Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07520 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша) в Қазақстан инновациялық және телекоммуникациялық жүйелер университеті

Пәндер

  • Химия

    Бұл пәннің мақсаты студенттерде тәжірибелік өндірістік есептерді тиімді шешуге қабілетті, сондай-ақ жеке тұлғаның одан әрі дамуына ықпал ететін бакалаврды кейінгі дайындау үшін қажетті химиядан іргелі білімдер жүйесін дамыту болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру негіздері

    Пәннің мақсаты – қоғамдағы сыбайлас жемқорлықтың мәні мен пайда болу себептерін сипаттау қабілетін қалыптастыратын сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері. Пән сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл саласындағы заңнамамен жұмыс істеу дағдыларын меңгеруді қалыптастырады және осы құбылысқа азаматтық ұстанымын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Стандарттау және сертификаттау

    Пәннің меңгерудің мақсаты оқу процесінде, ғылыми-зерттеу жұмысында және өндірістік қызметте стандарттау мен сертификаттаудың құқықтық негізі мен нормативтік базасын, практикалық стандарттау және сертификаттау негіздерін зерделеу болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Физика

    Пән іргелі физикалық заңдылықтар жүйесі, идеялар туралы ғылыми білімді ,физикалық теориялар жүйесі және олардың эволюциясы, физика ғылымының бірлігі және оның қазіргі жаратылыстану ғылымының негізі ретіндегі рөлі туралы,физикалық эксперименттің қарапайым әдістерін меңгеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Өндірістегі стандарттау және сертификаттау

    Осы пәннің мақсаты стандарттау, сертификаттау, метрология, жүйелер мен өнімдердің, процестер мен қызметтердің сапасын басқару саласындағы жұмыстарды ұйымдастырудың ұйымдастырушылық, ғылыми, әдістемелік негіздерін зерттеу; Ұсынылып отырған білім беру бағдарламасының жобасы білім алушылардың жоғары сапалы кәсіби дағдыларды меңгеруіне ықпал етеді, бұл жұмыспен қамтуды және жоғары жалақыны қамтамасыз етеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Ғылыми зерттеулердің әдістері

    Пәнді оқытудың мақсаты-ғылыми зерттеулер жүргізу үшін қажетті логикалық білімнің негіздерін, жаңа технологияларды жобалау мен әзірлеуде теориялық және эксперименттік әдістерді игеру, құрылыс саласындағы ғылыми зерттеулерді өз бетінше орындау үшін қажетті дағдылар мен дағдыларды қалыптастыру

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Математика

    Пән жоғары математикалық мәдениетке жауап беретін іскерліктер мен дағдылар, дамытуға бғытталған: қазіргі өркениеттегі математиканың рөлі туралы дұрыс түсінік және әлемдік мәдениет; логикалық ойлау, абстрактілі нысандармен жұмыс істей білу; математикалық ұғымдар мен символдарды қолданудағы дұрыстық сандық және сапалық қатынастардың көрінісі, болашақ үшін қажетті құрал ретінде тәртіпке деген көзқарас кәсіби қызмет.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Қаржылық сауаттылық негіздері

    Пәнді игерудің мақсаты -білім алушыларда қаржылық сауатты мінез-құлықтың негіздері туралы түсінік қалыптастыру. Білім алушы қаржылық сауаттылық ұғымымен танысады, қаржы нарығында теңдестірілген шешімдер қабылдау үшін қажетті негізгі тәжірибелік дағдыларды игереді, негізгі қаржылық қызметтер мен қаржы құралдарын өз бетінше таңдауға және пайдалануға байланысты тәуекелдер үшін жауапкершілікті көтеруді үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Экономика және құқық негіздері

    Пәнінің мақсаты экономикалық жүйелердің жалпы негіздерін зерделеу; экономикалық процестерді, ақша-кредит жүйесін реттеудегі мемлекеттің рөлі, базалық экономикалық білімді, әлеуметтік-экономикалық процестерді, қазіргі экономикалық саясат мәселелерін зерделеу, кәсіпорындарда өндірістік-қаржылық қызметті жоспарлау және ұйымдастыру; Қазақстан Республикасының Конституциясы, ҚР заңдары, заңнамалық кәсіби қызмет процесінде қатынастарды реттейтін актілер, нормативтік-құқықтық құжаттар.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Кәсіпкерлік негіздері

