Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07220 Азық-түлік өнімдері технологиясы (салалары бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі заманғы экономика мен нарықтың талаптарына жауап беретін, кәсіби және әлеуметтік құзыреттерге ие, тамақ өндірісі және қоғамдық тамақтану саласында бәсекеге қабілетті, кәсіби кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тамақ өнімдерін өндіруде микробиологиялық санитария және гигиена
Жоғары математика
Жалпы химия
Техникалық микробиология
Инженерлік графика
Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім модулі (экономика және кәсіпкерлік негіздері. Экология және тіршілік қауіпсіздігі. Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері. Ғылыми зерттеу әдістері)
-
2 Оқу жылы
Өнімдерді физикалық өңдеу әдістері
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Бейорганикалық химия
Аналитикалық және физколлоидты химия
Өнімдерді өңдеудің заманауи физикалық әдістері
Ғылыми зерттеу негіздері
Тамақ өнеркәсібінің технологиясы
Тағам химиясы
Қаржылық сауаттылық негіздері
Тағам өндірісінің үрдістері және аппараттары
Азық-түлік өнімдерінің жалпы технологиясы
Тамақ биохимиясы
-
3 Оқу жылы
Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі
Тағамдық қоспалар
Қызмет көрсету саласындағы стандарттау және сертификаттау
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Тамақ өндірісіндегі заманауи технологиялар
Қоғамдық тамақтану өндірісін ұйымдастыру
Азық-түлік өнімдері салаларының технологиясы (курстық жұмыс)
Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық жабдықтары (курстық жұмыс)
Кәсіпорындардағы стандарттау және сертификаттау
Шикізат және азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Мейрамхана және бар бизнесі
Тағам өнімдерінің нутрициологиясы
Тамақтың дәмін тату
Бастау Бизнес
Қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Тамақ өнеркәсібіндегі қызмет көрсету және сервис
Тағамды сенсорлық бағалау
Тоңазыту технологиясы
Азық-түлік қауіпсіздігі
Тоңазытқыш және тамақтандыру технологиясы
Тамақ өнімдерін талдау әдістері
-
4 Оқу жылы
Ет және ет өнімдерінің технологиясы
Арнайы тағам технологиясы
Ет және сүт консервілерін өндіру технологиясы
Тағамдық қызмет көрсету технологиясы
Ұлттық сүт өнімдерін өндіру технологиясы
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
Төмен температурадағы тағамдық технологиялар
Шикізат пен тамақ өнімдерін сақтау технологиясы
Консервілер және азық-түлік концентраттарының технологиясы
Ұлттық ет өнімдерін өндіру технологиясы
Қоғамдық тамақтану өнімдерін калькуляциялау негіздері
Тамақ өндірісіндегі технологиялық есептеулердің негіздері
Ұлттық және шетел тағамдарының технологиясы
Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарын жобалау
Әлем халықтарының тағамдары
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіптік қызмет саласында құқық, экономика және кәсіпкерлік негіздерін, тіршілік қауіпсіздігі негіздерін біледі
- Математикалық талдау әдістерін, механика мен техниканың жалпы заңдылықтарын негізгі пәндерді табысты оқу және кәсіби қызметте пайдалану үшін қолданады
- Тамақ өндірісі саласындағы оқу, практикалық және кәсіптік мәселелерді шешу үшін теориялық және практикалық білімді (негізгі санитарлық нормалар мен ережелерді) қолданады
- Жаратылыстану ғылымының негізгі заңдылықтарын және академиялық жазу жанрларын өндірістік және ғылыми қызметте пайдаланады
- Негізделген қаржылық шешімдер қабылдау, қаражатты тиімді басқару, қаржылық қажеттіліктерді жоспарлау және қаржылық қауіпсіздікті қамтамасыз ету үшін теориялық білімді, сондай-ақ азық-түлік кәсіпорындарында дайын өнім өндірудегі нақты кәсіби мәселелерді шешуге үйрету дағдыларын меңгереді
- Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау және бақылау саласында білімі мен кәсіби құзыреттілігін нақты түсінетіндігін көрсетеді және де тамақ өнеркәсібінің озық технологияларына негізделген жаңа функционалды тамақ өнімдерін әзірлеу
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында өнімді өндіру мен сақтаудың технологиялық процестерін ұйымдастырады, сондай-ақ табысты кәсіпкерлік үшін қажетті практикалық дағдылар мен дағдыларды меңгереді
- Теориялық және практикалық білімдерін (тамақ өндірісі мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалауға арналған жобалау және есептеу стандарттары), сонымен қатар оқудың соңында және кейінгі деңгейлерде оқуды жалғастыру кезінде қойылған оқу, практикалық және кәсіптік міндеттерді өз бетінше шешу дағдыларын меңгереді