Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07103 Технологиялық машиналар мен жабдықтар в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Тамақ өндірісінің технологиялық ағындарын механизациялау
    Несиелер: 5

    «Тамақ өндірісінің технологиялық ағындарын механизациялау» пәні жалпы адамзатты сапалы тамақ өнімдерімен қамтуға байланысты мәселелерді, ауыл шаруашылығының тамақ өнімдерін өндіру салаларының дамуын, сол сияқты тамақ өнiмдерi технологияларының теориялық негiзін және адамзаттың негізгі қажеттілігі үшiн жартылай фабрикаттар мен дайын өнім түрлерін өндіру процесінде механикалық өңдеудiң бірқатар тәсілдерінің дайын өнім сапасына әсер етуін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылым тарихы мен философиясы
    Несиелер: 5

    Пән ғылыми ойлау мәдениетін зерттеуге бағытталған, аналитикалық мүмкіндіктер мен зерттеу дағдыларын қалыптастырады, болашақ ғалымға қажетті теориялық және практикалық білім береді. Ғылымның тарихи эволюциясын және олар қалыптастыратын философиялық перспективаларды зерттейді. Қазіргі ғылымның пайда болуы, оның әлеуметтік және институционалдық байланыстары сипатталған. Ойлау эксперименттеріне, теорияларды растау мен теріске шығаруға, сандық және жоғары сапалы зерттеу әдістерінің пайда болуы мен қолданылуына байланысты жалпы философиялық мәселелер қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Технологиялық машиналардың параметрлерін өлшеу және бақылау әдістері мен аспаптары
    Несиелер: 5

    Білім алушы «Технологиялық машиналардың параметрлерін өлшеу мен бақылау әдістері және құралдары» пәнді игеруді аяқталғаннан кейін өлшеу теориясының негізгі түсініктерін, физикалық шамалар мен өлшем бірліктерін және өлшеудің жалпы заңдары мен ережелерін біледі. - Сыртқы факторлардан (қоршаған орта температурасының өзгеруі, электр және магнит өрістерінің әсері және т.б.) туындаған өлшеу қателіктерін өтеу әдістерін таңдай алады. Алған білімдерін практикалық мақсаттарда пайдалану дағдылары бар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сұйық біртексіз жүйелерді ажыратуға арналған заманауи жабдықтар
    Несиелер: 5

    'Сұйық біртексіз жүйелерді ажыратуға арналған заманауи жабдықтар' пәнін игеру нәтижесінде магистранттар сұйық біртексіз жүйелердің жіктелімдері мен қасиеттерін, сұйық біртексіз жүйелерді бөлудің негізгі әдістерінің түрлерін, бөлу процестерін есептеудің негізгі принциптерін; тұндыру мен сүзу арқылы сұйық біртексіз жүйелерді бөлуге арналған негізгі типтік жабдықтың құрылысын; бөлу процестерін қарқындату және құрылғының тиімділігін арттыру әдістерін зерттеу үшін қажетті білім алуға бағытталған құзыреттіліктерді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 3

    Тиісті білім саласының түпнұсқа әдебиетін шет тілінде еркін оқуға оқытуды көздейтін кәсіби қызметті жүзеге асыру үшін жалпы мәдени, кәсіби және арнайы құзыреттерді меңгеру; мамандық бойынша монологиялық және диалогтік нысанда ауызша қарым-қатынас дағдыларын дамыту; магистранттың ғылыми жұмысымен байланысты тақырыптарда жазбаша ғылыми қарым-қатынас дағдыларын дамыту, сондай-ақ ғылыми саладағы халықаралық ынтымақтастықтың нысандары мен түрлерімен танысу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жылумассаалмасу
    Несиелер: 5

    Пәнді игеру нәтижесінде білім алушы жылу өткізгіштік, конвективті жылу алмасу, масса алмасу, сәулелену заңдары бойынша қажетті негізгі теориялық білімді алады, сонымен қатар жылу электр станциялары жұмысының ерекшеліктерімен танысып, тамақ өндірісі аппараттарының жылулық есептеулерінде жылу өткізгіштіктің, конвективті жылу алмасудың, сәулеленудің негізгі заңдарын қолданады. Зертханалық жағдайда эксперименттер жүргізеді, жылулық жабдықтың технологиялық процесс шарттарына және өндіріс талаптарына сәйкестігін инженерлік есептеулермен растауға мүмкіндік алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал тектес шикізатты механикалық өңдеуге арналған машиналар
    Несиелер: 5

    'Мал тектес шикізатты механикалық өңдеуге арналған машиналар' пәнін оқудың нәтижелері магистранттардың жануарлардан алынатын мал тектес шикізатты механикалық өңдеуге арналған машиналардың конструкцияларын зерттеу кезінде туындайтын кәсіби мәселелерді шешуде ғылыми әдіснамалық тәсілдерді қалыптастыру үшін қажетті білім алуға және тамақ өндірісінің технологиялық ағындарын механикаландырудың негізгі міндеттерін орындауға, ағынды желілерді үйлестіру принциптерін білуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің реологиясы
    Несиелер: 5

    'Тамақ өнімдерінің реологиясы' пәні тамақ өнімдерінің инженерлік реологиясының негіздерін зерделеуге, технологиялық процестер сатысында шикізат, дайын өнім көрсеткіштерін бақылауға, реттеуге және басқару негізінде тамақ өнімдерінің құрылымдық-механикалық қасиеттерін анықтауға арналған әдістер мен аспаптар, тамақ массаларының құрылымын қалыптастыру саласында білім алушылардың білімін, іскерлігін және дағдыларын қалыптастыруға негізделген, сонымен қатар нәтижесінде магистранттар қажетті біліктілікке ие болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағамдық шикізаттарды ұсақтауға арналған заманауи машиналар
    Несиелер: 5

    Магистратураға арналған «Тағамдық шикізаттарды ұсақтауға арналған заманауи машиналар» пәні тағамдық шикізатты ұсақтауға арналған машиналардың құрылымын зерттеуге, негізгі есептерін орындауға және заманауи ұсақтауға арналған машиналар туралы жалпы білімдерді жетілдіруге бағытталған. Курс барысында ұсақтау процесінің теориясы, орташа және жұқа ұсақтауға арналған машиналар, олардығ жіктелуі, еттартқыштардың құрылымы (өндірістік еттартқыштар) және еттартқыштардың технологиялық есебінің әдістемесі мен ұсақтау түрлеріне арналған машиналардың құрылымы қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектептің педагогикасы
    Несиелер: 3

    Курс жоғары білім берудің негізгі бағыттарын, қағидаттары мен заңдылықтарын зерделеуге бағытталған. Курсты оқу барысында қазіргі педагогиканың базалық ұғымдары, оқыту мен тәрбиелеудің тұжырымдамасы мен теориясы, жоғары мектептің дидактикасы қарастырылатын болады. Магистрант білім беру процесін ұйымдастыруды жобалау дағдыларын, жеке және топтық рефлексия тәсілдерін меңгереді, педагогикалық мақсаттарды сауатты тұжырымдай алады, білім беру технологияларын оқу үрдісінде қолдана алады, пәндердің жұмыс бағдарламаларын құрастыра алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Технологиялық процестерді математикалық және компьютерлік моделдеу негіздері
    Несиелер: 5

    'Технологиялық процестерді математикалық және компьютерлік модельдеу негіздері' пәнін меңгеру нәтижесінде магистрант технологиялық процестерді математикалық және компьютерлік модельдеу әдістері саласында жүйеленген білім нәтижелерін қалыптастырады және модельдеудің негізгі мақсаттары мен кезеңдерін, сондай-ақ математикалық және компьютерлік модельдеудің түрлерін игереді, қызметтің әртүрлі салаларындағы математикалық және компьютерлік модельдерді таңдау, құрастыру және талдау жүргізуге мүмкіндігі бар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бейньютондық сұйықтардың ағуы
    Несиелер: 5

    Магистранттардың 'Бейньютондық сұйықтардың ағуы'пәні бойынша білімдерін қалыптастыру. Болашақ мамандарға алдағы еңбек қызметінде алған білімдерін қолдана білу. Ньютондық емес сұйықтықтардың реологиясы, тамақ өнімдерін зерттеудің реологиялық негіздері, тамақ өнімдерінің реологиялық қасиеттерінің технологиялық процестерге әсері, бейньютондық сұйықтардың құрылымдық-механикалық сипаттамалары, тұтқыр ортаның ағымы, араластыру және тасымалдау, тамақ өнімдерін қалыптастыру процестерін қарқындатудың негізгі принциптері туралы ақпарат алу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 3

