Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B05107 Микробиология в Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Ғылыми-зерттеу, диагностикалық мекемелер мен өндірістік кәсіпорындар үшін мамандарды сапалы даярлау. Білім беру бағдарламасын жүзеге асыру, маманның жеке тұлғасын қалыптастыруға бағытталған: - микробиология саласындағы кәсіби мәселелерді шешу, зертханалық және өндірістік жағдайларда микроорганизмдерді идентификациялау; - әр түрлі өндірістің зиянкестер-микроорганизмдерін сипаттау және олармен күресу әдістерін пайдалану; - жұмыс үшін қажетті ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалану; - микробиологиялық қауіпсіздіктің барлық нормаларын сақтай отырып, эксперименталды жұмысты жоспарлау; - жеке білім траекториясын құру.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B050 Биологиялық және сабақтас ғылымдар
  • ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
  • Өсімдіктер мен жануарлар биоалуантүрлілігі
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты: студенттерге өсімдіктер мен жануарлар дүниесінің биоалуантүрлілігі, биосферадағы және адам тіршілігіндегі олардың рөлі туралы тұтас жүйелік білімдерін қалыптастыру. Оқыту нәтижелері: табиғаттағы өсімдіктер және жануарлар биоалуантүрлілігінің морфологиялық ерекшеліктерін сипаттау; теориялық, практикалық мәселелерді шешуде және маңызды биологиялық процестерді түсіндіруге қатысты ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау барысында алған білімді пайдалану.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеудің әдістері
    Несиелер: 5

    Мақсаты - заңдылықтарды, тұжырымдамаларды, кәсіби қызметті ғылыми зерттеуді ұйымдастыру мен басқарудың ерекшеліктерін қолдану дағдыларын қалыптастыру. Пән қазіргі ғылыми әдістемеге сәйкес ғылыми зерттеулерді ұйымдастыруды жоспарлау дағдыларын; ғылыми әзірлемелер, ғылыми байланыстар мүмкіндігі, әр түрлі деңгейдегі ғылыми гранттарға өтінім беруге, ақпараттарды іздеу тәртібінің дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • STEM
    Несиелер: 6

    Қазіргі және озық технологиялық есептерді шешу үшін математикалық және физикалық теориялардың негізгі ұғымдарын, заңдарын, формулаларын, теоремаларын және әдістерін меңгеру және білім алу. Сызықтық және векторлық алгебра. Аналитикалық геометрия. Бір айнымалы функциялардың интегралдық есебі. Көп айнымалы функциялар.Классикалық механиканың физикалық заңдары. Бүкіләлемдік тартылыс заңы, энергияның, импульстің және электр зарядтарының сақталуы, термодинамика.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Әл-Фараби және қазіргі заман
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: студенттердің әлемдік және ұлттық мәдениеттің даму контекстіндегі ұлы түркі ойшылы Әбу Насыр әл-Фарабидің ғылыми және философиялық мұрасы туралы түсініктерді қалыптастыру. Әл-Фараби мұрасының ерекшеліктері және оның түркі философиясының қалыптасуына тигізген әсері; шығыс философиясының Еуропалық Ренессансқа әсер ету сипаты; ұлттық және әлемдік философия тарихының дәстүрлі және қазіргі заманғы мәселелері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік
    Несиелер: 5

    Мақсаты: экономикалық ойлау тәсілін; коммерциялық іске асырылатын индустриялық-инновациялық жобаларға бағытталуды қалыптастыру үшін қажетті өз бизнесін құрудың теориясы мен практикасы саласында базалық білімдерді қалыптастыру. Кәсіпкерлік, шағын және орта бизнестің ішкі және сыртқы ортасының негізгі шарттары; мемлекеттік реттеу және мемлекеттің кәсіпкерлік орта үшін рөлі мәселелері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экология және адам тіршілігінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты тірі организмдердің тіршілік ету ортасымен өзара әрекеттесу заңдылықтары, биосфераның жұмыс істеуі, зиянды, зақымдайтын факторлардан адам өмірінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету негіздері, қауіптерден қорғау тәсілдері, авариялар, апаттар, табиғи апаттар салдарын жою жөніндегі іс-шаралар, қоршаған ортаны қорғау және табиғатты ұтымды пайдалану туралы білімді қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жемқорлыққа қарсы іс-қимылдың құқықтық негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: Сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнама нормаларын жетік білетін, құқық қолдану тәжірибесінде қолдана алатын, сыбайлас жемқорлықты дұрыс саралайтын жоғары білікті мамандарды, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру. Оқытылатын болады: сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнама, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл субъектілерінің жүйесі, жемқорлыққа ықпал ететін жағдайлар, оған қарсы саясат, жемқорлыққа қарсы күрестің халықаралық тәжірибесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Абай ілімі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - болашақ мамандардың кәсіби білімін, түсінігін, қабілетін елдің ынтымағы мен бірлігін нығайту, қоғамның интеллектуалдық әлеуетін арттыру мақсатында қолдану құзіреттілігін қалыптастыру. Қарастырылатын мәселелер:Абай ілімі туралы түсінік; Абай ілімінің қайнар көздері; Абай ілімінің құрамдас бөлімдері; Абай ілімінің категориялары; Абай ілімінің өлшеу құралдары; Абай ілімінің мәні мен маңызы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Генетика
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты - студенттерге тірі организмдердің тұқым қуалаушылық және өзгергіштік механизмдері туралы тұтас жүйені қалыптастыру, генетикалық эксперименттердің нәтижелерін талдау және зерттеу нәтижелері бойынша қорытынды жасау, мұрагерлік белгілердің негізгі заңдылықтарын, мұрагерлік түрлерін түсіну, аллельді және аллельді емес гендердің өзара әрекеттесу механизмдерін түсіну, кроссинговер, популяциядағы генетикалық процестердің заңдылықтарын талдау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Биохимия
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты: студенттерде биохимияның іргелі ережелері, биомолекулалардың негізгі кластарының құрылымдық және функционалдық ерекшеліктері туралы тұтас жүйелік түсініктерді қалыптастыру. Клеткалар мен тіндердің химиялық құрамы туралы білімдерін көрсету, заттардың құрылымын түсіндіру, анаболизм және катаболизм реакцияларының ерекшеліктерін түсіндіру, организмдегі биохимиялық процестерді реттеу механизмдерін талдау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Прокариоттар
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты-микробтық әлемнің алуан түрлілігін, оның планета өміріндегі, адамның практикалық іс-әрекетіндегі ғаламдық рөлін бағалау және талдау қабілетін қалыптастыру. Пән микроорганизмдердің бір-бірімен және басқа организмдермен байланысын, прокариот жасушасының құрылымдық ұйымдастырылуын және олардың жеке компоненттерінің функцияларын, микроорганизмдерге физикалық және химиялық факторлардың әсерін, әртүрлі экотоптарда прокариоттардың таралу ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Медициналық микробиология және эпидемиология
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты - студенттердің медициналық микробиология мен эпидемиологияда навигация қабілеттерін қалыптастыру. Курсты оқып үйрену кезінде медицинада қолданылатын табиғи қосылыстар, олардың құрылымы, қасиеттері, қызметтері, жаңа дәрі-дәрмектерді құру принциптері, инфекциялық аурулардың алдын алу үшін тиімді вакциналар жасау әдістері қарастырылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Төменгі молекулалық биологиялық заттар
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты: студенттерде жасуша биотехнологиясы мен физиологиясы саласында арнайы білімдерін қолдану қабілеттіліктерді қалыптастыру. Пәнді оқу нәтижесінде студенттер төмендегі мәселелерді қарастырады: органикалық қосылыстарды жіктеудің принциптері және номенклатурасы; органикалық қосылыстардың құрылысы; қосылыстардың әрбір класының биологиялық маңызы, қосылыстың химиялық құрылымы мен оның биологиялық белсенділігі арасындағы өзара байланыстылык

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Өнеркәсіптік микробиология
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты: индустриалды микробиологияның әр түрлі салаларында биотехнологиялық әдістерді қолдануға студенттердің қабілеттілігін қалыптастыру. Курсты оқу барысында студент төмендегідей білімдерді меңгереді: өнеркәсіптік микробиологиялық үрдістердің типтік сызбаларын жасау; биотехнологиялық өндірістің аппараттық құрылымын сипаттау; микробиологиялық өндірістің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жолдарын және әдістерін талдау; микробиологиялық өндірістің тиімділігін бағалау

