Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Өңдеу өндірістерінің технологиясы (салалар бойынша) в Сәрсен Аманжолов атындағы Шығыс Қазақстан университеті

Пәндер

  • Еңбекті қорғау және тіршілік қауіпсіздігі

    Пәннің мақсаты жұмыс орнында заңнамалық және нормативтік құжаттар жүйесін әзірлеу, соның негізінде қауіпсіз еңбек жағдайларын қамтамасыз ететін әлеуметтік-экономикалық, техникалық және гигиеналық шаралар әзірлеу болып табылады. Сондай-ақ жұмыс орнының қауіпсіздігі бойынша барлық нормативтік-құқықтық актілер мен талаптарды зерделеу. Болашақ мамандарды өндірісте және төтенше жағдайларда еңбекті қорғау бойынша қажетті біліммен қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнімдерінің сапасын бақылау

    Пәннің мақсаты - тамақ жүйелерінің химиялық құрамын зерттеу. Пән тамақ жүйелерінің құрамына кіретін қосылыстардың химиялық қасиеттерін, технологиялық ағымдағы макро - және микроэлементтердің негізгі химиялық өзгерістерін, тамақ өнімдерінің сапалық және сандық компоненттік құрамын, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін анықтауға қажетті биологиялық белсенді қоспаларды анықтауға арналған заманауи талдау әдістерін зерттеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Өңдеу саласын дамытудың қазіргі заманғы үрдістері

    Пәннің мақсаты қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру және оңтайландыру және тамақ өнімдерін өндірудің негізгі терминдері мен құжаттамаларын қолдану. Пән өсімдік өнімдері нарығының жай-күйін, астық, нан-тоқаш және макарон өнеркәсібі үшін шикізаттың негізгі өндірушісі ретінде ауыл шаруашылығы саласының дамуын, астық өнімдерін қайта өңдеу мәселелерін, сондай-ақ импорттың деңгейі мен құрылымын зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 7
  • Нан пісіру өндірісінің технологиясы

    Пәннің мақсаты наубайхана өндірісі саласындағы білімді кеңейту және практикалық дағдыларды игеру, білім алушыларды нан-тоқаш өнімдерінің жекелеген түрлерін дайындау технологиясымен таныстыру. Нан-тоқаш, крекер және қой өнімдерін өндіруде өнімдерді өңдеудің барлық кезеңдерімен, тәсілдерімен және әдістерімен және оларда болып жатқан физика-химиялық өзгерістермен таныстыру жүйеленген.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өндірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары

    Пәннің мақсаты қайта өңдеу өндірістерінің жабдықтарын техникалық сипаттау және пайдалану бойынша білімді қалыптастыру болып табылады. Өндірістік қызмет цехтары мен зауыттарын жобалау, сондай-ақ жабдықтарды есептеу және таңдау. Білім алушыларды дайындау инженерлік пәндер бойынша іргелі негізді жоғарыда аталған салалардың технологиялық машиналары мен аппараттары саласындағы нақты біліммен ұштастыру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Аналитикалық химия

    Пәннің мақсаты - сапалық және сандық талдаудағы химия заңдылықтарының негізгі ұғымдарын, талдау әдістерінің жіктелуі мен теориялық негіздерін игеру. Пән аналитикалық сигналды, метрология негіздерін анықтау шегін, гравиметриялық, титриметриялық және аспаптық талдау әдістерінің мәні мен маңыздылығын түсінуге, сондай-ақ ғылыми зерттеулер мен өндірістік қызметке қажетті әртүрлі аналитикалық есептерді шешуге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Ғылыми зерттеу негіздері

    Пәннің мақсаты: білім алушыларда ғылыми зерттеулердің негіздері, ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау үшін қажетті ғылыми танымның негізгі тәсілдері мен әдістері туралы білім жүйесін қалыптастыру болып табылады. Пән ғылыми зерттеулердің принциптерін, заңдарын, нысандарын зерделеуге бағытталған және зерттеу әдістерін таңдау және іске асыру, зерттеу процесін ұйымдастыру технологияларын қолдану, талдау және жалпылау, ғылыми зерттеу нәтижелерін ресімдеу дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнеркәсібіндегі микробиологиялық процестер

    Пәннің мақсаты тамақ өнеркәсібіндегі микробиологиялық процестер саласында білімді қалыптастыру, дайын өнімдегі зиянды организмдерді анықтау, өңдеу кезінде технологиялық процесті жақсарту; тамақ шикізатын өңдеудің әртүрлі тәсілдерін қолдана отырып, сүт, сүт өнімдері, нан және нан-тоқаш өнімдері, жемістер, көкөністер, ұн шикізатының микробиологиялық көрсеткіштерімен таныстыру және бұл салада дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Сонымен қатар тамақ өнімдерін өндірудің микробиологиялық және санитарлық-гигиеналық бақылаудың принциптері және әдістерімен таныстыру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Экология және қауіпсіз өмірдегі зерттеу негіздері

    Пәннің мақсаты: білім алушыларда экология негіздері және қауіпсіз тіршілік ортасы туралы білім жүйесін қалыптастыру болып табылады. Пән халықты табиғи және техногендік сипаттағы қауіптердің ықтимал салдарларынан қорғау бойынша экологиялық ойлау, болжау және төтенше жағдайлар кезінде дұрыс шешімдер қабылдау дағдыларын, адам қызметінің қауіпсіздігі мен қолайлы жағдайларын қамтамасыз ету әдістері мен құралдары туралы білімді қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Нан және нан-тоқашөнімдерінің технологиясы

    Пәннің мақсаты білім алушыларда нан және нан-тоқаш өнімдері технологиясы мәселелері бойынша теориялық және практикалық білім жүйесін, осы Бұйымдарды өндірудің технологиялық процестерін басқару әдістерін, нан-тоқаш өнімдерін өндірудің жекелеген кезеңдерінде болатын химиялық, микробиологиялық, коллоидтық, биохимиялық, жылу-физикалық процестердің мәнін қалыптастыру, сондай-ақ міндеттерді өз бетінше шешуге қабілетті мамандарды даярлауды жүзеге асыру болып табылады. өңдеу кешенінің алдында тұр.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы

    Пәннің мақсаты қайта өңдеу өндірістері технологияларының теориялық және практикалық негіздерін игеруге, қайта өңдеу өндірістері өнімдерінің сапасына кешенді бағалау жүргізуге, сондай-ақ өндіріс технологияларын әзірлеуге мүмкіндік беретін қайта өңдеу өндірістері технологияларының дамуы мен қазіргі заманғы жай-күйінің негізгі ғылыми-техникалық мәселелерін шешуге дайындау болып табылады. Тамақ өнімдерін өндіру процесінің ұйымдастырушылық-әдістемелік негіздерінің принциптерін меңгеру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Өндірістік санитария

    Пәннің мақсаты негізгі зиянды және қауіпті өндірістік факторлардың болуы сияқты кемшіліктерді азайту дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Пән өндірістік ортаның жоғары шаңдануы мен ауаның газдануын, температураның, ылғалдылықтың өзгеруін, ауаның қозғалысын, Шу мен діріл деңгейін, әртүрлі электромагниттік сәулеленудің жоғары деңгейін, жұмыс аймағында табиғи жарықтың болмауын анықтауға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Сүт және сүт өнімдерін өңдеу және сақтау технологиясы

    Пәннің мақсаты сүтті сақтауды сауатты ұйымдастыру, сондай-ақ сүт өнімдерінің сапасын, өңдеу мен сақтаудың теориялық негіздерін, физикалық, технологиялық, химиялық қасиеттерін және әртүрлі өңдеу кезінде болатын физика-химиялық, биологиялық құбылыстарды, өңдеу кезінде сүт пен сүт өнімдерінің технологиялық, биохимиялық қасиеттерінің өзгеруін қамтамасыз ету саласында білім мен кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру болып табылады. сақтау.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Тамақ өндірісінің үрдістері мен аппараттары