    Пәннің мақсаты – білім алушыларды кәсіпкерлік ойлау тәсілдерімен, кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың әртүрлі тәсілдерімен таныстыру; курс аяқталғаннан кейін білім алушылар қоғамдағы, ұйым деңгейінде және өз өмірінде кәсіпкерліктің әртүрлі мақсаттары мен міндеттерін түсініп, кәсіпкерлікті көрсетудің әртүрлі тәсілдерін анықтауы керек.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Экология және өмір тіршілік қауіпсіздігінің негіздері

    Пәннің мақсаты – табиғатты қорғаудың барлық шараларының теориялық негізі болып табылатын экологиялық білім негіздерін қалыптастыру, оның ішінде адамның экологиялық қауіпсіздігін қамтамасыз ету, адам денсаулығын сақтау, жасылдандыру санасы мен экологиялық мәдениетті тәрбиелеу, болашақ маманға экологиялық ресурстарды пайдалануға мүмкіндік беру және өмір қауіпсіздігін білу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Еңбекті қорғау

    Бұл пәннің мақсаты өндірістік жарақаттардың, кәсіптік аурулардың алдын алу және алдын алу және әлеуметтік зардаптарды барынша азайту болып табылады. Басқаша айтқанда, еңбекті қорғаудың негізгі міндеті – әрбір жұмыс орнында әлеуметтік қолайлы тәуекелді қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кәсіби-бағытталған шет тілі

    Пән студенттердің коммуникативті құзыреттілігін игеруге бағытталған, бұл болашақта кәсіби қызметтің әртүрлі салаларында, ғылыми және практикалық жұмыстарда, шетелдік серіктестермен қарым-қатынаста, өзін-өзі тәрбиелеу мақсатында және т. б. шет тілін қолдануға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Инженерлік графика (AutoCAD)

    Пән бағдарламаның негізгі түсініктерін қалыптастыруды, техникалық сызбаларды орындаудың тәсілдері мен әдістерін меңгеруді, жұмысты алгоритмдеу және автоматтандыру негіздерін меңгеруді қарастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Тамақ өнімдерінің микробиологиялық сараптамасы

    Бұл пәннің мақсаты денсаулыққа арналған өнімдерді жасау мен өткізудің әрбір сатысында олардың толық қауіпсіздігі мен сапасына кепілдік беру болып табылады. Микробиологиялық тазалықты қадағалау бүкіл өндіріс процесінде – шикізаттан, жартылай фабрикаттардан бастап дайын өнімге дейін жүргізілуі керек.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ауыл шаруашылығы өнімдерінің биохимиясы

    Бұл пәннің мақсаты студенттерде тірі ағзалардағы заттар мен энергияның өзгеруі, өсімдік тектес ауылшаруашылық өнімдерінің химиялық құрамы, сақтау және өңдеу кезінде оларда жүретін биохимиялық процестер туралы білім, практикалық дағдылар мен дағдыларды қалыптастыру болып табылады. қалыптасып жатқан құзыреттер

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сапа жүйесі

    Пәннің мақсаты студенттерде сапаны басқару туралы қазіргі заманғы басқару тұжырымдамасы ретінде тұтас жүйелік түсінікті, сондай-ақ өнім, қызмет, жұмыс сапасын басқару, отандық кәсіпорындар мен ұйымдардың қызметі саласындағы біліктер мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық-түлікті химиялық бағалау

    Осы пәнді игеру барысында студент мыналарды қалыптастырады және көрсетеді: Тамақ өнімдері мен шикізаттың химиялық қауіптілігін анықтайтын факторларды, шикізат пен тағамның химиялық ластануын болдырмау тәсілдерін білу. Химиялық қауіпсіздікті бағалау кезінде, оның ішінде шикізат пен өнімді сертификаттау кезінде стандарттар мен басқа да нормативтік құжаттарды қолдана білу. Шикізат пен өнімнің химиялық қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтау үшін стандартты сынақтарды өткізу қабілетіне ие болу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ауыл шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау

    Пәнді игерудің мақсаты студенттерді сатуға арналған көкөністердің сапасына қойылатын талаптар процесімен таныстыру; жеке қорғаныс құралдарын пайдалану туралы түсінік қалыптастыру;қорғалған топырақ құрылыстарында жинау жұмыстарын жүргізу; көкөністерді сұрыптау, тазалау, жуу; көкөністерді сақтау үшін ыдысқа салу және орау; көкөністерді қайта өңдеу, сұрыптау, тазалау, жуу үшін өзен құралдарын қолдану болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тауардың сапасы

