Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Өңдеу өндірістерінің технологиясы (салалар бойынша) в Сәрсен Аманжолов атындағы Шығыс Қазақстан мемлекеттік университеті

  • Тамақ өндірісінің үрдістері мен аппараттары
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты аппараттық-техникалық процестердің ғылыми принциптері бойынша дағдыларды қалыптастыру болып табылады, білім алушылар жабдықтың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын бағалауды, есептеу кезінде жабдықтың қажетті өнімділігін таңдауды, өнімнің шығын нормалары мен өзіндік құнының төмендеуін анықтауды, белгілі бір өндіріс үшін қажетті шикізатты дұрыс таңдауды, тамақ өнеркәсібіндегі процестердің қарқындылығы мен үнемділігін үйренеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 8

    Пәннің мақсаты өсімдік және мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеуді, сондай-ақ макарон өнімдерін , нан және нан-тоқаш өнімдерін, кондитерлік өнімдерді өндіру, сүт өнімдерін өндіру және сақтау технологиясын зерделеу болып табылады. Пән тамақ өнімдерін өндіру саласында, өсімдік және жануарлар өнімдерін өндіру технологиясында білім мен дағдыларды қалыптастырады, алынған білім жұмысқа немесе мамандыққа және одан әрі зерттеуге негіз болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Жылу беру негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты термодинамика және жылу-масса алмасу заңдылықтарын, энергияны түрлендіру негіздерін, жылу алмасу әдістерін, жылу алмасу аппараттарының, жылу электр станцияларының және басқа да жылу құрылғыларының жұмыс принципі мен құрылымын зерттеу. Жылуды түрлендіру негіздерін және оларды пайдалануды, жылу алмасу аппараттарының, жылу электр қондырғыларының және тамақ өңдеуде қажет басқа да жылу техникалық құрылғылардың жұмыс принципі мен құрылымын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Құрама жем өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 7

    Пәннің мақсаты технологиялық схемалардың ерекшеліктерін және жем қоспаларының ингредиенттерін әзірлеу, сондай-ақ белгіленген уақытта дайын өнімді барынша шығару үшін негізгі технологиялық жабдықтың оңтайлы жүктемесін қамтамасыз ете отырып, технологиялық процесті басқару дағдыларын қалыптастыру; өз мемлекетінің және шетелдің құрама жем зауыттарымен танысу; жем өндірісін зерделеу, құрама жем сапасын анықтау, базада өндірістің технологиялық процестерін жобалау болып табылады жүйелік тәсіл.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Кәсіби қызметтің және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің құқықтық негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты – болашақ мамандардың құқықтық мәдениеті мен саналы парасаттылығын қалыптастыру. Пән білім алушыларды әлеуметтік процестерді құқықтық реттеудің негізгі жолдарымен, мемлекетті, экономиканы басқарудағы, құқықтық тәртіп пен ұйымдастыруды қамтамасыз етудегі құқықтың рөлімен таныстыруға, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл бойынша білім мен болашақ кәсіби қызметтегі осы құбылысқа қатысты азаматтық ұстанымды, дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Экономика және кәсіпкерліктің негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты экономика негіздері мен кәсіпкерлікті қалыптастыру болып табылады. Пән кәсіпкерлік қызметтің даму тенденциясы мен рөлін, бизнесті жүргізудің ұйымдастырушылық және қаржылық негіздері мен кәсіпкерлікті аспаптық қолдауды, кәсіпкерлікті мемлекеттік реттеу, өміртіршілігінің әртүрлі салаларында экономикалық білім мен экономикалық ғылымдардың әдістерін қолдануға, кәсіпкерлік қызмет саласында оңтайлы ұйымдастырушылық-басқарушылық шешімдер қабылдау қабілетін дамытуға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Сүт өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-теориялық білім , практикалық дағдыларды алу және сүт өндірісіндегі сүтті өңдеудің негізгі мәселелерін зерттеу, сонымен қатар білім алушыны саланың ғылыми және практикалық міндеттерін шешу жолдары мен қажетті ақпаратты өз бетінше табуға үйрету. Сүт және сүт өнімдерін өндірумен байланысты физиологиялық, технологиялық және ұйымдастырушылық процестерді, елдегі және шетелдегі сүт өндірісінің қазіргі жағдайын терең зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Сүт өнімдерін өндіру өндірісінің инновациялық технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты сүт өнімдерін өндіруде инновациялық технологиялардың теориялық және әдіснамалық негіздері саласында білім алу. Ауыз сүт және кілегей, ашытылған сүт өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар, сүт консервілерін өндірудегі инновациялық технологиялар, май өндірісіндегі, ірімшік жасаудағы инновациялық технологиялар, қайталама сүт шикізатын өңдеу технологиялары саласындағы білімдерін жетілдіру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Өсімдік шаруашылығының өнімдерін өңдеу және сақтау
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты ауыл шаруашылығы өнімдерінің жекелеген түрлерін қайта өңдеудің негізгі технологиялық процестерін игеру, өсімдік шаруашылығы өнімдері мен қайта өңдеу өнімдерін тауарлық өңдеу, тасымалдау және сақтау тәсілдерін, ауыл шаруашылығы өнімдерінің өндірісінің барлық кезеңдерінде оның массасы мен сапасында ысыраптарының алдын алу әдістерін зерделеу болып табылады. Шикізат пен дайын өнімнің сипаттамалары мен қасиеттерін, шикізат пен дайын өнімді сақтаудың негізгі режимдері мен әдістерін зерттеу.

