Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11105 Халықаралық қонақ-үй менеджменті в әл-Фараби атындағы Қазақ Ұлттық университеті

Пәндер

  • Қонақжайлылыққа кіріспе

    Пәнді оқудың мақсаты: Әлемдегі және Қазақстандағы қонақжайлылық индустриясы туралы жан-жақты түсінікке ие болу қабілетін дамыту. Мыналар оқытылады: қонақжайлылықтың пайда болуы мен дамуының негізгі кезеңдері оның қазіргі заманғы құрылымы: оның экономикадағы және қоғам өміріндегі рөлі; саланың қазіргі жағдайы және оның даму тенденциялары; әлемдегі және Қазақстандағы қонақжайлылық индустриясының даму перспективалары мен бағыттары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Ғылыми зерттеудің әдістері

    Мақсаты: әдіснамалық және ғылыми мәдениетті қалыптастыру; ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру мен жүргізуде білім, білік және дағдылар жүйесін қалыптастыру. Зерттеудің жалпы ғылыми әдістері, оның ішінде ғылыми білімнің объективті мазмұнын табу үшін ғылыми ақпаратты іздеу, өңдеу, жүйелеу, талдау, синтездеу, жалпылау және дәлелдеу әдістері зерделенеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жемқорлыққа қарсы іс-қимылдың құқықтық негіздері

    Пәннің мақсаты – сыбайлас жемқорлық бойынша құқық бұзушылықтарды алдын-алу мақсатында сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнаманың қағидалары мен нормаларын қолдануды іс-жүзінде көрсете білу, жауапкершілік қабілетін қалыптастыру, азаматтық-құқықтық жауапкершілікке ие болып, сыбайлас жемқорлыққа төзбеушілікті, күнделікті өмірде сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру. Сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнама, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл субъектілерінің жүйесі мен қызметі, сыбайлас жемқорлыққа ықпал ететін себептер мен жағдайлар, сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясат, сыбайлас жемқорлыққа қарсы күрестің халықаралық тәжірибесі оқытылатын болады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қазақ (орыс) тілі

    Мақсаты: коммуникативтік құзыреттіліктерді қалыптастыру арқылы әлеуметтік, мәдениетаралық, кәсіби қарым-қатынас құралы ретінде қазақ (орыс) тілін сапалы меңгеруді қамтамасыз ету. Тілдің фонетикалық, лексикалық, грамматикалық құралдарының жүйесі, тілдің мәдениет феномені және сөйлеу мәдениетінің ерекшелігі ретіндегі түсініктері; тіл әлемнің ұлттық тілдік бейнесінің элементі ретінде; қазақ (орыс) тілінің әлемдік кеңістіктегі мәртебесі зерделенеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Кәсіпкерлік

    Пәннің мақсаты – экономикалық ойлау тәсілін; коммерциялық іске асырылатын индустриялық-инновациялық жобаларға бағытталуды қалыптастыру үшін қажетті өз бизнесін құрудың теориясы мен практикасы саласында базалық білімдерді алу. Кәсіпкерлік, шағын және орта бизнестің ішкі және сыртқы ортасының негізгі шарттары; мемлекеттік реттеу және мемлекеттің кәсіпкерлік орта үшін рөлі қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризм мен саяхаттың тұрақты дамуы (Vatel тұрақты даму жобасы)

    Пәннің мақсаты: туристердің де, жергілікті қоғамдастықтың да мүдделерін қамтамасыз ете отырып, ағымдағы және болашақтағы экономикалық, әлеуметтік және экологиялық даму үшін толық жауапкершілікті ескере отырып, туризм мен саяхаттың дамуы туралы жан-жақты түсінік қалыптастыру қабілетін дамыту, бизнес құрылымдары және қоршаған ортаны қорғау. Мыналар оқытылады: туризмнің қазіргі қоғамның маңызды құрамдас бөлігі ретіндегі мәні, оның аумақтарды дамытудағы рөлі, туризм мен саяхаттың дамуының экологиялық жағдайға әсер етуінің оң және ықтимал теріс факторлары және жергілікті қауымдастық, туризм мен қонақжайлылықты тұрақты дамыту мақсаттары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Екінші шетел тілі (А1)

