Жаңа білім беру бағдарламасы

7M07249 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қазақ технология және бизнес университеті

  • Ет-сүт өнімдерінің тағамдық құндылығын жоғарылатудың биотехнологиялық әдістері
    Несиелер: 5

    Жоғары сапалы өніммен қамтамасыз етуді, олардың өмірі мен денсаулығы үшін қауіпсіздігін ескере отырып, азық-түлік және жемдік мақсатта мал шаруашылығы шикізатын және қайталама ресурстарды қайта өңдеудің кешенді, қалдықсыз технологиясы саласында білім, білік және дағдыларды қалыптастыру. тұтынушы. Ет және сүт шикізатын қайта өңдеудің ұтымды кешенді қалдықсыз әдістері туралы негізгі мәліметтермен таныстыру; шикізат сипаттамаларын ескере отырып, ет және сүт өнімдерінің ассортиментін әзірлеуде кәсіби практикалық дағдыларды алу; қайталама шикізатты пайдалануда кәсіби дағдыларды алу, дәстүрлі емес ет және сүт шикізатын өңдеудің жаңа тәсілдерін табу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнеркәсібіндегі нанотехнологиялар
    Несиелер: 5

    Объектілердің, наноматериалдар мен наносистемалардың наноөлшемді позицияларының физикасы мен химиясы. Нанометрлік өлшемді спектрдегі препараттардың мінез-құлқының ерекшелігі, дене және химиялық әсерлердің пайда болу құрылғысы. Нано объектілер мен наноматериалдардың жетекші нысандарының тұрақтылығы және физика-химиялық қасиеттері. Ерекше қасиеттері бар наноматериалдарды алу әдістері мен технологиялары. Нанотехнологияның негізгі ғылыми-техникалық қиындықтары және тамақ өнеркәсібінде қалыптасу мүмкіндіктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік және жануартекті арнайы тағам өнімдері
    Несиелер: 5

    Мамандандырылған тамақ өнімдерінің технологиясы саласындағы кәсіби міндеттер. Арнайы өнімдердің халықтың әртүрлі топтарының денсаулығын сақтауға және жақсартуға әсері. Жануарлар мен өсімдік тектес мамандандырылған тамақ өнімдерін жасаудың теориялық негіздері мен тәсілдері. Жануарлардан және өсімдік тектес мамандандырылған тамақ өнімдерін өндіруде шикізатты, тағамдық қоспаларды пайдалануды негіздеу принциптері. Өсімдік шикізатынан байытатын қоспаларды алудың технологиялық схемалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экспериментті ұйымдастыру, жоспарлау және мәліметтерді өңдеу
    Несиелер: 4

    Прогрессивті аппаратураны және шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапасын зерттеу тәсілдерін енгізе отырып, ғылыми әзірлемелер бағдарламасын әзірлеу әдістемесі. Озық ақпараттық технологияларды пайдалана отырып, тәжірибені жоспарлау және ұйымдастыру тәсілдері. Тәжірибені жоспарлау мен ұйымдастырудың пәнаралық бағыты. Ғылыми әзірлемелердің заманауи тәсілдері, ғылыми-зерттеу жұмыстарындағы ғылым мен инновациялық технологияның заманауи нәтижелері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жобаларды басқару
    Несиелер: 4

    Сатып алу саласындағы ұйымдағы жобаның рөлін, жобаларды басқарудың заманауи тұжырымдамасының негізгі ережелерін, экономикалық және математикалық әдістерді қолдана отырып жобаларды басқару техникасын түсінумен байланысты теориялық білім мен практикалық дағдылардың жиынтығын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Функционалдық және арнайы тағам өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Функционалды және мамандандырылған тамақ өнімдерінің технологиясын құрудың ғылыми әдістемесі. Функционалды және мамандандырылған тамақ өнімдерін жобалаудағы зерттеулер. Функционалды және мамандандырылған тамақ өнімдерін өндіруде жүретін биокаталитикалық, химиялық, биохимиялық, физика-химиялық, микробиологиялық, биотехнологиялық, жылу және масса алмасу, реологиялық процестерді модельдеуге негізделген ғылыми зерттеулер