    Курстың мазмұны басқару психологиясының тәсілдері мен бағыттарын, басқарудың психологиялық заңдылықтарын, басқару мәселелерін жоспарлау мен шешу ерекшеліктерін меңгеруге бағытталған. Білім алушылар конфликттік жағдайларды шешудің психологиялық әдістерімен танысады, жұмысты ынталандыру тәсілдерін, басқарудың тиімді стильдерін қолдану әдістерін меңгереді. Басқару процесінің тиімділігінің төмендеуінің негізінде жатқан психологиялық себептерді талдау дағдылары қалыптасады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағамдық шикізатты өңдеу әдістері
    Несиелер: 5

    «Тағамдық шикізатты өңдеу әдістері» курсы бойынша магистранттардың тамақ өндірісі саласындағы кәсіби мәселерді шешуде оңтайлы ғылыми әдістемелік шешімдер табуын қалыптастыру үшін білімдерін шыңдайды. Әртүрлі процестерді зертеудің тәжірибелік және теориялық әдістері, ұқсастық теориясын құратын әдістердің мәліметтер синтезі, гидромеханикалық процесс түрлерінің құрамы және олардың ортақ мақсаты, дисперсті жүйелер және әртекті жүйелер, араластыру, сүзу, тұндыру процестерінің технологиялық міндеттері туралы түсінік қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ғылыми тәжірибенің теориясы және техникасы
    Несиелер: 5

    «Ғылыми тәжірибенің теориясы және техникасы» пәні жалпы ғылыми тәжірибенің теориялық және практикалық бөлімдерімен магистранттарды таныстыруға және бұл салада практика жүзінде білім мен тәжірибе қалыптастыруға бағытталған. Курстан алған білімдері ғылыми тәжірибенің теориясы және техникасын оқып үйренуге қабілеттілігі мен дайындығын арттыруға ықпалын тигізеді. Сонымен қатар тамақ өндірісі процестерінің теориялық және тәжірибелік әдістері, ұқсастық теориясы, моделдеу түрлері мен олардың тағайындалуы туралы мәліметтер алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Араластыру теориясы және техникасы
    Несиелер: 5

    «Араластыру теориясы мен техникасы» пәнін игеру осы саламен байланысты кәсіби мәселелерді шешуге арналған білім алушының ғылыми-әдістемелік тәсілдерін қалыптастыруға ықпал етеді. Пәнді оқу барысында араластырғыштар, араластыруға түсетін орталар, араластыру мақсаты мен тәсілдері, қалақшалы, пропеллерлі, турбиналы араластырғыштар түрлері, оларды таңдау, жұмысшы кезеңдегі қуатты есептеу, араластырудың шектік теңдеуі, араластырғыштың графоаналитикалық есебі және араластыруды қарқындату үшін қажет тәсілдерді қолдану сияқты негізгі тараулар қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Технологиялық машиналар мен жабдықтар - даму болашағы
    Несиелер: 5

    'Технологиялық машиналар мен жабдықтардың даму перспективалары ' сүт және ет өнеркәсібіндегі машиналар мен жабдықтардың негізгі түрлері мен түрлерін жетілдірудің неғұрлым перспективалы бағыттарымен танысуға арналған пән болып табылады. Жабдықтың осы түрлерін зерттеудегі басты назар әртүрлі өндірістік мақсаттарда қолданылатын атқарушы механизмдер мен жұмыс органдарын құрайтын негізгі және мақсатты механизмдердің жалпы құрылымына негізделген.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Астық өңдеудегі заманауи жабдықтар
    Несиелер: 5

    'Астық өңдеудің заманауи жабдықтары' пәні технологиялық процестер мен астықты қайта өңдеуге, сақтауға арналған жабдықтар мәселелері бойынша білімді қалыптастырады. Пәннің міндеттеріне магистранттарға астықты өндіру, ұн, жарма және құрама жем дайындаудың барлық сатыларына сапалы ғылыми көзқарас қалыптастыру, шикізаттың қасиеттерін зерттеу, оны минималды шығынмен, сапамен және дайын өнім массасының бірлігін өндіруге кететін аз шығын сияқты оңтайлы жағдайларда өңдеуді қамтамасыз етуге үйрету жатады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерін өңдеудің механикалық процестерінің теориялық негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді игеру нәтижесінде білім алушы тамақ өнімдерін механикалық процестер арқылы өңдеудің негіздері бойынша қажетті негізгі теориялық білімді алады, сонымен қатар тамақ өндірісіндегі механикалық процестер ерекшеліктерімен танысып, тамақ өндірісі аппараттарының механикалық есептеулерінде негізгі күштік заңдарды қолдана алады. Зертханалық жағдайда эксперименттер жүргізеді, механикалық өңдеуге арналған жабдықтың технологиялық процесс шарттарына және өндіріс талаптарына сәйкестігін инженерлік есептеулермен растауға мүмкіндік алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Биотехнологиядағы жабдықтар
    Несиелер: 5

