Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07253 Ауыл шаруашылығы өнімдерін өңдеудің қауіпсіз технологиялары в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қауіпсіз технологияларды пайдалана отырып, тамақ өндірісі саласындағы ғылыми-тәжірибелік сипаттағы өзекті мәселелерді шешуге қабілетті оқытушылық, ғылыми-зерттеу және өндірістік қызмет үшін жоғары білікті кадрларды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Басқару психологиясы
Инновациялық технологияларды қолдану арқылы біріктірілген макарон өнімдерінің жаңа түрлерін әзірлеу
Тамақ өнімдерінің мамандандырылған теориялары, негіздері және технологиясы
Тамақтану өнімдерінің технологиясындағы шикізаттың биокатализі
Тамақ шикізаттарын сақтаудың және қайта өңдеудің инновациялық технологиялары
Тиімді және теңдестірілген тамақтануға арналған жаңа тамақ өнімдері
Тамақ шикізатын экструзиялық өңдеу технологиясы
Жоғары мектеп педагогикасы және психологиясы
Шет тілі (кәсіби)
Ғылым тарихы мен философиясы
Тамақ қауіпсіздігі және тәуекелдерді басқару
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорнындағы сапа менеджменті жүйесі
Өсімдіктекті өнімдер өндірісінің өндірістік процестерін техникалық қамтамасыз ету
Тамақ өнімдерінің сапасын сенсорометриялық және хемометриялық бағалау
Қолданбалы статистика
Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін халықаралық құқықтық реттеу
Тамақ өнімдерінің сапасын басқару
Функционалды тамақ өнімдері
-
2 Оқу жылы
Тамақ өндірісі үшін құрал жабдық
Тамақ өнімдерінің қауіпсіз технологиясы
Тамақ өнімдерінің экологиялық мәселелері және қауіпсіздігі
Тамақ өнімдерінің технологиялық процестері және аппараттары
Ақуыздарды ұтымды пайдалануға негізделген жаңа технологиялар
Агроөнеркәсіп кешенінің қайта өңдеу салаларындағы қаржылық экономикалық бақылауы
Тамақ өнімдерін термиялық өңдеу
Тамақ өнімдерін төмен температуралық өңдеу
Шикізат пен дайын өнімнің қауіпсіздігі мен сапасын бағалау
Тамақ өнімдерінің қаптамасы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Ғылым философиясының ережелеріне сүйене отырып, қазіргі ғылымның негізгі дүниетанымы және әдіснамалық мәселелерін, сондай-ақ фактілер мен құбылыстарды талдайды.
- Ғылыми мәтіндерді құрастыру, ғылыми пікірталастарда ғылыми зерттеу нәтижелерін хабарлау және қорғау кезінде арнайы мамандандырылған лексиканы және шет тілін қолданады.
- Білім беру ұйымдарында және тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарында жұмыс күшін басқаруда психология саласындағы заманауи білімді пайдаланады.
- Тамақ өндірісі саласында кадрларды даярлауды жүзеге асыратын білім беру ұйымдарында оқытудың заманауи әдістері мен инновациялық (сонымен қатар цифрлық) технологияларын меңгергендігін көрсетеді.
- Функционалды бағыттағы тамақ өнімдерін өндіру, сақтау және орау үшін инновациялық технологияларды дайындайды.
- Халықаралық сапа стандарттарын ескере отырып, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасын қамтамасыз ету бойынша оңтайлы шешімді өз бетінше қабылдайды.
- Қазіргі заманғы физика-химиялық және сенсорлық талдау әдістерін пайдалана отырып, өндірістік бақылауды және тамақ өнімдері мен шикізаттың сапасын бағалауды ұйымдастырады.
- Тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық жабдықтарды жобалау, пайдалану және оңтайландыру туралы білімін көрсетеді.
- Азық-түлік кәсіпорындарының тиімділігін талдауды ескере отырып, қауіпсіз тамақ өнімдерін өндіру үрдістерін басқарады.
- Ауыл шаруашылығы шикізатынан инновациялық және қауіпсіз азық-түлік өнімдерін жасау бойынша өзінің теориялық және тәжірибелік зерттеулерінің нәтижелерін сыни тұрғыдан бағалайды.