    Пәннің мақсаты – студенттердің сапа менеджменті саласында проблемалық-бағдарлы әдістерді тәжірибеде қолдану дағдыларын дамыту. Пәнді меңгеру нәтижесінде студент сапа менеджментіндегі процестерді зерттеу әдістерін білуі, проблемалық-бағдарлы зерттеу әдістерін құру әдістемесі мен техникасында жүйелік талдауды қолдануы керек.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сала бойынша стандарттау және сапаны басқару

    Пәннің мақсаты – өнімдерге, процестерге және жүйелерге қойылатын нормаларды, ережелерді және талаптарды белгілеу, енгізу және орындалуын бақылау, оларды әзірлеу, оларды әзірлеу, енгізу, енгізу және бақылау саласында берік білімі бар, еңбек нарығының қажеттіліктеріне сәйкес бәсекеге қабілетті мамандарды дайындау, өнім мен қызметтің жоғары сапасы мен қауіпсіздігіне, өндіруші мен тұтынушы үшін жоғары экономикалық тиімділікке бағытталған өндіріс, қолдану және метрологиялық қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Метрология

    Пәннің мақсаты студенттердің ел мен әлемде өлшем бірлігін қамтамасыз ету саласында жан-жақты терең түсінігін дамыту болып табылады. Келесі бөлімдер қарастырылады: қателіктер мен белгісіздіктер, өлшеу құралдары, өлшеу ақпараты мен сигналдары, метрология ақпараттық-құқықтық ғылым ретінде, метрология саласындағы халықаралық ынтымақтастық, нормативтік-техникалық құжаттаманың метрологиялық сараптамасы, өлшемдерді орындау әдістемелерін әзірлеу және аттестаттау. өлшеу құралдарын сынау, өлшеу құралдарын тексеру және калибрлеу, өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жетілдірілген стандарттау

    Бұл пәннің мақсаты болашақ нарық қажеттіліктерін қанағаттандыратын стандарттарды жасау мақсатында технологиялық әзірлемелерді талдау және болжау процесі. Жасанды интеллект медицинадағы жаңа емдеу әдістерін жасау, қаржылық транзакцияларды оңтайландыру үшін немесе ядролық технологиядағы жақсартуларды өндірістегі технологиялық салаға енгізу мақсатында пайдаланылуы мүмкін. Осы деректер негізінде ЖИ енгізуде қандай стандарттары қажет екенін анықтауға болады (өндірістік операцияларды автоматтандыру, өндірістік циклдарды оңтайландыру, өнімге сұранысты болжау, қорларды басқару және сапаны бақылау).

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жалпы өлшеу теориясы

    Пәннің мақсаты оқу-өлшеу теориясының негіздерін, өлшеу қателігі ұғымын, өлшеу әдістерін қарастырудан тұрады. Осы пәнді оқу нәтижесінде студенттер:физикалық шамалар, физикалық шамалар бірліктері, өлшеу шкалалары және өлшеу постулаттары, өлшеу қателіктері және әдістеріоларды анықтау және жою.білуге:- терминдер мен анықтамалар, СИ өлшем бірліктерінің халықаралық жүйесі, өлшеулердің жалпы заңдары мен ережелері, өлшеу әдістері мен құралдары, өлшеу қателіктері және оларды тарату заңдары,-өлшеу нәтижелерінің жұмыстары.білу:- әр түрлі физикалық шамалардың өлшеу сызбаларын талдау,өлшеу қателіктерін анықтау және білімді шығармашылықпен қолдануоқыту процесінде.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Органикалық химия

    Пәнді меңгерудің мақсаттары органикалық химияның теориялық негіздерін меңгеру және органикалық заттармен жұмыс істеу дағдыларын алу болып табылады. Пәнді оқып-білудің негізгі міндеттері студенттерге теориялық органикалық химияның негізгі түсініктері, органикалық қосылыстарды синтездеудің заманауи әдістері, органикалық заттардың құрамын, құрылысын және реакциялық қабілетін анықтау әдістері, химиялық элементтерді тәжірибеде қолданудың негізгі жолдары туралы білім беру болып табылады. халық шаруашылығында органикалық қосылыстар, химия өнеркәсібінде өсімдік және минералды шикізаттың әртүрлі түрлерін пайдаланудың экономикалық орындылығы.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Физикалық-химиялық талдау негіздері

