Білім беру бағдарламасы өзекті емес

6B07501 Стандартизация, сертификация және метрология в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті

Пәндер

  • Физика

    Пән негізгі физикалық құбылыстарды, іргелі заңдар мен түсініктерді, сондай-ақ физикалық зерттеу әдістерін зерттейді. Физиканың әртүрлі салаларындағы типтік есептерді шешудің тәсілдері мен әдістерін қарастырады, қазіргі заманғы ғылыми жабдықтармен таныстырады, эксперимент жүргізу дағдыларын, болашақ мамандықтың қолданбалы есептерінде нақты физикалық мазмұнды бөліп көрсету қабілетін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Сызба геометриясы және инженерлік графика 2

    Дизайн схемаларын, механикалық жүйелердің мінез-құлқын сипаттайтын теңдеулерді дайындау кезінде курстың теориялық негіздерін қолдану мүмкіндігі. Сызба орындау барысында дағдыларды меңгеру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 3
  • Математика

    Курс математиканың барлық қажетті бөлімдерін қамтиды: математикалық логика және сандар теориясының элементтері; сызықтық алгебра; векторлық алгебра, аналитикалық геометрия, бір және бірнеше айнымалылардың функциясының дифференциалдық және интегралдық еселіктері, дифференциалдық теңдеулер, интегралдардың еселіктері, қатар теориясы, ықтималдықтар теориясы мен математикалық статистикаға кіріспе, компьютерлік бағдарламаларды қолдана отырып математикалық есептерді шешу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Жалпы химия

    Пән химияның негізгі заңдары мен түсініктерін, заттың құрылысы мен қасиеттерін, ерітінділердегі химиялық процестердің жүру заңдылықтары мен ерекшеліктерін зерттейді. Заттың қасиеті мен құрылымы арасындағы байланысты қарастырады. Бұл пәнді білу кәсіби есептерді шешуде химияның негізгі заңдылықтары мен әдістерін қолдана білу дағдыларын дамытуға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Сызба геометриясы және инженерлік графика 1

    Жазықтықта ғарыштық картаға түсірудің негізгі проекциялық модельдері туралы теориялық және негізгі білімді алу. Мәселелерді және жаттығуларды шешуде дағдыларды меңгеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Метрология

    Метрологияның негізгі теориялық принциптері, мақсаттары, міндеттері, терминдері мен анықтамалары; метрологияның негізгі бөлімдері; бірлік жүйелері; өлшеу әдістері мен құралдары; стандарттар, өлшеу үлгілері; қателер; өлшемдердің біркелкілігін қамтамасыз ету әдістері; өлшеу әдістері, өлшемдердің біркелкілігін қамтамасыз етудің құқықтық және ұйымдастырушылық негіздері. Метрология қызметі

    Оқу жылы - 2
    Несиелер - 5
  • Электронды және өлшеуіш техника негіздері

    Жартылай өткізгіштердің электр өткізгіштігі. Электронды-тесік өту. Жартылай өткізгіш аспаптар. Метрология негіздері. Өлшеу метрология объектісі ретінде. Өлшеу түрлері мен әдістері. Өлшеудің негізгі құралдары. Өлшеу қателіктерінің жіктелуі. Өлшеуіш түрлендіргіштер. Аналогты өлшеу аспаптары. Цифрлық аспаптар. Микропроцессорлық аспаптар. Стандарттау негіздері. Стандарттау мақсаты, мәні және міндеттері. Халықаралық стандарттау. Сертификаттау негіздері. Сертификаттау жүйелерінің түрлері. Қазақстан Республикасының Мемлекеттік сертификаттау жүйесі.

    Оқу жылы - 2
    Несиелер - 5
  • Электроника және схемотехника

    Жартылай өткізгіш аспаптардың құрылымы мен жұмыс істеу принципі.Қоректену көздерінің түрлері мен құрылымы. Кернеудің параметрлік және компенсациялық тұрақтандырғыштары. Кернеудің тәуелді және автономды инверторлары. Оптоэлектронды құрылғылар.Күшейткіш құрылғылардың сұлбатехникасы.Күшейткіштердің кері байланысы. Кері байланыстардың мақсаты және оларды ұйымдастыру тәсілдері.