    Оқу жылы - 1
  • Ұн және жарма өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 7

    Пәннің мақсаты ұн, жарма технологиясы туралы теориялық негіздерді игеру, астық өнімдерін өндіруді ұйымдастыруда практикалық білім алу, диірмендердің дайындық және ұнтақтау бөлімдерінің технологиялық схемаларын зерттеу, технологиялық және көлік жабдықтарын есептеу және іріктеу. Диірмендерді дайындау және ұнтақтау бөлімшелерінің технологиялық схемаларын әзірлеуге, әртүрлі процестер мен операциялардың тиімділігін бағалауға, оларды жетілдіру жолдарын анықтауға үйрету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Өңдеу өндірістерін автоматтандырылған жобалау жүйелері негіздерімен жобалау
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты қайта өңдеу өндірістерінің өндірістік процестерін жетілдіруге байланысты мәселелерді шешуде практикалық қолдану үшін заманауи автоматтандырылған жобалау жүйелерінің (АЖЖ) жалпы принциптері мен даму тенденциялары туралы білім беру болып табылады. Технологиялық машиналар мен жабдықтарды пайдалануға байланысты жұмыстарды ұтымды және қауіпсіз жүргізу жөніндегі негізгі талаптарды, сондай-ақ өндіріс құрамы мен құрылымын талдау дағдыларын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Жылу техникасы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің "жылу техникасы" саласындағы негізгі білімдерін қалыптастыру, арнайы пәндерді оқу кезінде және мамандық бойынша сараптамалық қызметте осы пән бойынша алған білімдерін қолдану, өсімдік шаруашылығында механикаландырылған жұмыстарды ұйымдастырудың теориялық негіздерін, энергетикалық құралдарды игеру болып табылады. Осы пәнді меңгергеннен кейін білім алушылар басқа пәндердің негізгі құрылғыларын жақсы меңгеруге мүмкіндік алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Макарон өңдеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты макарон өнімдерінің әртүрлі ассортименттерін өндірудің барлық кезеңдеріндегі технологиялық процестерді зерделеу, өндірістегі қолда бар технологиялық процестерді жетілдіру, кіретін шикізаттың, сондай-ақ дайын өнімнің құрамын қарастыру және оны дұрыс сақтауды оқыту. Макарон өндірісіне арналған мамандандырылған жабдықтардың құрылғысы мен жұмыс принципін зерттеу. Дайын өнімге қажетті шикізат шығынын есептеу және жабдықты технологиялық есептеуді үйрету.