    Бұл пәннің мақсаты – студенттердің білімін кеңейту және тереңдету фазалардың тепе-теңдігі мен тұрақтылығының термодинамикалық теориясы көпкомпонентті гетерогенді жүйелер, олардың негізінде пайда болуына негіз болатын Гиббс фазалық ережесі тұжырымдалған және эксперименттік кешен ретінде физика-химиялық талдауды дамыту зерттеу әдістері, теориялық тұжырымдамалары мен әдістері құрамына байланысты заттардың фазалық құрылымының суреттері, температура, қысым және тепе-теңдікті анықтайтын басқа да параметрлер.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Технологиялық сапаны қамтамасыз ету

    Осы пәннің мақсаты - бұйымдардың дизайнын таңдай білу; конструкторлық және технологиялық құжаттардың сапасын қамтамасыз етудің бірыңғай жүйесін құру; технологиялық бақылауды, метрологиялық бақылауды, стандарттық бақылауды, техникалық шарттарды, нормативтік-техникалық құжаттаманы тексеруді, өндірістің технологиялық дайындығын жүзеге асыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тауартанудың негіздері

    Бұл ғылыми пәннің мақсаты – тауардың тұтынушылық қасиеттерін, олардың жіктелуін, стандарттауын, тауардың сапасын қалыптастыратын факторларды және сапаны сақтау шарттарын, ассортиментті және оның құрылымын қалыптастыру заңдылықтарын зерттеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік және ауылшаруашылық өнімдерін сертификаттау

    Пәннің мақсаты-білім алушыларда cтандарттау, метрология, өнім сапасының талаптарына сәйкестігін бағалау, өнім қауіпсіздігі, ауыл шаруашылығы өнімінің тұтынушылық қасиеттері, сапаны нормалау саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Пәннің міндеттері: cтандарттау, метрология негіздері, сәйкестікті бағалау, сертификаттау, қауіпсіздік көрсеткіштері және ауыл шаруашылығы өнімдерінің тұтынушылық қасиеттерінің номенклатурасы, өсімдік шаруашылығы мен мал шаруашылығы өнімдерінің сапасына қойылатын талаптары, ауыл шаруашылығы өнімдерінің сапасын басқару негіздері. Пән мынадай бөлімдерді қамтиды: cтандарттау, метрология және сәйкестікті бағалау негіздері, өнімнің тұтынушылық қасиеттері және қауіпсіздік көрсеткіштері, өсімдік шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау, мал шаруашылығы өнімдерінің сәйкестігін стандарттау және бағалау, ауыл шаруашылығындағы өнім сапасын басқару.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету

    Пәннің мақсаты: метрология, стандарттау, сертификаттау саласындағы негізгі ұғымдарды оқып-үйрену және практикалық дағдыларды меңгеру; өнімдердің, жұмыстардың, қызметтердің сапасын, қауіпсіздігін және бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз етудегі метрологияның, стандарттаудың, сертификаттаудың рөлін түсіну

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік тауарларының қауіпсіздік негіздері

    Пәннің мақсаты сапа менеджменті жүйесінің қағидаттарын және басқарушылық және кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық-құқықтық негіздерін пайдалануға, нормативтік құжаттама талаптарына және нарық қажеттіліктеріне сәйкес Өсімдік шикізатынан жасалған тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз етуге бағытталған. " Азық-түлік тауарларының қауіпсіздік негіздері " пәні келесі бөлімдерді қамтиды: тамақ өнеркәсібінің инженер - технологын дайындауға арналған курстың мазмұны, Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін арттыру мәселесі, адам ағзасына зиянды әсер ететін қоршаған ортадан алынған заттар (контаминанттар), радиоактивті ластану, НАССР ұғымы (hazard Analysis and Critical Control Point-сыни бақылау нүктелері бойынша қауіптерді талдау).