    Оқу жылы - 2
    Несиелер - 5
  • Құрылымдық материалдар технологиясы және термоөңдеу

    Машина бөлшектерінің дайындамаларын алу мен өңдеудің негізгі технологиялық әдістері, негізгі құрылымдық және аспаптық материалдарды жіктеу, таңбалау және термиялық өңдеу туралы білім алу. Түрлі қара және түсті металдар мен олардың қорытпаларының жай-күйінің диаграммаларымен танысу, жаңа конструкциялық материалдардың қасиеттері мен ұтымды қолдану салаларымен танысу және металл және металл емес материалдардың жіктелуі мен таңбалануын зерделеу.

    Оқу жылы - 2
    Несиелер - 5
  • Инженерлік жобалаудағы материалдар

    Машина жасаудағы есептеу-жобалау және жобалау-конструкторлық қызмет дағдыларын меңгеру; инженерлік техникалық әзірлемелер саласындағы ең заманауи ғылыми жетістіктерді, технологиялар мен техникалық шешімдерді пайдалана отырып, машина конструкциясын жобалаумен байланысты практикалық міндеттерді шешу; жобаланатын объектілердің немесе технологиялық схемалардың техникалық деңгейінің көрсеткіштерін анықтау.

    Оқу жылы - 2
    Несиелер - 5
  • Инновациялық кәсіпкерлік

    Студенттердің инновациялық дамудың іргелі тұжырымдамалары, нарықтағы инновациялық кәсіпорынның бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ету үшін жаңа технологиялар саласындағы кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың заманауи тәсілдері туралы білімдерін қалыптастыру. Инновациялық кәсіпкерліктің, бизнесті жоспарлаудың, венчурлық қаржыландырудың экономикалық мәнін түсіну және венчурлық капиталы бар фирмалардың түрлерін білу. Экономикалық өсудің шарты ретінде тәуекелдерді басқаруда, инновациялық менеджментте және инновациялық процестерде адам ресурстарын басқаруда дағдыларға ие болу

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экономика және құқық негіздері

    Экономикалық теория пәні мен зерттеу әдістерін, қоғамдық өндіріс негіздері мен қоғамдық шаруашылық нысандарын, нарықтық жүйенің жұмыс істеу механизмін, өндірісті, компанияның шығындары мен кірістерін, ұлттық экономиканы білуге ықпал етеді. Экономикалық тұрақсыздықтың көрінісі ретінде экономикалық өсу мен нарықтық экономиканың тұрақсыздығына, инфляцияға және жұмыссыздыққа баға беру. Ұлттық экономика мен экономикалық қауіпсіздікте қаржы және ақша - кредит жүйесінде білім мен іскерлікті көрсету. Мемлекет және құқық теориясының негіздері, конституциялық, әкімшілік, азаматтық, еңбек, отбасылық, қылмыстық құқық негіздері туралы білімді меңгеру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экология және тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі

    Пән ағзалардың тіршілік ету орталарымен өзара әрекет ету заңдылықтарын, биосфераның әртүрлі бөліктерінде биогеоценоздардың тіршілк етуі мен дамуының заңдылықтарын, техносферада адамның өмірі мен денсаулығын сақтауға байланысты сұрақтарды, техногенді және табиғи жағдайда пайда болатын қауіп қатерлерден қорғану және қолайлы жағдай жасауды оқытады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері

    Сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл шарты ретінде қазақстандық қоғамның әлеуметтік-экономикалық қатынастарын жетілдіру сыбайлас жемқорлық мінез-құлық табиғатының психологиялық ерекшеліктері сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру жастардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетін қалыптастыру ерекшеліктері Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастырудың этникалық ерекшеліктері әртүрлі салалардағы сыбайлас жемқорлық әрекеттері үшін моральдық-этикалық жауапкершілік. Сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтар үшін заңдық жауапкершілік

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Стандарттау және сертификаттау

    Қазақстанда және шетелде сертификаттау мен стандарттаудың қазіргі заманғы үрдістері, сертификаттаудың, стандарттаудың салалық ерекшеліктері, өндірілген және импорттық өнімдердің сапасын жоғарылатудағы рөлі, саудаға техникалық кедергілерді жою, халықаралық сәйкестікті бағалау ұйымдары, стандарттаудың теориялық принциптері мен әдістері, мазмұнды стандарттау, осы саладағы жұмыстарды ұйымдастыру

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өнім сапасын басқару

    Сапа - басқару нысаны ретінде; сапаны басқару әдістері, құралдары және технологиялары; сапаны басқару құралдары мен технологиялары; сапаны басқарудағы стандарттау; жалпы сапа менеджменті (TQM)