    Оқу жылы - 1
  • Өңдеу өндірістерінің арнайы технологиясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты астық, ұн, жарма, құрама жем, Нан, макарон, сүт және кондитерлік өнімдер технологияларын практикалық игеруге, өндіріс технологияларын әзірлеуге, технологиялық процестерді жетілдіру және өндіріс тиімділігін арттыру жөніндегі іс-шараларды дайындау болып табылады. Әрі қарай зерттеулер жүргізу үшін өнім өндіруге және оқытуға практикалық тәсілдерді құру және қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Кондитерлік өнімдер технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты кондитерлік өнімдер технологиясын дамыту, кондитерлік өнімдердің сапасын бақылау, кондитерлік өнімдер өндірісін ұйымдастыру, негізгі және қосымша шикізаттың, жартылай фабрикаттардың сапасын бақылау, дайын өнімнің, ыдыстар мен материалдардың сапасын бақылау, сондай-ақ кондитерлік өндірісте шикізат шығынын нормалау және есепке алу туралы білімді шыңдау. Кондитерлік өнімдердің заманауи технологияларымен, кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиялық процестерін басқару әдістерімен байланысты мәселелер бойынша теориялық және практикалық білім мен дағдыларды көрсету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Нан және нан-тоқашөнімдеріне қажетті шикізат сипаттамасы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты нан, тоқаш өнімдерін, кондитерлік өнімдерді өндіру процесін қарастыру болып табылады, шикізат пен жартылай фабрикаттардың қасиеттері, оның ішінде олардың химиялық, микробиологиялық, биохимиялық, коллоидтық құрамдары және шикізатты сақтау және өңдеу кезінде болатын процестер зерттеледі. Сондай-ақ, пән нан, нан-тоқаш өнімдерін өндірудің ғылыми негіздерін, шикізат пен жартылай фабрикаттарды технологиялық өңдеу кезінде пайда болатын процестерді қарастырады, оларға өнімнің тұтынушылық қасиеттерінің қалыптасуы байланысты.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Инженерлік және компьютерлік графика
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты – компьютерлік графиканың дамуы, графикалық ақпараттың ерекшеліктері, сонымен қатар конструкторлық құжаттаманың негізгі түрлері. Пән білім алушылардың геометриялық ойлауын және заттардың пішінін және олардың дұрыс орналасуын бейнелеуге мүмкіндік беретін кеңістіктік қиялын дамыту мақсатында геометриялық пішіндеу, кеңістік пен жолақтарды салу және модельдеу заңдылықтарын зерделеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
  • Өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты қайта өңдеу өндірістері технологияларының теориялық және практикалық негіздерін игеруге, қайта өңдеу өндірістері өнімдерінің сапасына кешенді бағалау жүргізуге, сондай-ақ өндіріс технологияларын әзірлеуге мүмкіндік беретін қайта өңдеу өндірістері технологияларының дамуы мен қазіргі заманғы жай-күйінің негізгі ғылыми-техникалық мәселелерін шешуге дайындау болып табылады. Тамақ өнімдерін өндіру процесінің ұйымдастырушылық-әдістемелік негіздерінің принциптерін меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Технологиялық үрдістерді автоматтандыру
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты электр энергиясын өндірудің, берудің және пайдаланудың негізгі технологиялық сызбаларымен, заңдылықтарымен, электр тізбектеріндегі, машиналар мен аппараттардағы физикалық құбылыстармен, олардың жұмыс ерекшеліктерімен таныстыру, Электрондық аспаптар мен құрылғылардың әрекет ету принциптерін оқыту, электр және магниттік тізбектердің талдаулары мен есептеулерін жасау, қарапайым технологиялық процестерді жобалау, типтік процестерді оқи білу болып табылады технологиялық процестерді автоматтандыру схемалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Нан және нан-тоқашөнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты білім алушыларда нан және нан-тоқаш өнімдері технологиясы мәселелері бойынша теориялық және практикалық білім жүйесін, осы Бұйымдарды өндірудің технологиялық процестерін басқару әдістерін, нан-тоқаш өнімдерін өндірудің жекелеген кезеңдерінде болатын химиялық, микробиологиялық, коллоидтық, биохимиялық, жылу-физикалық процестердің мәнін қалыптастыру, сондай-ақ міндеттерді өз бетінше шешуге қабілетті мамандарды даярлауды жүзеге асыру болып табылады. өңдеу кешенінің алдында тұр.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Метрология, стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты метрология, стандарттау және сертификаттау негіздерін меңгеру, сонымен қатар әртүрлі өлшемдерді жүргізуде тәжірибелік дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Пән өлшеу, бақылау және сынау әдістерін, қазіргі ақпараттық технологияларды пайдалана отырып қателер мен белгісіздіктерді бағалау әдістерін, тексеру және калибрлеу әдістерін, өлшем құралдарының метрологиялық сипаттамаларын есептеу әдістерін меңгеруге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Өңдеу өндірістерінің технологиясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты астық, ұн, нан-тоқаш өнімдерін, кондитерлік өнімдерді, қантты, крахмалды, макаронды, қышқыл-сүт өнімдерін және түрлі сусындарды өңдеу технологиясының негіздерін зерделеу болып табылады. Элеваторлардың, ұн тарту зауыттарының, сүт өңдеу цехтарының, наубайханалардың, кондитерлік цехтардың және басқа өндірістердің жұмыс істеу принциптері бойынша білім ашулылардың білім қалыптастыру. Сондай ақ жоғарыда аталған өндіріс бойынша аппараттар мен жабдықтардың жұмыс принципін зерттеу.

    Оқу жылы - 1
  • Өңдеу саласын дамытудың қазіргі заманғы үрдістері
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру және оңтайландыру және тамақ өнімдерін өндірудің негізгі терминдері мен құжаттамаларын қолдану. Пән өсімдік өнімдері нарығының жай-күйін, астық, нан-тоқаш және макарон өнеркәсібі үшін шикізаттың негізгі өндірушісі ретінде ауыл шаруашылығы саласының дамуын, астық өнімдерін қайта өңдеу мәселелерін, сондай-ақ импорттың деңгейі мен құрылымын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Өңдеу өндірістерінің процестері мен аппараттары
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты жалпы инженерлік және іргелі пәндердің негіздерін, Тамақ өнімдері мен шикізатты сипаттайтын негізгі қасиеттерді, негізгі процестердің кинетикалық заңдылықтарын, процестерді аппаратуралық-технологиялық безендірудің ғылыми принциптерін, аппараттарды есептеудің жалпы принциптерін және оларға қойылатын талаптарды қарастыру болып табылады. Сондай-ақ Элеватор, ұн тарту, сүт өңдеу салаларында процестер мен аппараттарды жобалауда білім қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Өңдеу өндірістерінің технологиясы мамандығына кіріспе
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты қазіргі заманғы тенденцияларды түсінетін, қайта өңдеу саласын дамытатын, нарықтың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын және қайта өңдеу өнімдерінің технологияларын бағалай алатын кең инженерлік көзқарасы бар мамандарды даярлау. Сондай-ақ, сала бойынша түрлі мәселелерді шешу және тамақ өнімдерін өндіру әдістері туралы білім қалыптастыру. Шикізат пен дайын өнімнің технологиялық қасиеттерінің сипаттамасын, өңдеу өндірістерінің негізгі технологиялық процестері мен критерийлерін қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Өндірістік санитария
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты негізгі зиянды және қауіпті өндірістік факторлардың болуы сияқты кемшіліктерді азайту дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Пән өндірістік ортаның жоғары шаңдануы мен ауаның газдануын, температураның, ылғалдылықтың өзгеруін, ауаның қозғалысын, Шу мен діріл деңгейін, әртүрлі электромагниттік сәулеленудің жоғары деңгейін, жұмыс аймағында табиғи жарықтың болмауын анықтауға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Шикізаттың, астық дақылдарының, жарма өнімдерінің сапасы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты өсімдік шаруашылығы және дәнді және жарма дақылдарының сапасы, өсімдік шаруашылығы өнімдерін оның сапасын ескере отырып, неғұрлым ұтымды пайдалану үшін , жинау, сақтау кезінде өнімнің шығынын азайту, шығарылатын өнім ассортиментін кеңейту саласындағы түсініктерді, білім дағдыларын қалыптастыру. Білім алушыларды әлемдік астық өндірісі мен тұтынудың жаһандық проблемаларымен және келешегімен таныстыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Нан пісіру, макарон және кондитерлік кәсіпорындарды жобалау
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты технологиялық жабдықты жобалау, құрастыру және пайдалану, саланың өзіндік ерекшеліктері мен техникалық жарақтандырылуы, пайдаланылатын машиналар мен аппараттарға ұтымды пайдалану және техникалық қызмет көрсету саласында жалпы түсініктер мен кәсіби құзыреттіліктерді ұсыну, сондай-ақ жүйені қалыптастыру және саланың машиналары мен аппараттарын есептеу әдістерін таңдау кезінде өндірістік процестер технологиясының принциптерін игеру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Теориялық және қолданбалы механика
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты теориялық механика ұғымдары мен анықтамалары, материалдар мен машина бөлшектерінің кедергісі туралы негізгі білімді қалыптастыру болып табылады. Пән білім алушыларды қолданбалы механика ұғымдарымен, аксиомаларымен және теоремаларымен таныстыруға, деформация түрлері туралы білім алуға және күштер мен сәттердің диаграммаларын құруға, әртүрлі құрылымдардың беріктігі мен қаттылығын есептеу әдістерін игеруге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Сүт және сүт өнімдерін өңдеу және сақтау технологиясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты сүтті сақтауды сауатты ұйымдастыру, сондай-ақ сүт өнімдерінің сапасын, өңдеу мен сақтаудың теориялық негіздерін, физикалық, технологиялық, химиялық қасиеттерін және әртүрлі өңдеу кезінде болатын физика-химиялық, биологиялық құбылыстарды, өңдеу кезінде сүт пен сүт өнімдерінің технологиялық, биохимиялық қасиеттерінің өзгеруін қамтамасыз ету саласында білім мен кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру болып табылады. сақтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Жалпы химия курсы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты Д.И. Менделеевтің периодтық заңына және жалпы химияның басқа ұғымдары мен заңдарына негізделген химиялық элементтер мен олардың қосылыстарының қасиеттері туралы білім алушылардың білімін қалыптастыру болып табылады. Пән химия заңдарын зерттеуге, кәсіби қызметтегі міндеттер мен мәселелерді шешуге, зертханаларда аспаптарды, қондырғыларды қолдана отырып процестерді талдау дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
  • Нан пісіру өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты наубайхана өндірісі саласындағы білімді кеңейту және практикалық дағдыларды игеру, білім алушыларды нан-тоқаш өнімдерінің жекелеген түрлерін дайындау технологиясымен таныстыру. Нан-тоқаш, крекер және қой өнімдерін өндіруде өнімдерді өңдеудің барлық кезеңдерімен, тәсілдерімен және әдістерімен және оларда болып жатқан физика-химиялық өзгерістермен таныстыру жүйеленген.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Аналитикалық химия
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - сапалық және сандық талдаудағы химия заңдылықтарының негізгі ұғымдарын, талдау әдістерінің жіктелуі мен теориялық негіздерін игеру. Пән аналитикалық сигналды, метрология негіздерін анықтау шегін, гравиметриялық, титриметриялық және аспаптық талдау әдістерінің мәні мен маңыздылығын түсінуге, сондай-ақ ғылыми зерттеулер мен өндірістік қызметке қажетті әртүрлі аналитикалық есептерді шешуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің заманауи технологиялары
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты тамақ өнімдерін жақсарту және олардың сапасын, нормативтік және техникалық құжаттаманы сақтау үшін технологиялық функцияларды орындайтын нан пісіру және кондитерлік өндірістің, тағамдық макро және микро ингредиенттердің, технологиялық қоспалар мен жақсартқыштардың заманауи технологиялары туралы білімді қалыптастыру болып табылады. Осы өнімдерді өндірудің технологиялық процестерін басқару әдістерін, нан мен кондитерлік өнімдерді өндірудің жекелеген технологиялық кезеңдерінде болатын химиялық, микробиологиялық коллоидтық, биохимиялық, термофизикалық процестердің мәнін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Өңдеу өндірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты қайта өңдеу өндірістерінің жабдықтарын техникалық сипаттау және пайдалану бойынша білімді қалыптастыру болып табылады. Өндірістік қызмет цехтары мен зауыттарын жобалау, сондай-ақ жабдықтарды есептеу және таңдау. Білім алушыларды дайындау инженерлік пәндер бойынша іргелі негізді жоғарыда аталған салалардың технологиялық машиналары мен аппараттары саласындағы нақты біліммен ұштастыру.