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сапаны қамтамасыз ету жүйесі және техникалық процесті басқару

    Осы пәннің мақсаты - бұйымдардың дизайнын таңдай білу; конструкторлық және технологиялық құжаттардың сапасын қамтамасыз етудің бірыңғай жүйесін құру; технологиялық бақылауды, метрологиялық бақылауды, стандарттық бақылауды, техникалық шарттарды, нормативтік-техникалық құжаттаманы тексеруді, өндірістің технологиялық дайындығын жүзеге асыру. Бұл пәннің курсы ISO, ESKD, ESTD, ESTPP және ГОСТ стандарттарына сәйкес анықтамалық материалдарды пайдалану дағдыларын қалыптастырады. Студенттерді конструкторлық және технологиялық өндірістік құжаттармен, өндірісті жобалау және пайдалану кезеңінде өнім сапасын қамтамасыз ету әдістерімен таныстыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі

    Пәннің мақсаты механикалық, климаттық, биологиялық факторлардың әсеріне негізгі сынақтарды жүргізу әдістемесін тұжырымдау, өнім сапасын қамтамасыз ету жүйесіндегі сынау тапсырмаларын түсіну және техникалық, математикалық, әдістемелік және заманауи даму деңгейі. метрологиялық сынауды қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық - түліктің экологиялық қауіпсіздігі

    Осы пәннің мақсаты тамақ өнімдерінің сапалық категориялары туралы түсінік қалыптастыру; тамақ өнімдерінің ластану көздерін анықтау; өнімдердің алғашқы экологиялық сараптамасын жүргізу және ең танымал тамақ өнімдеріндегі тағамдық қоспалардың мазмұнын объективті бағалау және экологиялық қауіп дәрежесін анықтау мүмкіндігі

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Менеджмент негіздері

    Бұл пәннің мақсаты қазіргі заманғы менеджменттің теориялық және практикалық негіздерін құрайтын, басқару тәжірибесін ғылыми ұсыныстармен қамтамасыз ететін, басқарушылық дағдыларды қалыптастыратын ғылыми білімдер жүйесін зерттеу болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сапа менеджменті жүйесі

    Пәннің мақсаты студенттердің өнімдер мен өндірістерді сертификаттау мәселелері бойынша теориялық және практикалық білім алуына бағытталған. Стандарттау мен сертификаттауға кіріспе. Өндірістік мәселелерді шешудегі стандарттаудың рөлі. Стандарттарға қойылатын талаптар. Өнімді сертификаттау. Өндірісті сертификаттау. Нормативтік-техникалық құжаттама

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Квалиметрия

    Бұл пәннің мақсаты студенттерді квалиметрия негіздерімен, бағалау әдістерімен таныстыру. өнімдер мен қызметтердің сапасы, әртүрлі сапа көрсеткіштері өнімнің өмірлік циклінің әртүрлі кезеңдері, заттардың түрлері сапаны бағалауда, кешенді бағалауда қолданылатын көрсеткіштер кәсіпорынның техникалық деңгейі. Бағалау саласында қажетті дағдылар мен дағдыларды сіңіру және талаптарға сәйкес сапаны қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сертификаттау жөніндегі органдарды аккредиттеу

    Бұл пәннің мақсаты – ұлттық аккредиттеу жүйесінің негіздері мен ерекшеліктері, аккредиттеу органдарының құқықтары мен міндеттері, аккредиттеу және емтихан әдістері бойынша білім, білік және дағдылар кешендерін оқу. Пәннің мазмұны жұмыс сапасын арттыру және өтініш беруші, мемлекет және басқа да мүдделі құрылымдар тарапынан сынақ зертханалары мен сертификаттау органдарына сенімін нығайту; ішкі және сыртқы нарықта өнімдер мен қызметтердің бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сынақ жабдықтарын бақылау

    Пәннің мақсаты – метрологиялық қызметтің маңызды түрлерінің бірі бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды дамыту. Пән сынақтарды жоспарлауға, ұйымдастыруға және өткізуге, сынақ нәтижелерін өңдеуге, өнімді бақылауға және қауіпсіздік техникасына қатысатын инженерлік персоналды даярлаудағы мамандандырылған пәндер циклінің бөлігі болып табылады. Пәнді оқу кезінде студент стандарттаудың жалпы принциптері мен негізгі ғылыми принциптерін, өзара алмасу және техникалық өлшемдер теориясын, рұқсат беру және қону жүйелерінің қолданыстағы стандарттарын, олардың құрылыс принциптерін және қолдану әдістерін білуі керек.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Құрылыс өнімдерін стандарттау және сертификаттау негіздері

