Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07240 Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты 7М072 «Өңдеу және өңдеу өнеркәсібі» бағыты бойынша жоғары білім беру жүйесіне және сүт және сүт өнімдерінің технологиясы саласындағы ғылыми-өндірістік салаға құзыретті ғылыми-педагогикалық кадрларды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігіндегі сапалық көрсеткіштерінің ғылыми зерттеу методологиясы
Сүт және сүт өнімдерінің сапасын зерттеудің заманауи әдістері
Кәсіптік пәндерді оқыту әдістемесі
Жоғары мектеп педагогикасы және психологиясы
Сүт және сүт өнімдері өндірістерінің процестерін оңтайландыру
Басқару психологиясы
Ғылым тарихы мен философиясы
Сүт өнімдері өндірістерінің технологиялық процестерін модельдеу
Шет тілі (кәсіби)
Сүт және сүт өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі
Сүт өнімдері өндірістерінде ресурс және энергия үнемдейтін технологиялар мен техникалар
Сүт және сүт өнімдерін кептірудің инновациялық технологиясы
Паста тәрізді және құрғақ сүт өнімдерін өндіру технологиясы
Сүт пен сүт өнімдерін төмен температурада өңдеу және сақтау
-
2 Оқу жылы
Ірімшік өндірісінің инновациялық технологиялары
Түйе және бие сүтінен өндірілетін балалар тағамдары технологиясы
Сүт өнімдерін құралдық талдаудың заманауи әдістері
Сүт және сүт өнімдерінің сапасын зерттеудің физика -химиялық әдістері
Сүт өнімдерінің сапасын бақылаудың микробиологиялық әдістері
Фунционалды құралмалы сүт өнімдері
Арнайы функционалды сүт өнімдерінің технологиясы
Тамақ технологиясындағы заманауи әдістер мен өлшеу құралдары
Сүт өнімдері өндірісінің ғылыми аспектілері
Сүт өнеркәсібінің логистикалық жүйелері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Ғылым философиясының ережелері мен категорияларына сүйене отырып, қазіргі ғылымның идеялық-әдістемелік фактілерін, құбылыстары мен мәселелерін талдау.
- Кәсіби салада қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша коммуникация дағдыларын қолдану.
- Заманауи білім беру технологиялары, оқыту әдістемесі және университет пәндерін әдістемелік қамтамасыз ету негізінде және студентке бағытталған және инклюзивті оқыту принциптерін ескере отырып оқыту.
- Білім алушылардың кәсіби құзыреттілігінің қажетті деңгейін және олардың кәсіби біліктілігі мен жеке дамуын қамтамасыз ету.
- Іскерлік қарым-қатынас, топтық жұмыс және адам ресурстарын басқару психологиясы саласындағы психологиялық-педагогикалық білім мен құзыреттіліктің интеграциясын қамтамасыз ету.
- Бақылаудың ақпараттық технологияларын қоса алғанда, сүт шикізаты мен өндірілетін сүт өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылауды және басқаруды жүзеге асыру.
- Технологиялық процестерді модельдеу және сүт өндірісі саласындағы кәсіпорындарды оңтайландыру мәселелерін шешу, оның ішінде заманауи ақпараттық технологияларды, компьютерлік техниканы және жасанды интеллектті қолдану.
- Болжамды қасиеттері бар және энергия және ресурс үнемдеу технологиялары бойынша өндірілген өнімдерді қоса алғанда, жоғары технологиялық жабдықтардың, сүт өнімдерін өндіру мен сақтаудың заманауи технологияларының тиімділігіне қол жеткізу мақсатында жұмыстарды ұйымдастыру.
- Эксперименттік зерттеулерді жоспарлау, жобалау, жүргізу, талдау және оны заманауи ғылыми зерттеу әдістерін қолдана отырып, ғылым, білім және еңбек нарығының интеграциясын қамтамасыз ету арқылы жалпылайды.
- Сүт және сүт өнімдерін өндіру, оның ішінде логистика саласындағы кәсіпорындардың өндірістік-шаруашылық қызметін басқару.