер жүргізу және деректер жинау; сауалнама-сауалнама парағын құру технологиясы; пилоттық зерттеу; кейс-зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 3

    Курстың мақсаты – дамыту менеджмент психологиясының іргелі концепцияларын жүйелі түрде білу, кәсіби даму процесінде менеджмент саласының маңызды аспектілерін теориялық түсіну және практикалық қолдану үшін алғышарттар жасау.Басқару психологиясының негізгі принциптері, басқару әрекетіндегі тұлға, тұлға мінез-құлқын басқару, құндылықтар бойынша басқару туралы заманауи идеялар, топтық құбылыстарды басқару психологиясы қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық саласындағы ұйымдастырушылық жобалау және жобаларды басқару
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты: жобаларды басқарудың теориялық және практикалық мәселелерін шешуге қажетті білім мен дағдыларды меңгеру қабілетін қалыптастыру. Зерделенеді: қонақжайлылықтағы ұйымдастырушылық дизайн мен жобаны басқарудың мәні, принциптері мен әдістемелік тәсілдері, шешімдердің технологиялары мен құралдары, жобаларды басқару әдістері мен құралдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарының менеджерінің жүйелі ойлауы
    Несиелер: 9

    Мақсаты: басқару жүйесінің құрылымдық бөлімшелері арасындағы байланысты қалыптастыру арқылы қонақжайлылық кәсіпорнының адам ресурстарын басқаруда жүйелік тәсілдің қабілеттері мен практикалық дағдыларын қалыптастыру. Зерделенеді: жүйелі ойлаудың мәнін және оның құрылымдық ойлаудан айырмашылығын; жүйелік иерархия; контекстік ойлау, жүйе реттеушілерінің иерархиясы; жүйелі көзқарас негізінде шешім қабылдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжайлылық теңдестірілген көрсеткіштер жүйесін енгізу
    Несиелер: 9

    Теңгерімді көрсеткіштер жүйесін әзірлеуде және оларды қызмет көрсету саласының заманауи менеджерін басқарудың тиімді құралы ретінде пайдалануда қабілеттер мен дағдыларды қалыптастыру. Зерделенеді: орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарының қызметін басқару жүйесіндегі теңгерімді көрсеткіштер жүйесінің мәні; теңгерімді көрсеткіштер жүйесін әзірлеудің базалық қағидаттары; туризм мен қонақжайлылық қызметінің әртүрлі салаларындағы кәсіпорындар үшін теңгерімді көрсеткіштер жүйесін талдау әдістемесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақ үй және мейрамхана қызметін сату тиімділігін басқару
    Несиелер: 9

    Мақсаты: өнімді тұтынушыға тиімді жеткізу үшін қонақжайлықта сатудың қазіргі заманғы технологияларын басқару қабілетін қалыптастыру. Қонақ үй-мейрамхана қызметтерін сатудың қазіргі заманғы нысандары, сату техникасы мен әдістерінің мәні, маркетингтік құралдар, қонақ үй-мейрамхана қызметтерін қазіргі заманғы тұтынушының сатып алу тәртібі, клиенттің қарсылықтарын басқару, CRM-жүйелер (клиенттермен қарым-қатынасты басқаруды автоматтандыру және стандарттау) зерттелетін болады.)

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжайлылықтағы өзгерістерді басқару
    Несиелер: 9

    Мақсаты: дағдарыс режимінде тиімді және тұрақты жұмысты қамтамасыз ететін заманауи басқару құралдары мен әдістерін пайдалана отырып, ұйымды дамытудың негізгі заңдылықтарын және өзгерістердің негізгі үлгілерін қолдану қабілетін қалыптастыру Зерделенеді: ұйымның даму заңдылықтары; ұйымдық патологиялар, менеджмент проблемалары және компанияның «өсіп келе жатқан ауруы»; компанияның бизнес-процестерін өзгертуді басқаруды оңтайландырудың іргелі идеялары мен принциптері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Код ON6

    Көп мәдениетті және шет тілдік ортада тиімді байланыстарды, функционалдық және мүдделі тараптармен өзара әрекеттесуді жүзеге асырады, келіссөздер жүргізеді, жанжалды жағдайларды шешеді.

  • Код ON9

    Адам ресурстары, сапа менеджмент жүйесі және бөлімшенің ағымдағы қызметін басқарады, ұйымдық құрылымды және еңбек ресурстарын жоспарлайды, кәсіби және корпоративті мәдениетті қолдайды, қонақжайлылық индустриясын ұйымдастырудағы кәсіпорын мен мекеме міндетті талаптар мен стандарттарға сәйкес келуін қадағалайды.

  • Код ON8

    Брондау, автоматтандырылған басқару, жобалау, қонақжайлылық секторында болжау мәселелерін шешуде ақпараттық технологияларды (соның ішінде ГАЖ және GDS) қолданады, қонақжайлылық кәсіпорындарын басқаруда инновациялық технологиялар мен өзгерістер енгізеді.

  • Код ON3

    Жоғары мектептің, жоғары білімді кадрлардың біліктілігін арттыру және қайта даярлау бейінді мекемелерінің кәсіптік білім беру педагогикасының заманауи талаптары контекстінде оқыту үшін өзекті ғылыми мазмұнның оқу курсының бағдарламасын әзірлейді.

  • Код ON2

    «Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі» мамандығы бойынша жоғары білім беру кезінде оқу процесінде ғылыми және кәсіптік білімдерін педагогикалық әдептілікке, педагогикалық этика ережелеріне және жалпы адамзаттық және ұлттық құндылықтарға сәйкес қолданады.

  • Код ON5

    Сценарий әзірлейді және зерттелетін салаларда күтілетін нәтижеге қол жеткізуге бағытталған тәуелсіз ғылыми және қолданбалы зерттеулер жүргізеді.

  • Код ON1

    Жаңа және бейтаныс контексте, көп мәдениетті және шет тілдік ортада ғылыми және қолданбалы мәселелерді шешу үшін қонақжайлылық саласындағы заманауи ғылыми идеяларды, тұжырымдамалар мен теорияларды түсіндіреді.

  • Код ON12

    Өзінің дамуын, өзіндік қызмет етуін басқарады, өзінің оқу дайындығының деңгейін бағалайды және әрі қарай кәсіби дайындықтың жеке траекториясын қалыптастырады.

  • Код ON4

    Тәуелсіз зерттеу объектісі мен зерттеу пәнін анықтау үшін қонақжайлылық саласындағы заманауи ғылыми тұжырымдамалар мен теорияларды сын тұрғысынан бағалайды, объектінің табиғаты мен ғылыми бағытының әдіснамасына сәйкес тәуелсіз зерттеу әдістері жүйесін дұрыс таңдайды.

  • Код ON7

    Нарықтың стратегиялық, жағдайлық, жан-жақты экономикалық талдауын жүргізеді, кәсіпорын қызметінің барлық түрлерін қарастырады, бөлімшенің бизнес-жоспарын, экономикалық қызметтің тиімділігін, қызмет көрсету мен сатудың сапасын жақсарту шараларын жасайды.

  • Код ON11

    Мейрамхана мен қонақ үй бизнес саласында тәуелсіз ғылыми немесе қолданбалы зерттеулердің нәтижелерін көп мәдениетті және шет тілдер ортасында бизнес-жоспар, оқу материалы, презентация, баяндамалар, мақалалар мен диссертациялар түрінде нәтижелер ұсынады.

  • Код ON10

    Саланың, оның жекелеген секторларының және нақты кәсіпорындардың қызмет динамикасына болжамды бағалау жүргізеді, ерекше емес жағдайларда толық емес немесе шектеулі ақпарат негізінде шешімдер қабылдайды және тұжырым жасайды.

Top