Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07207 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Жаратылыстану ғылыми және әлеуметтік – гуманитарлық, физика – химиялық, математикалық, инженерлік пәндер туралы білімдерін көрсету, ой – өрісі кең тұлғаны қалыптастыруға ықпал етеді.
  • Еңбек заңнамасын нормативтік-технологиялық құжаттарда айқындау және еңбекті қорғау нормаларын, ғылыми зерттеу әдістерін, сондай-ақ құқықтық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы, экологиялық, экономикалық және кәсіпкерлік мәдениеттің құрылымы мен функцияларын сақтау.
  • Кәсіби қызметте ақпараттық-коммуникациялық технологияларды, компьютерлік графика негіздерін білуді қолдану. Компьютерлік жүйелердің бағдарламалық және аппараттық дағдыларын қолданады.
  • Өндірістің технологиялық және техникалық процестерінің, шикізат пен дайын өнімнің сапасын бақылаудың дағдыларын көрсету және тамақ өнеркәсібі технологиясы мен тамақ микробиологиясындағы мәселелерді шешу.
  • Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің бұрмалануын ажырату, сондай-ақ өнімді СанЕмН таңбалау және сақтау талаптарына сәйкес өндірістегі технологиялық процеске күнделікті бақылау жүргізу.
  • Технологиялық параметрлердің, рецептуралардың, өнім шығыстарының, шикізат шығысының бұзылуын анықтай отырып, технологиялық операциялардың теориялық және практикалық білімдерін қолдану және тамақ өнімдерін өндіру кезінде бұзушылықтарды жою бойынша шаралар қабылдау.
  • Технологиялық процесті физика-химиялық бақылауды жүзеге асыра отырып, тамақ өнімдерін өндіруде заманауи технологияларды оқыту дағдыларын қолдану.
  • Шикізат сапасын, технологиялық процесті және түпкілікті өнімге қойылатын талаптарды талдауға жүйелі көзқарас негізінде эксперимент жүргізу және қолданыстағы технологиялық процестерді оңтайландыру және ғылыми зерттеу әдістерін қолдану.
  • Тиісті сападағы дайын өнімді шығаруды қамтамасыз ете отырып, шағын өндірісті ұйымдастыру және бизнес-жоспарлар құру қабілетін тексеру және көрсету.
  • Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау мен қайта жаңартудағы технологиялық бөлімдерді жоспарлау.
  • Саланың перспективалық даму талаптарына жауап беретін тиімді жобалық әзірлемелерді алуды қамтамасыз ететін АЖЖ-ны пайдалана отырып, технологиялық жобаларды жобалау.
Top