    Студенттерде А1 базалық деңгейінің әлеуметтік-жеткілікті мәдениетаралық коммуникативтік құзыреттілігін қалыптастыру барысында мәдениетаралық деңгейде шет тілінде қарым-қатынас жасай алуы және тілді түсінуі ретінде ерекшеленеді: күнделікті қарапайым оралымдарды түсіну және пайдалану, өзін немесе өзгелерді таныстыра алу, қарапайым сұрақтарға сұрақ-жауап алу Оқытылады: француз тілінің фонетикалық құрылымы, француз тілінің негізгі фонетикалық ерекшелігі, сондай-ақ базалық деңгейдегі ауызша және жазбаша қарым-қатынас үшін қажетті лексика, грамматикамен жұмыс жасау әдістері (етістіктердің түрлері, артиклдер).

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Әл-Фараби және қазіргі заман

    Пәннің мақсаты – студенттердің әлемдік және ұлттық мәдениеттің даму контекстіндегі ұлы түркі ойшылы Әбу Насыр әл-Фарабидің ғылыми және философиялық мұрасы туралы түсініктерді қалыптастыру. Әл-Фараби мұрасының ерекшеліктері және оның түркі философиясының қалыптасуына тигізген әсері; шығыс философиясының Еуропалық Ренессансқа әсер ету сипаты; ұлттық және әлемдік философия тарихының дәстүрлі және қазіргі заманғы мәселелері қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Абай ілімі

    Мақсаты – болашақ мамандардың бойында өзін-өзі тану қабілетін қалыптастыру, Абай ілімін қазіргі Қазақстанның руханилығы мен зиялылығының негізі ретінде пайдалану, ел бірлігін және қоғамның азаматтық ынтымағын нығайту мақсатында өзінің кәсіби білімін, түсінігі мен қабілеттерін гуманизм және білім беру призмасы арқылы қолдана білу. Оқытылатын болады: Абай ілімі туралы түсінік; оқыту қайнары; Абай ілімінің құрамдас бөліктері; Абай ілімінің категориялары; Абай бағалау құралдары; Абай ілімінің мәні мен мағынасы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Экология және адам тіршілігінің қауіпсіздігі

    Пәннің мақсаты – адамның табиғатпен өзара әрекеттесу жағдайларын үйлесімді оңтайландыру қағидаттарын іске асыратын табиғатты пайдаланудың заманауи тұжырымдамаларына негізделген бірқатар негізгі құзыреттерді қалыптастыру. Оқытылатын болады: адам өмірінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін табиғи ресурстарды тұрақты дамыту, сақтау және молайту қағидаттары, тәуекелдерді бағалау және азайту әдістері, қауіптерден, апаттардың салдарын жою шаралары, табиғи апаттар, қоршаған ортаны қорғау және қоршаған ортаны ұтымды басқару.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қаржы сауаттылығының негіздері

    Пәннің мақсаты: қаржылық ақпаратты түсіну мен олардың жеке қаржы мәселелеріне қатысты сауатты және негізделген шешімдер қабылдау үшін студенттерде ұтымды қаржылық мінез-құлықты қалыптастыру, сонымен қатар сыни тұрғыдан бағалау қабілетін арттыру, қаржылық құралдарды, оның ішінде цифрлық технологияларды пайдалану арқылы қаржылық қызметтерді тұтынушылар ретінде олардың құқықтары мен мүдделерін қорғауға байланысты процестерді талдау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Бизнес экономикасы

    Пәнді оқытудың мақсаты: бәсекелестік орта мен құрылым жағдайында қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының экономикалық мінез-құлқы туралы білімді қалыптастыру. Бизнес ортаның құрылымы, сала мен кәсіпорындардың экономикалық даму процестерін талдау, экономикалық жағдайды бағалаудың элементтері мен факторлары, ақпараттық ортаның құрылымы, экономикалық қатынастарды анықтау әдістері зерттелетін болады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Екінші шетел тілі (А2)