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Өлшеулердің жалпы теориясы

    Теориялық метрологияның негізгі ережелері. Өлшеу теориясы. Өлшеу процесінің негізгі элементтері. Физикалық өлшем бірліктерін көбейту теориясы және олардың мөлшерін беру теориясы. Әдістері мен өлшем қателігі. Өлшеу нәтижелерінің сапасын бағалау теориясы және оларды математикалық өңдеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сараптамалық жүйелер және деректер базасы

    Пәннің мақсаты, міндеттері және мазмұны. Деректер базасының даму тарихы және сараптамалық бағалау. Сарапшы жүйелер. Сараптау жүйесі: негізгі ережелер мен тұжырымдар. Сарапшылар жүйесіне қойылатын талаптар. Кең ауқымды сараптамалық жүйелерді қарастыру. Сараптамалық жүйелерді жіктеу схемасы. Эксперттік жүйелерді құрудың негізгі тұжырымдамалары: дәстүрлі тәсіл - сабақтардың, қарым-қатынастардың және ережелердің баламалы көрінісі

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Ғылыми зерттеу негіздері

    Пән студенттердің қазіргі ғылым туралы білімдерін қалыптастыруға, ғылыми-зерттеу жұмыстарын дұрыс ұйымдастыруға, тәжірибелерді жоспарлау және жүргізуге, статистикалық өңдеу және тәжірибе нәтижелерін бағалауға, сонымен қатар әдістер мен әдістерді меңгеру туралы түсініктерін қалыптастыруға, кәсіби қызметте ғылыми ақпаратты ұсынуды дайындауға және қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі

    Кәсіби құзіреттілік деңгейін арттыру үшін болашақ мамандардың кәсіби шет тілін қалыптастыру, жазбаша және ауызша ақпарат алмасуды жүзеге асыру үшін кәсіби шет тілін білу, сөйлеу қызметін одан әрі дамыту. Әлеуметтік-тұрмыстық және академиялық салалардағы қарым-қатынастың стилі мен сипатына байланысты кәсіби қарым-қатынас жағдайларына сәйкес сөйлеу мінез-құлқының ережелері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Қолданбалы механика

    Статиканың негізгі түсініктері мен аксиомалары. Ауырлық орталығы. Жылжымалы үйкеліс күштері. Нүктенің кинематикасы. Берілу тәсілдері, қозғалыс жылдамдығы мен жеделдету нүктелері. Динамиканың негізгі ұғымдары мен заңдары. Өзектерді созу және қысу. Нақты объект және есептеу схемасы. Иілу кезіндегі ішкі күш факторлары. Кернеулі және деформацияланған күйлердің негізгі теориялары. Нүктедегі жағдай, негізгі платформалар. Машина бөлшектерінің негізгі ережелері. Машиналардың сенімділігі туралы түсінік.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Арнайы мақсатқа арналған ағылшын тілі

    Пән жалпы ғылыми терминологияны және терминологияны ағылшын тілінде тиісті мамандық тілі ретінде зерттеуге бағытталған, коммуникативтік қызметтің төрт түрі бойынша дағдыларды қалыптастырады: мамандық бойынша түпнұсқалық мәтіндерді толық түсінумен оқу, мамандық мәселесі бойынша эссе жазу, кәсіби ақпаратты қамтитын түпнұсқалық хабарламаларды есту арқылы қабылдау, мамандық мәселелері бойынша пікірталастар жүргізу

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Инженерлік механика (Статика, Динамика)

    Денелердің механикалық қозғалысының жалпы заңдылықтарын және олардың тепе-теңдігін зерттеу. Қозғалыстың геометриялық формаларын ескере отырып және белгілі бір қозғалыс түрлерін тудыратын факторлардың әсерінен механикалық жүйенің тепе-теңдік және қозғалыс нүктелерінің қозғалыс заңдарымен байланысты негізгі ережелер. Механикалық жүйенің тепе-теңдігі мен қозғалысының есептерін шешудің күштік және энергетикалық әдістері; механикалық құбылыстарды математикалық модельдеудің негізгі алгоритмдері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Халықаралық және мемлекетаралық стандарттау және сертификаттау

    Халықаралық стандарттау негіздері; Халықаралық деңгейде стандарттауға бағытталған негізгі ұйымдар олардың құрылымы мен жұмыс істеу принципі болып табылады; халықаралық, аймақтық, ұлттық стандарттарды есепке алу және қолдану қағидалары, техникалық және экономикалық ақпараттың классификациясы, шет мемлекеттердің стандарттау, сәйкестікті растау және аккредиттеу бойынша шетел мемлекеттерінің ережелері мен ұсыныстары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Стандарттау және азық-түлік өнеркәсіптік тауарлардың сәйкестігін растау