    Бұл пәннің мақсаты құрылыс материалдары мен бұйымдарын сертификаттау негіздерін жақсы білетін жоғары білікті бакалаврларды дайындау болып табылады. Әрбір материал, оның нақты сапалық сипаттамалары туралы теориялық және практикалық мәліметтермен таныстыру; материалдардың ерекшеліктері мен қасиеттері; шикізатты, отын-энергетиканы және басқа да материалдық ресурстарды барынша үнемдеп және ұтымды пайдалана отырып, прогрессивті өнімдердің технологиясы.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Аккредиттеу

    Бұл пәннің мақсаты – студенттерді аккредиттеу саласындағы халықаралық тәжірибемен таныстыру, сертификаттау органдарын және сынақ зертханаларын (орталықтарын) аккредиттеу критерийі ретінде статистикалық әдістерді Қазақстан Республикасының Мемлекеттік бағалау жүйесінде сертификаттауды қолдану. ОС және ИЛ қызметін Қазақстан Республикасындағы аккредиттеу бойынша инспекциялық бақылауды жүзеге асыру;

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Өнімдер мен процестердің сапасын басқарудың статистикалық әдістері

    Бұл пәннің мақсаты – негізгі ұғымдар мен анықтамаларды оқу; кездейсоқ таңдауды жүзеге асыру; іріктеу теориясы; статистикалық гипотезаларды тексеру; сапаны бақылаудың статистикалық әдістері; біржақты және көпжақты шектеулері бар сандық критерийлерге негізделген іріктеу жоспарлары; дәлдікті, тұрақтылықты және процесті бақылауды статистикалық талдау; техникалық сапаны бақылауды ұйымдастыру; өндірістік ақаулардың себептерін талдаудың статистикалық әдістері.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Инновациялық және технологиялық консалтинг

    Пәннің мақсаты-студенттердің кәсіпорын деңгейінде инновациялық технологияларды өз бетінше іздеу және қолдану дағдыларын қалыптастыру, деректерді жалпылау және кәсіпорынның инновациялық қызметі мен технологиялық деңгейінің жай-күйіне талдау жүргізу нәтижелері бойынша логикалық тұжырымдарды құру, оның ішінде метрологиялық қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Лицензиялау

    Осы пәннің мақсаты – лицензиялау және сертификаттау саласындағы жабдықты, ұйымдастыру-техникалық, нормативтік-құқықтық, техникалық және әдістемелік құжаттаманы оқу; негізгі заңнама, оның ішінде қызметтерді сертификаттау және лицензиялау; тиімділігі мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету шаралары.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қызметкерлердің сәйкестігін растау

    Пәннің мақсаты білім алушыларда мәдени ойлау дағдыларын, ақпаратты жалпылау, талдау, қабылдау, мақсат қою және оған қол жеткізу жолдарын таңдау қабілеттерін қалыптастыруға бағытталған. Пән құрылымы: қолданудың ғылыми-техникалық саласы үшін жаңадан әзірленген СМЖ енгізудің экономикалық әсерін есептеу. Персоналды тиімді басқару сапаны басқарудың маңызды аспектісі ретінде.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өндірістік технологиялар негіздері

    Осы пәнді оқу кезіндегі негізгі мақсат жоғары кәсіптік білім берудің мемлекеттік стандартында белгіленген талаптарды іске асыру болып табылады. Ол үшін өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету, сынау түрлері туралы, заңнамалық, нормативтік және техникалық құралдар туралы білімді қалыптастыру және тереңдету және техникалық бұйымдар мен машиналардың талап етілетін сапасына қол жеткізу үшін олардың жұмысқа қабілеттілігін қолдау қажет.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сапа аудиті

    Бұл пәннің мақсаты студенттерді электронды жабдықты жобалау, технология және пайдалану саласында тәжірибелерді орнату және жүргізу кезінде ғылым жетістіктерін дұрыс пайдалануға, жобалау саласындағы ғылыми-техникалық ақпаратты дұрыс жіктеуге және табуға, электрондық жабдықтың технологиясы мен эксплуатациясын, жобалау саласындағы ғылыми зерттеулердің нәтижелерін дұрыс пішімдеу , электронды тасымалдаушылар технологиясы және пайдалану.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экспериментті ұйымдастыру және жоспарлау