    Студенттерде қарапайым деңгейдегі әлеуметтік-жеткілікті мәдениетаралық коммуникативті құзыреттілікті А2 деңгейін қалыптастыру барысында күнделікті өмірде жиі қолданылатын сөз орамдары мен сөйлемдерді түсіну (сатып алу, жұмыс сияқты), таныс тақырыптар бойынша қарым-қатынысқа түсе алу, өзінің ортасын сипаттау арқылы бұл құзыреттілік мәдениетаралық деңгейде шет тілінде қарым-қатынас жасау қабілеті мен дайындығы ретінде беріледі. Оқытылады: тілдік формалар мен сөйлеу үлгілері (өткен шақ, болымсыздық формасы, сын есімдер, уақыт өлшемдері, іскерлік хат жазу формалары) арқылы қарапайым деңгейдегі француз тілінде ойын дұрыс жеткізе алу мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Шараптар, сыра және спирттік сусындар

    Пәнді оқудың мақсаты: Қонақ үй және мейрамхана бизнесінде алкогольді ішімдіктерді дұрыс және этикалық қолдану туралы білімдерін дамыту. Мыналар оқытылады: алкоголь өнімдерінің классификациясы, категориялары және бағалау жүйесі; шарап тізімін құрастыру әдістемесі; барлар қызметін ұйымдастыру; алкогольді тұтынудың әлеуметтік және мінез-құлық аспектілері, сондай-ақ азық-түлік, тамақтану және денсаулық сақтау саясаты; діни және мәдени сенімдердің адамның тамақтануы мен денсаулығына әсері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Практикалық тәжірибе және электрондық оқыту

    Пәнді оқытудың мақсаты: Электрондық оқытуды пайдалана отырып, Басқарушы кадрлар мен қызмет көрсетуші персоналды даярлау процесін ұйымдастыру үшін теориялық және практикалық білімді игеру қабілеттерін қалыптастыру. Қонақжайлылық индустриясы үшін кадрларды даярлау мен оқытудың халықаралық тәжірибесі; электрондық оқыту әдістері мен әдістемелері; оқыту бағдарламалары; қызметкерлерді оқыту процесінде жасанды интеллект мүмкіндіктері зерделенетін болады

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтану және гигиена

    Пәнді оқудың мақсаты: гигиеналық нормаларды ескере отырып, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсету процесін ұйымдастыру және тұтынушылардың қауіпсіздігін қамтамасыз ету мәселелерін шешу бойынша білім мен дағдылар кешенін қалыптастыру. Мыналар оқытылады: қоғамдық тамақтанудың мәні және оның құрылымы; азық-түлік, тамақтану және денсаулық сақтау саясаты; діни және мәдени нанымдардың тамақтану мен денсаулыққа әсері; диетаны бағалау әдістері; салауатты тамақтануды насихаттау және тәрбиелеу теориялары; қоғамдық тамақтандыруды ұйымдастырудың санитарлық-гигиеналық нормалары мен ережелері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Маркетинг негіздері

    Пәнді оқытудың мақсаты: маркетинг туралы білімді кәсіпорынның нарықтық ортадағы жұмысының негізгі тұжырымдамасы және жүйесі ретінде қалыптастыру, сонымен қатар кәсіпорынды басқаруда маркетингтік тәсілдер мен шешімдерді қолдану. Зерттелетін болады: мәні, түсініктері және негізгі тұжырымдамалары маркетинг түрлері; маркетингтік орта; клиенттердің қажеттіліктері және тауарлар мен қызметтердің қонақжайлылықтағы тұтынушылық қасиеттері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Персоналды басқару негіздері

    Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің адами әлеуеттің мүмкіндіктері және оның қонақжайлылық индустриясындағы рөлі туралы тұтас түсінік алуы, сондай-ақ адам ресурстарын басқару дағдыларын игеруі. Адами капиталдың қазіргі ұйымның бәсекеге қабілеттілік факторы ретіндегі рөлі, еңбекті ұйымдастырудың заңнамалық негіздері, кадрларды басқарудың шетелдік және отандық тәжірибесі зерделенетін болады

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 6
  • Екінші шетел тілі (В1)