    Техникалық реттеу және стандарттау негіздері; Сәйкестікті бағалау және растау; азық-түлік және өнеркәсіп тауарларының сапасы мен тұтыну қасиеттері; Өсімдік шаруашылығы өнімінің қауіпсіздік көрсеткіштері; Дәнді дақылдарды стандарттаудың тауарлық сипаттамасы және ерекшеліктері; Жеміс-көкөніс дақылдарын стандарттау және сәйкестігін растау. Өнеркәсіптік тауарларды стандарттау және сәйкестікті растау, негізгі санаттар.

    Оқу жылы - 3
    Несиелер - 5
  • Өлшеу жүйелері

    Өлшеу аспаптары мен жүйелерінің дәлдік сипаттамаларын, қателіктердің пайда болу себептері мен талдау әдістерін, статикалық және динамикалық дәлдік өлшемдері бойынша өлшеу құрылғыларын синтездеуді, аспаптар мен жүйелердің өлшеу арналарының дәлдігін тиімді арттыру әдістерін нақты мысалдарда зерттеу және бекіту, қазіргі заманғы өлшеу және бақылау құралдарын талдау.

    Оқу жылы - 3
    Несиелер - 5
  • Өзара алмасушылық, стандарттау және техникалық өлшеу

    Стандарттау және өзара алмастырушылық негіздерін зерделеу әдістерін меңгеру және студенттердің жабдықты өндіру, жөндеу және пайдалану кезінде анықтамалық техникалық әдебиетті және ғылыми-техникалық ақпаратты практикалық пайдалану мәселелерін шешуде дағдыларды, тиісті даярлық бейіні бойынша отандық және шетелдік тәжірибені меңгеру; кәсіби қызмет саласындағы бұйымдар мен объектілердің сапасын бақылау әдістерін қолдану, технологиялық процестердің бұзылу себептеріне талдау жүргізу және олардың алдын алу жөніндегі іс-шараларды әзірлеу қабілеті.

    Оқу жылы - 3
    Несиелер - 5
  • Тұтынушылық қызметті стандарттау және сертификаттау

    Стандарттауды ғылым ретінде дамыту тарихы. Қазақстандағы және шетелдегі сертификаттауды дамытудың тарихы мен ағымдағы үрдістері. Сертификаттаудың құқықтық негіздері. Сертификаттау саласындағы Қазақстан Республикасының заңнамасының құрылымы мен негізгі ережелері. «Техникалық реттеу туралы» Қазақстан Республикасының Заңы. Сертификаттау және стандарттау саласындағы мемлекеттік реттеу және басқару. Стандарттау және сәйкестікті бағалау органдары.

    Оқу жылы - 3
    Несиелер - 5
  • Сәйкестікті бағалау саласындағы аккредиттеу

    Аккредиттеу негіздері, сәйкестікті бағалау саласындағы сәйкестікті бағалау жөніндегі қызметті жүзеге асыру үшін ұйымның құзыреттілігін тану рәсімдері. Тестілеу, калибрлеу зертханалары мен сәйкестікті бағалау органдарына қойылатын жалпы талаптармен танысу. Сапа менеджменті жүйесін зерттеу және дамыту; сәйкестікті растау органдарына қойылатын талаптар, сондай-ақ оларды аккредиттеу тәртібі.

    Оқу жылы - 3
    Несиелер - 5
  • Сапа экономикасы

    Сапа экономикасының теориялық негіздері. Кәсіпорын мен өнімнің бәсекеге қабілеттілігі. Өнімдер мен қызметтер сапасының көрсеткіштері. Өнімдер мен қызметтердің сапасын анықтау әдістері. Сапа менеджменті формаларының эволюциясы. Жеке процестер мен тұтастай ұйым қызметінің сапасына шығындарды есептеу. Сапа шығындарын басқару. Сапа бойынша сыйақыларды салыстырмалы талдау

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Стандарттаудағы техникалық реттеу

