Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11103 Туризм және қонақ үй бизнесі в Ілияс Жансүгіров атындағы Жетісу университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты: қазіргі заманғы инновациялық технологиялар саласында білімі бар, туризм индустриясы мен қонақжайлылықты жетілдіруге, туристік саланы мемлекеттік реттеуді қамтамасыз етуге, туристік іс-шараларды ұйымдастыруға және жоспарлауға бағытталған кәсіби қызметті жүзеге асыруға, бәсекеге қабілетті туристік кадрларды даярлау.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Туризмология негіздері
    Несиелер: 8

    Бұл пән табиғат жағдайлары мен ресурстары, халқы мен шаруашылығы туралы тарихи, экономикалық, статистикалық мәліметтерді талдау негізінде туризмнің негіздерімен, аумақтың (елдің, экономикалық ауданның) аумақтық-рекреациялық ерекшеліктерімен танысуды көздейді. Курсты оқу туризмдегі заманауи әлеуметтік-экономикалық процестерді талдауға, олардың дамуын болжауға мүмкіндік береді; алынған теориялық білімдер мен сан алуан фактілік материалдарға сүйене отырып, туристік ағымдардың заңдылықтарын түсіндіру; туристік нарықтың ағымдағы жағдайын талдауға мүмкіндік беретін статистикалық талдауды қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қоғамтану білімі (пәнаралық курс)
    Несиелер: 5

    Қазақстан құқығының негізгі салалары мен институттарын сипаттайды: конституциялық; әкімшілік; азаматтық; қаржылық; қылмыстық; іс жүргізу; еңбек; кәсіпкерлік; экологиялық. Ұлттық құқық салаларындағы және сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл саласындағы құқықтық қатынастардың ерекшеліктерін ашады. Тірі ағзаның, әртүрлі деңгейдегі ұйымдар экожүйесінің, жалпы биосфераның қызмет етуінің негізгі заңдылықтарын және олардың тұрақтылығын қарастырады. Тіршілік қауіпсіздігінің теориялық негіздерін, тіршілік қауіпсіздігінің құқықтық, нормативтік-техникалық және ұйымдастырушылық негіздерін және техникалық құралдар мен технологиялық үдерістердің қауіпсіздігін арттыру әдістерін қамтиды.Ілияс Жансүгіровтің өмірбаяны мен шығармашылық қызметін, әдебиеттану ғылымындағы орнын қарастырады. Оның отандық әдебиеттің көркемдік қағидаларын қалыптастырудағы үлесін зерттейді. Білім алушылардың бойында ғылыми-зерттеу іс-әрекетінің дағдылары мен құзіреттіліктер қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясы субъектілерінің қызметін құқықтық қамтамасыз ету
    Несиелер: 6

    Пән өзекті халықаралық және шетелдік туристік құқыққа баса назар аудара отырып, ұйымдардың құқықтық формаларының пайда болуы мен дамуының және туризм саласындағы қызметті жүзеге асырудың ерекшеліктерін ашады. Туристік фирмалардың жұмысын ұйымдастыру мәселелері бойынша практикалық білім алуды; туристік бизнесті ұйымдастыру практикасында пайдаланылатын шарттардың ерекшеліктерін ашуды қалыптастырады. Құқықтық құжаттарды талдау дағдыларын, туристік индустрия институттарының қызметін бағалауға талдау жасау дағдыларын, туристік бағыт бойынша нормативтік-құқықтық материалмен жұмыс істеу дағдыларын үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туристік қызметті ұйымдастыру
    Несиелер: 7

    Қонақжайлылық және туризм индустриясының қазіргі даму тенденцияларын және олардың осы қызметті ұйымдастырудың негізгі тәсілдеріне әсерін зерттейді. Қонақжайлылық және туризм индустриясын басқарудың ұйымдастырушылық аспектілерін талдауды үйретеді. Саяхат рейтингінің сыртқы факторларының ерекшеліктерін, туристік өнім мен оның тұтынушыларын зерттейді. Туристік қызметте стандарттарды қолдану дағдыларын меңгеруді, тұтынушылардың туристік индустрия қызметтеріне қанағаттануын бағалауды, туристік индустрия кәсіпорындарындағы сапа стандарттарының нормативтік құжаттар талаптарына сәйкестігін меңгеруді жоспарлап отыр.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм және қонақ үй маркетингі
    Несиелер: 6

    Маркетингтің қазіргі тенденцияларын және оның тұжырымдамасын туристік кәсіпорындар мен қонақ үйлерде жүзеге асыру технологиясын зерттейді, сонымен қатар оларды маркетингтік зерттеу және қызмет көрсету нарығының жағдайын бағалау дағдыларына үйретеді. Туристік және қонақ үй кәсіпорнының маркетингтік өнім, баға, сату, коммуникациялық стратегиясын қалыптастыру туралы жүйелік идеяны қарастырады. Мақсатты нарықты таңдау және оны басып алу құралы ретінде нарықты сегментациялауды талдайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясы
    Несиелер: 6

    Әлемдегі, ҚР, өңірдегі қонақжайлылық индустриясының даму тарихын, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясының құрылымын қарастырады. Қонақжайлылық индустриясының дамуына әсер ететін факторларды зерттейді. Қонақжайлылық индустриясының дамуына әсер ететін факторларды анықтауға және талдауға үйретеді. Қонақжайлылық индустриясының қазіргі даму тенденцияларын талдайды. Қонақжайлылық индустриясының даму перспективаларын болжайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақ үй шаруашылығын ұйымдастыру
    Несиелер: 7

    Бұл курс туристік ағындар мен Қазақстан Республикасындағы туризмнің дамуы тәуелді сектор ретінде қонақ үй индустриясының мәселелерін зерттейді. Әлемдік қонақ үй кешенінің ұйымдық-басқару құрылымы туралы, қонақ үйдің негізгі қызметтері және осы қызметтердің өзара әрекеттесу ерекшеліктері туралы білімдерді меңгеруге бағытталған; туристік нарықтың қажеттіліктерін тиімді қанағаттандыру үшін қонақ үй бизнесінің жаңа технологиялары. Қонақ үй қызметін үйлестіруді үйретеді; қонақ үй қызметін жүзеге асыру процесінде клиенттермен тиімді қарым-қатынас жасау дағдыларын меңгеру. Қонақ үй бизнесінің стратегиясы мен тактикасын әзірлеуді жоспарлайды; қонақ үй индустриясындағы инновациялардың тиімділігін зерттеуге және бағалауға дайын болу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Халықаралық туризм
    Несиелер: 5

    Халықаралық туризм географиясының әлемдік көрінісі, оның жекелеген елдер мен аймақтардағы дамуы туралы тұтас көзқарасты қарастырады. Ол студенттерде халықаралық туризм географиясының салалық және кеңістіктік құрылымы, оның аумақтық даму тенденциялары мен ерекшеліктері туралы түсінік қалыптастыруға бағытталған. Пәнді оқу барысында студент халықаралық туризм географиясының тұрақты дамуын және туристік ағындардың негізгі бағыттарын бағалау әдістемесін меңгереді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Курс бағдарламасын игеру барысында студенттер туризм саласын дамытудың теориялық және әдіснамалық мәселелерін қарастырады, туристік бизнесті жоспарлау мен ұйымдастырудың негізгі принциптері мен функцияларымен танысады, болашақ кәсіби қызметінде білімді қолданудың практикалық дағдылары мен дағдыларын қалыптастырады. Курстың мақсаты туристік бизнес туралы тұтас түсінік және туристік жүйенің барлық құрамдас бөліктерін олардың өзара байланыстарында қарастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм және қонақ үй менеджмент
    Несиелер: 6