    Пәннің мақсаты – өз қызметіндегі тұрмыстық және кәсіби міндеттерді шешу үшін В1 деңгейінде шет тілінде ауызша және жазбаша түрде қарым-қатынас жасау қабілетін қалыптастыру. Зерттелетін болады: ауызекі шетел тілінде сөйлеуді, оқытылатын екінші шет тілі грамматикасындағы негізгі шақтарды, бейімделген мәтінді оқу дағдыларын жаттықтыру; өзінің өмірі мен кәсіби қызметі туралы әңгімелеу дағдылары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Бухгалтерлік есеп және қаржыны басқару негіздері

    Пәнді оқытудың мақсаты: қонақжайлылық кәсіпорындарында бухгалтерлік есепті ұйымдастыру мен жүргізуде және қаржылық ресурстарды басқаруда теориялық және практикалық білімді игеру қабілеттерін қалыптастыру. Қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында бухгалтерлік есепті жүргізудің отандық және халықаралық стандарттары; халықаралық шоттар жоспары; бухгалтерлік есептілік және құжаттама; кәсіпорынның қаржысы мен қаржылық тұрақтылығын басқару әдістемесі зерделенетін болады

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Стратегиялық маркетинг

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерде кәсіпорынның тұрақты дамуының мақсаттары мен міндеттеріне қол жеткізу құралы ретінде стратегиялық маркетинг туралы білім мен дағдылар кешенін қалыптастыру. Қонақжайлылық кәсіпорнының стратегиялық қызметін ұйымдастырудың негізгі принциптері, идеялары, әдістері мен құралдары, сондай-ақ кәсіпорынның негізгі аспаптық сценарийлері мен даму стратегиялары зерттелетін болады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Бизнес, қоршаған орта және туризм экономикасы

    Пәннің мақсаты: туризм және қонақжайлылық нарығының қажеттілігін анықтауда, саланың өнімдері мен қызметтеріне сұраныс пен ұсынысты анықтауда білім мен дағдыларды қалыптастыру. Экономикалық және саяси ахуалды, құқықтық, әлеуметтік-мәдени, технологиялық, географиялық ортаны, экологиялық ахуалды, сондай-ақ бизнес-ортаны зерделеу кезіндегі ақпараттық жүйенің жай-күйін кешенді бағалау әдістемелері; халықаралық туризм нарығына сұраныс пен ұсыныс, тауарлардың белгілі бір топтарын, өнім қорларын өткізуді дамыту зерделенетін болады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Екінші шетел тілі (B2)

    Студенттердің өз мамандығы бойынша техникалық талқылауды қоса алғанда, күрделі мәтіндегі нақты немесе дерексіз тақырыптардың негізгі мазмұнын түсіну, ана тілінде сөйлеушімен өздігінен және еркін сөйлесу, өзекті мәселе бойынша нақты пікір білдіру және әртүрлі мүмкіндіктердің артықшылықтары мен кемшіліктерін түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Оқытылады: ойды дұрыс білдіруге мүмкіндік беретін лингвистикалық формалар мен сөйлеу үлгілерін жетік білу, француз тілінің үздіксіз деңгейінің лексикасы мен грамматикасына өту.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Тиімді қарым-қатынас, өзін-өзі бағалау және кәсіби мәдениет

    Пәнді оқытудың мақсаты: мәдениетаралық өзара әрекеттесуді ескере отырып, коммуникативті қарым-қатынас туралы озық білімді қалыптастыру. Қонақжайлылық саласындағы коммуникациялардың ерекшелігі, қонақжайлылық индустриясындағы менеджердің кәсіби және жеке қасиеттері, мінез-құлықтың жалпы және кәсіби этикалық нормалары, мәдениетаралық және этносаралық өзара іс-қимылдың ерекшеліктері зерделенетін болады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Операциялық маркетинг

    Пәнді оқытудың мақсаты: орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарында қысқа мерзімді жоспарлау көкжиегі бар маркетингтік іс-шаралар туралы білімді қолдану қабілетін қалыптастыру. Зерттелетін болады: 4P маркетинг қоспасын ескере отырып, дистрибуциямен, қысқа мерзімді бағамен және жылжытумен байланысты қонақжайлылық кәсіпорындарының тауарлық маркетингі, қалыптасқан нарықтарға немесе олардың сегменттеріне бағытталған