    Нарықты реттеудің формалары мен әдістері.Техникалық реттеудің негізгі механизмдері Техникалық реттеудің негізгі принциптері. Мемлекеттік техникалық реттеу жүйесінің құрылымы.Техникалық реттеудің негізгі стандарттары.Техникалық реттеудің шетелдік тәжірибесі. Сауда кедергілері.ТМД шеңберіндегі техникалық реттеу. Техникалық регламенттер.ТР әзірлеудің құрылымы мен тәртібі. Сəйкестікті растау сұлбалары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кәсіпорын және кәсіпкерлік экономикасы

    Кәсіпкерлік субъектісі және кәсіпкерлік қызмет объектісі ретінде тұжырымдамасы; Кәсіпорын өнімі, оның бәсекеге қабілеттілігі; Кәсіпорынның өндірістік ресурстары; Кәсіпорын - нарықтың экономикалық субъектісі; Акционерлік қоғамдар; Шағын бизнес; Шағын бизнеске салық салу; Сауда фирмасын ұйымдастыру және тіркеу; Бизнес-жүйеде бәсекелестік; Компанияның коммерциялық қызметі; Бизнес-инфрақұрылым; Бизнес жүйесінде маркетинг; Кәсіпорын қызметінде басқару; Басқаруды ынталандыру

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі

    Қазақ (орыс) кәсіби әдеби тілінің барлық нормаларын сақтай отырып, жазбаша және ауызша сөйлеу дағдыларын қалыптастырады; мамандық бойынша кәсіби мәтіндерді оқу кезінде әртүрлі функционалдық стильдегі кәсіби мәтіндердің мағыналық құрылымдық ерекшеліктері туралы білім, коммуникативтік дағдылар және сөйлеу дағдылары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Үрдістер мен өнім сапасын басқарудың статистикалық әдістері

    Кездейсоқ таңдауды жүзеге асырыңыз. Сынамаларды іріктеу теориясы. Статистикалық болжамдарды тестілеу. Статистикалық сапаны басқару әдістері. Дәлдігін, тұрақтылығын және технологиялық бақылауды статистикалық талдау. Өндірістің дефективтілігінің себептерін талдаудың статистикалық әдістері. Жеті сапалы бақылау құралдары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Квалиметрия

    Стандарттау бойынша заңнамалық және нормативтік құқықтық актілер, оқу-әдістемелік материалдар; өнiмнiң негiзгi техникалық және конструктивтiк сипаттамалары, өнiм сапасының деңгейiн бағалаудың принциптерi мен әдiстерi, өнiм сапасының көрсеткiштерiн таңдаудың ерекшелiгi; өнім сапасын бақылау әдістері мен құралдары; өнім сапасын талдау әдістері, статистикалық сапаны бақылау және технологиялық бақылау

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сызбаларды орындауды автоматтандыру.

    Электрондық құралдарды жасау кезінде заманауи автоматтандырылған жобалаудың негізгі принциптері мен әдіснамасын зерделеу, жобалауды автоматтандыру құралдарын пайдалана отырып, пәннің негізгі бөлімдері бойынша есептерді шешудің әдістері мен тәсілдері, конструкцияның математикалық модельдерін жасау, SolidWorks, Компас 3D, Altium Designer, T-Flex CAD жүйелері сияқты конструкторлық-технологиялық құжаттаманы дайындау мен шығаруды автоматтандыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Компьютерлік графика

    Стандарттарға, бөлшектер мен құрастыру тораптарының ажыратылатын және біртұтас қосылыстарының сызбаларын салу ережелеріне сәйкес конструкторлық құжаттама туралы білімдерін қалыптастыру, техникалық сызбаларды толтыру және оқу, конструкторлық және техникалық құжаттаманы құрастыру үшін қажетті дағдыларды дамыту. өндіріске арналған. Компьютерлік сызбаны салу бағдарламаларымен жоғары деңгейде жұмыс істеу дағдысы

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сапа жүйелері

    Сапа кепілдігінің теориялық негіздері және өнім сапасын басқару және технологиялық үдерістер; сапаны басқару құралдарын және әдістерін жетілдірудегі негізгі үрдістер; басқарудың әдістемелік негіздері, басқару функцияларының сипаты мен құрамы; тиімді маркетингті ұйымдастыруға заманауи тәсілдер; жалпы сапа менеджменті мен теориялық негіздері; ИСО халықаралық стандарттарына сәйкес сапа жүйелерін әзірлеу және енгізу принциптері

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сынаудан өткізу, өнім қауіпсіздігі мен бақылау