    Пәннің мақсаты аппараттық-техникалық процестердің ғылыми принциптері бойынша дағдыларды қалыптастыру болып табылады, білім алушылар жабдықтың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын бағалауды, есептеу кезінде жабдықтың қажетті өнімділігін таңдауды, өнімнің шығын нормалары мен өзіндік құнының төмендеуін анықтауды, белгілі бір өндіріс үшін қажетті шикізатты дұрыс таңдауды, тамақ өнеркәсібіндегі процестердің қарқындылығы мен үнемділігін үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Теориялық және қолданбалы механика

    Пәннің мақсаты теориялық механика ұғымдары мен анықтамалары, материалдар мен машина бөлшектерінің кедергісі туралы негізгі білімді қалыптастыру болып табылады. Пән білім алушыларды қолданбалы механика ұғымдарымен, аксиомаларымен және теоремаларымен таныстыруға, деформация түрлері туралы білім алуға және күштер мен сәттердің диаграммаларын құруға, әртүрлі құрылымдардың беріктігі мен қаттылығын есептеу әдістерін игеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 8
  • Сүт өндірісін өндіруге қажетті шикізат сипаттамасы

    Пәннің мақсаты өнімнің жоғары сапасын, оның тұтынушының өмірі мен денсаулығы үшін қауіпсіздігін қамтамасыз етуді ескере отырып, сүт және сүт өнімдерін өндіру үшін шикізатты өңдеудің кешенді, қалдықсыз технологиясын және азық-түлік және жемшөп мақсаттарына арналған қайталама ресурстарды пайдалану және өндіру саласында білім мен дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Пән шикізатты сақтау және өңдеу кезінде болатын химиялық, микробиологиялық, биохимиялық, коллоидтық құрамдар мен процестерді қарастырады.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Ұн және жарма өндірісінің технологиясы

    Пәннің мақсаты ұн, жарма технологиясы туралы теориялық негіздерді игеру, астық өнімдерін өндіруді ұйымдастыруда практикалық білім алу, диірмендердің дайындық және ұнтақтау бөлімдерінің технологиялық схемаларын зерттеу, технологиялық және көлік жабдықтарын есептеу және іріктеу. Диірмендерді дайындау және ұнтақтау бөлімшелерінің технологиялық схемаларын әзірлеуге, әртүрлі процестер мен операциялардың тиімділігін бағалауға, оларды жетілдіру жолдарын анықтауға үйрету.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 7
  • Кондитерлік өнімдер технологиясы

    Пәннің мақсаты кондитерлік өнімдер технологиясын дамыту, кондитерлік өнімдердің сапасын бақылау, кондитерлік өнімдер өндірісін ұйымдастыру, негізгі және қосымша шикізаттың, жартылай фабрикаттардың сапасын бақылау, дайын өнімнің, ыдыстар мен материалдардың сапасын бақылау, сондай-ақ кондитерлік өндірісте шикізат шығынын нормалау және есепке алу туралы білімді шыңдау. Кондитерлік өнімдердің заманауи технологияларымен, кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиялық процестерін басқару әдістерімен байланысты мәселелер бойынша теориялық және практикалық білім мен дағдыларды көрсету.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Құрама жем өндірісінің технологиясы

    Пәннің мақсаты технологиялық схемалардың ерекшеліктерін және жем қоспаларының ингредиенттерін әзірлеу, сондай-ақ белгіленген уақытта дайын өнімді барынша шығару үшін негізгі технологиялық жабдықтың оңтайлы жүктемесін қамтамасыз ете отырып, технологиялық процесті басқару дағдыларын қалыптастыру; өз мемлекетінің және шетелдің құрама жем зауыттарымен танысу; жем өндірісін зерделеу, құрама жем сапасын анықтау, базада өндірістің технологиялық процестерін жобалау болып табылады жүйелік тәсіл.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 7
  • Өңдеу өндірістерінің технологиясы мамандығына кіріспе

