Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07241 Тағам қауіпсіздігі в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Ғылымның, білімнің және өндірістің заманауи талаптарына сәйкес өндіріс технологиясы мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласында терең кәсіби дайындығы бар жоғары білікті кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Жобаларды басқару
Ғылым тарихы мен философиясы
Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқару жүйелері
Өнім сапасын басқару
Жоғары мектептің педагогикасы
Шет тілі (кәсіби)
Басқару психологиясы
Тамақ өнімдерінің сапасын квалиметриялық бағалау
Тамақ шикізаттары мен өнімдерді зерттеу әдістері
Функционалды және мамандандырылған тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
Технологиялық процестер мен тамақ өнімдері өндірісінің қауіпсіздігі
Экспериментті жоспарлау, ұйымдастыру және деректерді өңдеу
Тағам қауіпсіздігі саласындағы техникалық реттеу
Сапа және қауіпсіздік менеджментінің халықаралық жүйелері
-
2 Оқу жылы
Тамақ өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау
Тамақ өнімдерінің сапасын сараптамалық бағалау
Тамақ өндірісіндегі гигиеналық қауіпсіздік
Тамақ өнеркәсібіндегі қалдықтар мен қайталама шикізаттың қауіпсіздігі
Тамақ шикізаты мен дайын өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау жөніндегі ақпараттық технологиялар
Шикізат пен тамақ өнімдерінің сапасын бақылаудың заманауи әдістері
Тамақ өнімдерінің экологиялық қауіпсіздігін бағалау
Тағам қауіпсіздігі тәуекелдерін бағалау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызмет саласында шет тілінде ғылыми кәсіби коммуникацияның заманауи әдістері мен технологияларын қолданады
- Ғылым тарихы мен философиясы туралы білімді қолдана отырып тұтас жүйелік ғылыми дүниетанымды зерттейді
- Білім алушы жастарды тиімді оқытудың және әлеуметтендірудің жоғары сапасын қамтамасыз ету үшін заманауи әдістер мен білім беру технологияларын қолданады
- Білім беру процесіне басқарудың психологиялық механизмдерін, оларды оқыту әдістемелерін және заманауи технологияларын енгізеді
- Өнімнің сапасын бақылауды қамтамасыз ету үшін тамақ өнеркәсібінде қалдықтарды өндірудің, өңдеудің және пайдаланудың технологиялық процестерінің қауіпсіздігін талдайды
- Заманауи зерттеу әдістерін қолдана отырып, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалайды
- Заманауи әдістер мен стандарттар негізінде тамақ өнімдерінің сапасын квалиметриялық бағалауды және басқаруды жүзеге асырады
- Алынған нәтижелерді талдау және жалпылау әдістерін қолдана отырып, тамақ қауіпсіздігі саласындағы ғылыми зерттеулерді орындайды
- Азық-түлік сапасын, сәйкестігін және қауіпсіздігін бағалау үшін ақпараттық технологияларды, жасанды интеллектті, аналитикалық бағдарламаларды қолданады
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарындағы тамақ, экологиялық және гигиеналық қауіпсіздік тәуекелдерін бағалайды
- Ұлттық және халықаралық стандарттарға сәйкес тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқаруды қамтамасыз етеді
- Тамақ өнімдерінің техникалық реттеу саласындағы заңнамасы бойынша тамақ өнімдерінің түрлері мен қауіпсіздігінің техникалық регламенттердің талаптарына сәйкестігіне сараптама жүргізеді