Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Кәсіби қызметінде ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың әртүрлі түрлерін қолданады: интернет-ресурстар, ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және тарату бойынша бұлтты және мобильді сервистерді пайдаланады
  • Автоматтандыруды, технологиялық процесті цифрландыруды, астықты қайта өңдеу және ашыту өндірістерінің жабдықтарын таңдауды және жинақтауды ұйымдастырады
  • Кәсіби қызмет саласында басқарушылық шешімдер қабылдайды, кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың экономикалық шарттарын бағалау дағдыларын меңгереді
  • Астықты қайта өңдеу және ашыту, жеңіл тағам өндірістерінде өнімдердің технологиялық схемаларын әзірлеуге және жобалауға қабілетті
  • Тұлғааралық, мәдениетаралық және өндірістік (кәсіби) қарым-қатынас міндеттерін шешу үшін қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша нысандарда коммуникацияға түседі
  • Экология, өндірістік санитария, еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жабдықталуын және өндірістік қызметін талдайды
  • Нан пісіру, макарон және кондитерлік өнімдердің реологиялық қасиеттері мен технологиялық процестерін негіздеуге қабілетті
  • Ғылыми зерттеу негізінде стандарттау және сертификаттау қағидаттарымен қайта өңдеу өндірістерін технохимиялық бақылауды, бағалауды жүргізеді
  • Өңдеу кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыруда, есептерімен инженерлік шешімдер шығаруда компьютерлік графика, теориялық және қолданбалы механика білімдерін қолданады
  • Тамақ гигиенасы талаптарын сақтау үшін тағамдық биохимия және микробиология негізінде ашыту өндірісі және алкогольсіз сусындар технологиясы бойынша базалық білімді қолданады
  • Әлеуметтік және кәсіби міндеттерді шешуде әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласында базалық білімді қолданады
Top