Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Заманауи өнеркәсіптік өндіріс талаптарына барынша сәйкес келетін тамақ өнеркәсібінің бәсекеге қабілетті білікті маманын қалыптастыру.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Инклюзивті қоғам құндылықтарын қалыптастыру
Қаржылық сауаттылық негіздері
Тұрақты даму, экология және тіршілік қауіпсіздігі негіздері
Құқық негіздері және антикоррупциялық мәдениет
Математика
Физика
Тамақ өндірістерінің технологиясына кіріспе
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Физиология, гигиена және тамақтану санитариясының технологиялық негіздері
-
2 Оқу жылы
Өңдеуші өндірістер технологиясындағы инновациялар және жасанды интеллект
Жарма өнеркәсібінің технологиясы
Тұтас сүт өнімдерінің технологиясы
Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы және өндірістік жасанды интеллект
Инженерлік графика
Тағам өнімдерінің микробиологиясы
Абай әлемі
Химия
Макарон өндірісінің технологиясы
Биохимия
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Астық өнімдерінің тауартануы
Тамақ өнімдерін өңдеудің физикалық әдістері
Өсімдік шаруашылығы негіздерімен астықтану
Қоғамдық тамақтану өнімдерін өндіру технологиясы
-
3 Оқу жылы
Ұн тарту өндірісінің технологиясы
Ет, сүт өнімдерін және қоғамдық тамақтануды сақтаудың қазіргі технологиялары
Элеваторлы өнеркәсібінің технологиясы
Тамақ өнімдерін өндірудің зерттеулердің ғылыми негіздері
Нан-тоқаш, макарон, кондитерлік өнімдерді сақтаудың қазіргі технологиялары
Сары май және ірімшік технологиясы
Наубайханалық, макарон және кондитерлік өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары
Шұжық бұйымдарының өндіру технологиясы
Ет, сүт өнеркәсібінің және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Қантты кондитерлік өнімдер мен шоколад технологиясы
Азық-түлік өнімдері мен шикізаттарының сапасын бақылау және бағалау
Ұнды кондитерлік өнімдерінің технологиясы
Қайта өңдеу өндірістерінің арнайы технологиялары
Нан пісіру өндірісінің технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы вегетариандық және диеталық тағамдар технологиясы
Әлем халықтарының асханасы
Қоғамдық тамақтану саласындағы сервис және қызмет көрсету
Ет және балық консервілерін өндіру технологиясы
Қайта өңдеу өндірістеріндегі технохимиялық бақылау
-
4 Оқу жылы
Ет, сүт өнеркәсібі және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы технологиялық есеп беру
Құрғақ сүт өнімдері мен сүт консервілерінің технологиясы
Наубайханалық, макарон және кондитерлік өнеркәсібінің кәсіпорындарды жобалау
Өсімдік майларын өндіру технологиясы
Құрама жем өнеркәсібінің технологиясы
Астықты терең өңдеу кәсіпорындарында технологиялық есеп беру
Ет, сүт өнеркәсібі және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау
Шығындарды басқару
Өндірісті ұйымдастыру және жоспарлау
Функционалды тағам өнімдерін өндіру технологиясы
Ашыту өндірістерінің технологиясы
Балалар және диеталық сүт өнімдерінің технологиясы
Кәсіпорын экономикасы
Балалар және диеталық тамақтануға арналған ет өнімдерін өндіру технологиясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Қоғам дамуының заманауи тенденцияларын ескере отырып, әлеуметтік-мәдени, экономикалық, құқықтық, экологиялық білімді, коммуникативті дағдыларды көрсету, ақпараттық технологияларды қолдану.
- Өндірістік мәселелерді анықтау және кәсіби міндеттерді шешу үшін жаратылыстану-ғылыми білімдер мен әдіснаманың негіздерін пайдалану
- Техникалық және кәсіптік шеберлік негіздерін меңгеру кезінде жалпы инженерлік дайындықты көрсету
- Технологиялық процестерді жетілдіру үшін жалпы инженерлік дайындық барысында алынған ғылыми білімді қолдану
- Кәсіби қызметте шикізатқа әсер етудің жалпы әдістерін туралы білімді қолдану
- Нормативтік құжаттардың және тамақтану туралы қазіргі заманғы ғылымның талаптарына сәйкес жоғары сапалы тамақ өнімдерін өндіруді қамтамасыз
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында өнім өндірудің технологиялық процесін ұйымдастыру
- Ғылыми-техникалық прогрестің дамуын ескере отырып, жаңа тамақ өнімдерін өндіру технологиясын әзірлеу
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының қызметін басқару
- Кәсіпорын қызметін ұйымдастыру үшін жобалау-конструкторлық нормаларды әзірлеу