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарының басшылары мен қызметкерлерінің кәсіби және жеке қасиеттері

    Пәнді оқудың мақсаты: табысты жұмыс істеу дағдыларын қалыптастыру үшін қызмет көрсету саласы қызметкерлерінің қажетті кәсіби жеке қасиеттері туралы теориялық білімді қалыптастыру. Мыналар зерделенетін болады: менеджерлер мен қызмет көрсету секторы қызметкерлерінің функциялары мен құзыреттері; кәсіби сапа; қонақүй бизнесі маманының кәсіби маңызды жеке қасиеттері; қонақжайлылық қызметшілеріне қойылатын кәсіби талаптар, кәсіби және жеке өсу үшін мамандандырылған бағдарламаларды оқыту.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Геосаясат және келіссөздер

    Пәнді оқытудың мақсаты: қонақжайлылық пен туризм индустриясының ерекшелігін ескере отырып, әлемдік жаһандану және экономиканың интеграциясы жағдайында қазіргі геосаяси процестерді түсіну қабілетін қалыптастыру. Геосаяси контексттер мен тұжырымдамалар, олардың қонақжайлылық және туризм индустриясы үшін маңызы; жаһанданудың заманауи процестері және қонақжайлылықта трансұлттық корпорациялардың қалыптасуы; қонақ үй бизнесі саласындағы франчайзинг және консорциумдар; халықаралық қонақ үй желілері және олардың ерекшеліктері; қонақ үй консорциумдары мен желілерін құру кезінде келіссөздер жүргізу тәжірибесі зерделенетін болады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Екінші шетел тілі (С1)

    Пәннің мақсаты - екінші шетел тілін өз қызметінің барлық салаларында және дайындықсыз қарым-қатынаста қолдану, сондай-ақ іскерлік хат алмасу, кез-келген тақырып бойынша мақалалар мен эсселер жазу, озық грамматикалық және стилистикалық түсті сөздік қорын пайдалану мүмкіндігін қалыптастыру. Зерттелетін болады: түрлі жанрлар мен стильдердің мамандандырылған мәтіндері, оқу, жазу, тыңдау және сөйлеудің кәсіби дағдылары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Шығындарды бақылауға кіріспе және салық салу

    Пәнді оқытудың мақсаты: қонақжайлылық кәсіпорнында шығындар мен салық салуды есепке алуды ұйымдастыру және бақылауды жүзеге асыру қабілеттерін қалыптастыру. Салық салудың негізгі ұғымдары мен мәні; салық салу саласындағы заңнамалық база; салықтық есепке алу және салықтық есептілік; шығындар түрлері; шығындарды есепке алу жүйесі; шығындарды бақылауды ұйымдастыру; шығындарды есепке алудың қазіргі заманғы нысандары; қонақ үй бизнесі кәсіпорындары қызметінің ерекшелігін ескере отырып, шығындарды азайту зерделенетін болады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 6
  • Кәсіби Excel

    Пәнді оқытудың мақсаты: жұмыс процестерін ұйымдастыруда MS Excel бағдарламалық қосымшасының эксклюзивті функцияларын пайдалануға мүмкіндік беретін теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру. Зерттелетін болады: INDEX, MATCH, ARRAY, ENTIRECT, FORECAST, FREQUENCY сияқты кеңейтілген Excel мүмкіндіктері; Power Query қолданбасының мүмкіндіктері; деректерді өңдеу, талдау және визуалды презентация құралдары

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй және мейрамхана кешендерін басқаруды ұйымдастыру

    Пәнді оқытудың мақсаты: қонақжайлылық кәсіпорындарында менеджментті ұйымдастыру және басқару қабілеттерін қалыптастыру. Қонақ үйлер мен мейрамханалар жұмысының ұйымдастырушылық ерекшеліктері, қызметтер мен бөлімшелердің өзара іс-қимыл құрылымы, технологиялық процестер және олардың өзара байланысы, құрылымдарды басқару схемалары, қонақжайлылық кәсіпорындарын басқарудағы инновациялық технологиялар зерттелетін болады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Сандық технологиялар

    Пәннің мақсаты: қонақжайлылық кәсіпорындарын тиімді басқару үшін қонақ үй және мейрамхана қызметтерін брондау және резервтеу жүйелері, қонақжайлылық индустриясында цифрлық технологияларды практикалық қолдану бойынша теориялық білім мен қабілеттерді қалыптастыру. Қонақжайлылық кәсіпорындарында қолданылатын брондау және брондау жүйелері, қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз ету мәселелері; saber, Amadeus, Galileo, Worldspan, Fidelio және клиенттерді брондау және брондау, PNR, маскалар жасау үшін басқа да дистрибутивтік жүйелер негізінде мамандандырылған бағдарламалық қамтамасыз ету функциялары зерделенетін болады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 5
  • Кәсіби қоғамдастықты басқару және көпмәдениетті басқару

    Пәннің мақсаты: көпмәдениетті өзара іс-қимылдың ерекшеліктерін ескере отырып, қонақжайлылық кәсіпорнының адами ресурстарын басқару қабілеттерін қалыптастыру. Көпмәдениетті қарым-қатынас пен өзара іс-қимылға негізделген кәсіпорынның адами ресурстарын құру, пайдалану және дамытудың өзара байланысты және өзара тәуелді ішкі жүйелері; персоналды жалдау мен бағалаудағы құзыретті тәсіл; персоналға қажеттілікті жоспарлаудың тиімді модельдері мен тетіктері, олардың қонақ үй бизнесіндегі уәждемесін басқару зерделенетін болады

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 5
  • Электрондық іс жүргізу және басқару тәжірибесі

    Пәнді оқытудың мақсаты: кәсіпорынның әкімшілік жұмысын басқаруда және электрондық іс жүргізу мен құжат айналымын ұйымдастыруда білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру. Қонақжайлылық кәсіпорындарының әкімшілік-басқару құрылымының модельдері мен функциялары, басқару түрлері мен жүйелері, құжат айналымының құрылымы мен бағдарламалары зерттелетін болады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 5
  • Арнайы мақсаттарға арналған екінші шет тілі

    мына тақырыптар бойынша тілді еркін меңгеру қабілетін қалыптастыру: қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру, қонаққа қызмет көрсетудің технологиялық циклінің барлық кезеңдері, қонақ үй кешендерінде тамақтандыру қызметтерін ұйымдастыру, кез келген тақырыпқа алдын ала дайындықсыз диалог жүргізу үшін лексикалық қор мен грамматикалық конструкцияларға ие болу және өз аргументтерін келтіре білу. Оқытылады: Тілдік құзыреттерді стратификациялаудың халықаралық деңгейлеріне сәйкес лингвистикалық білімді, іскерлікті, дағдыларды жетілдіру және жетілдіру әдістемелерін пайдалану, DELF/DALF халықаралық емтихандарына дайындалудың заманауи технологияларын зерделеу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 5
  • Қаржылық менеджмент

    Пәнді оқытудың мақсаты: кәсіпорынның қаржылық ресурстарын басқару саласында заманауи ойлауды қалыптастыру. Экономика және қаржы ұғымдары, кәсіпорындағы қаржыны басқару элементтері мен жүйелері, кәсіпорындардың қаржылық стратегиясын талдау және іске асыру жөніндегі тәжірибелік жұмыстың халықаралық тәжірибесі, кәсіпорынның қаржы-шаруашылық қызметін қаржыландыру және бақылау схемалары зерделенетін болады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 6
  • Қонақжайлылық сату технологиялары және әлеуметтік медиа

    Пәнді оқытудың мақсаты: қонақ үй өнімін жылжыту және сату арналарын ұйымдастыру қабілетін қалыптастыру. Мыналар: қонақ үй өнімінің ерекшелігі; өткізу арналары; бизнесті онлайн жүргізудің негізгі қағидаттары; заманауи электрондық коммерцияның даму тенденциялары; сайтты электрондық коммерциядағы сату орны ретінде жобалау; қонақ үй өнімін жылжытудағы әлеуметтік желілердің рөлі; тауар, сату, баға саясатының мәселелері; электрондық коммерция құралдарын қоса алғанда, есеп айырысу және төлем нысандары зерделенетін болады