    Сынақ технологиялық процесс ретінде. Сынақтардың жіктелуі. Сынақтар мен бақылаудың міндеттері мен түрлері. Сынақтарды дайындау мен өткізудің негізгі кезеңдері. Сынақтардың дәлдігі, сенімділігі және репродуктивтілігі. Созылу және қысу сынақтары. Иілу және бұралу сынақтары. Тозу және үйкеліс сынағы. Қаттылықты анықтау әдістері. Материалдардың қаттылығын өлшеу құралдары. Діріл жүктемелерінің әсеріне сынау. Соққылардың әсерін сынау. Сызықтық үдеулердің әсерін сынау. Акустикалық шудың әсерін сынау. Климаттық факторлардың әсеріне арналған сынақтар. Коррозияның әсерін сынау. Сенімділік сынақтары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Басқару қызметін құжаттамалық қамтамасыз ету

    Құжаттар мен оларды басқарудағы құндылығы. Құжат жүйелерін топтастыру. Ұйымдастыру-әкімшілік құжаттарды рәсімдеуге қойылатын талаптар. Ұйымдық және әкімшілік құжаттарды дайындаудың түрлері мен тәртібі. Құжаттың тіркеу деректеріне қойылатын талаптар. Құжат айналымын ұйымдастыру. Техникалық құжаттар және оның түрлері. Жобалық-сметалық құжаттама. Технологиялық құжаттама. Техникалық құжаттарды дайындау, жасау және көбейту

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Техникалық регламенттер мен нормативтік құжаттарды әзірлеу технологиясы мен әдістемесі

    Стандарттарды әзірлеу және үйлестіру сатылары; Ұлттық стандарттар мен стандарттар жобаларын сараптау; Стандарттарды жаңарту және жою; Ұлттық стандарттарға өзгерістер енгізу, бекіту және енгізу тәртібі; Ұлттық стандарттарды қайта қарау; Ұлттық стандарттарды жою; Стандарттар мен техникалық регламенттерге өзгерістер енгізу тәртібі

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Өндірістерді метрологиялық қамтамасыз ету

    Өлшем бірлігін қамтамасыз ету саласындағы заңнама. Метрологиялық қамтамасыз ету негіздері. Метрологиялық қамтамасыз ету міндеттері. "Сапа ілмегі"өнімінің өмірлік циклінің кезеңдерінде метрологиялық қамтамасыз ету. Метрологиялық қызметтер, олардың негізгі қызмет бағыттары. Кәсіпорындардың метрологиялық қамтамасыз ету жай-күйін талдау. Өнімнің өмірлік циклінің кезеңдері. Шығарылатын өнімді бақылау және сынау сатыларында метрологиялық қамтамасыз ету. Метрологиялық сараптама және техникалық құжаттаманы метрологиялық пысықтау.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Басқару инжинирингі

    Техниканың теориялық негіздері; халықаралық инженерлік; қазіргі жағдайдағы құндылықтар мен даму, инженерияны дамыту; техника түрлері және оларды жіктеу; инженерлік әдістер; ұйымдастырушылық және басқарушылық инженерия; бизнес-инжиниринг; сапалы жүйені құрылымдау және сапа құралдарын құру; бенчмаркинг

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау

    Тамақ өнімдерін сәйкестендіру туралы жалпы ережелер; сәйкестендіру түрлері; сәйкестендірудің әдістері мен көрсеткіштері; бұрмалау түрлері мен құралдары; тауартану әдістері.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Академиялық жазу

    Курсы жазбаша ағылшын тілінде академиялық және кәсіби дағдыларды дамытып, жетілдіруге бағытталған, академиялық, не кәсіби жағдайларда және жұмыс істеу барысында қажет болатын табысты жазбаша қарым-қатынас үшін. Студенттер академиялық жазылымның, кітапхана каталогтары мен сайттарды қолдану ерекшеліктерімен танысады. Дискурсивті эссе жазудың тәжірибесі: жоспарлау, негізгі идеясын, абзацтар мен қорытындысын жазу. Өзгертіп айту әдістері. APA форматы: сілтемелер дәйексөздер Студенттер аббревиатура түрлерін, академиялық лексиканы, артикльдерді қолдануды оқып біледі.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Техникалық реттеу және сапа инфрақұрылымы саласындағы мемлекеттік және қоғамдық бақылау