    Пәннің мақсаты қазіргі заманғы тенденцияларды түсінетін, қайта өңдеу саласын дамытатын, нарықтың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын және қайта өңдеу өнімдерінің технологияларын бағалай алатын кең инженерлік көзқарасы бар мамандарды даярлау. Сондай-ақ, сала бойынша түрлі мәселелерді шешу және тамақ өнімдерін өндіру әдістері туралы білім қалыптастыру. Шикізат пен дайын өнімнің технологиялық қасиеттерінің сипаттамасын, өңдеу өндірістерінің негізгі технологиялық процестері мен критерийлерін қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 7
  • Өсімдік шаруашылығының өнімдерін өңдеу және сақтау

    Пәннің мақсаты ауыл шаруашылығы өнімдерінің жекелеген түрлерін қайта өңдеудің негізгі технологиялық процестерін игеру, өсімдік шаруашылығы өнімдері мен қайта өңдеу өнімдерін тауарлық өңдеу, тасымалдау және сақтау тәсілдерін, ауыл шаруашылығы өнімдерінің өндірісінің барлық кезеңдерінде оның массасы мен сапасында ысыраптарының алдын алу әдістерін зерделеу болып табылады. Шикізат пен дайын өнімнің сипаттамалары мен қасиеттерін, шикізат пен дайын өнімді сақтаудың негізгі режимдері мен әдістерін зерттеу.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Өңдеу өндірістерін жасанды интелектті қолданып ІТ технологияларымен жобалау

    Пәннің мақсаты – ақпараттық технологиялар мен жасанды интеллект көмегімен өндірістік процестерді жобалаудың принциптері мен әдістерін оқу. Студенттер өндірістік жүйелерді оңтайландыру, деректерді талдау және процестерді автоматтандыру үшін тиімді және инновациялық шешімдерді әзірлеуді үйренеді, бұл өнімділік пен өнім сапасын арттырады. Курс IT-технологиялар мен жасанды интеллектті заманауи өндіріс тәжірибесіне енгізудің маңыздылығын атап көрсетеді.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Метрология, стандарттау және сертификаттау

    Пәннің мақсаты метрология, стандарттау және сертификаттау негіздерін меңгеру, сонымен қатар әртүрлі өлшемдерді жүргізуде тәжірибелік дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Пән өлшеу, бақылау және сынау әдістерін, қазіргі ақпараттық технологияларды пайдалана отырып қателер мен белгісіздіктерді бағалау әдістерін, тексеру және калибрлеу әдістерін, өлшем құралдарының метрологиялық сипаттамаларын есептеу әдістерін меңгеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Шикізаттың, астық дақылдарының, жарма өнімдерінің сапасы

    Пәннің мақсаты өсімдік шаруашылығы және дәнді және жарма дақылдарының сапасы, өсімдік шаруашылығы өнімдерін оның сапасын ескере отырып, неғұрлым ұтымды пайдалану үшін , жинау, сақтау кезінде өнімнің шығынын азайту, шығарылатын өнім ассортиментін кеңейту саласындағы түсініктерді, білім дағдыларын қалыптастыру. Білім алушыларды әлемдік астық өндірісі мен тұтынудың жаһандық проблемаларымен және келешегімен таныстыру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өндірістерін автоматтандырылған жобалау жүйелері негіздерімен жобалау

    Пәннің мақсаты қайта өңдеу өндірістерінің өндірістік процестерін жетілдіруге байланысты мәселелерді шешуде практикалық қолдану үшін заманауи автоматтандырылған жобалау жүйелерінің (АЖЖ) жалпы принциптері мен даму тенденциялары туралы білім беру болып табылады. Технологиялық машиналар мен жабдықтарды пайдалануға байланысты жұмыстарды ұтымды және қауіпсіз жүргізу жөніндегі негізгі талаптарды, сондай-ақ өндіріс құрамы мен құрылымын талдау дағдыларын қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Өңдеу өндірістерінің технологиясы

