Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
8D08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы саласында өзіндік ғылыми зерттеулерді жүзеге асыру және әртүрлі бағыттар бойынша өз қорытындыларын тұжырымдауда құзыреттілікті қалыптастыру
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D132 Мал шаруашылығы
-
Білім беру саласы 8D08 Ауыл шаруашылығы және биоресурстар
-
Дайындық бағыты 8D082 Мал шаруашылығы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Ғылыми зерттеу әдістері
Жылқы шаруашылығында жүргізілетін селекцияның генетикалық негіздері
Жоғары өнімді ірі қара малдарын азықтандырудың ғылыми негіздері
Академиялық хат
Жылқы шаруашылығындағы асылдандыру ісі
Ауыл шаруашылығы малы төлінің өсуі мен дамуын басқарудың мәселелері
Ауыл шару-ашы-лығындағы цифрлық тех-нологиялар және "Ақыл-ды егіншілік" тәсілдері
Ауыл шаруашылық өнімдерінің сапасын жақсарту және шығынын қысқарту
Оқыту нәтижелері
- Мал азығы мен биоматериалдарын, жануар тектес азықтардың зертханалық зерттеу нәтижелерін талдау, бағалау және түсіндіру; заманауи әдістер мен технологияларды қолдана отырып, малдарды азықтандыру, өсіру бойынша ұсыныстарды әзірлеу;
- Ауыл шаруашылығы жануарларының өнімділігін арттыру бойынша ғылыми-өндірістік және консалтингтік қызметті селекциялық-генетикалық зерттеулерді қолдана отырып, мал шаруашылығы кәсіпорындарында және әр түрлі мал азығын өндіру және дайындау бойынша ұйымдарда; зерттеу орталықтары мен зертханаларда жүзеге асыру
- Ауыл шаруашылығы малдарын өсіру және дамыту, олардың өнімділігі мен асылтұқымды қасиетін арттыру және жақсарту мәселелерін зерттеу үшін жаңа әдістер мен технологияларды қолдану;
- Өзінің зерттеу нәтижелерін ұлттық және халықаралық деңгейде таныстыру және жариялау;
- Заманауи теориялар мен әдістер негізінде дербес ғылыми зерттеу жүргізу, зерттеу ақпаратын талдау және өңдеу;