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 5
  • Қонақ үйді басқару саласындағы коммерциялық құқық

    Пәнді оқытудың мақсаты: қонақ үйді басқару саласында коммерциялық құқық туралы білімді түсіну және қолдану қабілеттерін қалыптастыру. Қонақжайлылық индустриясында коммерциялық немесе сауда қызметін жүзеге асыру және ұйымдастыру жөніндегі қатынастарды реттейтін халықаралық және отандық нормативтік-құқықтық негіз, сондай-ақ бизнес этикасының тұжырымдамасы мен халықаралық принциптері зерделенетін болады

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Кәсіби салада теориялық және тәжірибелік білімнің кең ауқымына ие болу, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясының қызметін қазақстандық және халықаралық реттеудің заңнамалық актілері мен ережелерін білу.
  • Қонақ үй қызметтерінің халықаралық нарығының кез келген жерінде Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында стандартты және инновациялық әдістер мен тәсілдерді қолдана отырып, менеджмент, кәсіпкерлік және қызмет көрсету бойынша жұмыстарды кәсіби түрде ұйымдастыру.
  • Қабылдау, орналастыру, брондау, тамақтану, қауіпсіздік және ілеспе қызметтер бойынша қонақ үй-мейрамхана кешендерінің бөлімшелері мен қызметтерінің ұйымдастырушылық қызметінде теориялық және тәжірибелік білімді қолдана отырып, кәсіби міндеттерді шешудің әртүрлі нұсқаларын дербес әзірлеу және ұсыну.
  • Нормативтік құжаттар мен техникалық құжаттаманың талаптарына сәйкес тұру және тамақтану қызметтерін ұйымдастыру саласындағы мәселелерді бақылауға және шешуге жауапты болуы мүмкін.
  • Халықаралық деңгейде бәсекеге қабілетті қонақжайлылық кәсіпорындарында сұранысқа ие, сапалы және қауіпсіз қызметтерді құру үшін қонақ үй бизнесі қызметінің барлық технологиялық және әкімшілік тізбектерін басқару және маркетингтік жоспарлауды жүзеге асыру
  • Заманауи ақпараттық технологиялар мен бағдарламаларды, жасанды интеллект мүмкіндіктерін, мамандандырылған әзірлемелерді, соның ішінде GDS-ті кәсіби қызметте қолдану.
  • Деректерді іздеуді жүзеге асыру, сала мен бизнесті дамытудың болжамды қызметін жүзеге асыру және тәуекелдерді азайту үшін ақпараттық массивтерді қалыптастыру.
  • Мәдениетаралық қарым-қатынас дағдыларын, адамдардың клиенттер ретіндегі жеке ерекшеліктерін түсінуді, қарым-қатынасты сауатты және толерантты түрде құру қабілетін, қоғамдастықпен қарым-қатынас жасау және жанжалды жағдайларды шешу қабілетін көрсету.
  • Клиенттердің қалауы мен халықаралық қызмет стандарттарын ескере отырып, адами, материалдық, қаржылық ресурстарға қажеттілікті анықтау және қонақжайлылық саласында кәсіби қызметті ұйымдастыру.
  • Тәжірибелік қызмет барысында операциялық қызметті ұйымдастыру, еңбекті қорғау, тіршілік қауіпсіздігі талаптарының орындалуын қамтамасыз ету.
  • Маркетингтік жылжыту технологияларын қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының өнімдері мен қызметтерін сату технологияларын меңгеру.
  • Көпұлтты командада тиімді жұмыс істей алады, әріптестерімен, басшылығымен, тұтынушыларымен қарым-қатынас жасай алады, бағыныштылардың жұмысы үшін жауапкершілікті өз мойнына алады, сондай-ақ халықаралық қонақжайлылық индустриясы нарығында бәсекеге қабілетті маман бола алады.
Top