    Пәннің мақсаты астық, ұн, нан-тоқаш өнімдерін, кондитерлік өнімдерді, қантты, крахмалды, макаронды, қышқыл-сүт өнімдерін және түрлі сусындарды өңдеу технологиясының негіздерін зерделеу болып табылады. Элеваторлардың, ұн тарту зауыттарының, сүт өңдеу цехтарының, наубайханалардың, кондитерлік цехтардың және басқа өндірістердің жұмыс істеу принциптері бойынша білім ашулылардың білім қалыптастыру. Сондай ақ жоғарыда аталған өндіріс бойынша аппараттар мен жабдықтардың жұмыс принципін зерттеу.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өндірістерінің арнайы технологиясы

    Пәннің мақсаты астық, ұн, жарма, құрама жем, Нан, макарон, сүт және кондитерлік өнімдер технологияларын практикалық игеруге, өндіріс технологияларын әзірлеуге, технологиялық процестерді жетілдіру және өндіріс тиімділігін арттыру жөніндегі іс-шараларды дайындау болып табылады. Әрі қарай зерттеулер жүргізу үшін өнім өндіруге және оқытуға практикалық тәсілдерді құру және қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Сүт өнімдерін өндіру технологиясы

    Пәннің мақсаты-теориялық білім , практикалық дағдыларды алу және сүт өндірісіндегі сүтті өңдеудің негізгі мәселелерін зерттеу, сонымен қатар білім алушыны саланың ғылыми және практикалық міндеттерін шешу жолдары мен қажетті ақпаратты өз бетінше табуға үйрету. Сүт және сүт өнімдерін өндірумен байланысты физиологиялық, технологиялық және ұйымдастырушылық процестерді, елдегі және шетелдегі сүт өндірісінің қазіргі жағдайын терең зерттеу.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Технологиялық үрдістерді автоматтандыру

    Пәннің мақсаты электр энергиясын өндірудің, берудің және пайдаланудың негізгі технологиялық сызбаларымен, заңдылықтарымен, электр тізбектеріндегі, машиналар мен аппараттардағы физикалық құбылыстармен, олардың жұмыс ерекшеліктерімен таныстыру, Электрондық аспаптар мен құрылғылардың әрекет ету принциптерін оқыту, электр және магниттік тізбектердің талдаулары мен есептеулерін жасау, қарапайым технологиялық процестерді жобалау, типтік процестерді оқи білу болып табылады технологиялық процестерді автоматтандыру схемалары.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 8
  • Нан және нан-тоқашөнімдеріне қажетті шикізат сипаттамасы

    Пәннің мақсаты нан, тоқаш өнімдерін, кондитерлік өнімдерді өндіру процесін қарастыру болып табылады, шикізат пен жартылай фабрикаттардың қасиеттері, оның ішінде олардың химиялық, микробиологиялық, биохимиялық, коллоидтық құрамдары және шикізатты сақтау және өңдеу кезінде болатын процестер зерттеледі. Сондай-ақ, пән нан, нан-тоқаш өнімдерін өндірудің ғылыми негіздерін, шикізат пен жартылай фабрикаттарды технологиялық өңдеу кезінде пайда болатын процестерді қарастырады, оларға өнімнің тұтынушылық қасиеттерінің қалыптасуы байланысты.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің заманауи технологиялары

    Пәннің мақсаты тамақ өнімдерін жақсарту және олардың сапасын, нормативтік және техникалық құжаттаманы сақтау үшін технологиялық функцияларды орындайтын нан пісіру және кондитерлік өндірістің, тағамдық макро және микро ингредиенттердің, технологиялық қоспалар мен жақсартқыштардың заманауи технологиялары туралы білімді қалыптастыру болып табылады. Осы өнімдерді өндірудің технологиялық процестерін басқару әдістерін, нан мен кондитерлік өнімдерді өндірудің жекелеген технологиялық кезеңдерінде болатын химиялық, микробиологиялық коллоидтық, биохимиялық, термофизикалық процестердің мәнін зерттеу.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Экономика және кәсіпкерліктің негіздері

