Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Болашақ ауыл шаруашылығы бакалаврларында Қазақстанның ерекше, табиғи және аймақтық ерекшеліктерін ескере отырып талап етілетін, мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясының инновациялық әдістерін меңгерген іргелі білімді, кәсіби және тұлғалық құзыреттілікті қалыптастыру
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B078 Мал шаруашылығы
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B08 Ауыл шаруашылығы және биоресурстар
-
Дайындық бағыты 6B082 Мал шаруашылығы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Ауыл шаруашылық жануарлар анатомиясы
Омыртқалылылар зоологиясы
Қаржылық сауаттылық негіздері
Эмбриология
Шоқантану
Биоклиматология
Ауыл шаруашылық жануарлар физиологиясы
А/ш технологияларындағы еңбек қауіпсіздігі
Құқық негіздері
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
-
2 Оқу жылы
Ғылыми зерттеу негіздері
Экология және тұрақты даму
Ірі қара мал шаруашылығына жаңа технологиялар енгізу
Ірі қара мал шаруашылығы
Малшаруашылығындағы тәжірибе ісінің әдісі
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Мал азығын өндіру
Генетика
Инклюзивке кіріспе: негіздер мен тәжірибе
Тіршілік қауіпсіздік негіздері
Жасанды интеллект және нейрожелілік технологиялар
Мал шаруашылығының қосымша салалары
Түйе шаруашылығында асылдандыру жұмыстары
Ара шаруашылық
Мал шикізатын алғашқы өңдеү
Ауылшаруашылық экономикасы
Мал шаруашылығы өнімдерін өндіруді механикаландыру
Түйе шаруашылығы
-
3 Оқу жылы
Мал дәрігерлігі негіздері
Сүт ісі
Ауыл шаруашылығы малдарын өсіру және селекциясы 1
Ауыл шаруашылығы малдарын азықтандыру 1
Шошқа шаруашылығы
Зоогигиена және мал обьектілерін жобалау негіздері
Вирусология
А/ш жануарларының микробиология
Қой шаруашылығы
Ауыл шаруашылығы малдарын азықтандыру 2
Технологиялық кәсіпкерлік және стартаптар
Ауыл шаруашылығы малдарын өсіру және селекциясы 2
Биотехнологияның негіздерімен ветеринарлық окушерлік
Кәсіпорын қызметін жоспарлау және болжау
Қой шаруашылығына жаңа технологиялар енгізу
-
4 Оқу жылы
Мал шаруашылығы өнімдерін сапалық бағалау
Мал шикізатын тауартану және сараптамасы
Ветеринарлы-санитарлық сараптама негіздері
Мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау
Академиялық хат
Құс шаруашылығы
Малдар биотехнологиясы
Ешкі шаруашылығы
Ет және ет өнімдерін қайта өңдеу технологиясы
"ХАЛАЛ" стандарты бойынша етті қайта өңдеу технологиясы
Жылқы шаруашылығы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Жануарлардың биологиялық ерекшеліктерін, генетика, селекция және биотехнология заңдарын, әдістері мен тәсілдерін пайдалану, селекциялық-асыл тұқымдық жұмыста заманауи генетикалық-биотехнологиялық әдістерді таңдау кезінде өз көзқарасын ұсыну және қорғау.
- Мал шаруашылығы саласын жүргізудің инновациялық технологияларын және мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің жаңа технологияларын таңдау процесіне қатысу.
- Жануарларды ұстау, азықтандыру, өсіру және тиімді пайдаланудың қазіргі заманғы әдістері мен тәсілдерін қолдану, жемшөптерді, шабындықтарды, жайылымдарды және басқа да жемшөптік алқаптарды ұтымды пайдалану, азықтандыру нормалары мен рационын құру, жемшөп пен жемшөптік қоспалардың қоректілігі мен қауіпсіздігін бағалауды білу.
- Мал шаруашылығы және ветеринария саласындағы зерттеулердің қазіргі заманғы әдістерін, ғылыми-техникалық ақпаратты, мал шаруашылығындағы, ветеринариядағы отандық және шетелдік тәжірибені қолдану және мал шаруашылығын жүргізудің тиісті жобалары мен технологияларын әзірлеу.
- Мал шаруашылығы өнімдерін бастапқы өңдеу, стандарттау және сертификаттау, мал шаруашылығы шикізатын тауарландыру және сараптау жөніндегі технологиялық процестерді басқару жөніндегі іс-шараларды әзірлеу және жүргізу, өнім сапасын қамтамасыз ету, сапаны басқару жүйесінің қазіргі заманғы нұсқаларын өндірістің нақты жағдайларына бейімдеу шығындарын бағалау.
- Негізгі ветеринариялық, санитарлық-профилактикалық іс-шаралар, мал шаруашылығы үй-жайларына зоогигиеналық нормативтер бойынша білімді қолдану.
- Зерттелетін салада ғылыми зерттеулер, жасанды интеллект және академиялық жазу әдістерін қолдану, академиялық адалдық қағидаттарын сақтау, кәсіби қызметке инклюзивті қағидаттарды енгізу, дене шынықтырудың практикалық негіздері туралы білімдерін көрсету.
- Құстардың анатомиясы мен физиологиясының негіздерін білу, өнеркәсіптік кешендерде құс шаруашылығы өнімдерін өндірудің және құс шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің қазіргі заманғы технологияларын қолдану.
- Қазақстан тарихының негізгі заңдылықтарын, философиялық, әлеуметтік-саяси, экономикалық, жаратылыстану және құқықтық білім негіздерін, қазақ, орыс және шет тілдеріндегі ауызша және жазбаша нысандағы коммуникацияны білу және түсіну.
- Жануарлардың, құстардың негізгі ауруларының алдын алу бойынша санитариялық-профилактикалық жұмыстарды, ветеринариялық қадағалау объектілерінде карантиндік іс-шараларды және жаппай емдеу-профилактикалық өңдеуді (дезинфекция, дезинсекция, дератизация және дезактивация) ұйымдастыру және жүргізу.
Ұқсас БББ
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
М.Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті