Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
8D07202 Тағам қауіпсіздігі в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Азық-түлік өнімдерінің сапасы мен тамақ қауіпсіздігін бақылау саласында толыққанды сапалы кәсіби білім алу, ғылыми-зерттеу, жалпы мәдени және кәсіби құзыреттіліктерді алу үшін жағдайларды қамтамасыз ету.
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 8D072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Академиялық хат
Ғылыми зерттеу әдістері
R көмегімен статистика және эксперименттік дизайн
Тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз етудің ғылыми негіздері
ГМА жүйесі және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің менеджмент жүйесін жетілдіру және жобалау
Технологиялық процестер мен өндірістің халықаралық қауіпсіздігі
Жасанды интеллект өнеркәсіптік қауіпсіздік пен өндірістік тәуекелдерді басқаруда
Азық-түлік қауіпсіздігін басқару жүйесін талдау және жақсарту
Азық-түлік қауіпсіздігін басқару жүйесін сертификаттау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз етудің ғылыми негіздері туралы түсінігі болуы тиіс
- Азық-түлік өнімдерінің халықаралық қауіпсіздігі менеджменті жүйесінің нәтижелілігін тұрақты жақсартуды қамтамасыз етудің шетелдік әдістері мен құралдарына талдау жүргізу.
- ХАССП жүйесін жоспарлаудың және енгізудің жалпы принциптерін қолдану
- Заттардың генетикалық уыттылығы, тамақ өнеркәсібінде туындайтын токсикологиялық –гигиеналық мәселелер туралы түсіну
- Өндірісте тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне қауіп төндіретін қауіптерді талдау арқылы сәйкестендірілген алдын ала іс-шаралар қатерін анықтау
- Технологиялық процестің сақталуын бақылауды жүзеге асыру; тамақ өнімдерін өндіру қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі іс-шараларды іске асыруға қатысу
- Азық-түлік қауіпсіздігі менеджменті жүйесін жобалау және әзірлеу кезінде фундаменталды ғылымдар білімін пайдалану; азық-түлік өнімдеріндегі физика-химиялық, токсикологиялық, микробиологиялық қасиеттерін, оларды өңдеу тәсілдерін зерттеу бойынша ғылыми-зерттеу қызметін ұйымдастыруды білу
- Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету құралдары мен талдаудың қазіргі заманғы шетелдік әдістерін талдау және қолдану.
- Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйесінің тарихы мен шығу тегі, қауіпті факторды талдау жүйесі және бақылау сыни нүктелері, Алиментариус кодексі комиссиясының қызметі туралы білімді қолдану
- ХАССП жүйесі негізінде тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі жүйесін іске асыру.
- Сапалы және қауіпсіз буып-түю материалдарын әзірлеуге және оларды өнімдерді өңдеудің технологиялық және санитарлық режимдерінде қолдануға, олардың сапасына қойылатын талаптарға қатысу.