    Оқу жылы - 1
  • Жалпы физика курсы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты білім алушылардың физиканың негізгі идеялары мен заңдары туралы түсініктерін қалыптастыру болып табылады. Пән білім алушылардың физиканың негізгі физикалық процестерін, модельдерін, формулалары мен заңдарын, оларды кәсіби және өндірістік қызмет процесінде туындайтын міндеттер мен мәселелерді шешуде қолдану мүмкіндіктерін, заманауи оқу және ғылыми жабдықтардың құрылымы мен жұмыс принципін игеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
  • Еңбекті қорғау және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты жұмыс орнында заңнамалық және нормативтік құжаттар жүйесін әзірлеу, соның негізінде қауіпсіз еңбек жағдайларын қамтамасыз ететін әлеуметтік-экономикалық, техникалық және гигиеналық шаралар әзірлеу болып табылады. Сондай-ақ жұмыс орнының қауіпсіздігі бойынша барлық нормативтік-құқықтық актілер мен талаптарды зерделеу. Болашақ мамандарды өндірісте және төтенше жағдайларда еңбекті қорғау бойынша қажетті біліммен қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 1
  • Ғылыми зерттеу негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты – білім алушыларда ғылыми зерттеулердің негіздері, ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау үшін қажетті ғылыми танымның негізгі тәсілдері мен әдістері туралы білім жүйесін қалыптастыру. Пән ғылыми зерттеулердің принциптерін, заңдарын, нысандарын зерделеуге және зерттеу әдістерін таңдау, іске асыру, зерттеу процесін ұйымдастыру технологияларын қолдану, талдау, жалпылау, ғылыми зерттеу нәтижелерін ресімдеу дағдыларына бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты білім алушыларда экология негіздері және қауіпсіз тіршілік ортасы туралы білім жүйесін қалыптастыру болып табылады. Пән халықты табиғи және техногендік сипаттағы қауіптердің ықтимал салдарларынан қорғау бойынша экологиялық ойлау, болжау және төтенше жағдайлар кезінде дұрыс шешімдер қабылдау дағдыларын, адам қызметінің қауіпсіздігі мен қолайлы жағдайларын қамтамасыз ету әдістері мен құралдары туралы білімді қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Жоғарғы математика
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты білім алушыларды басқа да байланысты пәндерді меңгеру үшін қажетті математикалық әдістермен таныстыру болып табылады. Пән аналитикалық геометрия элементтері бар сызықтық және векторлық алгебра бойынша; бір және көп айнымалылардың функцияларының шектері, туындылары және интегралдары сияқты ұғымдарға негізделген математикалық талдау бөлімдері бойынша және де ықтималдықтар теориясы мен математикалық статистика элементтері бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
  • Тамақ өнімдерінің сапасын бақылау
    Несиелер: 8