    Бақылау мен қадағалаудың принциптері мен міндеттері. Мемлекеттік бақылау және қадағалау органдарының техникалық реттеу саласындағы құзыреті. Тексерілетін субъектілердің (объектілердің) қызметіне қойылатын талаптар. Мемлекеттік, қоғамдық және метрологиялық бақылау. Азық-түлік және өнеркәсіп тауарларының қауіпсіздігі мен сапасын мемлекеттік және қоғамдық бақылау. ЕАЭО-ға кірмейтін елдерден ҚР аумағына әкелу кезінде мемлекеттік және қоғамдық бақылау

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өнім мен өндіріс процестерін технологиялық бақылау

    Өнімдерді технологиялық бақылау және өндірістік процестер. Техникалық бақылау объектілері. Бақылаудың мәні мен мазмұны. Бақылау түрлері. Кәсіпорында басқару бақылауын ұйымдастыру. Кәсіпорында ұйымдастыру мен бақылаудың қазіргі заманғы қағидалары. Ағымдық бақылау. Кері байланыс жүйесі бар бақылау жүйелері. Қорытынды бақылау. Басқарудағы бақылауды ұйымдастыру және өлшеу нәтижелері. Алынған нәтижелер туралы ақпаратты бағалау.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өнімдер мен қызметтерді сараптау және таңбалау

    Сараптама компоненттері. Сараптау түрлері. Жоғары сапалы емтихан. Өнімді сәйкестендіру. Өнімнің тұтынушылық қасиеттерін анықтау үшін физика-химиялық және органолептикалық көрсеткіштер. Ассортимент, сапа және партиялық сәйкестендіру. Сапа көрсеткіштерін реттейтін нормативтік-техникалық құжаттама. Сауда белгілері. Сәйкестік ұлттық белгілері. Штрих-код.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Техникалық реттеу және сапа инфрақұрылымы саласындағы кеңестік қызметтер

    Техникалық реттеу және метрология саласында консалтингтік қызметтер көрсетуде білімі бар болашақ мамандарды даярлау, сапа менеджменті әдістеріне негізделген тәжірибелік менеджмент дағдылары мен сапаны қамтамасыз етуді сатып алуда, өндірісте сапаны басқару процесін ұйымдастырудың жалпы әдістемесі бойынша теориялық білімдер мен практикалық дағдыларды қалыптастыруға көмектеседі.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам саласын стандарттау, метрология және сертификаттау

    Тамақ саласындағы стандарттау туралы жалпы түсінік. Заңнама және ұлттық стандарттау жүйесі. Тамақ саласындағы нормативтік құжаттар. Азық-түлік сапасы мен қауіпсіздігіне қойылатын талаптар. Тамақ өнеркәсібіндегі сертификаттау объектілері. Тамақ өнімдерінің сәйкестігін растау. Нарықтағы ет және сүт өнімдеріне қойылатын техникалық регламенттердің талаптары. Тамақ саласы кәсіпорындарын метрологиялық қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • НАССР қағидаттары негізінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жүйесі

    HACCP жүйесіне кіріспе: негізгі түсініктер; құндылықтар мен жеңілдіктер; практикалық даму қадамдары; жұмыс тобын құру; шикізат пен дайын өнімнің сипаттамасы; ауқымын анықтау; Өндірістің технологиялық үрдістерінің сипаттамасы және блок-схемалар; процестің ағымдық схемасын объектіде тікелей растау; қауіпті талдау; ККН анықтау; сыни лимиттер мен ККН мониторинг жүйесін құру; ККН үшін түзету әрекеттерін құру; ККН үшін тексеру рәсімдерін белгілеу

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Еңбекті қорғау

    Өндірістік ортадағы қауіпті факторларды, еңбек процесін ескере отырып, жұмыс орнында, өндірісте, кәсіпорындарда еңбек қорғау; өндірісте, жұмыс орындарындағы, технологиялық өндірістік процестер туралы білімдерін пайдалана отырып, кәсіпорынның еңбек заңнамасының талаптарын, еңбек нормаларын және еңбек қорғау стандарттарын; Қазақстан Республикасының Еңбек кодексі және еңбек туралы заңнаманың нормаларын қамтитын басқа да нормативтік құқықтық актілері

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тауарларды сандық таңбалау және бақылау жүйесі

    Тамақ өнімдерін бақылауды сәйкестендіру белгілерімен заманауи таңбалау технологияларын қолдану; тамақ өнiмдерiн қадағалаудың бiрыңғай ақпараттық жүйесiн қалыптастыру және қолдау; азық-түлік өнімдерін тұтынушылар мен тұтынушылар қоғамдық бірлестіктеріне уақтылы хабардар ету және сапасыз азық-түлік өнімдерін алу тәуекелдерін барынша азайту мақсатында тұтынушылардың қоғамдық бірлестіктеріне тамақ өнімдерінің қадағалауының бірыңғай ақпараттық жүйесіне қолжетімділікті қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сәйкестігін растау