    Туризм мен қонақ үйдегі басқарудың негіздері мен нысандарын зерттейді. Туризмдегі менеджменттің әдістерін, функциялары мен принциптерін қарастырады. Туристік және қонақ үй кәсіпорнының көшбасшылық стилін, персоналды басқару әдістерін салыстырады. Еңбек процестерін басқару ерекшеліктерін, қарым-қатынас нысандарын талдайды. Қақтығыстардың түрлері мен себептерін және оларды жою әдістерін болжайды; туризмде тиімді басқару шешімдерін қабылдау технологиясы.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақжайлық индустриясындағы кәсіпкерлік қызмет
    Несиелер: 5

    Студенттер арасында қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпкерлік белсенділіктің қисыны туралы тұтас түсінік қалыптастырады. Кәсіпкерлік идеяларды іске асырудың практикалық мәселелеріне, Кәсіпкердің қызметін жоспарлауға, баға саясатын әзірлеуге, өндіріс шығындарын азайтуға, сондай-ақ Қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындардың қызметінде қолданылатын өндірістік-коммерциялық қызметтің нысандары мен әдістеріне ерекше назар аударылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету экономикасы
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсету саласы экономикасының базалық тұжырымдамалары мен түсініктерін, қызмет көрсету саласы дамуының ҚР экономикасына әсерін қарастырады. Өңірдегі қызметтер нарығына экономикалық талдау жүргізуді үйретеді. Қызметтің нақты түрлерін өндіру ресурстарын бағалау, іскерлік және бос уақыт қызметтері нарығындағы тұтынушылардың мінез-құлық ерекшеліктерін анықтау білігін қалыптастырады. Қызмет көрсету нарығының жұмыс істеу ерекшелігін иеленуді болжайды; қызмет көрсету саласында бәсекелестік артықшылықтарды қалыптастыру ерекшеліктерін салыстырады. Қызмет көрсету саласындағы ағымдағы үрдістер мен проблемалар туралы түсінік қалыптастыруды жоспарлайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм инфрақұрылымы
    Несиелер: 6

    Туристік инфрақұрылым түсінігін, оның қызметін және туристік қызметтер мен туристік өнімді тұтынушылардың қажеттіліктерін қанағаттандырудағы рөлін қарастырады. Туризм инфрақұрылымының негізгі секторларында халыққа қызмет көрсетуді ұйымдастыру және жетілдіру бойынша қызметтің негізгі бағыттарын анықтауды үйретеді. Ол Қазақстандағы туризм инфрақұрылымын дамытуға байланысты жағдайларды және осы процеске кедергі келтіретін факторларды практикалық талдау дағдыларын дамытуды жоспарлап отыр.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туристік қызметті құқықтық реттеудегі халықаралық ұйымдар
    Несиелер: 6

    Халықаралық және шетелдік туристік құқықтың жалпы сипаттамасын қарастырады. Жекелеген шет мемлекеттердің туристік құқығын, туризм саласындағы ойын-сауық (демалыс) индустриясын құқықтық реттеуді зерделейді. Туристік тасымалдарды құқықтық реттеудің, туристік қызметті құқықтық реттеудің ерекшеліктерін ашады. Туризм саласындағы объектілер мен қызмет құралдарының құқықтық режимі саласындағы дағдыларды игеруді және туризм саласындағы қызметті жүзеге асырудың құқықтық нысандарын жоспарлайды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Business communications
    Несиелер: 5

    Тиімді іскерлік қарым-қатынастың білімі мен практикалық дағдыларын игеруге бағытталған. Кәсіби қызметтің коммуникативті кедергілерін, дағдарыстық және қақтығыстық коммуникацияларын жеңу дағдыларын игеруге ықпал етеді. Осы құралдарды пайдаланатын серіктестердің ниеттерін тану үшін ауызша және ауызша емес байланыс құралдарын талдайды. Коммуникациялық жобалар мен бағдарламалардың стратегиясы мен тактикасын әзірлеуді жоспарлайды. Әр түрлі ұлттар өкілдерінің келіссөздер процесін болжайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Қонақжайлылық индустриясында бизнес жоспарды құру механизмдері
    Несиелер: 6

