Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Студенттердің кәсіби өсуі мен жеке дамуы үшін негіз ретінде еңбек нарығының қазіргі талаптарына сәйкес азық-түлік өнімдерінің технологиясы саласында инновациялық бағдарланған, бәсекеге қабілетті мамандарды сапалы даярлауды қамтамасыз ету
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2 Оқу жылы
«Мәңгілік ел» құндылықтары пәнаралық курсы
Теориялық механика
Жылутехника
"Кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " Майноры Қаржы
Экономикалық теория
«Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы - 1
Тамақ өнімдері технологиясының теориялық негіздері
Пәнаралық курс "Экология және өмір тіршілігінің қауіпсіздігі"
Қолданбалы механика
«Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы - 2
Минор "кәсіпкерліктің экономикалық негіздері" Менеджмент.
Құқық негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл негіздері
Элекротехника негіздері
Теориялық және қолданбалы механика
Материалтану
-
3 Оқу жылы
Стандарттау және сертификаттау
Өнім және қызмет көрсетудің сәйкестігін растау
Микробиология
Пәнаралық курс "Мейрамхана ісі техникасының негіздері'
Мейрамхана және қонақ үй бизнесі
Қызмет көрсету технологиясы және сервис
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Минор" кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " фирма экономикасы
Патенттану
Азық- түлік өнімдерін өндіру жабдықтары
Биохимия
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Сала кәсіпорындарын жобалау
Пәнаралық курс "Азық-түлік өнімдерінің өндірісің басқару және экономика"
" Кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " Майноры Кәсіпкерлік
Пәнаралық курс «Нутрициология»
Шикізат, материалдар мен тұтыну тауарлардың тауартануы
Тамақ өндірісінің жалпы технологиясы
Пәнаралық курс «Санитария және гигиена»
-
4 Оқу жылы
Сапа жүйелері
Балалар тамақтануының технологиясы
Емдік тамақтану технологиясы негіздері
Сынаудан өткізу, өнім қауіпсіздігі мен бақылау
Ұлттық және шетелдік асүй технологиясының ерекшеліктері
Шикізат пен азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Сапа менеджменті экономикасы
Техникалық реттеудің негіздері
Пәнаралық курс «Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының өндірісін ұйымдастыру»
Қауіпсіздік және еңбекті қорғау стандарттары
Тауарлар және қызмет көрсетудің сапасын сараптау
Функционалдық тамақтану технологиясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Азық-түлік өнімдерінің ассортиментін, шикізатқа, жартылай фабрикаттарға және дайын өнімге, еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау жүйесіне қойылатын нормативтік құжаттардың талаптарын білуін көрсетеді
- Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында тағам өнімдерінің технологиясы, биохимиясы және микробиологиясы, санитария және тамақтанудың гигиенасы негіздерін, қызмет көрсету және сервис технологиясын меңгерген
- Тағам өндірісінің жалпы және мамандандырылған технологияларының өзекті білімдерін көрсетеді, оларды жетілдіру бойынша іс-шараларды әзірлейді
- Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастырады, оларды жобалау сапасын бағалайды және басқарушылық шешімдер қабылдайды
- Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес кәсіби қызметте технологиялық жабдықтардың түрлі түрлерін пайдалануға дайын
- АКТ-ның түрлі түрлерін пайдаланады: интернет-ресурстар, ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және тарату бойынша Бұлтты және мобильді сервистер
- Қазақстанның даму тарихын сыни тұрғыдан біледі және ұғына алады, өзгеріп жатқан әлеуметтік-мәдени жағдайларда тиімді әлеуметтену және бейімделу үшін әлеуметтік-саяси білімді қолданады; дене және экологиялық мәдениеттің, төтенше жағдайлар кезінде қауіпсіздікті және қорғауды қамтамасыз етудің әдістері мен құралдарын қолданады
- Таңдалған MINOR бағдарламасына сәйкес саладағы қосымша құзыреттіліктерді меңгерген
- Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру үшін ғылыми білімді пайдаланады
- Өндірілетін өнімдер мен қызметтердің сапасын нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкестігін бақылауды жүзеге асырады, ақаудың себептерін талдайды, олардың алдын алу бойынша іс-шараларды әзірлейді
- Ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыратын әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы базалық білімі бар
- Қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша түрдегі коммуникацияларды жүзеге асырады, практикалық қызмет пен қарым-қатынаста қазақстандық патриотизм мен әлеуметтік жауапкершілік танытады, академиялық адалдықтың мәдениетін көрсетеді