Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Жануарлардың биологиялық ерекшеліктерін, генетика, селекция және биотехнология заңдарын, әдістері мен тәсілдерін пайдалану, селекциялық-асыл тұқымдық жұмыста заманауи генетикалық-биотехнологиялық әдістерді таңдау кезінде өз көзқарасын ұсыну және қорғау.
  • Мал шаруашылығы саласын жүргізудің инновациялық технологияларын және мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің жаңа технологияларын таңдау процесіне қатысу.
  • Жануарларды ұстау, азықтандыру, өсіру және тиімді пайдаланудың қазіргі заманғы әдістері мен тәсілдерін қолдану, жемшөптерді, шабындықтарды, жайылымдарды және басқа да жемшөптік алқаптарды ұтымды пайдалану, азықтандыру нормалары мен рационын құру, жемшөп пен жемшөптік қоспалардың қоректілігі мен қауіпсіздігін бағалауды білу.
  • Мал шаруашылығы және ветеринария саласындағы зерттеулердің қазіргі заманғы әдістерін, ғылыми-техникалық ақпаратты, мал шаруашылығындағы, ветеринариядағы отандық және шетелдік тәжірибені қолдану және мал шаруашылығын жүргізудің тиісті жобалары мен технологияларын әзірлеу.
  • Мал шаруашылығы өнімдерін бастапқы өңдеу, стандарттау және сертификаттау, мал шаруашылығы шикізатын тауарландыру және сараптау жөніндегі технологиялық процестерді басқару жөніндегі іс-шараларды әзірлеу және жүргізу, өнім сапасын қамтамасыз ету, сапаны басқару жүйесінің қазіргі заманғы нұсқаларын өндірістің нақты жағдайларына бейімдеу шығындарын бағалау.
  • Негізгі ветеринариялық, санитарлық-профилактикалық іс-шаралар, мал шаруашылығы үй-жайларына зоогигиеналық нормативтер бойынша білімді қолдану.
  • Зерттелетін салада ғылыми зерттеулер, жасанды интеллект және академиялық жазу әдістерін қолдану, академиялық адалдық қағидаттарын сақтау, кәсіби қызметке инклюзивті қағидаттарды енгізу, дене шынықтырудың практикалық негіздері туралы білімдерін көрсету.
  • Құстардың анатомиясы мен физиологиясының негіздерін білу, өнеркәсіптік кешендерде құс шаруашылығы өнімдерін өндірудің және құс шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің қазіргі заманғы технологияларын қолдану.
  • Қазақстан тарихының негізгі заңдылықтарын, философиялық, әлеуметтік-саяси, экономикалық, жаратылыстану және құқықтық білім негіздерін, қазақ, орыс және шет тілдеріндегі ауызша және жазбаша нысандағы коммуникацияны білу және түсіну.
  • Жануарлардың, құстардың негізгі ауруларының алдын алу бойынша санитариялық-профилактикалық жұмыстарды, ветеринариялық қадағалау объектілерінде карантиндік іс-шараларды және жаппай емдеу-профилактикалық өңдеуді (дезинфекция, дезинсекция, дератизация және дезактивация) ұйымдастыру және жүргізу.

Ұқсас БББ

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

М.Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

Top