    Пәннің мақсаты: экономика және кәсіпкерлік негіздерін қалыптастыру болып табылады. Пән кәсіпкерлік қызметтің даму тенденциясы мен рөлін, бизнесті жүргізудің ұйымдастырушылық және қаржылық негіздерін және кәсіпкерлікті аспаптық қолдауды, кәсіпкерлік қызметті мемлекеттік реттеуді ашуға, өмірдің әртүрлі салаларында экономикалық білім мен экономикалық ғылым әдістерін қолдануға, кәсіпкерлік қызмет саласында оңтайлы ұйымдастырушылық-басқарушылық шешімдер қабылдау қабілетін дамытуға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Академиялық жазу негіздері

    Пәннің мақсаты – білім алушылардың академиялық жазу саласындағы білім жүйесін, академиялық жанрлардың ерекшеліктерін, ғылыми мәтіндерді жазу ережелері мен принциптерін қалыптастыру. Пән әртүрлі көздерден алынған ақпаратты синтездеу және талдау дағдыларын қалыптастыруға және дамытуға, өз идеяларын құрылымдық түрде баяндауға, ғылыми жұмыстың ерекшеліктерін ескере отырып, ғылыми және академиялық жанрдың әртүрлі мәтіндерін құра білуге ​​бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Жоғарғы математика

    Пәннің мақсаты студенттерді басқа пәндерге қажетті алгебралық әдістермен таныстыру болып табылады. Пән аналитикалық геометрия элементтерімен сызықтық және векторлық алгебра туралы, математикалық талдаудың негізгі ұғымдары туралы, сондай-ақ ықтималдықтар теориясы мен математикалық статистика элементтері туралы білімді қалыптастыруға, жоғары математикадағы типтік және күрделі есептерді шешу әдістемесін игеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Сүт өнімдерін өндіру өндірісінің инновациялық технологиясы

    Пәннің мақсаты сүт өнімдерін өндіруде инновациялық технологиялардың теориялық және әдіснамалық негіздері саласында білім алу. Ауыз сүт және кілегей, ашытылған сүт өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар, сүт консервілерін өндірудегі инновациялық технологиялар, май өндірісіндегі, ірімшік жасаудағы инновациялық технологиялар, қайталама сүт шикізатын өңдеу технологиялары саласындағы білімдерін жетілдіру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Инженерлік және компьютерлік графика

    Пәннің мақсаты – компьютерлік графиканың дамуы, графикалық ақпараттың ерекшеліктері, сонымен қатар конструкторлық құжаттаманың негізгі түрлері. Пән оқушылардың геометриялық ойлауын және заттардың пішінін және олардың дұрыс орналасуын бейнелеуге мүмкіндік беретін кеңістіктік қиялын дамыту мақсатында геометриялық пішіндеу, кеңістік пен жолақтарды салу және модельдеу заңдылықтарын зерделеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Биохимия

    Пәннің мақсаты: биологиялық химия саласында жүйеленген білімді қалыптастыру. Болашақ мұғалімдер молекулалық деңгейде болатын тірі организмдердегі химиялық процестерді зерттейді. Молекуланың құрылымы мен оның қызметі арасындағы себеп-салдарлық байланыстар анықталады, бұл ақуыздардың, нуклеин қышқылдарының, майлардың, көмірсулардың, сондай-ақ жасуша органеллаларының құрылымы мен қасиеттерін зерттеу мысалында Молекулалардың өзара әрекеттесу механизмдерін болжауға мүмкіндік береді. Болашақ мұғалімдер сонымен қатар өсу немесе аурумен күресу кезінде жасушалардың өзара әрекеттесу процестерін қарастырады, Биохимия ғылымының жетістіктерін зерттейді. Болашақ мұғалімдер әртүрлі факторлардың (температура, рН, субстрат концентрациясы, ферменттердің белсенділігіне) әсерін анықтау үшін зерттеулер жоспарлап, жүргізеді.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтаудың және өңдеудің инновациялық технологиялары

    Пәннің мақсаты болашақ мамандардың астықты сақтау мен қайта өңдеудің инновациялық технологиялары бойынша кәсіби білімдерін қалыптастыру; сақтауға түсетін астықтың жай-күйін зерделеу; астықты қайта өңдеу кезінде қалдықсыз заманауи технологиялар; өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу кезінде жаңа өнімдер алу болып табылады. Астық және астық өнімдерін өңдеудің, сақтаудың және өңдеудің жаңа технологиялары, өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау әдістері мен режимдері саласындағы білімдерін кеңейту.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өндірістерінің процестері мен аппараттары

    Пәннің мақсаты жалпы инженерлік және іргелі пәндердің негіздерін, Тамақ өнімдері мен шикізатты сипаттайтын негізгі қасиеттерді, негізгі процестердің кинетикалық заңдылықтарын, процестерді аппаратуралық-технологиялық безендірудің ғылыми принциптерін, аппараттарды есептеудің жалпы принциптерін және оларға қойылатын талаптарды қарастыру болып табылады. Сондай-ақ Элеватор, ұн тарту, сүт өңдеу салаларында процестер мен аппараттарды жобалауда білім қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Жалпы химия курсы

    Пәннің мақсаты Д.И. Менделеевтің периодтық заңына және жалпы химияның басқа ұғымдары мен заңдарына негізделген химиялық элементтер мен олардың қосылыстарының қасиеттері туралы білім алушылардың білімін қалыптастыру болып табылады. Пән химия заңдарын зерттеуге, кәсіби қызметтегі міндеттер мен мәселелерді шешуге, зертханаларда аспаптарды, қондырғыларды қолдана отырып процестерді талдау дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Кәсіби қызметтің және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің құқықтық негіздері

    Пәннің мақсаты: болашақ мамандардың құқықтық мәдениеті мен саналы парасаттылығын қалыптастыру. Пән сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл бойынша білімді және болашақ кәсіби қызметтегі осы құбылысқа қатысты азаматтық ұстанымды қалыптастыру дағдыларын қалыптастыруға, білім алушыларды әлеуметтік процестерді құқықтық реттеудің негізгі жолдарымен, мемлекеттік басқарудағы және құқықтық тәртіпті қамтамасыз етудегі құқықтың рөлімен таныстыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Ет және ет өнімдерін өңдеу технологиясы

    Пәнінің мақсаты ет өңдеудің негізгі әдістерін, ет өнімдерін өндіру және сапасын бақылауды оқып үйрету. Білім алушыларға ет өңдеу өнеркәсібінде қолданылатын әртүрлі технологиялық процестермен, сонымен қатар осы саладағы қазіргі тенденциялар мен инновацияларды таныстыру. Пәнге сонымен қатар ет өнімдерін өндірудің заңнамасы мен стандарттарын үйрету кіреді.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6
  • Жылу техникасы

    Пәннің мақсаты студенттердің "жылу техникасы" саласындағы негізгі білімдерін қалыптастыру, арнайы пәндерді оқу кезінде және мамандық бойынша сараптамалық қызметте осы пән бойынша алған білімдерін қолдану, өсімдік шаруашылығында механикаландырылған жұмыстарды ұйымдастырудың теориялық негіздерін, энергетикалық құралдарды игеру болып табылады. Осы пәнді меңгергеннен кейін білім алушылар басқа пәндердің негізгі құрылғыларын жақсы меңгеруге мүмкіндік алады.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Жалпы физика курсы

    Пәннің мақсаты білім алушылардың физиканың негізгі идеялары мен заңдары туралы түсініктерін қалыптастыру болып табылады. Пән білім алушылардың физиканың негізгі физикалық процестерін, модельдерін, формулалары мен заңдарын, оларды кәсіби және өндірістік қызмет процесінде туындайтын міндеттер мен мәселелерді шешуде қолдану мүмкіндіктерін, заманауи оқу және ғылыми жабдықтардың құрылымы мен жұмыс принципін игеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Жылу беру негіздері