    'Биотехнологиядағы жабдықтар' курсы магистранттарды тағамдық биотехнологиялық өндірістерде қолданылатын негізгі жабдықтармен, шикізат сапасын технологиялық бағалаумен және биотехнологиялық өндірістердің негізгі есептерімен таныстырады және магистранттарды тағамдық биотехнологиялық өндірістердің машиналары мен аппараттарын жетілдіру және пайдаланумен байланысты зерттеу қызметіне дайындайды, сондай-ақ биотехнологиялық өндіріс үшін іргелі даярлау нәтижесінде алынған білімді технологиялық жабдықпен байланысты міндеттерді шешуге пайдалануға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдерін буып-түюге арналған заманауи жабдықтар
    Несиелер: 5

    Магистранттардың жалпы тамақ өнеркәсібінде тамақ өнімдерін буып-түю үшін қолданылатын заманауи технологиялық автомат-машиналар мен басқа да жабдықтар туралы теориялық және практикалық білім алуы. Бұл пәннің мақсаты-тамақ өнеркәсібінің өзара байланысты салаларында буып-түюге және орамдауға арналған технологиялық машиналардың негізгі түрлері мен әдістерін зерттеу. Жабдықтың осы түрлерін зерттеу жабдықты негізгі және мақсатты механизмдердің жалпы құрылымы тұрғысынан қарастыруға негізделген.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерін өңдеудің гидромеханикалық процестерінің теориялық негіздері
    Несиелер: 5

    Берілген пән магистранттарды гидромеханикалық процестердің теориялық негіздерімен таңыстыруға, сол салада практика жүзінде білім мен тәжірибе алуға арналған. Тамақ өнімдерін өңдеудің гидромеханикалық процестерін оқып үйренуге білім алушылардың қабілеттілігі мен дайындығын қалыптастырады. Араластыру, сүзу және тұндыру сияқты гидромеханикалық процестердің қозғаушы күші, технологиялық тағайындалуы, құрамы туралы түсінік береді. Араластыру және араластыруға түсетін орталар, тәсілдері мен мақсатын түсіндіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерін престеу арқылы өңдеу
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдері өндірісінде престеу процесiн қарқындатудың тиімді жолдарын анықтау, зерттеу объектілерін ұйымдастыру және құрастыру. Аралас процестер арқылы престеу процесін қарқындатуда, өнімділік пен престеу қысымның үйлесімді өзара қатынастары арқылы шикізаттың тиімді бөлінуін математикалық модельдеу жүйесі негізінде сипаттау. Престеу процесін қарқындатудың тәуелділігін әртүрлі құрылмалық және анықталған параметрлердің қатынастары арқылы сипаттап, үйлесімді параметрлерін тәжірибе жүзінде анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Гидрогазодинамика және жылумассаалмасу
    Несиелер: 5

    «Гидрогазодинамика және жылумассаалмасу» пәні газ бен сұйықтың негізгі түрлері мен қасиеттерін, жылу алмасу мен масса алмасудың, сонымен қатар гидрогазодинамиканың заңдарын білуге, шыққан нәтижені ғылыми зерттеу жасағанда, тамақ өндірісінде қолданылатын процестер мен құбылыстардың гидравликалық және термодинамикалық есептеулерін жүргізу үшін қолдана алуға үйретеді. Гидрогазодинамика заңдылықтары, энергияның түрлену тәсілдері, сұйық пен газдың статикасы мен динамикасы туралы түсінік қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағамдық шикізатты импульсті кесу
    Несиелер: 5

    «Тағамдық шикізатты импульсті кесу» пәні келесі мәселерді қарастырады: азық-түлiк шикiзатын кесу негiздерiмен, азық-түлiк шикiзаты мен азық-түлiк өнiмдерiн ұсақтау кезінде әр түрлi сапалық көрсеткiштерi бойынша зерттеу, ұсақтау режимдерін білу, сүйек шикізатын механикалық өңдеу нысаны ретінде қарастыру, қатты денелерді ұсақтау, кесу, бөлу аймағын зерттеу, импульсті бөлшектеу және мпульсті кесу процесін қолданып сүйектің механикалық қасиеттерін зерттеу міндеттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Азық-түлік шикізатын импульсті және дірілді кесуге арналған жабдықтар
    Несиелер: 5