    Бұл пәннің мақсаты – зерттеу жұмыстарын жүргізудің ұйымдастырушылық, әдістемелік және техникалық мәселелерін шешуде білімді кейін пайдалану үшін бақылауды жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу әдістерінің негізгі принциптері, тест нәтижелерін өңдеу туралы білімдерді дамыту.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тауарлардың сапасын тексеру

    "Тауарлардың сапасын тексеру" оқу пәнін мақсаты: студенттерде өнім сапасын бақылау қызметтері білімінің, технологиялық процестің дәлдігі мен тұрақтылығы ұғымының, технологиялық процесті статистикалық талдау түрлерінің болуы. Технологиялық процестердің сапасын статистикалық реттеу және бақылау кезінде практикалық жұмыста әдістемелік материал бойынша білім мен түсініктерді қолдану.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Орындалған жұмыстың, қызметтердің сәйкестігін растау

    Осы пәнді меңгеру мақсаты – сапа саласындағы құжаттарды, сапаны қамтамасыз етудің халықаралық стандарттарын және қауіпсіздік жүйелерін оқу; кәсіпорынды басқарудың біріктірілген жүйесіндегі сапа жүйесінің орны мен рөлі: сапаны жақсартуға бағытталған түзету шараларын жүргізе білу; кәсіпорынның сапа менеджменті жүйесін талдау және бағалау.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Стандарттау, құқықтық метрология және нормативтік құжаттарды әзірлеу

    Бұл пәннің мақсаты өндірісті реттеу және басқару саласында терең білім алу; сапаны талдау және жоспарлау, техникалық және ақпараттық қамтамасыз ету және сапаны басқару функцияларын бақылау дағдыларын игерді; нәтижелердің қателігін анықтау, расталған өнім көрсеткіштерін таңдау әдістері; кәсіпорын стандарттарын әзірлеу, қабылдау және бекіту ережелері, сертификация схемаларын навигациялау.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Aудиторлық стандарттар

    Пәннің мақсаты – аудиттің сапасы мен сенімділігіне, белгіленген тәуелсіздік деңгейін, әділдігін, кәсіби біліктілігін қамтамасыз ететін, аудит нәтижелері бойынша ақпараттың құпиялылығын сақтауды қамтамасыз ететін нормативтік талаптарды анықтайтын Аудит стандарттарын оқып үйрену. аудит. Экономикалық реформалар механизмі жетілдірілген сайын аудит стандарттарын олардың уақыт талабына сай болуын қамтамасыз ету үшін мерзімді түрде қайта қарап шығыңыз.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Халықаралық стандарттау және сертификаттау

    Мақсаты дамыған елдерде стандарттау және сертификаттау қызметтерін ұйымдастыру мәселесін зерделеу, сондай-ақ ИСО 9000:2000 халықаралық стандарттар жүйесін қарау болып табылады. Осы саладағы халықаралық ынтымақтастық. Пән негізгі ұғымдарды қамтиды. Американдық стандарттау және сертификаттау жүйесі. Британдық стандарттау жүйесі. Неміс стандарттау жүйесі. Жапон стандарттау жүйесі. ИСО Халықаралық стандарттау жүйесі. Стандарттау бойынша халықаралық тәжірибе. Халықаралық аккредиттеу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Стандарттарды әзірлеу технологиясы

    Бұл пәннің мақсаты студенттерге теориялық білім алу, стандарттармен, техникалық шарттармен және басқа да нормативтік құжаттармен жұмыс істеу қабілетін дамыту, өнімнің нақты түріне техникалық регламент жобасын әзірлеу, сондай-ақ өндіріс процесіндегі жаңа тәсілдерді түсіну болып табылады. елімізде жүргізіліп жатқан техникалық реттеу саласындағы реформа шеңберінде нормативтік құжаттарды әзірлеу үшін.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сәйкестікті бағалау

