Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07207 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі заманғы экономика мен еңбек нарығының талаптарына жауап беретін, кәсіби және әлеуметтік құзыреттілігі бар, тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтанудың сүт, ет және балық саласының кәсіпорындары үшін жоғары білікті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 244
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Бейорганикалық және органикалық химия
Эксперимент өткізу тәсілдері
Математика
Инженерлік және компьютерлік графика
-
2 Оқу жылы
Ғылыми зерттеулердің негіздері
Экология
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
Аналитикалық химия
Қаржылық сауаттылық негіздері
Кәсіпкерлік
Теориялық және қолданбалы механика
Физика
Тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі
Экономика
Микробиология
Физикалық және коллоидтық химия
Тамақ өндірістерінің процестері мен аппараттары
Тағам массаларының реология негіздері
Тамақтанудың ғылыми негіздері
-
3 Оқу жылы
Функционалды және арнайы тағайындалған тамақ өнімдерінің технологиясы
Тауартану және сараптаманың теориялық негіздері
Балалар тағамын өндіру технологиясы
Мал шаруашылығындағы өнімдерді қайта өңдеу машиналары мен аппараттары
Қоғамдық тамақтану технологиясы
Биотехнологиялық өндіріс негіздері
Тағам биотехнологиясы
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
Консервіленген тағам технологиясы
Азық-түлік өнімдері өндірісінің жабдықтары
Азық-түлік өнімдеріндегі фальсификацияны анықтау тәсілдері
Ет және балық өнімдерінің технологиясы
Аграрлық экономика
Азық-түлік өнімдерінің сенсорлық талдауы
Тағамдық концентраттар технологиясы
Тағамдық майлар технологиясы
Агробизнесті ұйымдастыру
-
4 Оқу жылы
Сүт және ет өнеркәсібінің сапасын технохимиялық бақылау және басқару
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Тағамдық өнімдер шикізатының қасиеттерін зерттеу
Ұлттық сүт өнімдерінің технологиясы
Ұлттық ет өнімдерінің технологиясы
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапа менеджменті жүйесі
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Сапа жүйесі
Техникалық реттеудің негізі
Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі
Азық-түлік өнімдерін сақтау тасымалдау әдістері
Тағам өнімдеріне арналған ыдыстар мен қораптар
Шикізат және азық-түлік өнімдерінін бақылау және сапасын бағалау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Жаратылыстану ғылыми және әлеуметтік – гуманитарлық, физика – химиялық, математикалық, инженерлік пәндер туралы білімдерін көрсету, ой – өрісі кең тұлғаны қалыптастыруға ықпал етеді.
- Еңбек заңнамасын нормативтік-технологиялық құжаттарда айқындау және еңбекті қорғау нормаларын, ғылыми зерттеу әдістерін, сондай-ақ құқықтық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы, экологиялық, экономикалық және кәсіпкерлік мәдениеттің құрылымы мен функцияларын сақтау.
- Кәсіби қызметте ақпараттық-коммуникациялық технологияларды, компьютерлік графика негіздерін білуді қолдану. Компьютерлік жүйелердің бағдарламалық және аппараттық дағдыларын қолданады.
- Өндірістің технологиялық және техникалық процестерінің, шикізат пен дайын өнімнің сапасын бақылаудың дағдыларын көрсету және тамақ өнеркәсібі технологиясы мен тамақ микробиологиясындағы мәселелерді шешу.
- Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің бұрмалануын ажырату, сондай-ақ өнімді СанЕмН таңбалау және сақтау талаптарына сәйкес өндірістегі технологиялық процеске күнделікті бақылау жүргізу.
- Технологиялық параметрлердің, рецептуралардың, өнім шығыстарының, шикізат шығысының бұзылуын анықтай отырып, технологиялық операциялардың теориялық және практикалық білімдерін қолдану және тамақ өнімдерін өндіру кезінде бұзушылықтарды жою бойынша шаралар қабылдау.
- Технологиялық процесті физика-химиялық бақылауды жүзеге асыра отырып, тамақ өнімдерін өндіруде заманауи технологияларды оқыту дағдыларын қолдану.
- Шикізат сапасын, технологиялық процесті және түпкілікті өнімге қойылатын талаптарды талдауға жүйелі көзқарас негізінде эксперимент жүргізу және қолданыстағы технологиялық процестерді оңтайландыру және ғылыми зерттеу әдістерін қолдану.
- Тиісті сападағы дайын өнімді шығаруды қамтамасыз ете отырып, шағын өндірісті ұйымдастыру және бизнес-жоспарлар құру қабілетін тексеру және көрсету.
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау мен қайта жаңартудағы технологиялық бөлімдерді жоспарлау.
- Саланың перспективалық даму талаптарына жауап беретін тиімді жобалық әзірлемелерді алуды қамтамасыз ететін АЖЖ-ны пайдалана отырып, технологиялық жобаларды жобалау.