    'Азық-түлік шикізатын импульсті және дірілді кесуге арналған жабдықтар' курсын оқу процесінде магистранттың тамақ өнеркәсібіндегі мембраналық процестер мен технологиялар саласындағы кәсіби мәселелерді шешуде ғылыми-әдіснамалық тәсілдерді қалыптастыру үшін, сондай-ақ магистрлік жобаларды орындау кезінде және практикалық тұрғыда қолдануға қажетті білім алуға мүмкіндігі бар. Сонымен қатар технологиялық жабдықтар мен машиналар саласындағы білім негіздерін жетілдіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерін өңдеудің физикалық тәсілдері
    Несиелер: 5

    Пәнді меңгеру нәтижесінде білім алушыларда тамақ өнімдерін өңдеудің физикалық тәсілдері, сондай-ақ инженерлік физика-химиялық механика (инженерлік реология) туралы түсініктер қалыптасады. Сондай-ақ, ол шикізатты өңдеудің физикалық тәсілдері және тамақ өнімдерін өңдеудің электрофизикалық әдістері, олардың анықтамалары мен ерекшеліктері, инфрақызыл сәулелермен тамақ өңдеу, жоғары жиілікті өңдеу, электрофлотация және электростатикалық өңдеу туралы терең білім алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Техникалық термодинамика
    Несиелер: 5

    «Техникалық термодинамика» пәнін оқу магистранттардың жылу алмасу жабдығының сенімді және тиімді жұмысын қамтамасыз ету мақсатында физикалық және химиялық құбылыстарды талдау үшін термодинамика әдістері, идеалды және нақты газдың термодинамикалық процестері мен циклдерін талдау және есептеудің қазіргі заманғы әдістері, термодинамикалық жүйелердің тепе-теңдігі және фазалық ауысымдары, оқшауланған біртекті жүйелердің тепе-теңдік шарттары, айнымалы термодинамиканың негізгі түсініктері бойынша білімдерін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу негіздері
    Несиелер: 5

    «Ғылыми зерттеу негіздері» пәні ғылыми зерттеу аймағында кездесетін кәсіби мәселелерді шешу үшін ғылыми-әдістемелік білімдерді қалыптастыру бойынша магистранттардың түсініктерін жетілдіреді. Тамақ өндірісі өнімдерін өңдеу процестерін зерттеу және талдау, тәжірибені жоспарлау, зерттеу, нәтижелерді талдау және тәжірибелік мәліметтерді өңдеу әдістері, ғылым мен өндірістегі нәтижелер, ғылыми зерттеу негіздерін, физикалық модельдерін және тәжірибе жасай білу, математикалық және физикалық модельдерді жетілдіру бойынша мәлімет береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Технологиялық процестерді модельдеу негіздері
    Несиелер: 5

    «Технологиялық процестерді модельдеу негіздері» пәні магистранттарға тамақ өндірісіндегі процестерді моделдеу саласында кездесетін кәсіби мәселелерді шешу кезінде қажет болатын негізгі түсініктерді береді. Сонымен қатар моделдердің жіктелуі, тамақ өндірісі процестерінің математикалық моделін құрастыру, компьютерлік моделдердің технологиясы, кездейсоқ заңдылықтардың туындау әдістері, моделдеу нәтижелерін талдау, үздіксіз жүйелерді моделдеу әдістері және өндірістік процестерді моделдеу сияқты қажетті негізгі білімдерін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерін буып – түюге арналған машиналар
    Несиелер: 5

    Магистранттардың жалпы тамақ өнеркәсібінде тамақ өнімдерін буып-түю үшін қолданылатын заманауи технологиялық автомат-машиналар мен басқа да жабдықтар туралы теориялық және практикалық білім алуы. Бұл пәннің мақсаты-тамақ өнеркәсібінің байланысты салаларында буып-түюге және орамдауға арналған технологиялық машиналардың негізгі түрлері мен әдістерін зерттеу. Жабдықтың осы түрлерін зерттеу жабдықты негізгі және мақсатты механизмдердің жалпы құрылымы тұрғысынан қарастыруға негізделген.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Сұйық біртекті емес жүйелерді бөлуге арналған техника және технология
    Несиелер: 5