    Пәннің мақсаты термодинамика және жылу-масса алмасу заңдылықтарын, энергияны түрлендіру негіздерін, жылу алмасу әдістерін, жылу алмасу аппараттарының, жылу электр станцияларының және басқа да жылу құрылғыларының жұмыс принципі мен құрылымын зерттеу. Жылуды түрлендіру негіздерін және оларды пайдалануды, жылу алмасу аппараттарының, жылу электр қондырғыларының және тамақ өңдеуде қажет басқа да жылу техникалық құрылғылардың жұмыс принципі мен құрылымын зерттеу.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Макарон өңдеу технологиясы

    Пәннің мақсаты макарон өнімдерінің әртүрлі ассортименттерін өндірудің барлық кезеңдеріндегі технологиялық процестерді зерделеу, өндірістегі қолда бар технологиялық процестерді жетілдіру, кіретін шикізаттың, сондай-ақ дайын өнімнің құрамын қарастыру және оны дұрыс сақтауды оқыту. Макарон өндірісіне арналған мамандандырылған жабдықтардың құрылғысы мен жұмыс принципін зерттеу. Дайын өнімге қажетті шикізат шығынын есептеу және жабдықты технологиялық есептеуді үйрету.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 5
  • Сапа менеджменті негізіндегі өңдеу өндірістеріндегі технохимиялық бақылау

    Пәннің мақсаты білім алушыларда астық өңдеу кәсіпорындарына түсетін өнімдердің астық сапасын бақылау және анықтау әдістері қағидаты бойынша практикалық дағдылар мен білімді қалыптастыру, зертханалардың технохимиялық бақылау және жабдықтар бөлімінің жұмысын ұйымдастыруды көрсету, білім алушыларға қайта өңдеу өндірістерін технохимиялық бақылау, шикізаттың, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштерін талдау әдістері туралы заманауи түсініктерді көрсету болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Несиелер - 6

Оқыту нәтижелері

  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі, экономика және кәсіпкерлік, құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, ғылыми зерттеулер жүргізу әдістері саласындағы жан-жақты дамыған тұлға ретінде білімдерін көрсету.
  • Ет, сүт өнімдерін, ұнды, жарманы, кондитерлік, наубайханалық және макарон өндірісін өндіру технологиясы саласында білім қалыптастыру
  • Азық-түлік өнімдерін (сүт, ет, нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер, астық және т. б.) сандық-сапалық шығынсыз өңдеуді және сақтауды жүзеге асыру
  • Өңір үшін ең тиімді және бейімделген өңдеу өндірістерінің технологияларын, құрама жем және тамақ өндірістерінің технологияларын қолдану
  • Кәсіби есептерді шешуде негізгі физика-химиялық, математикалық және өзге де жаратылыстану-ғылыми әдістер мен тәсілдерді қолдану
  • Өңдеу өндірістерінің процесін жетілдіру үшін машиналық графика және компьютерлік жобалау, процестерді автоматтандыру, қолданбалы механика және жылу техникасы әдістерін қолдану
  • Технологиялық процесті оңтайландыруға және қайта өңдеу өндірістерінің дайын өнімінің сапасына әсер ететін шикізат пен жартылай фабрикаттардың қасиеттерін анықтау
  • Азық-түлік және қайта өңдеу кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары мен аппараттарының негізгі түрлерін, оның ішінде өңір кәсіпорындарында қолданылатын түрлерін пайдалану
  • Сынаудың тиімді әдістерін, МЕМСТ талаптары мен өнім сапасының сертификаттарын ескере отырып, қайта өңдеу өндірісінің өндірістік-технологиялық процесін жоспарлау.
  • Зерттеу қызметін жүргізу, стандартты технологиялық талаптарды, Өнімді бақылау құралдарын, заманауи ғылымның жетістіктері негізінде инновациялық идеяларды және жасанды интеллектті қолдану арқылы өнімнің сапасын басқару
  • Сапа менеджменті негіздерімен қайта өңдеу өндірістерінің шикізаты мен дайын өнімінде болатын микробиологиялық, химиялық және биохимиялық процестерді талдау
  • Азық-түлік өңдеу қызметіндегі инновациялық бизнес-жобалардың технологиялық тиімділігі мен коммерциялық тартымдылығын бағалау
Top