    Бизнес-жоспарлаудың мәні мен мазмұнын зерттейді. Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының бизнес-жоспарын әзірлеу әдістемесін қарастырады. Қызметтерді тұтынушыларды таңдау мүмкіндіктерін ашады. Бәсекелестік ортаға зерттеу жүргізеді. Туристік тауарлар мен қызметтерді дамыту процесін сипаттайды. Бизнес-жоспарлау жүйесінде баға саясатын зерттейді. Тарату және сату жүйесін, маркетингтік коммуникацияларды, жылжыту мен жарнаманы жоспарлайды. Кәсіпорынның өндірістік және ұйымдастырушылық жоспарларын салыстырады. Қаржы жоспарының рөлін ашады. Тиімділікті бағалауды және тәуекелдерді басқаруды болжайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Қонақ үй-мейрамхана қызметтерін автоматтандыру
    Несиелер: 5

    Қонақ үйдегі орындарды резервтеу; тұтынушылардан броньдауға тапсырыстарды қабылдау, броньдауды орындау және оның Құжаттамалық қамтамасыз етілуін жүргізу; тұтынушыны броньдау туралы хабардар ету; броньдауды жою реттілігі мен технологиясын қарастырады. Бағытталған оқыту білу, Жұмыс орнын брондау қызметі; ресімдеу және құрастыру әр түрлі өтінімдер мен бланкілер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Туризмдегі логистика
    Несиелер: 5

    Пән туристік саланың логистикалық ерекшеліктерін зерттейді, атап айтқанда оны ұйымдастыруға және басқаруға логистикалық принциптерді қолданады. Ол туристік фирмаларды басқаруда логистикалық принциптер мен әдістерді шығындарды азайту және туристерге қызмет көрсетудің барлық операцияларын логистикалық үйлестіру деңгейін арттыру арқылы Бизнестің кірістілігін едәуір арттыру мүмкіндігі ретінде қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Қонақжайлық индустриясындағы MICE және Event
    Несиелер: 5

    MiceEvent-Туризмдегі жұмыс персоналын және адам ресурстары проблемасын, кеңестерді, конгрестерді, конференцияларды, симпозиумдарды және т.б. ұйымдастыруды қарастырады. Әр түрлі іс-шараларды өз бетінше жүзеге асыру, жоспарлау және ұйымдастыру үшін деңгейлер бойынша сараланған құзыреттердің, кәсіби дағдылардың, дағдылардың қалыптасуын және оларды қызмет көрсетуде пайдалануды сипаттайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Туристік-рекреациялық жобалау
    Несиелер: 5

    Туризм және туристік қызмет салаларын жобалау объектілері ретінде қарастырады. Туристік кеңістіктің түрлері мен түрлерін, туристік өнімдер мен қызметтер нарығын зерттейді. Туристік және рекреациялық өнімдерді жобалаудың негізгі кезеңдерін сипаттайды. Электрондық туристік бизнесті дамыту мәселелері мен перспективаларын талдайды. Туристік кәсіпорынның қызметін және туристік ұйымның бизнес-процестерін жобалауды болжайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі қауіпсіздікті қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Қауіпсіздікті қамтамасыз етудің құқықтық негіздерін; қауіпсіздіктің өңірлік аспектілерін зерделейді. Мемлекеттің экономикалық қауіпсіздігінің мәні мен жүйесі қарастырылады. Кәсіпорынның Тәуекелдерін басқару ашылады; мүмкіндіктерді, тәуекелдер мен қауіптерді анықтауға және талдауға арналған модельдер. Болжамды жоспарлау сипатталады: тәуекелдерді анықтау және мүмкіндіктерді іздеу. Бизнестегі типтік экономикалық және құқықтық жағдайлар; жеке қаржылық қауіпсіздік.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Business tourism
    Несиелер: 5

