Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07209 Қоғамдық және арнайы тамақтану өнімдерінің технологиясы в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі заманғы экономика мен еңбек нарығының талаптарына сай кәсіби және әлеуметтік құзыреттіліктері бар қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары үшін жоғары білікті кадрлар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Мамандыққа кіріспе
Математика
Бейорганикалық және органикалық химия
Жасанды интеллект негіздері
Инженерлік және компьютерлік графика
Аналитикалық химия
-
2 Оқу жылы
Микробиология
Физика
Физикалық және коллоидтық химия
Нутрициология негіздері
Тұрақты даму, экология және тіршілік қауіпсіздігі
Азық-түлік тауарларын тану және сараптау
Заманауи тамақтану концепциялары
Теориялық және қолданбалы механика
Экономика, кәсіпкерлік, құқық және қаржылық сауаттылық модулі (Экономика және кәсіпкерлік негіздері, Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, қаржылық сауаттылық негіздері)
Тамақ өнімдерінің биохимиясы
Тамақтану физиологиясы
-
3 Оқу жылы
Тамақ өнімдерінің жалпы технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің технологиясы 1
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Ғылыми зерттеулердің негіздері
Тамақ өнімдерінің сапасын зерттеу әдістері
Сенсорлық талдау
Шикізатты өңдеу кезіндегі физика-химиялық өзгерістер
Тамақтандыру кәсіпорындарының санитариясы мен гигиенасы
Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің технологиясы 2
Қоғамдық тамақтандырудағы инновациялық технологиялар
Суыту техникасы және технологиясы
Арнайы тамақтану өнімдерінің технологиясы
Сақтау технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтары
Қоғамдық тамақтандыру шикізаты мен өнімдерінің қауіпсіздігі
-
4 Оқу жылы
Тұрақты өндіріс
Мейрамхана құрылысының негіздері және инженерлік жабдықтау
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің өнеркәсіптік өндірісі
Тамақтану кәсіпорындарын цифрландыру және автоматтандыру
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын технологиялық жобалау
Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар
Тамақтану индустриясы кәсіпорындарының экономикасы
Тамақтану индустриясындағы стратегиялық менеджмент
Тамақтану кәәсіпорындарындағы еңбекті қорғау
Қызмет көрсету технологиясы және этикет
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы есеп және есеп беру
Мейрамхананың ұйымдастыру -технологиялық қызметінің бағдарламалық кешендері
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Шетелдегі мейрамхана өнімдерінің технологиясы
Тамақ өнеркәсібіндегі өнімдер мен қызметтердің маркетингісі
Диетология
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Жеке және кәсіби қызметінде заманауи техниканы, ақпараттық технологияларды және жасанды интеллектті пайдаланады.
- Кәсіби және жеке қызметте экономика, құқық және қаржылық сауаттылық негіздері туралы білімді пайдаланады.
- Тамақ өнімдерін өндіру саласындағы инженерлік-техникалық міндеттерді математика, физика және механика заңдары бойынша білімдерін негізге ала отырып шешеді.
- Тамақ өнімдерін өндіру саласындағы кәсіби міндеттерді химия және микробиология заңдары бойынша білімдерін негізге ала отырып шешеді.
- Тамақ өнімдері өндірісінің теориялық негіздерін, ғылыми этика мен академиялық адалдық принциптерін түсіндіреді.
- Қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндіру тиімділігін экономика және тұрақты даму білімдеріне негізделе отырып қамтамасыз етеді.
- Жоғары сапалы өнім шығару бойынша қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастырады
- Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында әртүрлі технологиялық жабдықтарды тиімді пайдаланады.
- Заңнама талаптары негізінде тіршілік қауіпсіздігін және еңбекті қорғауды қамтамасыз етеді
- Физиология және заманауи тамақтану концепцияларының негізінде арнайы рациондарды құрастырады.
- Автоматтандырылған жобалау жүйесін пайдаланып қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалайды.
- Нормативтік құжаттарға сәйкес тамақ өнімдері мен қызметтерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылаудың тиімді жүйесін ұйымдастырады
- Тамақтану индустриясында өнім өндірісі мен қызмет көрсетуді басқарады