Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07202 Азық – түлік өнімдерінің технологиясы в Инновациялық Еуразия университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнеркәсібінде бәсекеге қабілетті маманды дайындау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Инновациялық Еуразия университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 241
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Бизнес-идеяларды қалыптастыру және патент алу (ағылшын тілінде)
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Экология және тіршілік қауіпсіздігі негіздері (ағылшын тілінде)
Ғылыми зерттеу әдістері
Кәсіби этика және инклюзия
Қаржылық сауаттылық
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Физика
Химия
Биохимия
-
2 Оқу жылы
Кәсіби қазақ (орыс) тілі
Тамақтану физиологиясы
Әл-Фарабиден Абайға дейінгі рухани сабақтастық
Тамақ өнімдерінің химиясы
Жасанды интеллект сауаттылығы
Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар
Тамақ өнеркәсібіндегі қоректік заттар
Шет тілі (В1)
Автоматтандырылған жобалау жүйелері
Өзіндік менеджмент және презентация техникасы
Азық-түлік саласындағы пробиотика және пребиотика
Ет өнімдерін шығару және ет өнімдерін өндіру технологиясы
Микробиология, тағамдық физиология және санитария негіздері
Өнімдер мен қызметтердің сапасын бақылау
Сапаны бақылау және азық-түлік қауіпсіздігі
Тамақ өнімдері және биожүйелер қауіпсіздігі
Микробиология
Кәсіби бағытталған шет тілі
-
3 Оқу жылы
Ұннан жасалған кондитерлік өнімдер технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Математика
Қоғамдық тамақтандыру орындарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Нан және нан өнімдерінің технологиясы
Азық-түлік өнімдерін сату және сараптау
Азық-түлік қауіпсіздігінің негіздері
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы жабдықтар
Азық-түлік саудасының негіздері
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы бухгалтерлік есеп
Шет тілі (B2)
Бизнесті жүргізу
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы еңбекті қорғау
Тамақ кәсіпорындарындағы есеп және есептеу
Азық-түлік өнімдерінің жалпы технологиясы
Тамақ өндірісінің санитариясы және гигиенасы
Еңбекті қорғау (қазақ тілінде)
Үрдістер мен аппараттар
Web-технологиялар
-
4 Оқу жылы
Пісіру технологиясы
Ұлттық тағамдарды дайындау технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру саласындағы менеджмент және маркетинг
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
Биохимиялық зерттеулер әдістері
Тамақ өнімдерінің технологиясы және стандарттауы
Азық өнімдер кәсіпорындарын жобалау
Ұлттық және шетелдік тағамдар технологиясы
Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы
Шетел ет өнімдерінің және ұлттық технологияның теориялық негіздері
Аналитикалық және физколлоидтық химия
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Технологиялық процестерді жетілдіру үшін тамақ өнеркәсібі саласында ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру білімін көрсету.
- Өндірістік мәселелерді анықтау және кәсіби міндеттерді шешу үшін жаратылыстану-ғылыми білім мен әдістерді қолдану салаларын анықтау.
- Қоғамның кез-келген қажеттілігін қанағаттандыру үшін қызмет пен ғылымның әртүрлі салаларынан белгілі бір жағдайға ақпарат беруді жүзеге асыру үшін өзара түсіністікке негізделген адамдар мен мәдениеттер арасындағы әртүрлі тілдердегі тіларалық қарым-қатынасқа қабілетті болу.
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында өндіріс процесін ұйымдастыру.
- Өндіріс процесіне қатыса отырып, шикізатқа әсер етудің жалпы әдістері туралы білімді қолдану.
- Ғылыми-техникалық прогрестің дамуын ескере отырып, жаңа тамақ өнімдерін өндіру технологиясын жасау.
- Этикалық қағидалар негізінде маманның жеке басының дамуына ықпал ету.
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының қызметін басқару, әкімшілік-бақылау функцияларын жүзеге асыру.
- Бекітілген рецептуралар мен нормативтік-техникалық құжаттамаға, сондай-ақ жаңа функционалдық тамақ өнімдерін әзірлеу мәселелеріндегі қазіргі заманғы үрдістерге сәйкес жоғары технологиялық азық-түлік өнімдерінің өндірісін қамтамасыз ету.
- Еңбекті қорғау, қауіпсіздік техникасы, өндірістік санитария және өрттен қорғау ережелері мен нормаларын сақтау, жұмыстың қауіпсіз орындалуын қамтамасыз ету бойынша іс-шараларды ұйымдастыру қажеттілігін білу.
- Қазақстан Республикасының еңбек заңнамасын сақтай отырып, қолданыстағы нормативтік құжаттама негізінде жоғары тиімді өндіріс технологияларын меңгеру және жоғары сапалы қауіпсіз өнім шығару мақсатында тамақ өнеркәсібі кәсіпорнының кәсіби қызметін ұйымдастыру.