Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қайта өңдеу өнеркәсібі саласында іргелі білімі бар, сенімді кәсіби білімі мен дағдысы бар, өз кәсіби қызметінде жаңа қажетті құзыреттілікті өз бетінше игере алатын және жаңа білімді жинақтай алатын жоғары білікті маманды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тағам өнімдерінің контаминациясы
Тамақтану гигиенасы
Химия
Физика
Тамақтану биохимиясы
Жоғары математика
Аналитикалық және физколлоидтық химия
-
2 Оқу жылы
Техносфералық қауіпсіздігі
IT және цифрлық мәдениет
Теориялық және қолданбалы механика
Шетел тілі 2
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері және құқық
Қайта өңдеу өндірістерінің технологиялық есептері мен инженерлік шешімдер
Тағам микробиологиясы
Инженерлік және компьютерлік графика
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
-
3 Оқу жылы
Жеңіл тағамдарды өндіру
Өсімдік шикізатын алғашқы өңдеу технологиясы
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Қауіпсіздік техникасы және еңбекті қорғау
Қайта өңдеу өндірістері өнімдерін стандарттау және сертификаттау
Қайта өңдеу өндірістерінің ғылыми зерттеу негіздері
Нан пісіру, макарон және кондитерлік өндірістерге арналған шикізаттардың сипаттамасы
Бизнес жоспарлау
Алкогольсіз және алкогольді сусындарды өндірудің технологиялық жабдықтары
Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
Астық өңдеу кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Наубайхана, макарон және кондитерлік өндірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары
Сапа менеджменті негізіндегі өңдеу өндірістеріндегі технохимиялық бақылау
Элеватор өндірісінің технологиясы
-
4 Оқу жылы
Шарап жасау технологиясы
Құрама жем өндірісінің технологиясы
Ашыту өндірісінің биохимиялық негіздері
Өсімдік майы өндірісінің технологиясы
Нан өндірісінің технологиясы
Астық өнімдері негізінде тағамдық концентраттар өндіру
Нан және макарон өнімдерінің реологиялық негіздері
Тұздықтарды өндіру
САПР негіздерімен ашыту өндірісін жобалау
Тағам өндірістерін цифрландыру элементтерімен автоматтандыру
Алкогольсіз сусындарды өндіру технологиясы
САПР негіздерімен өңдеу өндірісін жобалау
Нан, макарон, кондитер өндірістерін жобалау
Кондитер өнімдерінің технологиясы
Макарон өндірісінің технологиясы
Ұн және жарма өндіру технологиясы
Ашыту технологиясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызметінде ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың әртүрлі түрлерін қолданады: интернет-ресурстар, ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және тарату бойынша бұлтты және мобильді сервистерді пайдаланады
- Автоматтандыруды, технологиялық процесті цифрландыруды, астықты қайта өңдеу және ашыту өндірістерінің жабдықтарын таңдауды және жинақтауды ұйымдастырады
- Кәсіби қызмет саласында басқарушылық шешімдер қабылдайды, кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың экономикалық шарттарын бағалау дағдыларын меңгереді
- Астықты қайта өңдеу және ашыту, жеңіл тағам өндірістерінде өнімдердің технологиялық схемаларын әзірлеуге және жобалауға қабілетті
- Тұлғааралық, мәдениетаралық және өндірістік (кәсіби) қарым-қатынас міндеттерін шешу үшін қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша нысандарда коммуникацияға түседі
- Экология, өндірістік санитария, еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жабдықталуын және өндірістік қызметін талдайды
- Нан пісіру, макарон және кондитерлік өнімдердің реологиялық қасиеттері мен технологиялық процестерін негіздеуге қабілетті
- Ғылыми зерттеу негізінде стандарттау және сертификаттау қағидаттарымен қайта өңдеу өндірістерін технохимиялық бақылауды, бағалауды жүргізеді
- Өңдеу кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыруда, есептерімен инженерлік шешімдер шығаруда компьютерлік графика, теориялық және қолданбалы механика білімдерін қолданады
- Тамақ гигиенасы талаптарын сақтау үшін тағамдық биохимия және микробиология негізінде ашыту өндірісі және алкогольсіз сусындар технологиясы бойынша базалық білімді қолданады
- Әлеуметтік және кәсіби міндеттерді шешуде әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласында базалық білімді қолданады
Ұқсас БББ
6B07201 Азық түлік өңімдерінің технологиясы
Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті (ХИТУ)
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B07201 Өңдеу өндірістерінің технологиясы (салалар бойынша)
Сәрсен Аманжолов атындағы Шығыс Қазақстан университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
6B07201 Тамақ өнімдерінің технологиясы
Сәкен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті