Жаңа білім беру бағдарламасы

7M07253 Ауыл шаруашылығы өнімдерін өңдеудің қауіпсіз технологиялары в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Ғылым философиясының ережелеріне сүйене отырып, қазіргі ғылымның негізгі дүниетанымы және әдіснамалық мәселелерін, сондай-ақ фактілер мен құбылыстарды талдайды.
  • Ғылыми мәтіндерді құрастыру, ғылыми пікірталастарда ғылыми зерттеу нәтижелерін хабарлау және қорғау кезінде арнайы мамандандырылған лексиканы және шет тілін қолданады.
  • Білім беру ұйымдарында және тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарында жұмыс күшін басқаруда психология саласындағы заманауи білімді пайдаланады.
  • Тамақ өндірісі саласында кадрларды даярлауды жүзеге асыратын білім беру ұйымдарында оқытудың заманауи әдістері мен инновациялық (сонымен қатар цифрлық) технологияларын меңгергендігін көрсетеді.
  • Функционалды бағыттағы тамақ өнімдерін өндіру, сақтау және орау үшін инновациялық технологияларды дайындайды.
  • Халықаралық сапа стандарттарын ескере отырып, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасын қамтамасыз ету бойынша оңтайлы шешімді өз бетінше қабылдайды.
  • Қазіргі заманғы физика-химиялық және сенсорлық талдау әдістерін пайдалана отырып, өндірістік бақылауды және тамақ өнімдері мен шикізаттың сапасын бағалауды ұйымдастырады.
  • Тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық жабдықтарды жобалау, пайдалану және оңтайландыру туралы білімін көрсетеді.
  • Азық-түлік кәсіпорындарының тиімділігін талдауды ескере отырып, қауіпсіз тамақ өнімдерін өндіру үрдістерін басқарады.
  • Ауыл шаруашылығы шикізатынан инновациялық және қауіпсіз азық-түлік өнімдерін жасау бойынша өзінің теориялық және тәжірибелік зерттеулерінің нәтижелерін сыни тұрғыдан бағалайды.
Top