Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07213 Тағам қауіпсіздігі в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Ұжымда жұмыс істей алатын, қажетті кәсіби білімі мен дағдылары бар, жаңа қажетті құзыреттерді дербес игере алатын және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі бойынша ғылыми зерттеулер саласында жаңа білім ала алатын жоғары білікті маман даярлау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 1,5 года
-
Кредиттер көлемі 90
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Басқару психологиясы
Тағам өнімдері қауіпсіздігінің қауіп-қатерін бағалау
Шетел тілі (кәсіби)
Тағам қауіпсіздігінде қауіп-қатер менеджменті және коммуникациясы
Азық-түлік шикізаты мен тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
Тағам өнімдерін өндірудің заманауи әдістері
Тағам қауіпсіздігін цифрландыру
Менеджмент
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігін құқықтық қамтамасыздандыру
Тағам өндірісіндегі бақылау және мониторинг әдістері
Тағам өнімдері өндірісіндегі физикалық, биологиялық және химиялық қауіптер
Тағам өндірістері технологиясының ғылыми-теориясы
Халықаралық стандарттау және сертификаттау
Тағам өнімдерінің қауіпсіздік менеджментінің жүйесіндегі құжаттамаларды басқару
Тағам өнімдерінің идентификациясы, фальсификациясы және сенсорлық талдау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- білім беру саясатының міндеттерін іске асыруда жоғары мектеп педагогикасының, кәсіптік білім берудің негіздерін білуін көрсету
- жаратылыстану және әлеуметтік-экономикалық ғылымдар саласында жаңа білім алуға және оларды кәсіби қызметте пайдалану
- әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, ұжымды басқару
- Халықаралық стандарттардың ұсынуымен сапа жүйесін жасау және енгізу арқылы тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету жұмыстарын ұйымдастыру
- ғылыми қызметте және сапалы өнім жасау үшін тәжірибелік зерттеулердің әдіснамасы мен әдістерін қолдану
- Өзінің жұмыс нәтижесін болжамдау, технологиялық үрдістерді бақылау және оның нәтижесін талдау
- ақпаратты, процестерді, қызметті талдау және бағалау, өндірістік процестерді басқару кезінде проблемаларды сәйкестендіру
- шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби коммуникация дағдыларын қолдану
- Тамақ өнімдерінің сапасы және қауіпсізідік мәселесін шешуде инновациялықты, креативтілікті, кәсіпкерлік ойлаудың дамуын көрсетеді
- Тағам өнімдерінде бұрмалау және сәйкестендірудің білімдерін, бұрмалауды анықтаудың әртүрлі әдістерін және тәсілдерінде қолдану
- Тиімділігін көтеру нәтижесінде қауіпсіздікті талдау, құралдарды және әдістерді жасау және ГМО пайдалану туралы зерттеулерді өткізу