    Іскерлік туризмді туристік қызмет бағыты ретінде зерттейді. Іскерлік туризмнің тұжырымдамасы мен ерекшелігі қарастырылады. Іскери іс-шаралардың түрлері мен ерекшеліктері, түрлері мен форматтары сипатталған. Бизнес-турлардың жай-күйі мен даму үрдістерін талдайды. Іс-шаралар шеңберінде жаңа іскерлік байланыстар орнату және ивент-Индустрия үшін қызметкерлерді оқыту мүмкіндігі ретінде бизнес-тур, нетворкинг әзірленеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Қызмет көрсету секторын цифрландыру
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсетушілердің заманауи ақпараттық технологияларды пайдалану мотивтерін зерттейді. Сандық технологияларды салыстыруды үйретеді. Курс цифрландырудың ұдайы өндіріс циклінің жекелеген кезеңдеріне әсер етуінің әртүрлі аспектілерін, қызмет көрсету секторын цифрландыруды мемлекеттік реттеу және қолдау мәселелерін, сондай-ақ бәсекелестіктің цифрлық трансформациясын және заманауи компаниялардың қызметін қарастырады. Цифрландыруды енгізудің пайдасы мен ықтимал тәуекелдерін зерттейді және талдайды. Цифрландыру процестерінің әсерінен ұйымның, саланың, аймақтың және жалпы экономиканың негізгі әлеуметтік-экономикалық көрсеткіштерінің динамикасын болжау дағдыларын дамытуды жоспарлайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Туристік бизнестегі имидж және іскерлік тренд
    Несиелер: 5

    Қонақ үй және туристік бизнестің халықаралық тәжірибесінде қабылданған іскерлік этикеттің этикалық принциптері мен процедураларын меңгеруді, іскерлік қарым-қатынаста практикалық коммуникациялық дағдыларды дамытуды көрсетеді. Клиенттерді тартуда заманауи жаңа тәсілдерді қолдануда болашақ қызмет көрсету мамандары арасындағы іскерлік қарым-қатынастардың әсерін зерттейді. Көп жылдық халықаралық тәжірибеде әзірленген қонақ үй және туристік бизнестегі іскерлік этика құралдарын бағалайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Турөнімді сату және жылжыту технологиясы
    Несиелер: 5

    Туроператорлық және турагенттік қызметті ұйымдастыру саласындағы білім мен дағдыларды игеруге бағытталған. Туристік өнімді сату және жылжыту технологияларын қарастырады. Экспортқа бағдарланған ұлттық туристік өнімді қалыптастыру технологиясын зерделейді. Туроператорлық өнімді құрастыру және қалыптастыру бойынша сауатты жұмысты оқытуды жоспарлайды.Келу туризмінің технологияларын болжайды (шетелдік азаматтар үшін ұйымдастырылатын, олардың ҚР Мемлекеттік шекарасын кесіп өтуімен байланысты саяхаттар).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Туризмдегі анимациялық қызмет
    Несиелер: 5