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Микроорганизмдер метаболизмі
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты-микроорганизмдердің кең таралған топтарының метаболикалық процестерінің физиологиясы мен биохимиялық механизмдерін түсіну және бағалау қабілетін қалыптастыру. Пән микроорганизмдерді тамақтандыру тәсілдерін, қоректік заттардың жасушаға түсуін, тамақтану қажеттіліктері мен тамақтану түрлерін, өсу мен көбеюдің негізгі ұғымдарын, абиотикалық және биотикалық факторлардың микроб жасушасына әсерін зерттеуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Микроорганизмдер генетикасы мен селекциясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты: қолданбалы асыл тұқымды жұмыстарға арналған микроорганизмдер генетикасының іргелі білімін қолдану қабілетін қалыптастыру. Пәнді оқу нәтижесінде студенттер төмендегі мәселелерді қарастырады: прокариотикалық және эукариотикалық микроорганизмдердің геномының құрылымдық және функционалдық ерекшеліктері. Мутантты және рекомбинантты микроорганизмдерді құру жолдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Иммобилизденген биологиялық нысаналар
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты-студенттердің биотехнологияда иммобилизацияланған биообъектілерді қолдану мүмкіндіктері мен перспективаларын бағалау қабілетін қалыптастыру.Пән жасушалар мен ферменттерді иммобилизациялаудың теориялық негіздері, Инженерлік энзимологияның негізгі қағидаттары мен теориялық ережелері, иммобилизацияланған биообъектілер қатысатын биотехнологиялық процестердің ерекшеліктері, биообъектілерді иммобилизациялау әдістерінің әртүрлілігі, сорбенттер мен тасымалдаушылардың түрлері мен жіктелуі туралы түсінік береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Микроорганизмдерді бөліп алу және дақылдау
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты: микроорганизмдерді бөліп алу және өсірудің заманауи әдістерін білу.Пәннің мазмұны келесі мәселелер шеңберін қамтиды: сынамалар алу және оларды микробиологиялық талдауға дайындау әдістері, микробиологиялық зертханада жұмыс істеу ережелері, егу әдістерін меңгеру және микроорганизмдердің жинақталған және таза дақылын алу, әртүрлі типтегі әдістерді меңгеру микроскопия, микроорганизмдердің генетикалық және микробиологиялық сәйкестендіру дағдыларын алу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Молекулалық биология
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты: студенттердің тұқымқуалаушылықтың молекулалық тасымалдаушылары, белоктардың, нуклеин қышқылдарының құрылымы мен қызметі туралы білімдерін қалыптастыру. Оқыту нәтижелері: тірі организмдегі органикалық қосылыстардың негізгі кластарының құрылымы мен функциясы туралы білімді көрсету; про- және эукариоттар гендерінің геномын ұйымдастыру қағидаттарын негіздеу; ДНҚ, РНҚ және белоктардың физико-химиялық қасиеттерін талдау; нуклеин қышқылдарын талдаудың негізгі тәсілдерін қолдану.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Агромикробиология
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты: студенттерді микроорганизмдер әлемінің алуантүрлілігін – биосфераның бір бөлігі ретінде және олардың тұрақты даму рөлін заманауи бағытта қалыптастыра отырып дайындау. Курсты оқу барысында студент төмендегідей білімдерді меңгереді: - өсімдіктерді қорғау және қоректену, топырақтың құнарлылығын арттыруда микроорганизмдердің рөлін түсіндіру; өсімдіктерде ауру тудыратын негізгі қоздырғыштардың құрылысын, морфологиялық қасиеттерін игеру; микоризді саңырауқұлақтар мен азотфиксациялаушы бактериялардың өсімдіктермен симбиоздық қасиетінің мәнін түсіну; ауылшаруашылық өндірісінде микробты препараттарды қолданудың эффективтілігі мен бағытын түсіну.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Ашыту өндірістерінің микробиологиясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты-микроорганизмдердің табиғатта таралуын зерттеу, сонымен қатар оларды тамақ өнімдері мен құнды биологиялық белсенді заттарды алу үшін пайдалану. Курс аясында микроорганизмдердің морфологиясы мен физиологиясы, олар тудыратын маңызды биохимиялық процестер, сондай-ақ қоршаған орта факторларының микробтық консорциумдарға әсер ету ерекшеліктері; ашыту өндірістерінде микроорганизмдердің әртүрлі топтарын пайдалану және Сала кәсіпорындарында санитарлық-гигиеналық бақылау әдістері зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Микробты биоремедиация
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты: биоремедиация технологиясын жасау үшін ксенобиотикалық деструкторлық микроорганизмдер туралы теориялық білімді қолдану мүмкіндігін қалыптастыру. Курсты оқу барысында студент төмендегідей білімдерді меңгереді: ксенобиотикалық биодеградация механизмдерін жіктеу; ксенобиотиктерді жою үшін микроорганизмдердің мүмкіндіктерін бағалау; табиғи экожүйелерді эвтрофикациялау процестерін бағалау; ластанған аумақта белсенді микроорганизмдерді-деструкторларды енгізу әдістерін пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Биоқауіпсіздік және биоқорғау
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты - студенттердің Қазақстан аумағында және басқа елдерде биологиялық қауіпсіздікті сақтау ережелерін реттейтін негізгі құжаттарды бағалау және оларды сыни бағалай білу қабілетін қалыптастыру. Пән микроорганизмдердің патогенділігінің негізгі топтары және олармен жұмыс істеу ережелері туралы түсінік береді; микроорганизмдердің антибиотикке төзімді формаларын қалыптастыру механизмдері және олардың табиғи ортада жинақталу жолдары туралы түсінік береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Топырақ және су микробиологиясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты-топырақтың қалыптасуы мен қызмет етуіндегі микроорганизмдердің рөлі туралы іргелі білімді қолдану қабілетін қалыптастыру және экологиялық мониторинг жүргізу үшін су микроорганизмдерінің рөлін бағалау. Пән микроорганизмдердің тіршілік ету ортасы ретінде топырақ пен суды, топырақ пен су микроорганизмдерінің ерекшеліктерін, гумустың түзілуін, су қоймаларындағы заттар мен энергияны тасымалдаудағы бактериялардың рөлін; су ортасының өнімділігі мен өзін-өзі тазартуын зерттеуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Жасушаға дейінгі формалар
    Несиелер: 6

