Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
8D07101 Технологиялық машиналар мен жабдықтар в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тез өзгеретін әлеуметтік-экономикалық жағдайларға тез бейімделуге қабілетті тамақ және ет-сүт өнеркәсібінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласында жұмыс істеу үшін бәсекеге қабілетті мамандар даярлау, сондай-ақ тұлғаның жан-жақты кәсіби және интеллектуалдық дамуына қажеттіліктерін қанағаттандыру
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D103 Механика және металл өңдеу
-
Білім беру саласы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 8D071 Инженерия және инженерлік іс
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Академиялық хат
Ғылыми зерттеу әдістері
Тамақ өнеркәсібіндегі мембраналық процестер мен технологиялар
Тұтқыр пластикалық тамақ өнімдерінің реологиялық негіздері
Ет және сүт өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары саласындағы жаңа жетістіктер
Жылу және массаалмасу процестерінің ғылыми теориялық негіздері
Механикалық өңдеу процесін математикалық моделдеу
Жасанды интелект қолдану арқылы инженерлік тәжірибенің теориясы және техникасы
Технологиялық машиналар мен жабдықтар саласындағы ғылым мен практиканы дамытудың заманауи аспектілері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Технологиялық машиналар мен жабдықтар саласындағы ғылым мен тәжірибенің қазіргі заманғы даму аспектілерін бағалау.
- Оқу ақпаратын тарату, өз бетімен оқуға үйрету.
- Тұтас технологиялық процесті ұйымдастыру туралы базалық және жалпы білім беру білімін, техникалық қызметті басқару қабілетін, тамақ өнімдерін өндіру әдістерін, нысандары мен технологияларын таңдау дағдыларын көрсету.
- Білім алушыларды әлеуметтік құндылықтар жүйесіне тарту.
- Оқыту процесінде алынған теориялық білімдерді бекіту және кәсіби деңгейін арттыру деңгейін тексеру.
- Эксперименттерді ұйымдастыруды басқарады және алынған деректерді өңдеу.
- Дайындықты жоспарлау, модельдеу және ғылыми экспериментті дұрыс жүргізу. Алынған тәжірибелік деректерді өңдеуді жүргізу.
- Тұтас технологиялық процесті ұйымдастыру туралы базалық және жалпы білім беру білімін, техникалық қызметті басқару қабілетін, тамақ өнімдерін өңдеудің гидромеханикалық процестерінің әдістері мен нысандарын таңдау дағдыларын көрсету.
- Инженерлік эксперименттің теориясы мен техникасын қолдану; инженерлік эксперименттің теориясы мен техникасының басқа ғылымдармен байланысын, техникалық қызметті басқару қабілетін, инженерлік эксперименттің теориясы мен техникасын пайдалану дағдыларын түсіну.
- Білім үдерісін әдістемелік қамтамасыз етуді жүзеге асыру.
- Білім мазмұнын меңгеру деңгейін зерделеу, білім ортасын зерттеу.
- Кәсіби қоғамдастықпен және білім беру жүйесіндегі барлық мүдделі тараптармен қарым-қатынасты жүзеге асыру.