    Анимациялық іс-әрекеттің құрылымы мен технологиясын; Туризмдегі анимациялық іс-әрекеттің түрлерін қарастырады. Туристік кәсіпорында анимацияны ұйымдастыру алгоритмін зерттейді. Ол анимациялық қызметті жоспарлаудың ерекшеліктерін, ойын-сауық нарығын дамытуды және оны зерттеу мәселелерін сипаттайды. Ақпараттық және басқа технологияларды оларды анимациялық қызметті ұйымдастыруда қолдану үшін келтіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Туристік кәсіпорынды басқаруды құжаттамалық қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Туристік кәсіпорындардағы менеджментті құжаттамалық қамтамасыз ету Туризм саласындағы кәсіпорындар мен мекемелерді басқаруда құжаттаманың қажеттілігін қарастырады. Туристік саладағы кәсіпорынды тиімді басқару үшін қажетті құжаттармен жұмыс істеу білімі мен дағдыларын қалыптастырады. Ұйымның ұйымдастырушылық, әкімшілік және анықтамалық-ақпараттық құжаттарын дайындауды, ресімдеудің дұрыстығын үйретеді. Ол туристік кәсіпорындардың жұмыс процесін басқару, фактілерді салыстыру және теориялық және практикалық қорытындылар жасау кезінде қолда бар мәліметтерді талдау бойынша қажетті дағдыларды меңгеруді жоспарлайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Қонақжайлылық индустриясындағы сервистік қызмет
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету нарығын қалыптастырудың негізі ретінде қажеттіліктерді зерттейді. Сервистік қызметтің мәнін және сервистік қызметтің даму алғышарттарының рөлін ашады. Туристті қонақ ретінде және қызметтерді тұтынушы ретінде қарастырады. Қонақжайлылық индустриясындағы турагент пен туроператордың рөлін сипаттайды. Тұтынушыға қатысты қонақжайлылық индустриясындағы өнімнің ерекшелігін және сервистік қызметтің сапасын қамтамасыз етуді зерделейді. Клиентке бағдарлану ұғымын талдайды. Ол адалдықты қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету нәтижесі және тұтынушылық адалдықты қалыптастыру әдістері ретінде қарастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Қонақжайлық индустриясында қызмет көрсету этикасы
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй және бизнес саласындағы іскерлік Этикет саласындағы теориялық білім бар, бұл сізге қызмет көрсету саласындағы қарым-қатынас ережелері туралы нақты түсінік алуға мүмкіндік береді. Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының қызметкерлерімен жұмыс ерекшеліктерін қарастырады. Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарындағы жанжалды жағдайларды реттеу дағдыларын зерттейді. Өркениетті қонақ үй және туристік бизнес этикасына сәйкес тиімді стратегиялық және операциялық басқару шешімдерін қабылдау кезеңдерін жоспарлайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Іс -қағаздарды кәсіби жүргізу
    Несиелер: 5

    Пән студенттің зерттелген тарихи, туристік, елдік тақырыптар көлемінде әдеби, ауызша және жазбаша сөйлеуді игеруіне және құжаттарды құрастырудан, рәсімдеуден, оларды өңдеуден және сақтаудан тұратын жұмысты орындауға бағытталған. Басқарушылық шешімді қабылдаудың уақтылығы мен дұрыстығы көбінесе құжаттың қаншалықты дұрыс жасалғанына және ресімделгеніне, онымен жұмыс ұйымдастырылғанына байланысты. Құжаттар ұйымның, фирманың, кәсіпорынның қызметін көрсетеді және ескереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Демалыс және ойын-сауық индустриясы
    Несиелер: 5

    Ол демалыстың пайда болуы мен даму заңдылықтарын зерттейді. Туристердің бос уақытын ұйымдастырудың ерекшеліктерін, туризм және қонақжайлылық саласындағы ойын-сауық қызметін ұйымдастыру принциптерін анықтайды. Анимацияны жүзеге асырудың әдістері мен тәсілдерін талдайды. Заманауи ойын-сауық индустриясын бағалау, олардың маманданған демалыс индустриясының негізгі орталықтары туралы кеңістіктік түсінік қалыптастыру қабілетін дамытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Туризмде көліктік қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Көліктің әртүрлі түрлерінде жолаушыларды тасымалдау ережелерін зерттейді. Туристерге көліктік қызмет көрсету ерекшеліктерін; көліктегі автоматтандырылған сервис жүйелерінің жұмыс технологиясын қарастырады. Туристік Жолаушылар тасымалы кезінде туристерді сақтандыру және көлік тәуекелдерін талдайды. Әрі қарай практикалық қызметте пайдалану үшін ішкі және шетелдік маршруттарда туристерге Көліктік қызмет көрсетудің практикалық дағдыларын сипаттайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Тамақтану кәсіпорындарындағы баға және баға белгілеу
    Несиелер: 5

