Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07243 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Жоғары білім беру жүйесі және азық-түлік өнімдері технологиясы саласындағы ғылыми-зерттеу және өндірістік сала үшін 7М072 «Өндірістік және өңдеу салалары» бағыты бойынша құзыретті ғылыми-педагогикалық кадрларды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Шет тілі (кәсіби)
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалаудың заманауи тәсілдері
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын оңтайландыру
Ғылым тарихы мен философиясы
Қоғамық тамақтанудың прцесстерін математикалық модельдеу
Жоғары мектеп педагогикасы және психологиясы
Басқару психологиясы
Ғылыми тәжірибені жоспарлау және дайындау
Кәсіптік пәндерді оқыту әдістемесі
Жартылай фабрикаттарды өндірудің заманауи технологиялары
Тамақ өнімдерінің сапасын бақылаудың микробиологиялық әдістері
Жоғары технологиялық тамақ өнімдері
Тамақ өнеркәсібінің логистикалық жүйелері
Тамақ өнімдерінің сапасын басқару
Тамақ өнімдерінің сапасын бақылаудың ақпараттық технологиялары
Шикізат пен азық-түлікті зерттеудің заманауи әдістері
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының қызметін бақылау
-
2 Оқу жылы
Тиімді және теңдестірілген тамақтануға арналған жаңа тамақ өнімдері
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жоғары технологиялық жабдықтары
Кәсіпорынның тамақ өнеркәсібінің имиджін құру және қолдау
Тамақ технологиясындағы заманауи әдістер мен өлшеу құралдары
Тамақ өнімдерін құралдық талдаудың заманауи әдістері
Болжамды қасиеттері бар арнайы және функционалдық мақсаттағы өнімдерді әзірлеу
Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің бәсекеге қабілеттілігі
Энергия мен ресурстарды үнемдеуге негізделген тамақ өнімдерінің инновациялық технологиялары
Дәруменделген тамақ өнімдерінің технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті және қызмет көрсетуді заманауи ұйымдастыру
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Ғылым философиясының ережелері мен санаттарына негізделген заманауи ғылымның дүниетанымдық және әдіснамалық фактілерін, құбылыстары мен мәселелерін талдайды.
- Кәсіби салада қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша коммуникация дағдыларын қолданады.
- Заманауи білім беру технологияларында, оқыту әдістерінде және жоғары оқу орындарының пәндерін әдістемелік қамтамасыз етуде құзыреттілігін көрсетеді.
- Білім беру саласындағы кәсіби және жеке даму қабілеттерін көрсетеді.
- Іскерлік қарым-қатынас психологиясы, топтық жұмыс және азық-түлік кәсіпорнының адами ресурстарын басқару саласындағы құзыреттілікті көрсетеді.
- Корпоративтік имиджді қалыптастыруға және жақсартуға және тамақ кәсіпорындарының өнімдерінің бәсекеге қабілеттілігін арттыру саласындағы жұмыстарға қатысады.
- Заманауи ақпараттық технологияларды, компьютерлік техниканы және жасанды интеллектті пайдалана отырып, азық-түлік өнімдері мен кәсіпорындардың технологиялық процестерін модельдеу және оңтайландыру мәселелері бойынша құзыретті шешімдер қабылдайды.
- Жабдықтардың жұмысы мен пайдаланылуын ұйымдастыруды; тамақ өнімдерін өндірудің заманауи технологияларын енгізуді бақылауды жүзеге асырады.
- Ғылыми зерттеулердің нәтижелерін жоспарлаудың, жүргізудің, талдаудың, қорытындылаудың және интерпретациялаудың заманауи әдістерін меңгеруді, соның ішінде ақпараттық технологиялар мен жасанды интеллектті меңгеруді көрсетеді.
- Қызметтердің сапасын арттыру және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету мақсатында материалдық ресурстарды пайдалануды бақылауды қоса алғанда, азық-түлік өнімдерін өндіру жөніндегі кәсіпорындардың өндірісін және қызметін бақылауды ұйымдастырады.
- Тамақ шикізаты мен тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін, оның ішінде ақпараттық технологияларды пайдалана отырып бақылауды және басқаруды жүзеге асырады.
- Азық-түлік өнімдерін өндіретін кәсіпорындарды жобалау және қайта құру үшін заманауи тәсілдерді қолданады.