    Өндіріс технологиясының тиімді әдістері, мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын басқаруды өңдеу; ауылшаруашылық өнімдерін стандарттау және сертификаттау нысандары мен әдістері; ұлттық, мемлекетаралық және халықаралық деңгейдегі нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес ауыл шаруашылық малдарын өндірудің сапасын басқару мен өнім сапасын нақтылаудың заманауи әдістері

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сәйкестігін растау

    Негізгі терминдер мен анықтамалар, принциптер, ережелер, қажеттіліктер, талаптар мен нормалар; стандарттау, сәйкестікті бағалау бойынша нормативтік-техникалық құжаттар және оларды іс жүзінде қолдану; нормативтік және технологиялық құжаттарды әзірлеу, қоғамдық тамақтандыру өнімдері мен қызметтерінің сәйкестігін бағалау, олардың сапасын жақсарту, компанияның өнімін және баға саясатын қалыптастыру үшін осы білімдерді пайдалана білу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Метрологиялық қамтамасыз ету және өндірісті бақылау бойынша жұмыстарды жоспарлау әдістерін біледі. Өлшем бірлігін қамтамасыз ету саласындағы нормативтік-техникалық құжаттаманы біледі. Өзараауыстырымдылық және техникалық өлшеу саласындағы жаңа жетістіктерді пайдалануға қабілетті.
  • Техникалық реттеу және метрология, аккредиттеу, таңбалау, өнімді бұрмалау, халықаралық, мемлекетаралық стандарттау, метрология және сәйкестікті растау саласындағы қызметтің практикалық аспектілері саласында іргелі ғылыми-әдістемелік білімді меңгерген.
  • Өнімнің өмірлік циклінің негізгі кезеңдері, өндірістің технологиялық процестері туралы білімдерін көрсету. Өлшеулерді орындау, Техникалық реттеу және сапа инфрақұрылымы саласындағы білімді практикалық қолдану. Техникалық реттеу, стандарттау саласындағы негізгі электрондық ақпараттық ресурстар мен деректер базасын біледі. Өнімнің сапасын талдау үшін статистикалық әдістерді қолданады;
  • Әлеуметтік-гуманитарлық және экономикалық пәндерді білу, кең ой-өрісі мен ойлау мәдениетімен жоғары білімді адамның идеологиялық, азаматтық және адамгершілік позициясын қалыптастыру. Кәсіби және ғылыми қызмет саласында ғылыми зерттеу әдістеріндегі білімін қолдану.
  • Стандарттау, сертификаттау, метрология, өнім, процестер мен қызмет сапасын басқару саласындағы ұйымдастырушылық, ғылыми, әдістемелік негіздерді меңгеру. Қазақстан Республикасының техникалық реттеу және стандарттау саласындағы заңнамасын, техникалық реттеудің негізгі мақсаттарын, міндеттері мен қағидаттарын, нормативтік құжаттарды, техникалық регламенттерді әзірлеу тәртібін және мемлекеттік бақылауды жүзеге асыруды біледі;
  • Сызбаларды құрастыру және оқып білу; түрлі инженерлік және геометриялық есептерді шешу, механиканың негізгі ұғымдары мен заңдылықтарын, машиналар элементтерін, механизмдерді, өндірістік жабдықтарды зерттеу қағидаттарын қолдану.
  • Өсімдік шаруашылығы, мал шаруашылығы өнімдерін өндіру саласындағы нормативтік-құқықтық актілерді, тамақ өнімдерін өндіру технологиясы, қайта өңдеу, стандарттау, сапа мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету мәселелерін практикалық пайдалану дағдыларын көрсету;
  • Жаратылыстану ғылымдарын білу. Тапсырмаларды, басқа ғылымдармен қарым-қатынасын және оның практикалық маңызын шешу үшін негізгі көрсеткіштерді түсіндіру, тұжырымдау және пайдалану.
  • Кәсіби қарым-қатынаста орыс, мемлекеттік және шет тілдерін белсенді қолдану үшін мамандық тілін практикалық меңгеру дағдыларын меңгерген. Ағылшын тілінде кәсіби терминологияны біледі.
Top