Инновациялық білім беру бағдарламасы

6B11103 Туризм және қонақжайлылық инновациялық менеджмент в «Тұран» университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Туризм және қонақжайлылық саласындағы бизнес-процестерді кешенді басқаруға қабілетті білікті креативті мамандарды даярлау арқылы қызмет көрсету саласын дамыту арқылы Қазақстанның жағымды сипатын қалыптастыруға жәрдемдесу.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Көптілді қарым-қатынас әлеуетін пайдалана отырып, көпмәдениетті кеңістікте қарым-қатынас жасауға және нәтижелі ынтымақтасуға қабілетті
  • Туризм мен қонақжайлылықтағы қызметтердің ерекшеліктерін ескере отырып, өз бетінше және командада жұмыс істей отырып, бастамашылық, кәсіпкерлік таныта отырып, стандартты емес шешімдер қабылдауға қабілетті
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясы үшін жұмыс орындарын құру, тәуекелдерді болжамды талдау және мүмкіндіктерді пайдалану арқылы кәсіпкерлік қызметті жоспарлауға және жүзеге асыруға қабілетті.
  • Иммерсивті және цифрлық технологияларға, объектілерді басқарудың зияткерлік жүйелеріне негізделген инновациялық шешімдерді ұсына отырып, қонақжайлылық саласындағы туристік өнімді немесе қызметтерді жетілдіру мақсатында бизнестің қажеттіліктерін дербес зерттеуге қабілетті
  • Әрі қарайғы бизнес-шешімдерді әзірлеу үшін индустрияның да, нақты ұйымның да жай-күйі туралы дербес алынған ақпаратты құрылымдауға және талдауға қабілетті.
  • Тұрақты даму Тұжырымдамасы, қолданыстағы заңнама, трендтер және клиенттің жеке қалауы негізінде этно және экологиялық тәсілдерді ескере отырып, туристік дестинацияларды стратегиялық дамыту шеңберінде жаһандық және жергілікті турларды әзірлеуге қабілетті
  • Иммерсивті технологияларды пайдалана отырып, инновацияларды, халықаралық әдістемелер мен тәсілдерді бейімдей отырып, толықтырылған шындықты қоса алғанда, туристік рекреациялық аймақтарды цифрлық трансформациялау жобаларын іске асыруға қабілетті.
  • Табиғи ресурстардың мүмкіндіктеріне, тарихи-мәдени мұраға, ұлттық тағамдардың түпнұсқалығына, аумақтың этно-туристік әлеуетіне, қауіпсіздік шараларының ерекшеліктеріне, қолжетімді логистикаға сүйене отырып, туризм мен қонақжайлылықта ұсыныстар жасауға қабілетті
  • Туристік дестинацияларды, соның ішінде аумақтарды брендтеуді, цифрлық қызметтер мен сервистерді таратуды, жарнама құралдарын, сондай-ақ электрондық брондау жүйелерін ілгерілету жөніндегі шараларды әзірлеуге қабілетті.
  • Жеке тұлғаның стресске төзімділігін көрсете отырып, психологиялық әдістерді, топ құру және адам ресурстарын басқару әдістерін қолдана отырып, туризм және қонақжайлылық саласындағы тұрақты және уақытша топтардың қызметін ұйымдастыруға және басқаруға қабілетті.
  • Жергілікті өндіріс пен мәдениеттің ерекшелігіне, қонақтардың қалауына, нарық сыйымдылығына және өндірістік қуаттардың көлеміне сүйене отырып, Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының негізгі және ілеспе қызметтерін сатуды ұйымдастыра алады.
  • Нормативтік-құқықтық актілер мен ұлттық стандарттарды ескере отырып, аналитика, клиенттердің қалауы және кері байланыс нәтижелері негізінде қонақжайлылықта туристік өнімдер мен қызметтерді жетілдіруге қабілетті.
  • Навигаторлар мен интерактивті карталарды пайдалана отырып, туроператингтің бүкіл циклін қамтамасыз ете отырып және көптеген критерийлер бойынша оңтайлы логистиканы таңдай отырып, кешенді күрделі маршруттарды құруға және ұйымдастыруға қабілетті.
  • Экскурсиялық маршруттардың логикасы мен мазмұнын дербес дамыта отырып, орналастыру мен қозғалыстың логистикасын қамтамасыз ете отырып, турлар, нақты және виртуалды экскурсиялар жүргізуге қабілетті.
  • Іскерлік, мәдени және спорттық сипаттағы нақты және виртуалды көп деңгейлі іс-шараларды ивент-индустрия мен қызмет көрсету саласында қолданылатын цифрлық, иммерсивті және креативті технологияларды, сондай-ақ ұшқышсыз ұшу аппараттарын пайдалана отырып әзірлеуге және іске асыруға қабілетті.
Top