    Тамақтану кәсіпорындарындағы өндірістік есеп пен есептіліктің жалпы сипаттамасын зерделейді. Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында оқытуды ұйымдастырудың жалпы принциптерін қарастырады. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы баға мен калькуляцияны сипаттайды; өндірістегі шикізат пен дайын өнімді есепке алу. Келушілерге қызмет көрсету әдістерін ұсынады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 4
  • Туристік формальдылықтар
    Несиелер: 6

    Қажетті құжаттарды ресімдеудегі ерекшеліктерді зерделейді, оларсыз шетелге шығу немесе шетелдік туристті шақыру мүмкін болмайды. Туристік өнімді сату үшін туристік формальдылықтың негізгі қағидаттары мен құндылығын, сондай-ақ қазіргі заманғы паспорттық-визалық бақылау жүйесі мен ережелері, кедендік-валюталық реттеу, көшпелі турларды ұйымдастырудағы медициналық-санитарлық ережелер туралы толық идеяны қарастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 4
  • Қонақ үй кәсіпорындарының экономикалық талдауы
    Несиелер: 6

    Пән қонақ үй индустриясының кәсіпорындары үшін экономикалық білім негіздерін қолданудың негіздері мен ерекшеліктерін қарастырады.Қонақ үй кәсіпорнының және басқа орналастыру құралдарының шығындарын анықтайды және талдайды. Қонақүйлердің функционалдық бөлімшелерінің және басқа да орналастыру, тұтынушыларға қызмет көрсету құралдарының қызмет нәтижелерін талдау әдістемесін қарастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 4
  • Қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясында қызмет көрсетуді ұйымдастыру процесін қарастырады. Жаһандық қонақжайлылық индустриясының қазіргі жағдайын талдауды зерттейді. Мамандандырылған мейрамханаларға, қоғамдық тамақтандыруға, қонақ үйлерге қызмет көрсету технологиясының ерекшеліктерін анықтауды үйретеді. Қонақ үйлер мен басқа орналастыру орындарының өндірістік-технологиялық қызметінің ерекшеліктерін бағалайды. Туристерге ұсынылатын орналастыру және тамақтандыру қызметтерінің сапасын бақылау дағдыларын дамыту жоспарлары; қонақ үйлер мен туристік кешендерде туристік қызмет көрсетуді ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 4
  • Қызмет көрсету саласының микроэкономикасы
    Несиелер: 5

    Бұл пән әлеуметтік сферадағы экономикалық субъектілер мен жеке таңдаудың шешімдер қабылдау механизмін, әлеуметтік саладағы және туризмдегі микроэкономикалық айнымалылар арасындағы себепті байланыстарды зерттеуді қамтиды. Жеке шаруашылық субъектілерінің мінез-құлқының микроэкономикалық үлгілерін талдаудың әдіснамалық принциптері туралы түсініктерін дамытуды ұйымдастырады. Микроэкономикалық айнымалылар арасындағы себеп-салдарлық байланыстар мен байланыстарды дәлелдейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 4
  • Туроператорлық, турагенттік қызмет
    Несиелер: 6

    Туроператорлық және турагенттік бизнестің дамуын қарайды; туроператорлар мен турагенттердің қызметін регламенттейтін базалық нормативтік-құқықтық актілер. Туризмнің қазіргі жағдайы мен даму тенденцияларын келтіреді. Туристік өнімнің негізгі тұтынушылық қасиеттерін; қызмет көрсету бағдарламасын жасау тәртібі мен негізгі параметрлерін; қызмет көрсетуші серіктестермен өзара қарым-қатынас шарттарын сипаттайды. Туроператордың қызметтерді жеткізушілермен шартқа қосымшалары туралы ақпаратты жинақтайды

