Жаңа білім беру бағдарламасы

7M07240 Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Ғылым философиясының ережелері мен категорияларына сүйене отырып, қазіргі ғылымның идеялық-әдістемелік фактілерін, құбылыстары мен мәселелерін талдау.
  • Кәсіби салада қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша коммуникация дағдыларын қолдану.
  • Заманауи білім беру технологиялары, оқыту әдістемесі және университет пәндерін әдістемелік қамтамасыз ету негізінде және студентке бағытталған және инклюзивті оқыту принциптерін ескере отырып оқыту.
  • Білім алушылардың кәсіби құзыреттілігінің қажетті деңгейін және олардың кәсіби біліктілігі мен жеке дамуын қамтамасыз ету.
  • Іскерлік қарым-қатынас, топтық жұмыс және адам ресурстарын басқару психологиясы саласындағы психологиялық-педагогикалық білім мен құзыреттіліктің интеграциясын қамтамасыз ету.
  • Бақылаудың ақпараттық технологияларын қоса алғанда, сүт шикізаты мен өндірілетін сүт өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылауды және басқаруды жүзеге асыру.
  • Технологиялық процестерді модельдеу және сүт өндірісі саласындағы кәсіпорындарды оңтайландыру мәселелерін шешу, оның ішінде заманауи ақпараттық технологияларды, компьютерлік техниканы және жасанды интеллектті қолдану.
  • Болжамды қасиеттері бар және энергия және ресурс үнемдеу технологиялары бойынша өндірілген өнімдерді қоса алғанда, жоғары технологиялық жабдықтардың, сүт өнімдерін өндіру мен сақтаудың заманауи технологияларының тиімділігіне қол жеткізу мақсатында жұмыстарды ұйымдастыру.
  • Эксперименттік зерттеулерді жоспарлау, жобалау, жүргізу, талдау және оны заманауи ғылыми зерттеу әдістерін қолдана отырып, ғылым, білім және еңбек нарығының интеграциясын қамтамасыз ету арқылы жалпылайды.
  • Сүт және сүт өнімдерін өндіру, оның ішінде логистика саласындағы кәсіпорындардың өндірістік-шаруашылық қызметін басқару.
Top