    Пәнді меңгеру нәтижесінде магистранттар біртекті емес жүйелердің жіктелуі мен қасиеттері, біртекті емес жүйелерді бөлудің негізгі әдістерінің түрлері, бөлу процестерін есептеудің негізгі қағидаттарын зерделеу; тұндыру және сүзу арқылы біртекті емес жүйелерді бөлуге арналған негізгі үлгілік жабдықтың құрылысы; бөлу процестерін күшейтудің және құрылғының тиімділігін арттырудың негізгі әдістері бойынша қажетті білім алуға бағытталған құзыреттер қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Заманауи ғылыми зерттеу әдістері
    Несиелер: 5

    «Заманауи ғылыми зерттеу әдістері» пәнін оқу ғылыми зерттеу жұмыстарының заманауи әдістерін қолдануды қалыптастырады, мәселелерді шешудегі оңтайлы ғылыми-әдістемелік шешімдер табуын қалыптастыру үшін білімдерін шыңдайды. Оңтайландырудың типтік міндеттері, оларды шешудің негізгі тәсілдері, оңтайландыру міндеттерінің жіктелуі, математикалық модельдердің мысалдары, оңтайлы шешімдерді қабылдау кезіндегі жұмыстардың тізбектілігі мен ресурстарды талдау міндеттері бойынша қажетті мағлұматтар беріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өнертабыстық қызмет негіздері
    Несиелер: 5

    «Өнертабыстық қызмет негіздері» пәнінің негізінде өнертабыстық жұмыстар орындау кезінде кездесетін кәсіби мәселелерді шешу үшін ғылыми – әдістемелік білімдерін қалыптастыру бойынша білім алушылардың білімдері жетілдіріледі. Қазақстан Республикасының, алыс және жақын шет елдердің заңдылықтары бойынша жеке немесе өндірістік зияткерлік нысандарды қорғау негіздерімен, патенттік құжаттардың ерекшелігі және құрылымымен, өнертабыс сипаттамаларының құрылымымен, идентификациялау мәліметтерімен танысады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтану жабдықтары
    Несиелер: 5

    Жалпы 'Қоғамдық тамақтану жабдықтары' курсында қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында кеңінен кездесетін технологиялық жабдықтардың түрлері, сонымен қатар қазіргі уақытта тамақтандыру саласында қолданылатын негізгі, бөлу, сұрыптау, сепарациялау, кесу, қалыптау және т. б. процестеріне арналған қондырғылардың түрлері, жабдықтардың техникалық жетілдірілуінің мәселелері мен жағдайы, механикалық жабдыққа қойылатын негізгі талаптар және пайдаланудың жалпы мәселелері туралы мәліметтер қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Код ON8

    Тамақ шикізатын престеуге арналған жабдықтың негізгі түрлерін, престеудің технологиялық процесінің кинетика негіздері мен динамикасын ажырату және тамақ шикізатын престеуге арналған машиналарды есептеуді орындау.

  • Код ON1

    Кәсіби қызметте негізгі ғылыми, педагогикалық, басқарушылық, коммуникативті білім мен дағдыларды қолдану.

  • Код ON5

    Сұйық біртекті емес жүйелерді бөлуге арналған технологиялық жабдықтың жіктелуі мен жұмыс принципін танып білу.

  • Код ON2

    Зерттеудің қажетті әдістерін таңдау, нақты зерттеу міндеттеріне сүйене отырып, қазіргі әдістерді түрлендіреді және жаңа әдістерді әзірлеу.

  • Код ON7

    Мал және өсімдік тектес шикізатты өңдеуге арналған техниканы талдау.

  • Код ON9

    Ғылыми эксперименттің теориясы мен техникасын қолдану, ғылыми эксперимент теориясы мен техникасының басқа ғылымдармен байланысын, техникалық қызметті басқару қабілетін, ғылыми эксперименттің теориясы мен техникасын пайдалану дағдыларын түсіну.

  • Код ON3

    Технологиялық жабдықтар есептерінде пайдалану үшін тамақ өнімдерінің құрылымдық-механикалық сипаттамаларын анықтау.

  • Код ON6

    Технологиялық машиналар мен жабдықтардың құрылымы, жұмыс істеу принципі, негізгі техникалық сипаттамалары туралы білімдерін көрсету.

  • Код ON4

    Отандық және шетелдік ғылымның жаңа теориялық, әдіснамалық және технологиялық жетістіктерді сипаттау, сондай-ақ диссертациялық зерттеуде тәжірибелік деректерді өңдеу және интерпретациялау, ғылыми зерттеулердің заманауи әдістерін қолдану, тәжірибелік тәжірибелерді бекіту.

Top