Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

8D08102 Органикалық егіншілік в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты «Өсімдік шаруашылығы» бағытындағы білім және ғылым саласындағы замануи эксперименталды және тәжірибелік мәселелерді шеше алатын қабілеті бар, жергілікті, республикалық және мемлекеттік мекемелерде, ауылшаруашылық кәсіпорындарында, ауылшаруашылық бағытындағы жоғары оқу мекемелерінде ғылыми, өндірістік және басқару қызметтерін атқара алатын, экологиялық таза өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру саласында кәсіби құзіреттілігі жоғары деңгейдегі PhD докторларды дайындау.
  • Академиялық дәреже Докторантура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 3 года
  • Кредиттер көлемі 180
  • Білім беру бағдарламаларының тобы D131 Өсімдік шаруашылығы
  • Дайындық бағыты 8D081 Агрономия
  • Егістік сапасын және өсімдік шаруашылығы өнімдерін басқару
    Несиелер: 5

    Курс өнім сапасы мен өнімділігін және өсімдіктің дамуы мен өсуін анықтайтын мәдени өсімдіктердің өнімін қалыптастырудың физиологиялық негіздерін, жоғары өнімді егістіктің және жекелеген өсімдіктердің морфологиялық құрылымдарын қалыптастыру ерекшеліктерін қарастырады. Пәнді оқыту жоғары сапалы өсімдік шаруашылығы өнімдерін қалыптастыру жағдайларын, нақты егіншілік элементтерімен танаптық дақылдарды өсірудің бейімді технологиясын басқару негіздерін, агротехнологияда жүйе қалыптастыратын құрылымдарды және технологияға қойылатын талаптар туралы білімді қамтамасыз етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеулер әдістері
    Несиелер: 5

    Ғылыми қызметті жүзеге асырудың негізгі теориялық ережелерін, заңдарын, принциптерін, терминдерін, тұжырымдамаларын, процестерін, әдістерін, технологияларын, құралдарын, операцияларын меңгеру; туралы білімді қалыптастыру: ғылыми зерттеулерді жоспарлау және ұйымдастыру әдістері; ғылыми жобалаудың, шығармашылықтың жалпы әдістемесі, ғылыми зерттеулерді ұйымдастырудың жалпы схемасы; ғылыми зерттеулер, талдаулар, эксперименттер жүргізу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Органикалық өнімді сертификаттау
    Несиелер: 5

    Пән органикалық өндірістің өсімдік шаруашылығы өнімдерін сертификаттау саласында құзыреттілікті, әртүрлі елдерде органиканы сертификаттау ерекшеліктерін қалыптастырады, міндетті және ерікті сертификаттаудың нормативтік, теориялық және практикалық негіздерін ашады, азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мәселелерін, топыраққа, өндірістік базаға, жабдыққа, өнімге, өңдеуге, таңбалауға және маркетингке қойылатын экологиялық талаптарды, өнімнді сертификаттаудың практикалық кезеңдерін қорытындылайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Биологиялық өсімдік шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Пән экологиялық процестерге, биоәртүрлілікке, табиғи циклдарға сүйене отырып, қолайсыз ресурстарды пайдаланбай, егістік дақылдарын өсірудің технологиялық әдістерінің биологиялық негіздерін қолдана отырып, топырақтың, экожүйенің сау күйін құрайтын өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндірудің интеграциялық жүйесі бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған .

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Органикалық егіншіліктің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Курс органикалық ауылшаруашылық өндірістің қағидаларын, әдістерін, жүргізу аспектілерін қарастырады, оның теориялық негіздерін зерттейді. Республикада органикалық егіншілікке ауысу концепцияларын; органикалық ауылшаруашылығын сертификациялау жүйесін; экологиялық таза өнімдерді өндіруге ауысу кезіндегі негізгі талаптарды; органикалық егіншілікте топырақ құнарлығын қайта арттыруын және қорғауын; зиянды жасушалардан өсімдіктерді биологиялық қорғау әдістерін пайдалануын зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Тамақтанудың экологиялық аспектілері, азық-түлік шікізаты және тағамдық өнімдердің кауіпсіздігі және сараптамалауы (әлеуметтік -гигиеналық мониторинг және оның негізгі міндеттері, тағамдық каіпсіздігінің нормативтік негіздері, экологиялық сертификация), сыртқы орта зиянды заттардың пайда болу көздері, ластаушы контаминаанттардың жіктелуі және олардың сипаттамасы, азық-түлік шікізатты және тағамдық өнімдердің сапасын құрастыратын көрсеткіштер және ингредиенттер, тағамдық өнімдерді, тағамдық, биологиялық белсенді, техникалық қоспаларды және маркалау.шікізатты тағамдық өнімдердің кауіпсіздігін бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық хат
    Несиелер: 5

    Докторанттардың зерттеу жобаларын іске асыруға дайындығы мен қабілетін дамытуға және халықаралық академиялық қоғамдастық нормаларына сәйкес нәтижелерін жазбаша түрде ұсынуға бағытталған тиісті құзыреттерін дамыту. Ғылыми мақалалардағы, диссертациялардағы, патенттердегі ғылыми зерттеулердің нәтижелерін ұсынудың дизайны мен құрылымына қойылатын талаптармен танысу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON1

    Академиялық бағыттағы мәтіндерді жазудың практикалық дағдыларын дамыту. Әлемдік ғылым мен өндірістік қызметте жинақталған мәліметтерді талдау. Алынған білімді жалпылау, қорытындылар мен практикалық ұсыныстарды тұжырымдау

  • Код ON4

    Ғылыми зерттеулердің мәселелерін, міндеттерін, әдістерін тұжырымдау. Проблемалық мәселелерге ғылыми көзқарастармен зерттеу процесін ойлау, жобалау, енгізу және бейімдеу қабілетін көрсету.

  • Код ON5

    Өнімді агроценоздарды басқарудың ғылыми тәсілдері мен тенденцияларын қолдану. Дақылдардың өнімділігін төмендетудің мүмкін факторларын бағалау және оларды арттыру бойынша іс-шаралар әзірлеу

  • Код ON2

    Өсімдік шаруашылығы өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы мәселелерді шешу. Органикалық өнімдерді өндіру мен таңбалауды және органикалық өнімдерді өңдеу жүйесін реттейтін нормативтік-құқықтық актілерді түсіну

  • Код ON3

    Топырақтың құнарлылығын сақтауға және арттыруға ықпал ететін ауылшаруашылық әдістерін қолдану. Дақылдарды өсірудің ресурс үнемдейтін технологияларының жай-күйіне кешенді баға беру.

  • Код ON6

    Танаптық дақылдарын өсірудің технологиялық әдістерінің биологиялық негіздерін әзірлеу мен енгізудегі идеяларды бағалау және синтездеу. Қоршаған ортаны қорғауды, топырақтың құнарлылығын, дақылдардың өнімділігін және алынған өнімнің сапасын арттыруды қамтамасыз ететін параметрлерді басқару.

  • Код ON7

    Органикалық өнімдердің сапасы мен қауіпсіздік параметрлерін анықтау, бағалау, сипаттау, сертификаттау кезінде сұрақтарды қолдана және шеше білу, түсіністік таныту және органикалық өнімдерді сертификаттау жұмыстарын жоспарлау және ұйымдастыра білу.

Top