    Пәннің мақсаты - тамақ жүйелерінің химиялық құрамын зерттеу. Пән тамақ жүйелерінің құрамына кіретін қосылыстардың химиялық қасиеттерін, технологиялық ағымдағы макро - және микроэлементтердің негізгі химиялық өзгерістерін, тамақ өнімдерінің сапалық және сандық компоненттік құрамын, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін анықтауға қажетті биологиялық белсенді қоспаларды анықтауға арналған заманауи талдау әдістерін зерттеуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Тамақ өнеркәсібіндегі микробиологиялық процестер
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты тамақ өнеркәсібіндегі микробиологиялық процестер саласында білімді қалыптастыру, дайын өнімдегі зиянды организмдерді анықтау, өңдеу кезінде технологиялық процесті жақсарту; тамақ шикізатын өңдеудің әртүрлі тәсілдерін қолдана отырып, сүт, сүт өнімдері, нан және нан-тоқаш өнімдері, жемістер, көкөністер, ұн шикізатының микробиологиялық көрсеткіштерімен таныстыру және бұл салада дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Сонымен қатар тамақ өнімдерін өндірудің микробиологиялық және санитарлық-гигиеналық бақылаудың принциптері және әдістерімен таныстыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Академиялық жазу негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты – білім алушылардың академиялық жазу саласындағы білім жүйесін, академиялық жанрлардың ерекшеліктерін, ғылыми мәтіндерді жазу ережелері мен принциптерін қалыптастыру. Пән әртүрлі көздерден алынған ақпаратты синтездеу және талдау дағдыларын қалыптастыруға және дамытуға, өз идеяларын құрылымдық түрде баяндауға, ғылыми жұмыстың ерекшеліктерін ескере отырып, ғылыми және академиялық жанрдың әртүрлі мәтіндерін құра білуге ​​бағытталған.

    Оқу жылы - 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтаудың және өңдеудің инновациялық технологиялары
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты болашақ мамандардың астықты сақтау мен қайта өңдеудің инновациялық технологиялары бойынша кәсіби білімдерін қалыптастыру; сақтауға түсетін астықтың жай-күйін зерделеу; астықты қайта өңдеу кезінде қалдықсыз заманауи технологиялар; өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу кезінде жаңа өнімдер алу болып табылады. Астық және астық өнімдерін өңдеудің, сақтаудың және өңдеудің жаңа технологиялары, өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау әдістері мен режимдері саласындағы білімдерін кеңейту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Сапа менеджменті негізіндегі өңдеу өндірістеріндегі технохимиялық бақылау
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты білім алушыларда астық өңдеу кәсіпорындарына түсетін өнімдердің астық сапасын бақылау және анықтау әдістері қағидаты бойынша практикалық дағдылар мен білімді қалыптастыру, зертханалардың технохимиялық бақылау және жабдықтар бөлімінің жұмысын ұйымдастыруды көрсету, білім алушыларға қайта өңдеу өндірістерін технохимиялық бақылау, шикізаттың, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштерін талдау әдістері туралы заманауи түсініктерді көрсету болып табылады.

