Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07239 Азық-түлік өнімдері технологиясы (салалар бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнеркәсібінің заманауи ғылыми, педагогикалық және практикалық міндеттерін шешуге қабілетті, кәсіби құзыреттілікке ие, азық-түлік өнімдерінің технологиясы саласында жоғары білікті мамандарды даярлау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Басқару психологиясы
Тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
Ет-сүт өнімдерінің тағамдық құндылығын жоғарылатудың биотехнологиялық әдістері
Ғылыми зерттеулер және экспериментті ұйымдастыру
Функционалдық және мамандырылған тамақ өнімдерінің технологиясы
Жоғары мектептің педагогикасы
Ғылым тарихы мен философиясы
Шет тілі (кәсіби)
Тамақ өндірісіндегі биотехнологиялар
Тамақ өндірісіндегі физика-химиялық және биохимиялық процестер
Тамақ өндірісіндегі тосқауылдар технологиясы
Тамақ шикізаттары мен өнімдерді зерттеу әдістері
Өнім сапасын басқару
Қайта өңдеу өндірістері өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету
-
2 Оқу жылы
Тамақ шикізаты мен тамақ өнімдерінің контаминациясы
Өсімдік және жануартекті мамандырылған тамақ өнімдері
Геродиеталық тамақ өнімдерінің технологиясы
Қалдықтарды және қайталама шикізатты қайта өңдеу технологиясы
Жаңа өнімдерді әзірлеу технологиясы
Ферменттік препараттарды өндіру технологиясы
Тамақ өндірісі саласындағы инновациялық техника мен технологиялар
Тағамдық биоөнімдер технологиясы
Тамақ шикізаттарын өңдеудің инновациялық технологиялары
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызмет саласында шет тілінде ғылыми және кәсіби коммуникацияның заманауи әдістері мен технологияларын қолданады
- Ғылым тарихы мен философиясын пайдалана отырып, тұтас жүйелі ғылыми дүниетаным саласында зерттеулер жүргізеді
- Жоғары мектеп педагогикасының әдіснамалық негіздерін, білім алушы жастарды оқыту және әлеуметтендіру кезінде кәсіптік білім мен дағдыларды қолданады
- Психология саласындағы білімді басқару міндеттерін шешуде, кәсіби және жеке дамуды жоспарлауда қолданады
- Тамақ өнімдерін өндіруде ғылыми зерттеулерді жүргізу үшін сандық және сапалық әдістерді, заманауи жабдықтарды қолданады
- Тамақ өнімдері мен шикізаттың қауіпсіздігін және олардың құрамындағы контаминанттарды, биологиялық агенттерді, химиялық заттарды анықтап бағалайды
- Функционалдық, мамандандырылған және геродиеталық тамақ өнімдерін, ферменттік препараттарды, тағамдық қоспалар мен биоөнімдерді өндірудің технологиялық және биотехнологиялық процестерін жүргізу үшін ұсынымдар әзірлейді
- Ғылыми білім, озық тәжірибе және тамақ өнеркәсібін дамыту перспективалары негізінде тамақ өнімдерінің инновациялық технологияларын әзірлейді
- Дайын өнімді алу және жаңа өнімдерді әзірлеу үшін қалдықтар мен қайталама шикізатты қайта өңдеудің жаңа технологиялық процестерін өндірісте игеруді енгізу және жеделдету жөнінде шаралар қабылдайды
- Тамақ өнімдерін өндіруде ғылыми зерттеулер жүргізу және технологиялық процестерді әзірлеу үшін зерттеудің заманауи әдістерін, ақпараттық технологияларды, жасанды интеллект пен жабдықты қолданады
- Ет-сүт өнімдерінің өндірістік - технологиялық әлеуетін, жануарлар мен өсімдік шикізатын және оларды қайта өңдеу өнімдерін өндіру үшін биотехнологиялық әдістерді қолдана отырып, технологиялық процестерді талдайды
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорнының өндірістік-шаруашылық қызметін басқаруға, өндірісті басқаруға және тамақ өнеркәсібінің жаңа желілерін жобалауға қабілетті