Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07209 Қоғамдық және арнайы тамақтану өнімдерінің технологиясы в АТУ

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Жеке және кәсіби қызметінде заманауи техниканы, ақпараттық технологияларды және жасанды интеллектті пайдаланады.
  • Кәсіби және жеке қызметте экономика, құқық және қаржылық сауаттылық негіздері туралы білімді пайдаланады.
  • Тамақ өнімдерін өндіру саласындағы инженерлік-техникалық міндеттерді математика, физика және механика заңдары бойынша білімдерін негізге ала отырып шешеді.
  • Тамақ өнімдерін өндіру саласындағы кәсіби міндеттерді химия және микробиология заңдары бойынша білімдерін негізге ала отырып шешеді.
  • Тамақ өнімдері өндірісінің теориялық негіздерін, ғылыми этика мен академиялық адалдық принциптерін түсіндіреді.
  • Қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндіру тиімділігін экономика және тұрақты даму білімдеріне негізделе отырып қамтамасыз етеді.
  • Жоғары сапалы өнім шығару бойынша қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастырады
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында әртүрлі технологиялық жабдықтарды тиімді пайдаланады.
  • Заңнама талаптары негізінде тіршілік қауіпсіздігін және еңбекті қорғауды қамтамасыз етеді
  • Физиология және заманауи тамақтану концепцияларының негізінде арнайы рациондарды құрастырады.
  • Автоматтандырылған жобалау жүйесін пайдаланып қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалайды.
  • Нормативтік құжаттарға сәйкес тамақ өнімдері мен қызметтерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылаудың тиімді жүйесін ұйымдастырады
  • Тамақтану индустриясында өнім өндірісі мен қызмет көрсетуді басқарады
Top