    Курстың мақсаты-вирусологияның қазіргі заманғы мәселелерін қарастыру: вирустар, өсімдіктер, жануарлар, адамдар арасындағы қарым-қатынас. Курсты оқу кезінде вирустардың құрылымдық ұйымдастырылуының ерекшеліктері және олардың жеке компоненттерінің функциялары, вирустарға физикалық және химиялық факторлардың әсері, әртүрлі экотоптарда таралу ерекшеліктері, вирустардың прокариоттық және эукариоттық жасушалармен өзара әрекеттесуі қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Инфекцияға қарсы инновациялық препараттар
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты-студенттердің ашудың негізгі кезеңдерін және инфекцияға қарсы жаңа препараттарды іздеудің перспективалық бағыттарын талдай білу қабілетін қалыптастыру. Курсты зерделеу кезінде инфекциялық процестегі микроорганизмдердің рөлі, микро - және макроорганизмнің өзара әрекеттесу нысандары, макроорганизмнің табиғи қорғаныс жүйесін ынталандыратын иммунобиологиялық препараттар, қайталама метаболиттердің өндіруші микробтарын бөлу әдістері, қайталама метаболиттердің антибиотиктік белсенділігін айқындау қаралатын болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Фототрофты микроорганизмдер
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты: студенттердің фототрафты микроорганизмдердің биотехнологиялық маңызы мен болашағын түсінуін қалыптастыру. Курсты оқу барысында студент төмендегідей білімдерді меңгереді: фототрафты микроорганизмдерді жіктеу, олардың табиғатта және адам өміріндегі рөлін талдау; фототрофты микроорганизмдердің негізгі түрлерін, олардың физиологиялық және биохимиялық ерекшеліктерін салыстыру; биологиялық белсенді қоспаларды алу үшін фототрафты микроорганизмдердің перспективалы дақылдарын салыстыру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Адам микробиомасы
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты: адам ағзасының микробиомасының рөлін түсіну және бағалау, сондай-ақ оны түзету әдістерін қалыптастыру, заманауи эндоэкология мәселесін ұсыну; пробиотиктер мен пробиотикалық өнімдер үшін биотехнологияның қазіргі жағдайы мен болашағын бағалау; пробиотиктерді өндіру технологиясын және олардың өміршеңдігін арттыру жолдарын жаңғырту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Пробиотиктер
    Несиелер: 9

    Курстың мақсаты-студенттерде пробиотиктер, пребиотиктер және синбиотиктер туралы түсінік қалыптастыру, метаболиттік, лактулоза бар және аралас пробиотикалық препараттар, олардың емдік әсерінің механизмдері қарастырылады. Антибиотик тәрізді субстанцияларды синтездейтін пробиотикалық бактериялар - бактерицидтік әсерінің кең спектрі бар микроциналар негізінде пайда болатын жаңа бактериялық препараттарды жасау мәселесі талқылануда. Курсты оқу барысында студенттер пробиотикалық препараттарды алу технологиясымен танысады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Антибиотики
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты: студенттерде антибиотиктерді өнеркәсіптік алу тәсілдері және оларды ауыл шаруашылығында, медицинада, тамақ өнеркәсібінде қолдану мүмкіндіктері туралы білімді қалыптастыру.Курсты оқу барысында студенттердің қабілеттерін қалыптастыру: антибиотиктердің биологиялық әсерінің негізгі механизмдерін талдау; антибиотикке төзімділік механизмдерін талқылау; ерітінділер мен тіндердегі антибиотиктердің концентрациясын анықтау әдістерін меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Санитарлық микробиология
    Несиелер: 6

    Санитарлық микробиология пәнін меңгерудің мақсаты - санитарлық-индикативті және эпидемиялық маңызы бар микроорганизмдерді зерттеу болып табылады су, топырақ, ауа және тамақ. Пәннің міндеттері: санитарлық-индикативті микроорганизмдерді және олардың адам денсаулығына әсерін зерттеу, қоршаған орта мен тамақ өнімдерінің эпидемиялық қауіпсіздігі; қоршаған орта объектілерін санитарлық-микробиологиялық талдау әдістерін зерттеу қоршаған орта, жануарлар мен өсімдік тектес шикізаттар және тамақ.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Вирусология және бактериофагия
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты: Микробиология мен биотехнологияның әртүрлі салаларында вирусологиялық әдістерді қолдану қабілетін қалыптастыру. Пәнді оқу кезінде студенттер келесі аспектілерді зерттейді: бактериялар, жануарлар мен өсімдіктер вирустарының негізгі топтары. Вирустық бөлшектер мен вирустық геномдардың түрлерін құрылымдық ұйымдастырудың әртүрлілігі, вирустардың қабылдаушы жасушамен әрекеттесу стратегиясы, олардың нуклеин қышқылының репликация механизмдері. Қ

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Код ON10

    Cапасын бақылау үшін медициналық иммунобиологиялық және инфекцияға қарсы препараттардың микробқа қарсы белсенділігін анықтаудың барабар әдістерін қолдану

  • Код ON6

    Өндірістік циклдың және дайын өнімнің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін технологиялық процестерді ұйымдастыру бойынша ұсыныстарды әзірлеу

  • Код ON8

    Өндірістік процестің барлық сатыларында валидация арқылы өндірісте микробиологиялық тәртіп ережелерін сақтауды қамтамасыз ету

  • Код ON1

    Зертханалық және өнеркәсіптік жағдайларда микробтық объектілердің қызметінің морфологиялық, физиологиялық және биохимиялық ерекшеліктері туралы мәліметтерді алу үшін арнайы жабдықтарды, микробиологиялық әдістерді қолдану

  • Код ON4

    Қоршаған орта объектілерінде, тағамдық және фармацевтикалық өнімдерде микробиологиялық сапа көрсеткіштеріне сәйкестігін бағалау үшін микроорганизмдердің сандық және сапалық құрамын анықтау дағдыларын меңгеру

  • Код ON7

    Өндіріске биологиялық бақылау жүргізу үшін микробиологиялық операцияларды пайдалана отырып, зертханалық зерттеулер мен талдаулар жүргізу

  • Код ON12

    Кәсіби міндеттерді тиімді орындау және жеке даму үшін қажетті ақпаратты іздеу және пайдалану

  • Код ON3

    Микробиологиялық ыдыстарды дайындау, микроорганизмдерді өсіру және сақтау үшін сұйық және тығыз қоректік орталарды құрастыру, өндірістік жабдықтарды стерилизациялау процестерін жүзеге асыру ережелерін сақтау

  • Код ON5

    Тамақ өндірісінің сапасы мен қауіпсіздігі бойынша техникалық құжаттаманы пайдалана отырып, дайын өнімді өндірудің технологиялық режимін микробиологиялық және санитарлық-гигиеналық бақылауды жүзеге асыру

  • Код ON11

    Эксперименталды нәтижелердің нақтылық деңгейін арттыру үшін эксперименталды зерттеулерді өңдеудің базалық ақпараттық әдістерімен операция жасау

  • Код ON2

    Технологиялық өндірістік үдерістерді жүзеге асыру үшін микробтардың тірі өсінділерімен, микроскопиялық препараттармен, микробиологиялық жабдықтармен жұмыс істеу дағдыларын меңгеру

  • Код ON9

    Дәріханаішілік дайындалған және өнеркәсіптік өндірістің дәрілік заттардың, фармацевтикалық субстанциялардың, қосалқы заттар мен материалдардың сапасына микробиологиялық бақылау жүргізу

Top