    Оқу жылы - 4
    Семестр 4
  • Қызмет саласындағы тәукелдер
    Несиелер: 5

    Туристік қызметтер нарығындағы тәуекелдерді талдауды зерттейді. Туристік қызметтер саласында тәуекелдердің пайда болуының ықтимал негізгі факторларын, олардың пайда болу себептерін және алдын алу (алдын алу) әдістерін қарайды. Қаржылық тәуекелдерді басқарудың қазіргі кезеңдерін және олардың түрлерін сипаттайды; тәуекелдерді басқару және азайту процесі. Тәуекелдің сыртқы және ішкі нысандарын, қызмет көрсету нарығындағы тәуекелдерді басқару және азайту жүйесінің кезеңдік жоспарын талдайды.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 4
  • Код ON12

    шаруашылыққа қызмет көрсету және оны жүргізу кезінде туындайтын қауіптерді азайту үшін туристік және қонақ үй кәсіпорындарының қауіпсіз өндірістік-шаруашылық қызметін ұйымдастыру;

  • Код ON13

    клиенттерге қызмет көрсету сапасының стандарттарын қолдау жағдайында логистикалық және көлік жүйелерінің тиімділігіне қол жеткізу үшін туристерді жеткізудің логистикалық процестері мен көліктік схемалары туралы түсінік қалыптастыру;

  • Код ON1

    әлеуметтік, саяси, мәдени, психологиялық ғылымдар саласындағы іргелі білім мен дағдылар негізінде олардың Қазақстандық қоғамды жаңғырту мен цифрландырудағы рөлін, көптілді ортада тұлғааралық және мәдениетаралық коммуникация кезінде белсенді азаматтық ұстаным таныту;

  • Код ON5

    туризм және қонақжайлылық өнімдері мен қызметтерін жылжыту және жүзеге асыру үшін маркетингтік зерттеу әдістерін зерттеу;

  • Код ON10

    туристік және қонақ үй кәсіпорындарын басқару үшін қызмет көрсету саласында тиімді бизнес жүргізу жолдарын болжау;

  • Код ON2

    іскерлік құжаттаманы құрастыру және ресімдеу және туристік және қонақ үй бизнесінің кәсіби қарым-қатынасы үшін сауатты жазу және ауызша сөйлеу, оның ішінде ағылшын тілінде сөйлеу дағдыларын меңгеру;

  • Код ON11

    клиенттердің әр түрлі қызметтерге деген қажеттіліктеріне бағытталған заманауи технологиялар мен қызмет көрсету технологияларын қолдану негізінде қонақжайлылық ұйымдарындағы қызметті жоспарлау және жобалау;

  • Код ON7

    туризм және қонақжайлылық индустрия кәсіпорындарының қызметінің барлық түрлеріне стратегиялық, ситуациялық, кешенді экономикалық талдау жүргізу үшін ұйым қызметінің экономикалық тиімділігін айқындау әдістемесін қолдану;

  • Код ON6

    туристер мен турагенттердің құқықтары мен міндеттерін айқындау үшін нормативтік-құқықтық база негізінде туристер үшін құжаттар пакетін қалыптастыру;

  • Код ON3

    туризм теориясы мен әдіснамасының негіздерін, UNWTO халықаралық Конвенциялары мен құжаттарының ережелерін меңгеру, халықаралық туризм мен қонақ үй бизнесінің даму үрдістерін анықтау;

  • Код ON9

    туризм мен қонақ үй бизнесінде ойын-сауық қызметтерін жүзеге асыру үшін түрлі іс-шараларды жоспарлау мен ұйымдастыруды жүзеге асыру;

  • Код ON4

    туристік қызмет көрсету жүйесінде өндірістік және шаруашылық қызметті ұйымдастыру үшін автоматтандырудың қазіргі заманғы озық технологияларын пайдалану;

  • Код ON8

    туризм және қонақ үй бизнесінде басқарушылық шешімдер қабылдау үшін адами ресурстарды басқару әдістерін және кәсіпорынның қызметін зерттеу;

Top