    Оқу жылы - 1
  • Биохимия
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты мамандарды даярлауға қажетті келесі арнайы пәндерді оқу үшін биологиялық химия саласында жүйеленген білімді қалыптастыру. Білім алушыларды тамақ шикізатының негізі болып табылатын биологиялық кешендерді сақтау кезіндегі химиялық құрамы мен өзгеруі туралы іргелі негізді біріктіруге дайындау; тамақ жүйелерінде болатын биохимиялық процестерді, ферменттердің, витаминдердің каталитикалық әсерінің ерекшеліктерін және олардың белсенділігін реттеуді зерттеу; азық-түлік сапасының көрсеткіштерін бағалауда қолданылатын биохимиялық талдау әдістерінің негіздерін түсінуді көрсету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Сүт өндірісін өндіруге қажетті шикізат сипаттамасы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты өнімнің жоғары сапасын, оның тұтынушының өмірі мен денсаулығы үшін қауіпсіздігін қамтамасыз етуді ескере отырып, сүт және сүт өнімдерін өндіру үшін шикізатты өңдеудің кешенді, қалдықсыз технологиясын және азық-түлік және жемшөп мақсаттарына арналған қайталама ресурстарды пайдалану және өндіру саласында білім мен дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Пән шикізатты сақтау және өңдеу кезінде болатын химиялық, микробиологиялық, биохимиялық, коллоидтық құрамдар мен процестерді қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
  • Код ON1

    Экология және тіршілік қауіпсіздігі, экономика және кәсіпкерлік, құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, ғылыми зерттеулер жүргізу әдістері саласындағы жан-жақты дамыған тұлға ретінде білімдерін көрсету.

  • Код ON2

    Сүт өнімдерін, ұнды, жарманы, кондитерлік, наубайханалық және макарон өндірісін өндіру технологиясы саласында білім қалыптастыру

  • Код ON3

    Азық-түлік өнімдерін (сүт, нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер, астық және т. б.) сандық-сапалық шығынсыз өңдеуді және сақтауды жүзеге асыру

  • Код ON4

    Өңір үшін ең тиімді және бейімделген өңдеу өндірістерінің технологияларын, құрама жем және тамақ өндірістерінің технологияларын қолдану

  • Код ON5

    Кәсіби есептерді шешуде негізгі физика-химиялық, математикалық және өзге де жаратылыстану-ғылыми әдістер мен тәсілдерді қолдану

  • Код ON6

    Өңдеу өндірістерінің процесін жетілдіру үшін машиналық графика және компьютерлік жобалау, процестерді автоматтандыру, қолданбалы механика және жылу техникасы әдістерін қолдану

  • Код ON7

    Технологиялық процесті оңтайландыруға және қайта өңдеу өндірістерінің дайын өнімінің сапасына әсер ететін шикізат пен жартылай фабрикаттардың қасиеттерін анықтау

  • Код ON8

    Азық-түлік және қайта өңдеу кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары мен аппараттарының негізгі түрлерін, оның ішінде өңір кәсіпорындарында қолданылатын түрлерін пайдалану

  • Код ON9

    Сынаудың тиімді әдістерін, МЕМСТ талаптары мен өнім сапасының сертификаттарын ескере отырып, қайта өңдеу өндірісінің өндірістік-технологиялық процесін жоспарлау.

  • Код ON10

    Зерттеу қызметін жүргізу, стандартты технологиялық талаптарды, Өнімді бақылау құралдарын, заманауи ғылымның жетістіктері негізінде инновациялық идеяларды қолдану арқылы өнімнің сапасын басқару

  • Код ON11

    Сапа менеджменті негіздерімен қайта өңдеу өндірістерінің шикізаты мен дайын өнімінде болатын микробиологиялық, химиялық және биохимиялық процестерді талдау

  • Код ON12

    Азық-түлік өңдеу қызметіндегі инновациялық бизнес-жобалардың технологиялық тиімділігі мен коммерциялық тартымдылығын бағалау

Top