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 2

    Шет тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктері. Мамандық бойынша дыбысталған шет тілдік сөйлеуден алынған ақпаратты түсіндіру. Мамандық бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндерді ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудару. Мамандық бойынша қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде беру (ауызша рефераттау). Шет тіліндегі конференцияларда ғылыми мақалалар жазу және ғылыми баяндамалармен сөз сөйлеу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Жануарлар және өсімдік шикізаттарынан тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми негіздерін (химиялық, физика-химиялық, биохимиялық, микробиологиялық және коллоидты-химиялық процестер), олардың рөлі мен тағам өнімдерінің сапасына әсерін зерттеу. Бұл пән тамақ биотехнологиясы саласындағы кәсіби мәселелерді шешуде студенттің ғылыми-әдістемелік көзқарастарын қалыптастыру үшін қажет.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 2

    Бұл пән туризм менеджменті туралы білім кешенін қалыптастыра отырып, менеджмент мазмұнын ашады, туристік кәсіпорындардың тиімді дамуына әсер ететін басқару қызметінің әртүрлі түрлерін жүзеге асырудың нақты бағыттарын, туындайтын проблемалары мен оларды шешу жолдарын әзірлейді. Пәнді оқу туризм индустриясының болашақ мамандарының шығармашылық қабілеттері мен практикалық дағдыларын дамытуға, олардың бейімделу мүмкіндіктері мен кәсіби ынтымақтастыққа, өзін-өзі жетілдіруге дайын болуына ықпал етеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    "Басқару психологиясы "оқу пәні басқару психологиясының тұжырымдамалары, тұжырымдамалары, заңдылықтары туралы білімді қалыптастыруға мүмкіндік береді, мысалы: көшбасшының жеке басқару тұжырымдамасы, әлеуметтік-психологиялық климатты, ұжымдағы тұлғааралық қатынастарды білу және түсіну. Басқару қызметі саласындағы психологиялық зерттеу әдістерін, басқару психологиясының өзекті мәселелерін зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON6

    Тамақ және өңдеу өнеркәсібі саласындағы қажетті кәсіби құзыреттерге ие (өндірістік және қолданбалы, ұйымдастырушылық және басқарушылық)

  • Код ON9

    Тамақ өнеркәсібіндегі ғылыми және кәсіби терминологияны қолдана отырып, ақпаратты, идеяларды, тұжырымдарды, проблемалар мен шешімдерді анық және оңай білдіреді

  • Код ON2

    Тамақ және өңдеу өнеркәсібі саласындағы білімді басқару мәселелерін шешуде және кәсіби және жеке дамуды жоспарлауда қолданады

  • Код ON5

    Зерттеу жүргізу үшін терең арнайы кәсіби теориялық және практикалық білімді қолданады, ғылыми -техникалық құжаттаманы, ғылыми есептерді, шолуларды, есептер мен мақалаларды дайындау мен орындауда практикалық дағдыларды қолданады.

  • Код ON3

    Басқару қызметінің процестерін қалыптастырады және талдайды; басқару мәселелерін практикалық шешу дағдылары мен дағдыларына ие; басқарудың әлемдік және отандық тәжірибесін зерттейді; ұйымдардың әр түрін, олардың сипаттамалары мен басқару модельдерін зерттейді

  • Код ON7

    Шикізатты талдауға және технологиялық процесті бағалауға жүйелі көзқарас негізінде қолданыстағы технологияларды жетілдіреді және оңтайландырады: технологиялық процесті бақылайды; биотехнологиялық процестердің негізгі параметрлерін, шикізат пен өнімнің қасиеттерін өлшеу үшін техникалық құралдарды қолданады

  • Код ON1

    Кәсіби қызмет саласында шетел тіліндегі ғылыми және кәсіби қарым -қатынастың заманауи әдістері мен технологияларын қолданады

  • Код ON8

    Алынған ғылыми білімге, озық тәжірибеге және тамақ өнеркәсібінің даму перспективаларына негізделген инновациялық тамақ технологияларын әзірлейді

  • Код ON4

    Заманауи әдістеме, құралдар, стандарттар туралы білімге сүйене отырып, эксперимент пен мәліметтерді өңдеуді ұйымдастыру технологияларын жетілдіреді

Top