    Пән кез келген ұйымның сәйкестігін бағалау нысандарының бірі ретінде сапа аудитінің әдістемелік және ұйымдастырушылық-техникалық негіздерін, нормативтік құжаттарды қолдану дағдыларын меңгеруді, СМЖ (ішкі және сыртқы аудит) сәйкестігін бағалау бойынша жұмыстарды ұйымдастыру және жүргізу қағидалары мен әдістерін зерделеуді, өндірісті сертификаттау және аттестаттау жөніндегі органдарды аккредиттеуді, ұлттық және халықаралық сертификаттау жүйелерін құру және олардың жұмыс істеу қағидаттарын, әдістерін, сондай-ақ сапа аудитінің, ұлттық және халықаралық аккредиттеу жүйелерін құру және жұмыс істеу әдістері.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Зерттеуді ұйымдастыру және жоспарлау

    Пәннің мақсаты нақты зерттеу мәселелерін шешуге, өзектілігін бағалауға ғылыми көзқарас туралы толық түсінік береді. Пәнді меңгеру нәтижесінде білім алушы статистикалық деректерді әдістемелік сауатты өңдейді, оларды белгілі фактілермен салыстырады және нақты практикалық мақсаттар үшін олардың мәнін бағалай отырып, орындалған жұмыс бойынша негізделген қорытынды жасайды.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • бақылау және қадағалау жөніндегі функциялардың мазмұнын талдау, өнімді бұрмалау, сәйкестендіру себептеріне талдау жүргізу және олардың алдын алу жөніндегі іс-шараларды әзірлейді, кәсіби қызметпен байланысты тәуекел жағдайында экономикалық және ұйымдастырушылық сипаттағы шешімдер қабылдау дағдыларын көрсету, стандарттау және сертификаттау саласында құқықтық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы негіздерді қолдану
  • өндірісті өлшеу, сынау, бақылау және метрологиялық қамтамасыз ету процестерін жоспарлау, орындау бойынша дағдылары болуы, стандарттау және сертификаттау жөніндегі нормативтік құжаттардың жобаларын әзірлеу және ұсыну
  • кәсіпорында стандарттау, сертификаттау, метрология және сапаны басқару саласында, өнімді дайындау технологиясында, тауарлардың тұтыну қасиеттерінің номенклатурасында, өлшеу, сынау және бақылау процесінде зертханалық және эксперименттік зерттеулер жүргізу
  • кәсіпорында технологияны әзірлеу, сапа менеджменті жүйесін енгізу және сертификаттау ерекшеліктерін сипаттау, өнімнің өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде конструкторлық технологиялық құжаттаманы және технологиялық процестің картасын жасау дағдыларын қолдану
  • сапаны бақылауда, ақауларды талдауда және технологиялық процестерді зерттеуде статистикалық әдістерді қолдану
  • сараптама жүргізу, ақпараттық технологиялар мен статикалық сараптамалық жүйелерді пайдалана отырып құжатталған рәсімді жүргізу дағдыларына ие болу, өнімнің, жұмыстар мен көрсетілетін қызметтердің сапасын регламенттейтін негізгі нормативтік құжаттарды пайдалану, академиялық адалдық мәдениетін арттыру
  • Ұйымдастырушылық-басқарушылық және жобалық қызметтің сапасын, техникалық және экономикалық шешімдерді, сынақ нәтижелерін және сертификатталған өнімнің сапасын бағалау
  • кәсіби және сараптамалық қызметте, есептер жасауда және іскерлік хат алмасуды жүргізуде шет тілін қолдану
  • Стандарттау, сертификаттау және аккредиттеу жөніндегі нормативтік құқықтық актілерге сәйкес технологиялық процестерді айқындау бойынша дағдыларға ие болу, техникалық реттеудің мемлекеттік жүйесінің міндетті талаптарын қолдану
  • кәсіби қызмет саласындағы білімдерін көрсету, өлшеудің инновациялық құралдарымен жұмыс істеу, тауарлардың тұтынушылық қасиеттерін бағалау үшін математикалық ойлауды, физика-химиялық талдаудың және квалиметрияның негізгі әдістерін қолдану
  • Тамақ өнімдері өндірісінің міндеттерін айқындау және сапасын бақылау үшін ақпараттық технологияларды, отандық және шетелдік тәжірибені жүйелеу және қолдану, ұлттық стандарттарды үйлестіру және оларды халықаралық талаптарға сәйкес біріздендіру мақсатында халықаралық стандарттарға талдау жүргізу, Қазақстан Республикасының аумағында халықаралық, шетелдік техникалық регламенттерді және стандарттау мен сертификаттау жөніндегі басқа да нормативтік құжаттарды қолдануды талдау
Top